Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Jortikka valde unglejonen

  U20-landslagets chefstränare Hannu Jortikka har valt truppen till den internationella turneringen i ålderskategorin i Sverige. Finland möter i turneringen, Tjeckien, Ryssland och Sverige.

 • Regnet öser ner i Houtskär
  Publicerad . Uppdaterad

  Augustis regnrekord finns i Egentliga Finland

  Augusti har varit exceptionellt blöt. Mest har det regnat i S:t Karins och Somero. Under fyra dagar regnade det 120 millimeter i S:t Karins, medan den normala regnmängden för hela augusti är 80 millimeter.

 • Vasa hamn
  Publicerad .

  Frakten via Vasa hamn minskade

  Frakten som går via hamnen i Vasa har minskat under årets första halva. I slutet på juli var importen knappt 120 000 ton mindre jämfört med samma tid förra året.

 • Publicerad .

  Avloppsläckage i Lovisa

  Lovisa vatten har hittat ett läckande rör nära Tullbrons pumpstation. Läckan har åtgärdats.

 • Publicerad .

  Slaget efter tolv - dagens debatt: Bort med skarvarna?

  I Slaget efter tolv den 21 augusti diskuterades skarvproblematiken och skarvarnas inverkan på fisket. Här kan du lyssna på ett sammandrag av debatten mellan Kaj Mattsson från Åbolands fiskarförbund och fågelskådaren Peter Uppstu.

 • Polisens nya bilar har limegrön reflekterande tejp.
  Publicerad .

  Narkotikapåverkade förare i regionen

  Narkotikapåverkada förare påträffades såväl i Karleby som i Jakobstad.

 • Västerby skola i Ekenäs.
  Publicerad .

  Förslag: Västerbyelever flyttas inte till Österby

  Skolverksamheten i Västerby och Österby skolor i Ekenäs ska fortsätta som tidigare. Det föreslår undervisningschefen och dagvårdschefen som har utrett hur och om verksamheten borde omorganiseras. Staden har ingen ekonomisk nytta av en omorganisering konstaterar tjänstemännen.

 • Algerna sprider en motbjudande doft i hela området.
  Publicerad .

  Mindre blågröna alger i sydvästra Finland

  Mängden blågröna alger har minskat i sydvästra Finland den senaste veckan. Orsakerna är att vattnen svalnat samt att vädret varit regnigt och blåsigt.

 • Tim Sparv spelade 90 minuter mot Tjeckien.
  Publicerad .

  Två matcher skiljer Sparv från Europaligan

  Två matcher skiljer Tim Sparv och hans klubb Midtjylland från en plats i fotbollens Europaliga. Ett hinder vid namn Panathinaikos måste klaras för att Sparvs dröm ska bli sann. Följ med live Twitterfeed på Midtjyllands webplats.

 • Karis hälsovårdscentral.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dagjouren i Karis stängd också nästa vecka

  På grund av svår bemanningssituation kommer den jour som fungerar dagtid vid hälsocentralen i Karis att fortsättningsvis vara stängd åtminstone hela nästa vecka (vecka 35), det vill säga till slutet av augusti.

 • Svante Wahlbeck, ny vd på HSS Media.
  Publicerad . Uppdaterad

  Svante Wahlbeck ny vd på HSS Media

  Svante Wahlbeck är HSS Medias nya vd. Han är filosofie magister till utbildningen och de senaste sex åren har han jobbat som entreprenör i eget bolag.

 • Erik Söderblom visar upp Konstens Natt-appen
  Publicerad . Uppdaterad

  Konstens natt finns på din smarttelefon

  Inga tryckta programblad gör det möjligt för vem som helst att anmäla sitt program till konstens natt. Allt finns på internet och i en mobilapp.

 • World Press Photo of the Year 2013. Afrikanska migranter i Djibouti försöker nå en mobilsignal från Somalia där priserna är billigare.
  Publicerad . Uppdaterad

  Här är de prisbelönta bilderna i tävlingen World Press Photo

  På en utställning i Sanomahuset i Helsingfors kan man just nu beundra fjolårets bästa pressbilder. En av de prisbelönta fotograferna är den finländska fågelfotografen Markus Varesvuo.