Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Dyster stämning på Västra Nyland

  Stämningen på Västra Nyland är inte den bästa efter att personalen i dag fick veta att 48 årsverken ska bort inom KSF Media.

 • Publicerad .

  Fyra anställda belönades vid ÅA

  Ville Kivimäki, Tom Wikman, Mikael Lindfelt och Icca Krook belönades samband med inledning av läsåret vid Åbo akademi.

 • Petteri Forsell skuggas av Roni Porokara.
  Publicerad . Uppdaterad

  Porokara från Honka till HJK

  Den finländska fotbollsspelaren Roni Porokara tar sig från krislaget Honka till HJK, som förstärker laget inför de internationella drabbningarna i Europa League.

 • Robert Helenius
  Publicerad .

  Helenius blev av med rösten men fortsätter karriären

  Sedan boxaren Robert Helenius senaste match har det det varit tungt. Att han tappade rösten på vägen var inte heller till någon hjälp.

 • åa
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Akademi inledde läsåret

  Åbo akademi öppnade läsåret idag. I sitt inskriptionstal resonerade rektor Jorma Mattinen bland annat kring förhållandet mellan universiteten och statsmakten.

 • Publicerad .

  Vattnet i Molpe är rent igen

  Molpeborna kan nu sluta koka sitt dricksvatten. Molpe vatten meddelar idag att vattnet nu är rent och ofarligt att dricka.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hanhikoski kraftverk kan bli ett fall för Högsta förvaltningsdomstolen

  Evijärvi kommun har rätt att sälja Hanhikoski kraftverk till Esse Elektro Kraft Ab i Pedersöre. Det har Vasa förvaltningsdomstol slagit fast men det kan ändå bli en runda i Högsta förvaltningsdomstolen.

 • Niko Kapanen är lagkapten i Jokerit 2014-2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Erfaren kaptentrio leder Jokerit

  Jokerits nya kapten samt de två assisterande kaptenerna går inte av för hackor. Erfarna, meriterade och högklassiga spelare som varit med om det mesta.

 • Publicerad .

  Sju kommuner i landskapet ansöker om tilläggsstöd

  Sju kommuner i Egentliga Finland ansöker om behovsprövat understöd från staten på grund av ekonomiska svårigheter. Aura, Masku, Nousis, Nystad, Sagu, Salo och Tövsala söker sammanlagt cirka 7 miljoner euro i så kallad fattighjälp.

 • Folktingsordförande Christina Gestrin
  Publicerad . Uppdaterad

  Christina Gestrin ställer inte upp i riksdagsvalet1

  SFP:s riksdagsledamot, Folktingets ordförande Christina Gestrin ställer inte upp för omval i riksdagsvalet 2015. I ett pressmeddelande meddelar Gestrin att det efter nästan fyra perioder i riksdagen "känns som rätt tidpunkt att söka nya utmaningar".

 • john nordqvist styrelseorförande för studerandekåren vid yrkeshögskolan Novia
  Publicerad . Uppdaterad

  Avgiftsbelagd hälsovård får tummen ner av Noviastuderande

  Åbo stads planer på att slopa yrkeshögskolestudenternas avgiftsfria hälsocentralbesök får tummen ner av Noviastuderande. John Nordqvist, styrelseordförande för Novias studerandekår är besviken över att förslaget igen dryftas av stadens politiker.

 • Borrning av berg i Tolkis i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Bergsbrytning har startat i Tolkis

  En mycket omdebatterad och ifrågasatt bergskrossning har startat i Tolkis i Borgå, Arbetet inleddes med borrningar. Se video, bilder och gallup!

 • Publicerad . Uppdaterad

  KSF Media skär ner med 48 årsverken5

  Samarbetsförhandlingarna på KSF Media har avslutats idag. I Östnyland planeras förändringar i utgivningen enligt vd Barbro Teir.