Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Wärtsiläs omsättning ökade

  Wärtsiläs omsättning ökade under årets första tre månader. Omstruktureringarna har bidragit till att öka effektiviteten säger Koncernchefen.

 • Peggy Kusénius Mattliden Esbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Lärare slåss om jobben i norr - i söder är de en bristvara

  I Jakobstad hade en fast klasslärartjänst i vår 60 sökande medan Kyrkslätt får nöja sig med maximalt två till tre sökande. Detta trots att knappa hälften av de som antogs till klasslärarutbildningen i Vasa i höstas är nylänningar.

 • Publicerad .

  Brand i Borgnäs krävde liv1

  En brand i Borgnäs i mellersta Nyland har krävt ett dödsoffer. Två människor skadades - den ena allvarligt - i branden som bröt ut i ett egnahemshus i Borgnäs.

 • Utsikt över en sjö uppifrån en tallbevuxen backe.
  Publicerad .

  Strandtomter på Bråtan ger Raseborg klirr i kassan

  I stället för att köra ner Bråtan vid Lojo sjö ska staden nu sälja tomter för fritidsboende. Bråtan ska också få en småbåtshamn.

 • båt
  Publicerad . Uppdaterad

  Ålder och starka vindar kräver nya bryggor i Esbo

  Båtbryggorna och simstränderna i Esbo är i dåligt skick - i synnerhet bryggorna borde bytas ut helt. På idrotts- och ungdomsnämndens möte senare idag föreslås ett årligt anslag för att åtgärda problemen med bryggor och stränder.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nagubo misstänks för bränderna

  I fjol uppstod flera oförklarliga bränder i Nagu. Nu har utredningen gått framåt och polisen misstänker att en man från Nagu har anlagt bränderna.

 • Niclas Mattson tränar FC Lovisa
  Publicerad .

  FC Lovisa och FC Futura går i samlad front under veckoslutet

  FC Lovisa och FC Futura från Borgå slår samman sina bästa spelare i prestigefylld turnering. Tillsammans ska östnylänningarna slå både inhemska och svenska topplag i tjejfotboll.

 • Publicerad .

  Sannfinländarna ensamma mot fusionsutredning

  Borgå vill fortsätta fusionsutredningen för ett Storöstnyland. Endast den sannfinländska gruppen är emot.

 • Senatstorget i Helsingfors.
  Publicerad .

  Helsingfors företagare: Något måste göras med Senatstorget

  - Det är helt dött just nu. Man måste verkligen göra något åt det. Så här kommenterar vd.n för Helsingfors företagare Pia Pakarinen Senatstorget. Hon vill ha ett kafé och fler evenemang på torget.

 • Mikaela och Julien Chaigneau
  Publicerad .

  Fransk leksaksbutik öppnade i Åbo

  Leksaksbutiken Petits Trésors (Små skatter) öppnade i Åbo i februari. Konceptet är att sälja leksaker som främst är gjorda av trä och har franskt ursprung.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Sökes: Permanent lösning för svenska barnen i Lojo

  Frågan om trängseln i de svenska daghemmen i Lojo går nu vidare så som politikerna har önskat. Nu görs en grundlig utredning om behoven. Tills dess nöjer man sig med tillfälliga lösningar.

 • Nedbrunnet radhus i Gammelbacka
  Publicerad . Uppdaterad

  Rökning orsak till Gammelbackabrand?

  Polisen misstänker att rökning kan ha varit orsaken till den förödande brand som totalförstörde ett radhus i Gammelbacka natten till onsdag. Det skriver tidningen Uusimaa idag.

 • Hus och bilar på Basatorget i gamla stan i Ekenäs.
  Publicerad .

  Krossgrus eller gatsten i gamla stan i Ekenäs?2

  Det är okej med en grusyta på Hattmakaregatan i gamla stan Ekenäs. Men Basatorget borde ha en yta av gatsten, anser politikerna i samhällstekniska nämnden i Raseborg.

 • professor vid åa
  Publicerad . Uppdaterad

  ÅU: Professor upprörd över ÅA:s sparåtgärder

  Professorn i statskunskap vid Åbo Akademi, Kimmo Grönlund, överväger att lämna akademin i protest mot de åtgärder ÅA:s styrelse har beslutat om. Det skriver Åbo Underrättelser.

  Ingen sägs upp när ÅA sparar