Nyligen publicerat

 • Janne Hynynen
  Publicerad .

  Äkta bröd i Pargas

  Timmermannen Janne Hynynen i Pargas sadlar om och blir bagare. I september öppnar han sin bageributik på Köpmansgatan.

 • En stilla protest mot för hög hastighet i korsningen av Mechelingatan och Norra Hesperiagatan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tiotals samlades till stilla protest i Tölö

  På torsdagen samlades tiotals Tölöbor och andra berörda till en stilla protest mot för hög hastighet på Mechelingatan. För en vecka sedan dog en nioårig flicka i korsningen av Norra Hesperiagatan efter att ha blivit påkörd.

 • HJK:s Formose Mendy och Krasnodars Andreas Granqvist, 27.8.2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Miraklet uteblev – experimenterande HJK:s Europaäventyr över

  Reservbetonade HJK lyckades precis som väntat inte vända ett fyramålsunderläge till avancemang i returmötet med ryska Krasnodar i Europa League-kvalet i fotboll.

 • Lågor vid en häftig brand.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tre skadades i eldsvåda i Snappertuna

  Tre personer skadades i en eldsvåda i Snappertuna i Raseborg kväll. En av dem skadades allvarligt. Ett garage totalförstördes i branden på Väktarvägen.

 • Tapparas spelare mot Djurgården, CHL, augusti 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kärpät, Tappara, Lukko och TPS redan vidare i CHL

  Trots att säsongen körde igång så sent som för en vecka sedan har Kärpät, Tappara, Lukko och TPS redan säkrat sitt avancemang i Champions Hockey League.

 • Benjamin Källman, EIF, 2015.
  Publicerad .

  Benjamin Källman i storform – sänkte Montenegro

  Finlands U18-landslag i fotboll vann även den andra träningsmatchen över Montenegro. Matchhjälte i kvällens drabbning i S:t Karins var EIF-anfallaren Benjamin Källman.

 • Skylt med texten Kårkulla samkommun - en resurs i Svenskfinland
  Publicerad .

  Kårkulla måste spara nästan en miljon

  Kårkulla samkommuns resultat för första halvåret 2015 pekar uppåt jämfört med samma tid i fjol, men för att hålla årets budget står man nu inför rejäla sparkrav.

 • Juhamatti Aaltonen firar öppningsmålet, Jokerit-Torpedo, 27.8.2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jokerit fortsätter obesegrade – NHL-värvningarna levererar3

  Jokerit vann även sin andra match för säsongen i ishockeyns KHL. Den här gången föll Torpedo Nizjnij Novgorod hemma i Helsingfors bland annat efter fyra mål av sommarens nyförvärv.

 • Publicerad .

  Lojo charmade i Helsingfors

  Lojo stad marknadsförde sig stort i Helsingfors centrum i dag. På Narinkens torg på Kampen fick besökarna bekanta sig med allt vad Lojo har att erbjuda.

 • Publicerad .

  Förlängda parkeringstider i centrala Åbo

  Alla som tar sig med bil till Åbo centrum har nu möjlighet att parkera bilen en längre tid än hittills. Staden har förlängt de maximala parkeringstiderna på de flesta ställena med en timme, det vill säga från en till två timmar.

 • Publicerad .

  Husbil brann i Pemar - grannar stoppade större brand

  Under torsdagkvällen började en husbil brinna på en hustomt på Koskelantie i Pemar. Grannarna som larmade räddningstjänsten var riktigt på hugget den här kvällen, då de även lyckades stoppa en eventuell spridning av branden.

 • Isac Elliot
  Publicerad .

  Isac Elliot redo för fansen i Västnyland1

  I morgon fredag är det dags för Isac Elliot att för första gången träffa sina västnyländska fans på deras hemmaplan. - Det är spännande och roligt, säger han.

 • victoriakvarteret
  Publicerad . Uppdaterad

  "Vi bygger inte ett finlandssvenskt getto"2

  Ett unikt, tvåspråkigt men finlandssvenskt urbant centrum för både boende och kultur. Lovorden haglade när grunden till kvarteret Victoria på Busholmen murades på torsdagen.

 • Publicerad .

  Lånecyklar ska främja konsten och kulturen i Åbo

  Vid Åbo slott, Wäinö Aaltonens museum och vid Klosterbackens hantverksmuseum finns numera cyklar som man kan låna för att ta sig en rundtur i Åbo. På det här sättet vill Åbo museicentral erbjuda museibesökarna ett smidigt sätt att bekanta sig med konst och kultur även utanför museernas väggar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Allt mer vård ges utanför Österbotten

  Vasa sjukvårdsdistrikt betalar allt större summor för vård av patienter utanför distriktet. Över 20 miljoner euro betalade sjukvårdsdistriktet under årets första sju månader för vård i andra inrättningar.