Nyligen publicerat

 • brandbilar
  Publicerad .

  En dog i brand i Helsingfors

  I Gårdsbacka i Helsingfors har en medelålders man omkommit i en lägenhetsbrand på tisdag kväll. Elden är nu släckt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  FC HIK krossade LoPa i fotbollstrean1

  Lojolaget Lohjan Pallos kräftgång i herrarnas fotbollstrea fortsätter. På tisdagskvällen krossade Hangölaget FC HIK LoPa på Rukki Arena i Hangös vackra sommarväder.

 • räddningsverket i Östra Nyland logo
  Publicerad . Uppdaterad

  Kollision på Borgåleden

  En trafikolycka inträffade på Borgåleden på tisdag kring sjutiden på kvällen. Kollisionen skedde cirka 10 kilometer från Borgå mellan Drägsby och avtaget till Sköldvik. En personbil körde på en hästtransport bakifrån. Föraren till personbil fick lindriga skador och en körfil stängdes tillfälligt av under räddningsarbetet. Trafiken löper nu normalt.

 • syriska flyktingar,
  Publicerad . Uppdaterad

  Krisen i Syrien får fler kommuner att öppna dörren för flyktingar

  Krisen i Syrien har lett till att flera kommuner i Egentliga Finland har blivit mer villiga till att ta emot kvotflyktingar.

 • Alger har färgat vattnet grönt vid Högsåra (Kimitoön)
  Publicerad .

  Fortfarande rikligt med blomningar av blågrönalger

  Omfattande blomningar av blågrönalger förekommer fortfarande i södra Skärgårdshavet, norra delen av Östersjöns huvudbassäng och i västra Finska viken.

 • barn klättrar
  Publicerad . Uppdaterad

  Action och gemenskap bland scouter på Atlantis

  Finlands Svenska Scouter, FiSSc, ordnar nu i sommar sitt största förbundsläger någonsin. Nästan 2000 deltagare är på plats på lägret Atlantis i Syndalen i Hangö 26.7-2.8.

 • Marjatta Pakarinen är koordinator inom enheten för missbrukarvård i Vanda.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skamligt för kvinnor att medge alkoholproblem"

  I Vanda har man lyckats nå helt nya kundgrupper - både äldre och särskilt kvinnor - genom uppsökande rusvårdsarbete. För de här grupperna är alkoholmissbruk fortfarande skamligt och tröskeln att söka hjälp är hög. Kommer hjälpen hem tas den ofta emot med tacksamhet, säger koordinator Marjatta Pakarinen vid Vanda stad.

 • En terrängbrand bröt ut på Anderbackavägen i Bromarv.
  Publicerad .

  Markbrand i Sibbo

  Ett blixtnedslag orsakade en markbrand i Sibbo på tisdagseftermiddagen. Branden upptäcktes i tid innan den hann sprida sig.

 • biblioteksbron i åbo,
  Publicerad .

  Biblioteksbron i Åbo repareras

  För tillfället repareras den prisbelönade Biblioteksbron i centrala Åbo. Enligt Åbo stads fastighetsaffärsverk handlar det om reparationer som täcks av garantin.

 • Amurtiger på Högholmen
  Publicerad . Uppdaterad

  Tiger äter t-skjorta - se video!

  En amurtiger vid Högholmens djurpark i Helsingfors fick i dag tisdag i uppgift att riva sönder t-skjortor. Skjortorna ska senare säljas på auktion och pengarna går till skydd av amurtigrar.

 • Kungsboan i ett terrarium
  Publicerad . Uppdaterad

  "Boaormen kom in via min balkong"

  När Agneta Falck kom hem i går kväll till sin lägenhet i Karis fick hon en rejäl överraskning. En två meter lång kungsboa som hade rymt från grannen gömde sig under hennes TV.

 • fiskdöd i tessjö å
  Publicerad . Uppdaterad

  Syrebrist en möjlig orsak till fiskdöden?

  Nylands NTM-central har tagit prover av vattnet i Tessjö å. Laura Forsström säger att det varma vädret leder till att syrehalten i vattnet minskar, vilket kan vara en delorsak till fiskdöden.

 • Bild på Facebook logotypen från webbsidan
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Sociala medier är jättesvårt”19

  Ett privat Facebookinlägg av en journalist vid Österbottens tidning fick prenumeranter att säga upp sin prenumeration. Enligt Johanna Törn-Mangs, programchef för Svenska.yle.fi, ska journalister komma ihåg att publiken inte alltid ser journalisten som en privatperson.

 • Jarkko Nieminen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jarkko Nieminen vann i Kitzbühel

  Tennisspelaren Jarkko Nieminen besegrade ryssen Teymuraz Gabasjvili med 2–0 (6–4, 6–4) i den första omgången i ATP-turneringen i Kitzbühel.

 • Tysk kackerlacka (Blattella germanica).
  Publicerad . Uppdaterad

  Kackerlackorna reser i din väska

  Kampens köpcenter har drabbats av kackerlackor. De trivs extra bra just nu i värmen, och har du otur kan de åka snålskjuts i väskan och bosätta sig i ditt hem.