Nyligen publicerat

 • Victor Miettinen på Ekenäs äppelmusteri i Västerby.
  Publicerad .

  Dags för äppelmust

  Victor Miettinen kom till Västnyland för att sommarjobba och här blev han. Nu har han drivit ett äppelmusteri i Västerby i tio år.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Varför skall invandrare köpa nya barnvagnar med socialstödet?"

  Riksdagsledamoten Pia Kauma från Samlingspartiet undrar varför invandrarfamiljer skaffar nya barnvagnar med pengar de får från socialen, när finländska familjer köper begagnat. Marja-Leena Remes på Esbo stad säger att invandrarfamiljerna får precis samma summa för barnvagnsköp som alla andra.

 • Sagalundgården i Kimito
  Publicerad .

  Seminarium kring barnkultur i Kimito

  Ett femtiotal personer samlas som bäst i Sagalund på Kimitoön för att diskutera barnkultur.

 • Henrik Åberg
  Publicerad . Uppdaterad

  Henrik Åberg turnerar i Finland

  Den rikssvenska artisten Henrik Åberg är som bäst ute på en jubileumsturné som omfattar både Sverige och Svenskfinland. På programmet står smakprov på det mesta av det Henrik Åberg har uppträtt med sedan han slog igenom som 18 åring i TV4:s Sikta mot stjärnorna.

 • Sophia Backlund - Zerleone, Jasmin Sikström - Weltmarck, Jenni Rintala - NK Unique och lagledare Pirjo Sikström utan häst.
  Publicerad .

  Gulddrömmen blev sann

  De hoppades på medalj och drömde om guld, de tre ryttarna från Korsholms sportryttare som deltog i FM-tävlingarna i dressyr under veckoslutet. Sophia Backlund med sin häst Zerleone vann tillsammans med lagkamraterna guld i tävlingen.

 • Martina Uthardt med Oscar
  Publicerad . Uppdaterad

  Ta hand om katterna året om

  I Finland lämnas varje höst 1000 katter vind för våg. Martina Uthardt i Malax skrev sagoboken "Oscar på äventyr" för att belysa problematiken kring sommarkatterna.

 • Publicerad .

  Borgå erbjuder allt i motionsväg

  Idrottstjänster drog igång säsongen i måndags och redan nu är många grupper fulla. Borgåborna motionerar rätt ivrigt.

 • Gunvor Brettschneider
  Publicerad .

  Brettschneider årets Fredrika

  Årets Fredrikastipendium går till Gunvor Brettschneider. Brettschneider är pensionär och medlem i Helsingfors stadsfullmäktige.

 • vatten som rinner ner i ett dricksglas
  Publicerad .

  Vattenproblem i S:t Karins

  Ett rör sprang läck i stadsdelen Auvaisberg i S:t Karins på tisdagsförmiddagen. Därför är cirka 230 hushåll utan vatten för tillfället.

 • Johanna Sandberg och Jonas Hafrén.
  Publicerad .

  Krigshot och husbåtar i Tisdagssnacket.

  Varje tisdag bjuder Morgonöppet in sina vänner för att diskutera veckans händelser, och idag funderade Johanna Sandberg och Jonas Hafrén om hur rädd man ska vara för krig då Hornetplanen patrullerar i huvudstadsregionen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Försvunnen man hittades död

  Den 22-åriga mannen som polisen i Salo efterlyste hittades död på tisdagen.

 • Publicerad .

  Gratis läkarbesök slopas i Åbo?

  Studenter, personer som får utkomststöd och krigsveteraner besöka hälsocentralen gratis. Nu föreslår staden att besöken i framtiden skulle vara gratis endast för krigsveteraner.

 • Startblock
  Publicerad . Uppdaterad

  Goda resultat för Akilles och Vargarnas friidrottare

  Friidrottarna i Akilles tog en femteplats i friidrottsförbundets föreningscup i Vanda i lördags. Under samma tävlingar, men i Giga- klassen, fick Sibbo- Vargarna en fjärdeplacering.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Lägre hastigheter efterlyses i Snappertuna skärgård

  Snabba motorbåtsförare får sänka farten i vattnen utanför Snappertuna. Finska vikens sjöbevakningssektion föreslår för Närlings-, trafik- och miljöcentralen att sänka hastigheten till 10 kilometer i timmen i vattenområdet mellan Storholmen och Storön under sommarmånaderna.

 • Finlandssvenska dagstidningar söker samarbete
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlandssvenska tidningar söker samarbete 1

  De finlandssvenska tidningarna söker nya modeller för utökat samarbete. Ett förslag är en gemensam webbsida med utbud från de finlandssvenska dagstidningarna.