Nyligen publicerat

 • Krista Pärmäkoski, FM, Ruka, våren 2015.
  Publicerad .

  Plåster på Pärmäkoskis sår – Piippo orkade nästan ända fram

  Krista Pärmäkoski fick avsluta en svår säsong med ett FM-guld då hon var överlägsen på 30 kilometer med fri skidteknik i Ruka. IK Kronans 17-åring Eveliina Piippo var bästa FSS:are trots att hon kroknade på slutet.

 • Fiskars i Raseborg.
  Publicerad .

  Raseborg tillbaka i minusträsket

  Bokslutet för 2014 visar ett underskott på nästan 4 miljoner euro. Staden har ursprungligen hoppats på ett plus om 1,5 miljoner euro så resultatet blev hela 5,5 miljoner euro sämre än beräknat.

 • En järnvägsräls.
  Publicerad .

  Hangös minus ifjol mindre än befarat

  Bokslutet för ifjol landar på minus 1,4 miljoner euro, men det är bättre än det budgeterade minuset på 3,1 miljoner euro. Hangö har lyckats spara trots att skatteinkomsterna inte ökade.

 • Publicerad .

  "Daghem i Rödjan bästa lösningen"

  Barnhemmet i Rödjan kommer att bli ett bra daghem. Det tror Pargas stads utbildningschef Ulrika Lundberg. Hon är inte orolig för att staden ska köpa ett framtida mögelhus.

 • Bordsbönens vara eller icke vara i skolorna i Pedersöre väcker känslor
  Publicerad .

  Bordsbön känslig fråga i Pedersöre3

  Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

 • Polishunden Mussu vid Östra Nylands polisinrättning.
  Publicerad .

  Mussu ska bli polishund när han blir stor

  Valpen Mussu tog Finland med storm då Östra Nylands polisinrättning lade upp en bild på honom på Facebook i januari. Vi träffade Mussu och hans instruktör Ilkka Paukkunen. Se bilder och video!

 • Ossi Kähmi, FKP, Sibbo, kandidat i riksdagsvalet 2015.
  Publicerad .

  Östnyländska kandidater: Ossi Kähmi (FKP)

  Det drar ihop sig till riksdagsval. Har du koll på kandidaterna från din region? Yle Östnyland har plockat fram kandidaterna från bygden.

 • En polisbil och en personbil krockade på Brändö i Vasa.
  Publicerad .

  Polisbil kolliderade med personbil i Vasa1

  En polisbil på utryckning och en personbil kolliderade på Brändö i Vasa på lördag eftermiddag. Polisbilen körde mot rött och utgick ifrån att personbilen skulle ge väg för ett utryckningsfordon.

 • polisen, trafikkontroll,
  Publicerad . Uppdaterad

  Civiltjänstgörare som trafikpoliser?3

  Bara fem procent av trafikbrotten som dokumenteras i övervakningskamerorna i Helsingfors behandlas av polisen. Resursbristen kunde lösas med hjälp av civiltjänstgörarna.

 • Sune Bergström är redaktör på Svenska Yle och arbetar för Radio Vega Östnyland.
  Publicerad .

  Sune Bergström: Våra bortskämda småfåglar1

  Vi som är lite äldre minns de vackra julkorten med havrekärvar där domherrar, talgmesar och andra småfåglar klängde för att få mat i vinterkylan.

 • Hanken Fashion Night 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Hankeitlooken är inte enbart en myt

  Enligt den stereotypa bilden är Hankenstuderande väldigt måna om sin stil. Studenternas årliga modevisning, Hanken Fashion Night, visar att det också ligger ett korn av sanning bakom myten.

 • Rasmus Hellström gör mål
  Publicerad .

  Knights vann första kvalmatchen

  FBC Raseborg Knights är nu ett steg närmare division 1 i herrarnas innebandy. På lördagen (28.3) slog Knights Top Team från Nyslott i den första kvalmatchen i Påminnehallen i Pojo.

 • Vuokatti Ski Team efter FM-guldet 2015.
  Publicerad .

  Vuokatti Ski Team bäst i stafetten - IF Minken sjua

  Vuokatti Ski Team Kainuu hade inga problem med att lägga beslag på guldet i herrarnas 4 x 10 km FM stafett i längdåkning i Ruka. IF Minken fick nöja sig med en sjunde plats.

 • Ville Sevon och Lauri Bergström
  Publicerad . Uppdaterad

  EIF utslaget efter straffrysare12

  Ekenäs IF är ute ur finska cupen efter förlust i femte omgången mot MuSa från Björneborg. Matchen slutade oavgjort efter ordinarie speltid och gick till förlängning men avgjordes först på straffsparkar.