Nyligen publicerat

 • Marjatta Pakarinen är koordinator inom enheten för missbrukarvård i Vanda.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skamligt för kvinnor att medge alkoholproblem"

  I Vanda har man lyckats nå helt nya kundgrupper - både äldre och särskilt kvinnor - genom uppsökande rusvårdsarbete. För de här grupperna är alkoholmissbruk fortfarande skamligt och tröskeln att söka hjälp är hög. Kommer hjälpen hem tas den ofta emot med tacksamhet, säger koordinator Marjatta Pakarinen vid Vanda stad.

 • En terrängbrand bröt ut på Anderbackavägen i Bromarv.
  Publicerad .

  Markbrand i Sibbo

  Ett blixtnedslag orsakade en markbrand i Sibbo på tisdagseftermiddagen. Branden upptäcktes i tid innan den hann sprida sig.

 • biblioteksbron i åbo,
  Publicerad .

  Biblioteksbron i Åbo repareras

  För tillfället repareras den prisbelönade Biblioteksbron i centrala Åbo. Enligt Åbo stads fastighetsaffärsverk handlar det om reparationer som täcks av garantin.

 • Amurtiger på Högholmen
  Publicerad . Uppdaterad

  Tiger äter t-skjorta - se video!

  En amurtiger vid Högholmens djurpark i Helsingfors fick i dag tisdag i uppgift att riva sönder t-skjortor. Skjortorna ska senare säljas på auktion och pengarna går till skydd av amurtigrar.

 • Kungsboan i ett terrarium
  Publicerad . Uppdaterad

  "Boaormen kom in via min balkong"

  När Agneta Falck kom hem i går kväll till sin lägenhet i Karis fick hon en rejäl överraskning. En två meter lång kungsboa som hade rymt från grannen gömde sig under hennes TV.

 • fiskdöd i tessjö å
  Publicerad . Uppdaterad

  Syrebrist en möjlig orsak till fiskdöden?

  Nylands NTM-central har tagit prover av vattnet i Tessjö å. Laura Forsström säger att det varma vädret leder till att syrehalten i vattnet minskar, vilket kan vara en delorsak till fiskdöden.

 • Bild på Facebook logotypen från webbsidan
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Sociala medier är jättesvårt”4

  Ett privat Facebookinlägg av en journalist vid Österbottens tidning fick prenumeranter att säga upp sin prenumeration. Enligt Johanna Törn-Mangs, programchef för Svenska.yle.fi, ska journalister komma ihåg att publiken inte alltid ser journalisten som en privatperson.

 • Jarkko Nieminen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jarkko Nieminen vann i Kitzbühel

  Tennisspelaren Jarkko Nieminen besegrade ryssen Teymuraz Gabasjvili med 2–0 (6–4, 6–4) i den första omgången i ATP-turneringen i Kitzbühel.

 • Tysk kackerlacka (Blattella germanica).
  Publicerad . Uppdaterad

  Kackerlackorna reser i din väska

  Kampens köpcenter har drabbats av kackerlackor. De trivs extra bra just nu i värmen, och har du otur kan de åka snålskjuts i väskan och bosätta sig i ditt hem.

 • fiskrökning
  Publicerad . Uppdaterad

  Fiskrökning i Nagu

  Vår sommarserie med fokus på fisk, "Bakom flötet", handlar i dag om hur man röker fisk. För att få koll på hur man bäst röker fisk besökte vår reporter Lotta Sundström Börje Öhman i Nagu.

 • Lars Malmberg och Johan Lönnberg diskuterar i God morgon Västnylands studio.
  Publicerad .

  Skitkulla, Dånabackan och Brottarn2

  Visste du att det finns platser som kallas Skitkulla, Skituholmen och Rompbackan i Västnyland? Tipsen på lokala namn på olika platser var många under tisdagens dialektsänding med Lars Malmberg från Ingå och Karisbon Johan Lönnberg.

 • Älg går över väg
  Publicerad .

  Älgkrock i Kullo

  En personbil krockade med en älg lite innan midnatt nära avtaget till Sköldvik i Borgå den 28.7.

 • Jazzbandet Equally Stupid
  Publicerad . Uppdaterad

  Ljudlig jazz i parken

  Jazzpubliken blir allt yngre. Equally Stupid spelar jazz med rockattityd och hård volym. På torsdag uppträder de i Esplanadparken.

 • Jopo
  Publicerad . Uppdaterad

  Stöldvåg i Vanda: 12 cyklar stals under en dag1

  Under ett dygn har 12 cyklar stulits i Vanda. Stölderna har skett i flera olika stadsdelar runt omkring i Vanda. Flera av de stulna cyklarna har varit låsta.

 • Kattskalle
  Publicerad .

  400 år gammalt kattskelett hittades i Åbo

  Ett nästan helt skelett av en katt har hittats vid de arkeologiska utgrävningarna vid museet Aboa Vetus & Ars Nova i Åbo.