Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Sököbor vill ha kvar sitt bibliotek

  Det finns planer på ett nytt bibliotek i Esbovikens storområde, vilket kan betyda slutet för Sökö bibliotek. Kulturnämnden tror på ett alternativ med tillämpad närservice i Sökö och Stensvik.

 • Mallinnus Koivusaaren osayleiskaavaan liittyvästä viitesuunnitelmasta (2014).
  Publicerad . Uppdaterad

  Allt fler hus ritas in på Björkholmen

  I de senaste planerna ska Västerleden på Björkholmen bitvis täckas. Frågan är nu vad som händer om Västerleden blir en stadsboulevard.

 • Andy Sundqvist och några av hans tavlor
  Publicerad . Uppdaterad

  Olyckan förändrade Andy Sundqvists liv

  På åttiotalet var Andy Sundqvist dansare i rockgruppen Ragnar Hare. Sen vistades han en tid i Frankrike och blev intresserad av konst. Han kom sen tillbaka till Finland, gifte sig och fick sex barn. Idag är Andy frånskild och än en gång bosatt i hemstaden Jakobstad, och han ägnar sig åt att måla färgsprakande tavlor. Han minns ingenting av sin tidiga barndom, och han har inga minnen av den allvarliga trafikolycka som han råkade ut för när han var sju år gammal…

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ny aktör inom företagshälsovården i Sydösterbotten2

  Det privata sjukhusbolaget Kristina Medi i Kristinestad kommer in som ny aktör på företagshälsovården. I Sydösterbotten finns redan Terveystalo och hälsovårdscentralen i Kristinestad samt Sydmedi i Närpes som sköter företagshälsovård.

 • Help-knappen på ett tangentbord
  Publicerad .

  Kommunen och teknologin möts i Sibbo

  Sibbo vill hitta nya lösningar för att kommunen ska fungera bättre. Därför vill man samarbeta med bland annat ICT-branschen, säger kommundirektör Mikael Grannas.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Alla har ansvar för att förebygga radikalisering"1

  Familjen, imamen, skolan och polisen, alla har ansvar för att se de somaliska killarna som riskerar att radikaliseras, säger Safia Abdi Haase, en av de synligaste företrädarna för somalierna i Norge. Hon deltog i ett seminarium på Hanaholmen, där det nordiska somaliska nätverket grundades.

 • Skum i Rutiån
  Publicerad .

  Rutiån färgades rosa

  I Sockenbacka har ett okänt ljusrött ämne runnit ut i Rutiån. Nedanför Strömbergsforsen har en del av vattnet färgats rosa.

 • Kristinestad
  Publicerad . Uppdaterad

  Kommunrundan: Kristinestad får hål i kassan

  Alla kommuner har kritiserat vårdreformen, både små och stora kommuner. Inte att undra på, den kommer att slå ett hål i kassan speciellt i små kommuner.

 • Publicerad .

  Gamla Raumo fick världsarvsunderstöd

  Gamla Raumo är den stora vinnaren då Museiverket delar ut stödpengar. Av de 260 000 euro som Museiverket i år delat ut runt om i landet så har Gamla Raumo fått över två tredjedelar, eller närmare bestämt 170 000 euro.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Höghustrappuppgångar borde ha automatiska sprinkler

  Olycksutredningscentralen vill att höghus ska förses med sprinkler. Det här är en av slutsatserna i det utredningsarbete som har gjorts efter en höghusbrand i stadsdelen Pansio i Åbo förra våren som krävde ett dödsoffer.

 • Publicerad .

  Tehy avslutade sin blockad

  Vårdfacket Tehy har avslutat sin ansökningsblockad mot Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Tehy har i fem veckor förbjudit sina medlemmar att söka lediga jobb i Egentliga Finland.

 • Studerande sitter i en ring och diskuterar
  Publicerad . Uppdaterad

  Samarbete på flera plan vid Technobothnia i Vasa

  Tekniklaboratoriet Technobothnia på Brändö i Vasa förser Vasaregionens energikluster med arbetstagare. Bakom står Vasa yrkeshögskola, Vasa universitet och yrkeshögskolan Novia.

 • VR:s tidtabeller.
  Publicerad .

  Tågtrafiken avstängd mellan Salo och Karis

  Alla dagens tåg på Kustbanan mellan Salo och Karis har ersatts med bussar på grund av en skada som banarbeten har lett till.

 • Inbjudna gäster samlas till invigningen av Optimas nybygge i Jakobstad
  Publicerad .

  Optimas nybygge i Jakobstad invigdes

  Öppna lärmiljöer är ett ledord för Optimas nybygge i Jakobstad. Utrymmena som har kostat 7,5 miljoner euro, invigdes officiellt på tisdagen

 • Vattentornet i Söderkulla
  Publicerad .

  Kloreringen av Sibbovattnet fortsätter

  Vattnet i Södra Sibbo och i Östersundom har kunnat användas som normalt i en veckas tid, men man fortsätter ännu kloreringen av vattenledningsnätet med små halter.