Nyligen publicerat

 • Eva och Mischa Hietanen
  Publicerad .

  Samtal på en ö - om att möta Gud

  Teaterföreställningen "Samtal på en ö" berättar om sex människor som samlas på en ö för att delta i eller leda en kurs i ämnet att höra Gud. Pjäsen är skriven av Eva Hietanen, för regin står Mischa Hietanen.

 • Anders Walls och Camilla Grundström
  Publicerad .

  Grundström risar enkätundersökning

  Det är viktigt att ta enkätsvar på allvar men eftersom respondenterna är så få går det inte att dra slutsatser utgående från just de här enkätsvaren. Det är Camilla Grundströms(SDP) kommentar till en enkätundersökning där en stor del av respondenterna menar att de inte litar på den kommunala verksamheten i Raseborg.

 • Lekhörna vid Solhagens dagis i Malax
  Publicerad .

  Dagvården i Korsholm inte så dyr som befarat

  Korsholms bildningsnämnd godkände den uppdaterade budgeten. I slutet av september återremitterades budgeten när nämnden ville veta varför dagvården kostar så mycket.

 • ordförande Folke Lindström skålade för piffen
  Publicerad . Uppdaterad

  Skål för Piffen 100 år

  Utställningssalen i Gamla Kommunalstugan är full av minnen från Piffens 100-åriga historia. 100-års firandet till ära utkommer också en ny bok om Piffen.

 • Publicerad .

  ÅIFK besegrade PIF i handbollscupen

  ÅIFKs handbollsherrar har avancerat till kvartsfinal i finska cupen efter att ha besegrat Pargas IF med 37-24.

 • Matti Peltonen och Jan Malm
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Finaste hallen i Västnyland”

  Innebandylaget Raseborg Knights ser framemot att börja använda den nya idrottshallen i Påminne i Pojo, trots betydligt dyrare hallhyra. Den första matchen spelas nästa vecka.

 • Roman Eremenko, oktober 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  ESPN: Se upp Man City – här kommer Eremenko!

  CSKA Moskvas Roman Eremenko är en sällsynt talangfull begåvning. Så rubricerar amerikanska ESPN sin artikel om Finlands mittfältsgeneral inför kvällens Champions League-drabbning med Manchester City.

 • Publicerad .

  Invånarinitiativ om Kimitoöns vindkraft lyckades

  I Kimitoön har 247 personer skrivit på ett initiativ om ett minimiavstånd på minst 1500 meter mellan vindkraftverk och fastigheter överallt i kommunen. Det innebär att fullmäktige måste ta upp initiativet.

 • Kannustalos fabrik i Kannus.
  Publicerad .

  Kannustalo vill göra anställda till företagare1

  Upp till 20 personer kan förlora jobbet på Kannustalo i Oravais. Tanken är att de ska jobba vidare i husfabriken, men som egenföretagare.

 • Vindkraftverken på Bredskär i Korsnäs
  Publicerad . Uppdaterad

  Markägare uppgivna: Det är bedrövligt2

  Markägare i Kristinestad är bekymrade över tekniska direktörens förslag att avsluta planeringen för fem vindkraftprojekt. Stig Rosengren i Dagsmark är markägare, och han har i närmare tre år jobbat aktivt för att förverkliga flera vindkraftsprojekt i Kristinestad.

 • Marika Sandholm är Backgränd hembygdsförenings ordförande.
  Publicerad .

  Eftiseldsjäl premieras i Karis1

  Eftisledaren Marika Sandholm får pris för sitt engagemang på Byllans och Kupans eftis i Karis. Förbundet Hem och Skola premierar Sandholm med en kompisuggla.

 • Utsikt från tornet på Valsörarnas sjöbevakningsstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Tankar på ubåtar florerade också i Österbotten5

  På 1980-talet var det mycket tal om ryska ubåtar framförallt på den svenska sidan. Martin Håkans fiskade ofta utanför Valsörarna i Korsholms skärgård på 1980-talet och nu och då såg han ryska tankfartyg som betedde sig otypiskt.

 • Hunden Rolle vakar över gamla arbetarbastun i Dalsbruk
  Publicerad .

  Hangö kennelklubb säkrar framtiden med avtal

  Stadsstyrelsen i Hangö går med på att ändra det tillsvidare kontraktet med Hangö kennelklubb till ett arrendekontrakt. Så här kan verksamheten tryggas, anser föreningen.

 • Publicerad .

  Korsnäs kämpar vidare

  Kommunstyrelsen i Korsnäs föreslår att inkomstskatteprocenten hålls på samma nivå 2015. Även fastighetsskatterna hålls på samma nivå.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ingå 1,5 miljoner euro på minus2

  Som bäst jobbar beslutsfattarna i Ingå med att få ihop ett hållbart budgetpaket för nästa år. Budgeten för år 2015 har just nu ett underskott på 1,5 miljoner euro.