Nyligen publicerat

 • strandplanen i korpo är snart klar
  Publicerad . Uppdaterad

  Korpoborna kan få säga sitt om strandplanen

  Senast markägarna fick säga vad de tycker om strandplanen i Korpo kom nästan 140 anmärkningar in. Nu kan planen läggas upp till påseende än en gång.

 • Helsingfors festspel
  Publicerad .

  Helsingfors festspel har släppt programmet

  Nordens största konst- och kulturfestival, Helsingfors festspel, går av stapeln 15-31.8 och bjuder bl.a. på internationella musikstjärnor som avantgardeikonen Laurie Anderson och Kronos-kvartetten.

 • Sara Nyman och Camilla Kulmala.
  Publicerad .

  "Nå nu blir vi utexaminerade"

  Den tredje sista årskullen från Novias formgivarlinje utexamineras i vår och för tillfället pågår en utställning med formgivarnas slutarbeten.

 • Maria Ivanova-Gongne
  Publicerad .

  "En vän ska finnas till hands dygnet runt"

  Det är en stor skillnad på vänner i Ryssland och vänner i Finland, och det märks särskilt tydligt i affärsrelationer.Det framkommer i en doktorsavhandling om kulturella skillnader i finsk-ryska affärsrelationer.

 • niko punin och tuomo tammenpää har ideat kring bruket.
  Publicerad . Uppdaterad

  Många idéer för framtidens Dalsbruk

  Eget ölbryggeri, en ny hamn, bed & breakfast, ett konstgalleri, ett fab lab och egen valuta! Där några av duon Niko Punin och Tuomo Tammenpääs idéer för Dalsbruks framtid.

 • damfinal, final 2010
  Publicerad .

  SIF:s damer nära brons

  Sjundeå IF:s damer tog en övertygande 29-21 seger över Atlas i den första bronsmatchen. Medaljens öde avgörs på fredagen då den andra matchen spelas i Sjundeå.

 • Tomi Mutka in action.
  Publicerad .

  Förlust för Tiikerit

  Karlebylaget Tiikerit förlorade i tre raka set mot VaLePa på onsdag kväll. För att ha en chans att bli FM-mästare måste Tiikerit vinna på fredag.

 • Jonas Emet, FF Jaro
  Publicerad . Uppdaterad

  Jaro vann, VPS klarade oavgjort

  Vasalaget VPS spelade oavgjort mot MyPa. FF Jaro vann 2-1 över FC Lahti efter en mållös första halvlek.

 • Publicerad . Uppdaterad

  BK-46 förlorade seriepremiären i Esbo3

  Karisklubben BK-46:s representationslag i fotboll förlorade seriepremiären i division 2 på onsdagen. Matchen mot Pallohonka spelades på konstgräs i Hagalund i Esbo.

 • Hälsostationen i Solf.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hälsocentralerna i Korsholm utreds

  Korsholmarna blir fler och det är inte aktuellt att stänga någon hälsovårdscentral. Det är ett av budskapen från den arbetsgrupp som ser över hvc-nätet i kommunen. En total centralisering med service enbart i Smedsby är inte trolig, även om ekonomin väntas vara en utmaning.

 • Publicerad .

  Köpmansgatan får cykelvägar

  Köpmansgatan i centrum av Åbo får enkelriktade cykelvägar mellan Universitetsgatan och Eriksgatan. Fastighetsaffärsverkets direktion beslöt på onsdag att föra cykelvägsplanerna vidare.

 • Anton Luuppala, Sjundeå IF
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjundeå IF ännu med i spelet1

  Sjundeå IF besegrade HC West och utjämnade den jämna kvartsfinalserien till 2-2 i herrarnas handbollslutspel. Vid paus hade West ännu grepp om en semifinalbiljett men till slut var SIF bättre med 27-24.

 • Mikaelskolans skylt.
  Publicerad .

  Ingen ny anslutning till Mikaelskolan

  En ny gatuanslutning till Mikaelskolan i Västerby i Ekenäs gör inte trafiken säkrare. Det håller samhällstekniska nämnden i Raseborg fast vid. I stället ska staden och staten utreda hur den nuvarande anslutningen kan förbättras.

 • brandbilar
  Publicerad .

  Ljusbåge orsakade markbrand

  En hektar mark brann i Ylike i Borgå på onsdag eftermiddag. Branden uppstod i samband med energiverkets rensningsarbeten. Många enheter var på plats för att släcka branden.

 • Publicerad .

  Inget jävproblem i dagisfrågan

  Det finns inget jävproblem i ordnandet av svenskspråkig dagvård i S:t Karins, anser bildningsnämnden i sin utredning till Regionförvaltningsverket.