Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Markbrand i Töjby

  En markbrand bröt ut i Töjby i Närpes på söndag eftermiddag. I närheten av branden fanns flera hus som med nöd och näppe klarade sig undan elden, som nu är släckt.

 • Harry Sandberg passade på att tvätta båten på påskdagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Påskfirande i strålande solsken

  Solen gassade över Vasa på påskdagen. På Smulterö i Vasa var det många som tog sig ut i det värmande solskenet. Flera tog vara på vårvädret och satte sina båtar i körskick.

 • nedbrunnen båtklubb
  Publicerad .

  Klubbhus förstördes i brand i Helsingfors

  En brand i en klubblokal i Nordsjö i Helsingfors har vållat stora skador. Skadorna beräknas till över 200 000 euro.

 • Publicerad .

  Polisen grep drogpåverkad bilist i Korsholm

  Bilister och bilstöld sysselsatte polisen i Korsholm och Vasa under påskdagen. En man körde 172 km/h på motorvägen och är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Misshandel i Jakobstad4

  Slagsmål bröt ut på en krog i Jakobstad natten till söndag. En man fördes till sjukhus efter att ha blivit slagen i huvdet med ett ölstop.

 • Mikael Crawford arbetar för Svenska Yle som redaktionschef för Radio Vega Östnyland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mikael Crawford: Borgåborna är ärligast i Finland!1

  För några år sedan gick farbror reporter till läkaren för något slag av årsgranskning. Läkaren frågade bland hur mycket farbror reporter super.

 • Publicerad .

  Hård kille med mjuka intressen

  Peter Ramstén har jobbat som fredsbevarare i Kosovo. Han kom dit redan ett par månader efter krigsslutet och har därmed sett folk bli dödade på öppen gata. I Samtal om livet rör sig Peter i Kosovo och på andra håll där finländska fredsbevarare tjänstgör eller har gjort det. Men det ska också handla om inredning, naturfotografering och hur Peter får äldre damer att prata om sina liv när han åker buss i Åbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Påskbrasor antände byggnader i Österbotten

  Minst två byggnader började brinna på lördagskvällen i Österbotten på grund av påskbrasor som spridit sig på oplanerat sätt. Den torra marken och hårda vinden kan orsaka ytterligare problem för oförsiktiga markägare som tänder brasor.

 • Vintergäck hör till de första som visar sig på våren
  Publicerad . Uppdaterad

  Över 17 grader varmt i Esbo

  I Esbo steg temperaturen på lördagen till rekordhöga 17,1 grader. På söndag kan det på många håll i södra Finland bli ännu varmare.

 • Mikael Forssell
  Publicerad . Uppdaterad

  Första förlusten för HJK – se målen

  HJK åkte på säsongens första förlust då FC Lahti var starkare på hemmaplan och vann med 3-1. Jaro hade lekstuga i Kuopio och besegrade KuPS med 4-1.

 • Ronny Wingren har spänt fast hundarna framför fyrhjulingen
  Publicerad . Uppdaterad

  Som en enda stor familj

  Det är inte bara påskhäxor som rör sig på Socklotvägen på påsklördagen. Isa, Roffe, Rufus, Bruno, Glader och Affe är också ute och har roligt.

 • Jussi Utriainen
  Publicerad . Uppdaterad

  Nionde guldet för Utriainen

  Jussi Utriainen tog sitt nionde guld i halvmaraton då FM i landsvägslöpning avgjordes i Vierumäki på lördagen. Eero Saleva från Sjundeå IF sprang hem guldet på 10 kilometer i klassen herrar 19 år.

 • Juliette Kemppi, Honka-ÅU, april 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Merilappi United fortsätter obesegrade

  Merilappi United har öppnat ligasäsongen starkt. På lördag tog laget sin fjärde raka seger och fortsätter som tabelletta i damernas fotbollsliga.

 • Spotlight: Cannabis som botar?
  Publicerad . Uppdaterad

  Brand visade vägen till cannabisodling i Kyrkslätt7

  En man som tänkte bränna ris och kvistar antände en mindre terrängbrand i Kyrkslätt i fredags. Mannens cannabisodling upptäcktes i samband med eftersläckningsarbetet.