Nyligen publicerat

 • Barkbåten Alma.
  Publicerad .

  Var ska Alma bo?

  Invånarna i Kristinestad verkar ha många åsikter om var modellen av barkskeppet Alma ska placeras. Enligt ett avtal från 1997 ska Alma, som är sju meter lång, finnas inne i café Alma. De som har drivit verksamhet i caféet upplever ändå att skeppet har varit i vägen.

 • Strandkvarnen i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Akademi i Vasa mister professorer

  Utvecklingspsykologin i Vasa mister en professor då Åbo Akademi sparar. Något är tokigt då de ämnen som det går bra för bestraffas, säger Kaj Björkqvist som är professor i utvecklingspsykologi. Också vårdvetenskapen förlorar en professor.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stora utmaningar med lärarutbildning på två orter

  Det gäller att tänka nytt, tänka kreativt och tänka tvärtom för att få lärarutbildningen att fungera i både Vasa och Helsingfors. Det anser Christina Nygren-Landgärds som är prorektor vid Åbo Akademi i Vasa.

 • Gundiungar på Högholmen
  Publicerad . Uppdaterad

  Babynytt från Högholmen, se bilder!

  Högholmens djurfamiljer har fått tillökning passligt till påsk.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kimitoöns kommunstyrelse tar tag i vårdchefsfråga

  Kimitoöns kommunstyrelse tar över behandlingen av den nya vårdchefstjänsten i kommunen. I ett rättelseyrkande kritiseras kommunens omsorgschef för att ha tänjt på sina befogenheter då hon anställt en tillfällig vårdchef.

 • Robert Helenius
  Publicerad . Uppdaterad

  7 päivää: Robert Helenius misstänks för rattfylleri

  Tungviktsboxaren Robert Helenius misstänks för rattfylleri. Det berättar tidningen Seitsemän päivää. Helenius blåste 0,5 promille i polisens razzia.

 • Flis
  Publicerad .

  Raseborgs Trä Ab utreder missnöje

  Raseborgs Trä Ab ska göra en utredning kring Lapvikbornas missnöje med det höga fjärrvärmekostnaderna. Utredningen ska vara klar före maj månads slut.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kristinestad sparar vidare

  Kristinestad lyckades undvika permitteringar i fjol, men det kan hända att de blir av i år i stället. Bokslutet för 2013 visar ett underskott på 1,5 miljoner euro.

 • Sketchen Arkitekt-Patte vid Knipan i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Arkitekt-Patte fixar Ekenäs

  Västnyländska Arkitekt-Patte har en klar vision om hur saker och ting borde se ut. Se hur gänget bakom programmet Gamla onsdag tar sig an planeringen av Ekenäs centrum.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Död kvinna hittades i Lojo

  I Lojo hittades på måndagskvällen (15.4) en tillsvidare oidentifierad död kvinna. Kvinnan hittades i närheten av Lojo centrum strax före klockan 20 på måndagskvällen.

 • Matka-Vekkas resebyrå i Karleby.
  Publicerad .

  Matka-Vekka stänger i Karleby

  Resebyrån Matka-Vekka stänger sitt kontor i Karleby. Byrån som har haft fyra anställda stänger eftersom en allt större del av resorna säljs via internet eller av resebolagen själva.

 • Pyttis kyrkoby
  Publicerad . Uppdaterad

  Pyttis församling förblir tvåspråkig

  Det var ett räknefel som ledde till att kyrkostyrelsen redan hann utropa Pyttis församling till enspråkigt finsk. I kontrollräkningarna hittades ändå fler svenskspråkiga.

 • Snellmans gamla fabriksområde på Skatan i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstad får bostäder med gemensam bastu?

  Ett så kallat gemenskapsboende kommer att skapas i Jakobstad. Ett byggbolag från Larsmo tar över området kring Snellmans gamla fabrik i Skata och bygger nytt. Ett gemenskapsboende kan till exempel innebära att flera bostäder har gemensam gård och bastu.

 • Vendlaskolan
  Publicerad .

  Nurmijärvis enda svenska skola växer så det knakar

  Nurmijärvis enda svenskspråkiga grundskola lockar allt fler elever. Skolan firar tioårsjubileum i år och elevunderlaget har nästan femdubblats under dess första decennium.

 • Lovisa kärnkraftverk
  Publicerad . Uppdaterad

  Lovisa kraftverk får ny vädermast

  Lovisa kraftverk får i år en ny vädermast och ett nytt system för väderobservationer. Det nya systemet tas i bruk i slutet av året.