Nyligen publicerat

 • Paraden vid Åland Pride 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Prideparaden lockar deltagare

  Flera partier, lokala företag och organisationer kommer att delta i Prideparaden i Jakobstad i helgen. Enligt paradansvariga Marina Furubacka har också många "vanliga" människor redan i förväg meddelat att de kommer att delta.

 • Pekka Suominen
  Publicerad . Uppdaterad

  Glöm inte fiskeloven!

  Meta och pilka får man göra utan tillstånd. Men hur ska man gå till väga om man vill lägga ut nät eller åka ut på en spinnfisketur?

 • Ulla Kilpimaa tittar på planerna för Grankulla stationshus.
  Publicerad .

  Grankulla stations öde kan snart avgöras

  För bara sex år sedan såg framtiden dyster ut för den gamla järnvägsstationen i Grankulla, då byggnaden brann och fick svåra skador. Efter många, tysta år kan det nu äntligen bli liv i stugan igen!

 • Mia Hafrén är en av Vegas sommarpratare 2014
  Publicerad .

  Mmm som i musik, mamma och Mamma Mia

  I mitten av januari när skådespelaren och sångaren Mia Hafrén åt frukost på ett hotell i norra Tyskland ringde telefonen. -När jag såg vem som ringde, gick min puls upp till 200. Om telefonsamtalet kom med ett Ja skulle jag verkligen få nånting att fundera på.

 • Karnaistunneln på motorvägen mellan Åbo och Helsingfors.
  Publicerad .

  Arbeten på Åbo motorväg i Lojo

  Från och med ikväll (23.7) kan trafiken störas på Åbo motorväg i Lojo på grund av bro- och tunnelarbeten.

 • Skärmdump från övervakningskamera
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Det skulle kännas bättre om någon skulle ha stulit bilen”1

  I år har det redan tuttats eld på kring fyrtio bilar och över tusen fall av skadegörelse på bilar har anmälts till Helsingforspolisen, och antalet ökar snabbt nu under sommaren. En som blev av med sin bil är Vandabon Tatu Toivainen som hittade sin bil totalförstörd på en parkeringsplats i Dickursby.

 • Pellingefärjan anländer
  Publicerad .

  "Det är då vi har en känsla av att man inte kommer ihåg oss"

  Skärgårdsbor i Borgå upplever att politiker och tjänstemän nog tycker att det är bra att de erbjuder sommargäster service, men då de själva vill ha service vintertid så är de bara till besvär.

 • Skärgårdstillägget försvinner fr.o.m. 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Raseborg går miste om skärgårdspengar

  Skärgårdstillägget till kommuner med skärgårdsdel försvinner från och med nästa år. Det handlar om pengar som kommunen har fått - helt enkelt på den grunden att man har skärgård. För Raseborgs del är det frågan om cirka 900 000 euro per år.

 • Christian Lindén
  Publicerad . Uppdaterad

  Ett plan kommer lastat med ålar

  Tisdagen den 22 juli flögs 147 000 ålar till Finland från England. Cirka 12 500 av dem planterades ut i Östnyland. Yle Östnylands reporter var med om att släppa ut en låda med yngel i Kalkstrand i Sibbo.

 • Slakteri i Kållby
  Publicerad . Uppdaterad

  Småskaligt slakteri öppnar i Kållby

  Det småskaliga slakteriet Tajma i Kållby väntar på en sista granskning från Evira. Därefter kan de 19 delägarna och köttproducenterna inleda verksamheten.

 • Fiskenät på tork utanför bod
  Publicerad . Uppdaterad

  Sikfångsten i Österbotten har minskat drastiskt

  Fiskare i Österbotten är oroliga över fiskbeståndet i regionen då sälarna äter upp siken och skarvarna äter upp abborren. Speciellt sikfångsten har minskat drastiskt under de senaste åren.

 • Döda musslor i Kumo älv.
  Publicerad .

  Vem tro på om nickelutsläppet?

  Jordbrukarna vid Kumoälv är konfysa - vem ska man tro på om nickelutsläppet. De som säger att nickel i älven ingenting är att bry sig om eller de som säger att det är farligt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar1

  Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna.