Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Strandvägen i Ingå görs säkrare

  Det behövs ett nytt övergångsställe över Strandvägen i Ingå för att göra trafiken säkrare.

 • Stadshusgatan i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Kritiserad p-avgift står kvar

  Parkeringsavgiften i Borgå fördubblades för fyra år sedan. I stadsutvecklingsnämnden finns en vilja att sänka avgiften, men efter en jämn omröstning kostar det även i framtiden två euro att parkera i Borgå centrum.

 • Publicerad .

  "Två första KHL-matcherna nästan slutsålda"

  I morgon torsdag inleder Jokerit sin första säsong i ishockeyligan KHL och intåget i ligan kommer mitt i en politisk kris mellan Ryssland och västländerna. Men enligt Jokerits vd Jukka Kohonen har krisen än så länge inte påverkat supportrarnas entusiasm.

 • Jesse Öst, FF Jaro
  Publicerad .

  Jaro får ny målvakt och anfallare

  Jaros förste målvakt Jesse Öst skadade sig på måndagens träningar i fingret och måste opereras och är borta i fyra veckor. Han ersätts av Ville Viljala som finns i SJK:s organisation. Jaro förstärker också i anfallet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Gratis läkarbesök för Åbostudenter också i fortsättningen

  Studenter kan besöka Åbo stads hälsocentraler gratis också i fortsättningen. Det beslöt social- och hälsovårdsnämnden i Åbo efter omröstning i tisdags.

 • Polisskylten vid verksamhetsstället i Östra centrum (upphör 20.9.2014).
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen lämnar Östra centrum - invånare tror tryggheten lider

  I slutet av september stänger Helsingforspolisens verksamhetsställe i Östra centrum i Helsingfors sina dörrar för gott. Invånare tror att polisskylten har gett en känsla av trygghet och att den nu kan försvinna.

 • Skyvlad skogsmark
  Publicerad . Uppdaterad

  Tvisten mellan Korsholm och NTM-centralen fortsätter1

  Korsholms kommunstyrelse mötte representanter för Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) för att få ett ok att börja bygga nya industritomter. Ingen lösning nåddes utan Stig Beijar (Sfp) beskriver mötet som katastrofalt.

 • Sabina Storbacka på Kosek
  Publicerad . Uppdaterad

  Idébageriet hjälper uppfinnare

  Det var en kökskran som vann i fjol. Nu hoppas Karlebynejdens utveckling, Kosek, på fler goda uppfinningar i årets Idébageri. Målet är att omvandla idéer till blomstrande företag.

 • Irene Lillmåns och Leonid Grines studerar till reseledare under Camilla Stenbäcks guidning
  Publicerad .

  Folkhälsans reseledare drar till Spanien

  I augusti startade Folkhälsan utbildning en linje för reseledare på Norrvalla i Vörå. Intresset är stort och man planerar en ny omgång redan under det här året.

 • Jakobstads församlingscentrum
  Publicerad . Uppdaterad

  Höstens församlingsval närmar sig

  Den 17 september skall kandidatlistorna till höstens kyrkliga val vara inlämnade. Hittills har aktiviteten kring valet som hålls på farsdag den 9 november inte varit speciellt hög, röstningsaktiviteten brukar också vara väldigt låg i det här valet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kortare öppettider på Karis tågstation1

  Biljettluckan på Karis tågstation minskar på öppethållingstiderna eftersom allt färre köper biljetter på stationen. För pendlare kan det bli svårare att köpa biljett.

 • Alexandersgatan
  Publicerad .

  Det bullrar i centrum av Borgå

  De som bor i centrum av Borgå kan se fram emot att bli väckta av buller mitt i natten under hösten. Orsaken är gatuarbeten som utförs på Alexandersgatan.

 • Publicerad . Uppdaterad

  På jakt efter kärr

  Hela sommaren har Närings- trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM) varit på jakt efter kärr. Tanken är att hitta kärr som man kunde skydda. Speciellt i Östra Nyland är de skyddade kärren få.

 • Takstolar
  Publicerad . Uppdaterad

  Det ljusnar för Drottningporten i Lovisa

  Lovisa stad ser äntligen ut att komma till skott beträffande Drottningporten vid västra infarten. Nästa vecka kommer en stor aktör inom detaljhandeln att offentliggöra sin etablering på området.

 • Centrum av Yabroud
  Publicerad . Uppdaterad

  Flyktingar till Kållby-Heimbacka skola

  Kållby-Heimbacka skola i Pedersöre gör sig redo att ta emot flyktingbarn från Syrien. En förberedande undervisningsgrupp startar den 15 september.