Nyligen publicerat

 • mamma går med barn
  Publicerad .

  Barnfamiljer blir utan kommuntillägg i Korsholm

  Korsholm inför inte något kommuntillägg till hemvårdsstödet. Det blir för dyrt anser kommunstyrelsen. Men Vasa har råd. Staden ger 250 euro per månad tills barnet fyller två år.

 • Publicerad .

  Skärpta krav på vindkraftspark i Korsholm

  Korsholm skärper kraven på vindkraftsparken på Märkenkall. Kommunstyrelsen tog till skarpare formuleringar än utvecklingssektionen.

 • Axel Björkholm från Kvevlax i Korsholm är en av finalisterna i MGP 2014.
  Publicerad .

  Axel Björkholm tar revansch i MGP

  14-åriga Axel Björkholm från Kvevlax i Korsholm är en av de österbottniska finalisterna i musiktävlingen Melodi Grand Prix (MGP). Hans låt "Ta min hand" handlar om att det händer många jobbiga saker men att vi tillsammans kan göra det bättre.

 • Publicerad .

  "Förbättra vattnet i Kokon"

  Vattenkvaliteten i sandgropen i Kokon i Borgå bör förbättras, det anser fem fullmäktigeledamöter som har lämnat in en motion i ärendet.

 • Publicerad .

  Vasa utreder gemensam svensk-finsk yrkesutbildning

  Vasa nöjer sig inte med Ole Norrbacks utredning av andra stadiets utbildning i Svenskfinland. Vasa har egna utmaningar och staden utreder med Söfuk om man kan hitta egna lösningar.

 • Ingrid Holm 16 år Kimitoön
  Publicerad .

  Ge inte upp!

  För tre år sedan insjuknade Ingrid Holm i en ätstörning. I dag är hon frisk och vill genom sin låt Don’t give upp sporra andra som kämpar, att inte ge upp.

 • Publicerad .

  Trafikändringar i Östermalm

  Industrivägen i Östermalm i Borgå stängs för trafik på tisdag. Orsaken är byggnadsarbeten i korsningen av Lovisavägen och Industrivägen.

 • Lovisa kyrka i solsken, vattenfontän i förgrunden
  Publicerad .

  Lovisa har flyt på evenemangsfronten

  Lovisa har den senaste tiden profilerat sig som en stad där mycket händer. Genom att sprida ut evenemangen över tid kunde man locka ännu fler besökare till staden.

 • Publicerad .

  Ungdomar skräpar ner vid Keskuskoulu i Borgå

  Ungdomar samlas fortfarande på finska lågstadieskolan Keskuskoulus gård i Borgå och skräpar ner. Det var lugnare en tid, nu tilltar det igen.

 • Storsäckarna från Fluid-Bag förpackas under damm-och bakteriefria omständigheter
  Publicerad .

  " Vår vision är att ha det bästa vätskeförpackningssystemet i världen"

  Företaget Fluid-Bag i Jakobstad satsar hårt på den globala marknaden. Tillväxten skall bli tjugo procent årligen, nu byggs anläggningarna i Jakobstad ut.

 • Publicerad .

  Elöverkänslighet kan ta död på din jobbkarriär

  Myndigheterna måste börja ta problemen med elöverkänslighet på större allvar. Det menar Marjukka Hagström som forskar i ämnet vid Åbo Yrkeshögskola.

 • Norra hamnen i Ekenäs
  Publicerad .

  Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

  Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt.

 • Britta Lindblom, politiker i Ingå.
  Publicerad .

  Lämnar Ingåpolitiken för en vinter i värmen

  Frågan om hur tungt det politiska ansvaret väger på en fullmäktigeledamot är aktuell i Ingå där socialdemokraten Britta Lindblom nu lämnar kommunfullmäktige mitt i mandatperioden. Lindblom lägger fullmäktige och omkring 10 uppdrag i olika politiska organ bakom sig för att tillbringa vintern i värmen i Grekland.

 • Ylva Ekblad och Maria Salomaa i "Edith - Skrattande strimma av en scharlakanssol" på Wasa teater
  Publicerad .

  Edith på Wasa teater

  Det är i dikterna man hittar Ediths sanna historia, säger regissören och manusförfattaren Cilla Back i programbladet till pjäsen "Edith - Skrattande strimma av en scharlakanssol" på Wasa Teater.

 • Anna-Maria Hallgarn och Alexander Lycke i "The Last 5 Years" på ÅST
  Publicerad . Uppdaterad

  Intensiv och intim musikal

  Hon står där helt förkrossad, han minns deras första möte. Så här ser upptakten ut till Åbo Svenska Teaters nya musikal The Last 5 Years.