Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  90 narkotikabrott på dansfestival i Helsingfors

  Omkring 90 narkotikabrott blev Helsingforspolisens saldo efter veckoslutets Summer Sound-festival i Mässcentret i Helsingfors. Polisen uppger att antalet är anmärkningsvärt.

 • Publicerad .

  Brand på torvproduktionsområde

  En medelstor brand uppstod på ett torvproduktionsområde i Halsua på onsdageftermiddag. Brandkåren har fått branden under kontroll och nu pågår eftersläckningsarbete.

 • Publicerad .

  Västmetrobolaget vill inte slösa tid på "administrativa frågor"

  Då Västmetrobolaget grundades var dess uppgift att bygga en metrolinje från Gräsviken till Mattby, men nu kommer bolagets uppgift att ändras till att bygga en metrolinje från Gräsviken till Stensvik. Esbo- och Helsingforspolitikerna ska ta ställning till det här i augusti.

 • ABB i Vasa.
  Publicerad .

  ABB:s beställningar har ökat

  ABB har fått fler beställningar under första halvåret än förra året. Globalt har beställningarna ökat i april-juni med 13 procent. Under hela halvåret har tillväxten varit aningen mindre.

 • Mikaela Nylander säger att det varit svårt att driva skärgårdsfrågor under den här riksdagsperioden.
  Publicerad .

  Nylander: Jättestora problem med skärgårdspolitiken

  Skärgårdsdelegationens ordförande Mikaela Nylander säger att det varit svårt att försvara skärgårdens intressen på sistone. Ett politiskt bakslag var statsandelsreformen som blev dyr för många skärgårdskommuner.

 • Tove Jansson
  Publicerad .

  Inga biljetter kvar till Vägen hem

  Alla extra biljetter till pjäsen om Tove Jansson på Pellinge i Borgå gick åt som smör i solen. Alla platser och föreställningar är fullbokade.

 • anna-maria helsing
  Publicerad . Uppdaterad

  Anna-Maria Helsing: Jeppis Pride handlar om allas lika rättigheter!

  För ett knappt år sedan, när man just hade börjat planera Jeppis Pride som går av stapeln i slutet av den här veckan, förundrade sig Anna-Maria Helsing över kommentarer som ”De ska inte komma hit till Jakobstad med sin parad” -Ursäkta nu, vilka ”de” är det man avser? För vi finns ju redan här!

 • åbo flygplats,
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbo flygplats öppnar igen på söndag

  På söndag öppnar Åbo flygplats igen. Detta efter ett uppehåll på en månad.

 • Polisens nya bilar har limegrön reflekterande tejp.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu syns polisen bättre

  Polisen blir limegrön. Den nya polis"maijan" testas nu i Österbotten i sex veckors tid.

 • karoliina talvitie-lamberg,
  Publicerad . Uppdaterad

  Forskare: Polisen ska inte skämta om våldtäkt

  Visst ska myndigheterna synas på sociala medier, men att använda humor och ironi i myndighetsinformation är farligt. Det här tycker Karoliina Talvitie-Lamberg som forskar i sociala medier vid Helsingfors universitet.

 • FRank Mangs hemgård i Närpes
  Publicerad .

  Glimmerland rör sig i sagornas värld

  Idag har sommarteatern Glimmerland premiär på Frank Mangs Center i Närpes. Pjäsen är skriven och regisserad av Pia Svarvar och har inspirerats av barns fantasi.

 • Publicerad .

  Trafikolyckor i Karleby

  På tisdagen inträffade flera små trafikolyckor i Karleby. I två av fallen var det fråga om en kollision mellan en cyklist och en personbil. Även i Pedersöre och Larsmo fick polisen rycka ut.