Nyligen publicerat

 • Nina Kivinen och Sten-Erik Lundstén i Morgonparlamentet
  Publicerad .

  Morgonparlamentet hyllade kampanjen Använd hjärtat

  Morgonparlamentet fredag den 28 november diskuterade Yles och Röda Korsets kampanj Använd hjärtat, skolgymnastik, smitningar från olycksplatser, riksdagens omröstning kring en eventuell könsneutral äktenskapslag samt den stundande adventshelgen. Dagens gäster var Nina Kivinen och Sten-Erik "Tetti" Lundsten.

 • HIFK Soccer
  Publicerad . Uppdaterad

  IFK mot IFK i ligacupen

  Bollförbundet slog fast zonindelningen för ligacupen i fotboll 2015. I ligacupen som sparkas igång den 18.01. och kulminerar med finalen den 04.04. kommer liganykomlingen HIFK att spela i samma zon som Inter och IFK Mariehamn.

 • Smycken och klockor som hittats hos en inbrottstjuv.
  Publicerad .

  Erfaren tjuv bröt sig in också i Västnyland

  Polisen i västra Nyland och sydvästra Finland jobbar på att lösa en stor serie inbrott. Det handlar om över 60 inbrott varav de flesta har skett i huvudstadsregionen och i sydvästra Finland men två har ägt rum i Västnyland.

 • Petri Horttana och Ulrica Isaksson i Fredagssnack.
  Publicerad .

  ”Annars bor vi nog i en grotta”

  Fredagssnackarna Petri Horttana och Ulrica Isaksson tar sig an veckans heta diskussionsämnen. Det blir kablar, babyluckor och en könsneutral lagstiftning. Ibland är stämningarna dystra, men när lilla jul kommer på tal återfinner sig den goda stämningen i studion.

 • Andrea Hasselblatt är ny ordförande för Marthaförbundet
  Publicerad .

  Nya marthabossen: Sluta slänga mat

  Marthaförbundets nya ordförande Andrea Hasselblatt har varit martha i tjugo år. Under hennes ledning kommer förbundet att fokusera på det matsvinn vi gör oss skyldiga till.

 • Publicerad .

  Eiffelbenstornet höjer närvårdarnas löner!

  Rabulism på hög nivå serverades i fredags då Eiffelbenstornet samlades till palaver. Titta på Eiffelbenstornet här.

 • Publicerad .

  Höghus får inte byggas på Bangårdsgatan

  Höghus får inte byggas i korsningen av Skolgatan och Bangårdsgatan i Åbo. Åbo förvaltningsdomstol har upphävt stadsfullmäktiges beslut gällande detaljplanen för området.

 • Rettig i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Rettigavskedade har fått nytt jobb

  25 har fått nytt jobb, 5 studerar. Bättre än väntat, säger Viktor Kock, en av dom som avskedades när Rettig i somras meddelade att radiatorfabriken i Jakobstad ska flyttas till Polen.

 • Kärleksdemonstration 28.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusentals demonstrerar för könsneutrala äktenskap

  Inför riksdagens omröstning om en jämlik äktenskapslag ordnas en demonstration utanför riksdagshuset till förmån för medborgarinitiativet. På demonstrationens Facebooksida har 15 000 deltagare anmält sig. Kärleksdemonstrationen LIVE

 • Publicerad . Uppdaterad

  Utredare föreslår att Åbo blir storkommun

  Kommunutredningen för Åbotrakten presenterades i Åbo stadshus på torsdagen. Kommunutredarna föreslår att Åbo, Reso, S:t Karins, Rusko och Lundo bildar en kommun.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ingen DBTL vid Åbo domkyrka

  Stadsfestivalen Down by the laituri kommer inte att ordnas invid Åbo domkyrka nästa sommar, i alla fall om Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet får bestämma.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stora hälsoskillnader mellan Finlands städer

  Finländarnas hälsotillstånd varierar mycket beroende på var de bor visar uppgifter från Institutet för hälsa och välfärd, THL. I Kotka insjuknar man upp till en och en halv gång oftare än i Esbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Esbo har landets friskaste invånare

  Huvudstadsregionen har ovanligt friska invånare då man jämför storstäderna i Finland. Städer med över 50 000 invånare togs med i jämförelsen.

 • Bo-Åke Ljungars i sin verkstad.
  Publicerad .

  Skräpmaterial blir hantverk

  Bo-Åke Ljungars gör askar med svepteknik. Den här tekniken är känd sedan förhistorisk tid och kom till Finland på 1500-talet. Materialet är klibbal, sälg, masurbjörk och björkrötter. Allt det här är träslag som skogsindustrin inte har någon användning för.

 • Masten slipas
  Publicerad . Uppdaterad

  Byggnadsvård är framtiden i Kuggom

  Gamla hantverk och traditioner skall bevaras i Lovisa med ett traditionscentrum och med utbildning inom byggnadsvård.