Nyligen publicerat

 • Riksväg 25 i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Stockbil har vält i Tessjö i Lovisa

  En stockbil har vält på Petersvägen i Tessjö i Lovisa. Det är oklart om det alls går att komma förbi där just nu.

 • Tiikerit firar cupmästerskapet
  Publicerad .

  Tiikerit till final

  Tiikerit från Karleby har tagit sig till finalspel i volleybolligan. Tiikerit vann över Loimu från Raisio med 3-0 i set på onsdag. Matchen sågs av 1200 personer i Karleby, salen i Hållhagen var proppfull.

 • Ulla Lukander i sitt hem i Ekenäs
  Publicerad . Uppdaterad

  Vi är en lustig blandning av självgodhet och rädsla

  Vi finländare borde vara lite mer öppna för vad som hänt i andra länder och särskilt vad gäller invandring. Det säger Ulla Lukander som i många år jobbade som skoldirektör i ett distrikt i London där de flesta eleverna tillhörde en etnisk minoritet.

 • Laura Karén
  Publicerad .

  Fem frågor: SFP

  Östnyländska representanter för de olika partierna får svara på fem frågor inför valet. I dag står SFP i tur.

 • SFP i Yles valgalleri.
  Publicerad .

  SFP satsar på kvantitet i Västnyland

  Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen.

 • Bild tagen av en person som inte vet vad som händer här kl 9 den 2.4.2015, på bilden korsningen mellan Vilhelmbergsgatan och vilhelmbergsgränden
  Publicerad . Uppdaterad

  Skottlossning i Sörnäs

  På skärtorsdagens morgon avfyrades skott i Sörnäs. Ingen skadades i skottlossningen.

 • May-Gret Axell, Anna Bertills och Michael Westerholm deltog i valdebatt
  Publicerad . Uppdaterad

  Valdebatt: Invandring

  Hurudan invandring behöver vi? Eller behöver vi överhuvudtaget invandring? Och hur skall man integrera de invandrare som flyttar hit?

 • Publicerad .

  BB i Karleby stänger dörren för släkt och vänner

  Enbart pappan och syskon får komma och träffa nyfödda på BB i Karleby. Orsaken är en renovering och förändringen är bara tillfällig. På BB i Vasa är det bara pappa och syskon som får besöka de nyfödda.

 • Publicerad .

  Hesburger utvidgar i Ryssland

  Åbobaserade snabbmatskedjan Hesburger öppnar femton nya restauranger i Ryssland i april-maj. Den första öppnas i S:t Petersburg nästa vecka.

 • Orienteringskontroll
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusen orienterare fyller Pargasskogarna

  Den nationella orienteringssäsongen inleds under påsken. Startskottet till tävlingen Skärgårdsträffen går på påsklördag och lockar närmare tusen deltagare till Pargas.

 • Marcus Fagerudd, Luleå, december 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlandssvensk Luleåback hemlighetsfull om sin framtid

  På tisdag meddelade SHL-laget Luleå Hockey att Marcus Fagerudd inte fortsätter i klubben. Rykten har fört honom bland annat till Ilves, men det enda han med säkerhet kan säga är att han har tackat nej till Vasa Sport.

 • Åldring
  Publicerad .

  Försvunnen 91-åring hittades i Åbo

  Den 91-åriga kvinnan som försvann efter att ha gått ut från ett äldreboende i Åbo centrum på onsdagen hittades senare samma kväll, meddelar polisen.

 • Flygstationen i Vasa.
  Publicerad .

  Plan från Stockholm vände om

  Nattflyget från Stockholm till Vasa vände om på grund av dimman natten till torsdag. Nu flyter dock trafiken som normalt. Passagerarna från Stockholmsflyget åker till Helsingfors och sedan med buss upp till Vasa.

 • Ulla-Maj Wideroos
  Publicerad .

  Många utmanare inom SFP

  För SFP blir kampen om det fjärde österbottniska mandatet hårdare än i förra riksdagsvalet eftersom Vasa valkrets har förlorat ett mandat. Det är också svårare än någonsin att gissa vilka som kan tänkas bli invalda från Österbotten, tycker SFP:s avgående riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos.

 • Pellinge kursgård
  Publicerad . Uppdaterad

  Påskens PM

  Mataffärerna och Alko är stängda stora delar av påsken och i kollektivtrafikens tidtabeller förekommer ändringar. Så här ser påskens tidtabeller ut!