Nyligen publicerat

 • Outi Mcdonald.
  Publicerad .

  Hangö står fast vid beslut om McDonald

  Hangö stadsstyrelse anser fortfarande att den före detta läkaren Outi McDonalds besvär över stadsstyrelsens beslut ska förkastas. McDonald har nu besvärat sig till Helsingfors förvaltningsdomstol.

 • Karikatyr av Ville Niinistö
  Publicerad .

  De grönas dag: skarvar och Vivaldi

  Partiordförande Ville Niinistö chattade om skarvar, den typiska kandidaten visade sig vara kvinna, Vasahankeiter ställde frågor om ekonomin och grafikern Kasper Strömman undrade om De gröna försöker framstå som politikens Vivaldi.

 • Logo för Kasper Strömmans analys av Vänsterförbundets webbsida i samband med riksdagsvalet 2015.
  Publicerad .

  Kasper Strömman: Så här kan Vänsterförbundet få 20 % fler röster!

  Innan vi tar oss an Vänsterns webbsida så MÅSTE vi prata om deras logotyp. Uppe i hörnet sitter nämligen en symbol som inte alls kommunicerar vänsterpolitik åt oss. Vad har hänt? Det är klart att man inte kan ha en svart, kommunistisk knytnäve som symbol år 2015.

 • Den nya akuten vid Vasa centralsjukhus
  Publicerad .

  "Samjouren kan ge Vasa dyrare vård"

  Vasas höga sjukvårdskostnader kan bero på att samjouren numera finns i sjukhuset. Det menar Heimo Hokkanen, KD, revisionsnämndens ordförande. Men det håller inte, enligt Göran Honga.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Helsingfors arbete mot luftföroreningar på medelnivå

  Helsingfors får mellan gott och nöjaktigt i vitsord när arbetet mot luftföroreningar granskas. Allra bäst klarade sig Zürich i miljöorganisationen Friends of the Earth Germanys undersökning medan bland annat Lissabon och Dublin ligger jumbo.

 • Monica Forssell är redaktör och arbetar på Svenska Yle.
  Publicerad . Uppdaterad

  Monica Forssell: Så vad tyckte jag om hemvården?

  Kimitoöns hemvårdspersonal bjöd in Yle Åbolands reporter Monica Forssell för att se hur hemvården i praktiken fungerar. Den senaste tidens negativa publicitet kring hemvården har sårat.

 • Emilia Sandell och Taina Lintula
  Publicerad .

  Uppskattad hemvård på Kimitoön

  Den senaste tidens debatt om åldringsvården i allmänhet och hemvården i synnerhet har gjort hemvårdspersonalen på Kimitoön illa berörd. Allt är inte så illa som det många gånger verkar utan tvärtom mycket bra. - Vi har ett gott personalläge och upplever att vi ger en jättebra vård åt våra klienter, säger förman Maria Heinonen.