Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Hård kille med mjuka intressen

  Peter Ramstén har jobbat som fredsbevarare i Kosovo. Han kom dit redan ett par månader efter krigsslutet och har därmed sett folk bli dödade på öppen gata. I Samtal om livet rör sig Peter i Kosovo och på andra håll där finländska fredsbevarare tjänstgör eller har gjort det. Men det ska också handla om inredning, naturfotografering och hur Peter får äldre damer att prata om sina liv när han åker buss i Åbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Påskbrasor antände byggnader i Österbotten

  Minst två byggnader började brinna på lördagskvällen i Österbotten på grund av påskbrasor som spridit sig på oplanerat sätt. Den torra marken och hårda vinden kan orsaka ytterligare problem för oförsiktiga markägare som tänder brasor.

 • Vintergäck hör till de första som visar sig på våren
  Publicerad . Uppdaterad

  Över 17 grader varmt i Esbo

  I Esbo steg temperaturen på lördagen till rekordhöga 17,1 grader. På söndag kan det på många håll i södra Finland bli ännu varmare.

 • Mikael Forssell
  Publicerad . Uppdaterad

  Första förlusten för HJK – se målen

  HJK åkte på säsongens första förlust då FC Lahti var starkare på hemmaplan och vann med 3-1. Jaro hade lekstuga i Kuopio och besegrade KuPS med 4-1.

 • Ronny Wingren har spänt fast hundarna framför fyrhjulingen
  Publicerad . Uppdaterad

  Som en enda stor familj

  Det är inte bara påskhäxor som rör sig på Socklotvägen på påsklördagen. Isa, Roffe, Rufus, Bruno, Glader och Affe är också ute och har roligt.

 • Jussi Utriainen
  Publicerad . Uppdaterad

  Nionde guldet för Utriainen

  Jussi Utriainen tog sitt nionde guld i halvmaraton då FM i landsvägslöpning avgjordes i Vierumäki på lördagen. Eero Saleva från Sjundeå IF sprang hem guldet på 10 kilometer i klassen herrar 19 år.

 • Juliette Kemppi, Honka-ÅU, april 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Merilappi United fortsätter obesegrade

  Merilappi United har öppnat ligasäsongen starkt. På lördag tog laget sin fjärde raka seger och fortsätter som tabelletta i damernas fotbollsliga.

 • Spotlight: Cannabis som botar?
  Publicerad . Uppdaterad

  Brand visade vägen till kannabisodling i Kyrkslätt2

  En man som tänkte bränna ris och kvistar antände en mindre terrängbrand i Kyrkslätt i fredags. Mannens kannabisodling upptäcktes i samband med eftersläckningsarbetet.

 • viking grace
  Publicerad . Uppdaterad

  Fritidsbåt krockade med Viking Grace

  En fritidsbåt krockade med Viking Grace i Stockholms skärgård på lördagsförmiddagen. Motorbåten sjönk men alla passagerare räddades. Båten körde in i sidan på Viking Grace strax söder om Kapellskär.

 • Skådespelaren Ilkka Villi spelade Jesus i årets uppsättning av Via Crucis.
  Publicerad . Uppdaterad

  Via Crucis samlade rekordpublik i Helsingfors1

  Via Crucis-föreställningen, som hör till påsktraditionerna i Helsingfors, sågs av ungefär 20 000 personer på långfredagen.

 • Påskbrasa i Österbotten
  Publicerad . Uppdaterad

  Påskbrasorna får tändas - men räddningsverket uppmanar till försiktighet

  Meteorologiska institutet har inte utfärdat någon varning för gräsbränder i Österbotten. Men i Bottenviken blåser det ordentligt. Tänd inte på nära byggnader, hälsar räddningsverket.

 • Parkerade cyklar
  Publicerad .

  Karleby satsar på att bli cykelstad

  Karleby vill få upp skolungdomarna på cykelsitsen. Dessutom tror man att säkerheten kring skolorna blir bättre när biltrafiken minskar.

 • Ritning av ett energilaboratorium
  Publicerad . Uppdaterad

  Energilaboratoriet för samman studievärld och näringsliv

  Nu ska Vasa en gång för alla sättas på den stora energivärldskartan genom ett energilaboratorium. Planerna är klara och det är bara att lägga spaden i marken - men först ska en rättstvist lösas.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Misstänkt anlagd brand i Karleby

  En avfallspunkt på Mesilä industriområde i Karleby brann på fredag kväll kring klockan 21. Polisen ber om tips.