Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Grävmaskin gav upphov till elavbrott i Ingå

  I kykbyn i Ingå blev över 1300 hushåll utan ström vid niotiden på morgonen. Orsaken är att en grävmaskin som utförde arbeten av misstag skadade en elkabel som finns i markgrunden.

 • Publicerad .

  TS: TVT drar tillbaka rivningsansökan för skyddad byggnad

  TVT Asunnot drar tillbaka sin rivningsansökan för en skyddad byggnad på Sirkkalagatan, skriver Turun Sanomat på torsdag.

 • Koffens park i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Drick gärna - om du kan bete dig

  Många vet inte vilka regler gäller då det handlar om att dricka alkohol på offentliga platser. Lagen säger att det är förbjudet, men det finns undantag. Att avnjuta en kall öl på en picknickfilt i parken är fullt tillåtet, men då förväntas du kunna bete dig sofistikerat.

 • Polis håller i alkometer
  Publicerad .

  Alkohol och trötthet ställer till det i trafiken

  Den senaste månaden har det varit extra mycket rattfyllerister i farten i sydvästra Finland. Polisen har också fått rycka ut för ett trettiotal avkörningar där trötthet varit orsaken bakom olyckan.

 • Färja i skärgården.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Alla känner alla" ger sämre arbetsvillkor för skärgårdsanställda

  - Jag frågade efter kontraktet många gånger och de sade att det är på gång, men det blev aldrig av. Jag tror inte att det var med flit, det är bara så det kan gå till i skärgården, berättar Philip som sommarjobbade som båtförare. Den familjära stämningen i skärgårdens små samhällen bidrar till att sådant som arbetskontrakt lätt glöms bort eller anses oviktigt, bekräftar Finlands Sjömans-Union.

 • Mikael Backman
  Publicerad . Uppdaterad

  On the road again

  Vad fan säger han denna gång? Det har många undrat i det tysta, tror Viking Lines före detta VD Mikael Backman, när han berättat att han ska sommarprata i Radio Vega.

 • Move in på Campus Allegro
  Publicerad . Uppdaterad

  Move in vill locka inflyttare till Jakobstad

  Jakobstadsnejdens utvecklingsbolag Concordia bjöd i går in näringslivet, kommunerna och presumtiva inflyttare till Move in! på Campus Allegro.

 • Koltrafikverkets hamn i Ingå
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå hamn ägs av två personer

  Ingå hamn är den enda privatägda allmänna, kommersiella hamnen i Finland. Idag är den privatare än någonsin. Sedan i juni har Inkoo Shipping en enda ägare.

 • Bergöfärjans fergfäste i Malax
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakt kan bli förbjuden på nya naturskyddsområden - skärgårdsbor känner sig lurade3

  Under de närmaste åren kommer staten att freda ny mark i den österbottniska skärgården. Här kan det bli förbjudet att jaga och på vissa håll kan fisket begränsas. Fortstyrelsen säger ändå att jakt på både mårdhund och mink är nödvändigt.

 • Kakolabackens reningsverk
  Publicerad . Uppdaterad

  Renare avloppsvatten i Åboregionen

  Avloppsvattnets belastning på havet har minskat i Åboregionen. Fosforutsläppen har minskat med hälften då gamla anläggningar har lagts ner och vattenreningen centraliserats.

 • Avfallstunnor vid sopinsamlingsplats
  Publicerad . Uppdaterad

  Kritiserat sopsystem får tummen upp i Kimitoön

  I höst förändras sophanteringen i Pargas skärgård. Det nya sopsystemet har fått mycket kritik men i Kimitoön, där man redan infört motsvarande system, fungerar allt bra.

 • #fixaskärgården, alger, fixaskärgården
  Publicerad . Uppdaterad

  "Havet håller inte på att dö - vi måste fortsätta kämpa"

  Marinbiologen Johanna Mattila pekar på tre direkta orsaker till att algblommningen fullkomligen har exploderat i Skärgårdshavet. Nu vill hon se en fortsatt gemensam kamp för havet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dr. Alban: "Publiken i Finland är bättre än i Sverige"

  Musikfestivalen Down By The Laituri pågår som bäst och på torsdagkvällen ställer sig en taggad Dr. Alban på strandscenen i centrala Åbo.

 • HJK
  Publicerad . Uppdaterad

  HJK klart för den tredje kvalomgången - se målen

  HJK besegrade FK Rabotnicki med 2-1 i returmötet i den andra kvalomgången i Champions League. Då det första mötet slöt 0-0 gick HJK vidare med 2-1.

 • Publicerad .

  Hemmaförlust för LoPa i fotbollstrean

  Lojolaget Lohjan Pallo förlorade efter en anemisk insats mot SAPA från Helsingfors på onsdagskvällen. Matchen som ingår i herrarnas division 3, zon 1, i fotboll spelades på Harjuplanen i Lojo.