Nyligen publicerat

 • Entrén till akutpolikliniken på VCS
  Publicerad .

  Hjärtgruppen oense - ingen rapport till fullmäktige

  Den så kallade hjärtgruppen gick igenom den rapport som det var tänkt att skulle presenteras för Vasa sjukvårdsdistrikts fullmäktige i början av oktober. Men meningsskiljaktigheterna om rapportens innehåll var så stora att den måste omarbetas.

 • HIFK - ÅIFK 13.9.2014
  Publicerad .

  Mycket ska bli bättre i mästarnas spel

  HIFK har dominerat i damligan i handboll de senaste åren och saktar inte ner på farten. Då Annette Tallqvist den här säsongen står på sidan om planen stiger yngre förmågor fram. Mycket arbete återstår ändå innan spelet ser ut som chefstränare Birgitta Lindholm vill ha det.

 • Publicerad .

  Larsmo ser ut att klara budgeten

  Enligt bokslutsprognosen för den första halvan av året håller Larsmo sig till det budgeterade. Prognosen är just nu ett underskott på cirka 300 000 euro.

 • BK-46 - Sjundeå IF 9.4.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Blir det final så kan allt hända"

  Efter en händelserik sommar kör handbollsligan i gång på fredag. Enligt ligalagens tränare utgör Cocks åter den största förhandsfavoriten. De västnyländska lagen i BK-46 och SIF har haft utmaningar i sommar medan Dicken hoppas på att undvika skador och gå från silver till guld.

 • Orangutangforskaren Sofia Forss gästar Strömsö
  Publicerad . Uppdaterad

  Livsuppgift – att forska i orangutangers sociala beteende

  Sofia Forss från Jakobstad har gjort ett annorlunda yrkesval. De senaste sju åren har hon tillbringat en stor del av sin tid i djungeln i Indonesien och i diverse djurparker runtom i Europa. Där forskar hon i orangutangerans sociala betende. Målet är en doktorsavhandling, vid universitetet i Zürich, med rubriken ”Testing the Cultural Intelligence Hypothesis in Orangutans”.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Man antände man på busshållplats- dömdes för mordförsök

  En medelålders man har dömts i Egentliga Finlands tingsrätt till fyra års ovillkorligt fängelse för mordförsök.

 • Publicerad .

  Bluffpolis fiskar bankkoder i Vanda

  Polisenheten i Östra Nyland uppger att man under onsdagen fått kännedom om åtminstone fem fall där en man ringt upp och sagt sig vara från polisen och försökt fiska efter nätbankskoder och lösenord. Också förra veckan kom liknande fall till polisens kännedom.

 • Fabrikschef Markus Lehto vid Helo i Hangö
  Publicerad . Uppdaterad

  Helo i Hangö permitterar

  Bastuugnstillverkaren Helo i Hangö har permitterat en del av personalen. Nästan hälften av de anställda är tillfälligt permitterade.

 • Social-och hälsovårdsverket i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Social- och hälsovårdsreformen får skarp kritik i Jakobstad1

  Social-och hälsovårdsnämnden i Jakobstad är inte nådig i sin kritik över social-och hälsovårdsreformen. Den är inte bara lagstridig, kommunernas roll blir bara betalarens roll anser nämndens ordförande.

 • varg
  Publicerad .

  Var lurar vargen?1

  Nu är det möjligt att kolla var större rovdjur strövar. Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet har öppnat en webbplats med rovdjursobservationer.

 • Takrenovering på Apoteksmuseet.
  Publicerad . Uppdaterad

  Taket på Apoteksmuseet renoveras

  Taket på huvudbyggnaden i Apoteksmuseet i Åbo renoveras. Bland annat ska söndriga taktegel bytas ut mot nya.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Motorvägar i Esbo föreslås bli boulevarder

  Färre motorvägar och flera boulevarder kan bli framtiden för Esbo. Fullmäktige ska ta upp ett förslag om att utreda om man kan göra motorvägarna i staden lite mindre, för att göra det möjligt att bygga närmare vägarna.

 • Metivksgatan i Vasa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Förslag: Slopa byggnadsskyddet på Brändö

  Vasapolitiker vill inte skydda byggnader på Brändö. Markku Rautonen (Saml) föreslog på planeringssektionens möte att byggnadsskyddet ska slopas och förslaget var nära att godkännas.