Nyligen publicerat

 • Karleby hamn
  Publicerad .

  90 euro per möte får räcka i Karleby

  Karleby hörsammar inte begäran om mer betalt per möte från hamnbolagets och energiverkets nya styrelser. Styrelserna begärde 400 euro per möte, 90 euro räcker, bestämde koncern- och stadsutvecklingssektionen.

 • Huvudbild. Antti Kuntsi: Vauvasumu. OBS Får användas endast i samband med utställningen i Sjundeå.
  Publicerad . Uppdaterad

  Regnbågar, norrsken, stjärnor och andra galaxer i Sjundeå bibliotek

  Tänk dig en exponeringstid på fyrtio timmar. Så länge och till och med längre har de suttit och väntat, astrofotograferna som nu ställer ut stjärnfotografier i biblioteket på Sjundeå station.

 • Vägbyggmästare Niklas Brandt, Kristinestad
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu muddras Lappfjärds å

  I dag började arbetet med att muddra i Lappfjärds å. Det som ligger till grund för muddringsbeslutet är en gammal torrläggningsplan från 1963. Enligt vägbyggmästare Niklas Brandt är den här muddringen som nu görs, trots allt bara som att kapa toppen av ett isberg.

 • Åbo.
  Publicerad .

  Åbo stad trots allt på plus i fjol

  Åbo stads bokslut för 2014 ser ut att bli bättre än väntat. I stället för att staden gör ett underskott på nästan 13 miljoner euro ser staden ut att göra ett överskott på nästan 5 miljoner euro.

 • Eddy Krook, Alex Fagerman, Olle Stenström och Kari Ström.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ekenäsband inspireras av UMK-vinst

  Skivaktuella Trixstar från Ekenäs kan tänka sig att gå i Pertti Kurikan Nimipäiväts fotspår och skicka ett bidrag till Tävlingen för ny musik. Vi skulle nog våga, säger kapellmästaren Eddy Krook.

 • Pelargoner på fönsterbräde
  Publicerad . Uppdaterad

  Mommovarning!

  Att bli kallad mommo har inte alltid varit något positivt. I dag är det en komplimang. Webbproducenten Henna-Kaisa Sivonen har skrivit en handbok för den som vill vara en mommo.

 • Anna-Kajsa Bklomqvist på rådhusets balkong.
  Publicerad . Uppdaterad

  Anna-Kajsa Blomqvist vill bli kretsordförande för SFP i Österbotten

  Blomqvist är 26 år, politices magister från Kristienstad, vill bli kretsordförande för SFP i Österbotten. Som kretsordförande vill jag vara med och föra in den österbottniska SFP-kretsen i en mycket krävande, men också intressant period, säger Blomqvist.

 • Visa kort
  Publicerad . Uppdaterad

  Bankkortstjuvar fortfarande på fri fot

  De två männen som för några veckor sedan stal bankkortet av en kvinna utanför en mataffär i Ekenäs är fortfarande på fri fot. Polisen misstänker att de har rört sig vidare och ett nästan identiskt fall har inträffat i Borgå.

 • Andrea Julin, IF Minken
  Publicerad . Uppdaterad

  Blåvit bredd i skidspåren i Lahtis - Andrea Julin sprintar1

  Finland får i egenskap av värdnation ställa upp mycket fler åkare än normalt, när världscuperna i de nordiska skidgrenarna fortsätter i veckoslutet i Lahtis. Det öppnar bland annat en plats i världscupsprinten för IF Minkens Andrea Julin.

 • Paula Havaste förevisar en av attrapperna på Heureka.
  Publicerad .

  Spermier och rymdraketer på barnförbjuden Heurekakväll

  Nyfiken på att se levande spermier i ett mikroskop? Då ska du rikta din rymdraket mot Heureka på lördagen då de ordnar en kul kväll, den här gången utan familjens yngsta.

 • Pandeldebatt om bro till Nagu
  Publicerad . Uppdaterad

  Stort intresse för broplaner i Nagu - men inga klara löften2

  Framnäs i Nagu var var fullt till bristningsgränsen då frågan om fast väg mellan Pargas och Nagu diskuterades på ett seminarium i dag. Alla politiker på plats lyfte fram hur viktiga förbindelserna till skärgården är men några löften gavs inte.

 • sovkokonger på Helsingfors-Vanda flygplats
  Publicerad . Uppdaterad

  Sov i kokong på Helsingfors-Vanda

  Att vänta på ett försenat flyg är sällan upplyftande. Då kanske lösningen är en tupplur i kokong. "Sovkokonger" i finländsk design introduceras på Helsingfors-Vanda flygstation.

 • Stafettkarnevalen 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasa aktuellt för Stafettkarnevalen 1

  Vasa har fått en förfrågan om staden kan ordna Stafettkarnevalen under åren 2016-2018, skriver Vasabladet. Olympiastadion i Helsingfors ska renoveras och Stafettkarnevalen måste flytta till annan ort.

 • Publicerad .

  Liten brand på Kaskisgatan i Åbo

  En liten brand uppstod i dag i en affär i hörnet av Sirkkalagatan och Kaskisgatan i Åbo

 • Aarne Kiviniemi lyssnar på en intervju med en arg butiksägare i Tölö.
  Publicerad .

  Blåbandsstiftelsen: Onyktra boenden behövs också

  Både stödboenden med nolltolerans och stödboenden utan behövs för personer med missbrukarproblematik. Det säger Blåbandsstiftelsens verksamhetsledare Aarne Kiviniemi.