Nyligen publicerat

 • Arkeolog Jan Fast vid en tysk manskapsbarack från 1943. Den här baracken var bebodd ännu på 1960-talet.
  Publicerad .

  Militärhistoria på Hangö udd dokumenteras

  På Tulludden på Hangö udd dokumenteras militärhistoria i grevens tid. Av det tyska lägret från 1942 till 1944 finns det bara några få förfallna baracker kvar. Arkeolog Jan Fast från Esbo önskar att allmänheten hjälper till.

 • Energiverket i jakobstad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstads energiverk säljs till Herrfors

  Stadsfullmäktige i Jakobstad godkände försäljningen av Jakobstads energiverk till Herrfors för 70 miljoner euro. - Ett historiskt beslut, det största beslutet under mina 18 år i fullmäktigesalen, säger Anna-Maja Henriksson (SFP). Avtalet skrivs i mellandagarna eller allra senast den 31 december, säger stadsjurist Anne Ekstrand.

 • Jakobstads stadsfullmäktige
  Publicerad . Uppdaterad

  Sannfinländarna i Jakobstad borta när besluten tas1

  Sannfinländarnas ordinarie ledamot Jaakko Tamminen har inte varit på ett enda fullmäktigemöte i Jakobstad i år. Tre gånger har hans ersättare varit med, men de senaste sju mötena har Sannfinländarnas stol gapat tom.

 • fotboll
  Publicerad . Uppdaterad

  Yrsel kring ligalicenser - KTP stiger

  Bollförbundet har beviljat ligalicens åt KTP som slutade tvåa i division 1. MYPA:s situation är oklar, liksom också vem som eventuellt skulle ta deras plats ifall situationen inte fixas.

 • Jultrafik i Vanda den 22 december 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bilister varnas för dåligt väglag

  Vägtrafikverket varnar dem som rör sig med bil i södra Finland för fortsatt dåligt väglag. Under dagens lopp har mindre plåtkrockar och avkörningar ägt rum, men inga allvarligare olyckor. Jultrafiken väntas vara livligast på tisdag.

 • Närpes
  Publicerad . Uppdaterad

  VBL: Besväret mot Närpes tvåspråkighet avslogs5

  Vasa förvaltningsdomstol har förkastat besväret mot Närpes ansökan om tvåspråkighet. Det skriver Vasabladet. Domen kommer ändå för sent för att kunna ändra något, Närpes förblir enspråkigt också nästa år.

 • Publicerad .

  Förbränningsverket i Oriketo rivs i vår

  I mars börjar man riva förbränningsverket i Oriketo i Åbo. Staden räknar med att det tar ett halvt år att riva byggnaden.

 • Halka i Nykarleby där en singelolycka inträffade på måndagen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vådlig avkörning i Nykarleby

  En skåpbil åkte i diket i Nykarleby på måndag eftermiddag. Ingen skadades i olyckan.

 • Målkungen Casper Källberg gjorde inte sitt livs match på söndagen.
  Publicerad . Uppdaterad

  BK:s målkung testspelar för EIF3

  Anfallaren Casper Källberg från BK-46 kommer att testspela för Ekenäs IF. Källberg gjorde flest mål i södra zonen i division två den här säsongen. EIF presenterar också nya kontrakt med sex spelare.

 • Polis och brandmän har spärrat av området.
  Publicerad . Uppdaterad

  Starkare misstankar mot bombmannen

  Mannen som misstänks för bilsprängningen i Korsnäs har häktats och är misstänkt för mordförsök. Misstankarna mot honom har förstärkts i samband med polisens undersökning. Kvinnan som skadades i sprängningen vårdas ännu på sjukhus.

 • Vasa stadsbibliotek
  Publicerad . Uppdaterad

  Låna böcker med körkortet1

  Idag öppnade dörrarna till Vasas bibliotek efter att de varit stängda sedan den 1 december. Yle Österbotten sände direkt från Vasa stadsbibliotek och de anställda berättade om det nya lånesystemet, om vilka böcker som är populärast och gav lästips inför julen.