Nyligen publicerat

 • Lite inte på skuggvalen
  Publicerad . Uppdaterad

  Oklart om Vasa valkrets förlorar mandat

  På tisdag avgörs det om Vasa valkrets förlorar ett mandat. Då får valdirektör Arto Jääskeläinen vid Justitieministeriet ta del av de färskaste siffrorna från befolkningsregistret.

 • Jessica Havulehto och Victor Ohlis
  Publicerad . Uppdaterad

  Danskungen kommer till Vörå

  Tony Irving, känd från svenska "Let´s dance", besöker Norrvalla i Vörå för att lära ut bl.a foxtrot och bugg. Folkhälsans Jessica Havulehto och Victor Ohlis övar på dansstegen inför besöket.

 • Hög låga i Skölvik
  Publicerad .

  Oljud och större facklor i Sköldvik

  Under veckoslutet och den kommande veckan kan de som bor och rör sig i närheten av Sköldvik i Borgå förbereda sig på extra oljud och luktolägenheter från Neste Oils raffinaderi.

 • Publicerad .

  Svårt att övervaka hemvårdare

  Regionförvaltningsverket har små resurser att själv granska vården. En utredning görs först då en klient, en anhörig eller en kommun gör anmälan om fel.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Lastbil i diket vid motorvägen i Salo

  En lastbil körde av motorvägen i Salo och välte i diket vid halv tolvtiden på fredagen.

 • Mats Sjöström och Inger Helenius
  Publicerad . Uppdaterad

  "Halloween är ett amerikanskt dravel"

  Morgonparlamentet fredagen den 31 oktober tog upp och diskuterade allhelgonahelgen/halloween, det misstänkta ebolafallet i Finland, skolmat samt veckans drama i Salo, där en sjukskötare och en närvårdare misstänks för att ha mördat en av sina klienter.

 • Mikael Källman arkiv
  Publicerad . Uppdaterad

  Mikael Källmans Tyskland

  Handbollslandslagets chefstränare Mikael Källman hade en framgångsrik spelarkarriär i Tyskland. Facit blev två Bundesligatitlar och två cuptitlar med SG Wallau-Massenheim, under 90-talet. I Tyska Bundesligan spelade Källman totalt 11 år. Sportmagasinet plockade ur arkivet några bitar ur proffskarriären i Tyskland.

 • Petri Horttana och Kerstin Ståhlberg fredagssnackade 31.10.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Vik ut sovsäcken på slottets golv"

  Fredagssnackarna Kerstin Ståhlberg och Petri Horttana påstår att de inte bryr sig om andras inkomster. Förutom det här dryftar de bland annat fördelarna med att gå i en liten skola, i stället för en stor.

 • Yamaha båtmotor
  Publicerad .

  Nio båtmotorer stals i Pojoaffär1

  Tjuvar bröt sig in i en båtaffär i Pojo natten mellan onsdagen och torsdagen (30.10). De stal nio båtmotorer.

 • En skulptur av en kvinna och en man som kysser varandra
  Publicerad . Uppdaterad

  Kyrkan och porrmässan1

  För första gången kommer kyrkan att delta i erotikmässan Sexhibition i Kabelfabriken. Att Dickursby församling ska samsas med porrmånglare och livesexshower har väckt uppmärksamhet, men kyrkoherde Janne Silvast försvarar beslutet.

 • Kenneth Nygrén
  Publicerad . Uppdaterad

  Pojkar behöver förebilder

  Högstadiepojkar behöver förebilder om de ska bli intresserade av läsning. Det säger modersmålsläraren Kenneth Nygrén som gästade fredagens God Morgon Åboland.

 • Publicerad .

  Närmare 300 liter olja rann ut i Salo

  På fredagsmorgonen inträffade ett större oljeutsläpp på Muurlantie i Salo. Närmare 300 liter brännolja rann ut från en tankbil.

 • Tonåringar
  Publicerad . Uppdaterad

  Ungdomsgarantin fungerar - åtminstone för en del unga

  Axel har alltid tyckt om att syssla med olika saker. Allt har varit intressant. Och det är säkert en av orsakerna till att han i dag har svårt att bestämma sig för vad han ska bli när han blir stor.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Musikern som lättar på hjärtat

  Att uttrycka sig i sång genom betydande låttexter är något som musikern Fredrik Furu alltid har gjort. Som liten lyssnade han på mamma som sjöng och där väcktes intresset för att skapa text med genomslagskraft. Nu släpper han ny skiva.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nytt avfallsverk byggs i Salo

  Nu har det blivit klart vad som ersätter förbränningsverket i Oriketo i Åbo. Ett nytt förbränningsverk byggs vid Korvenmäki i Salo som sköter om Åboregionens avfall från och med år 2018.