Nyligen publicerat

 • Sandra Eriksson.
  Publicerad .

  Eriksson erövrade elfte guldet

  Med en mäktig spurt tog Sandra Eriksson karriärens elfte individuella FM-guld i friidrott i Kuopio på fredagen. IK Falken-löparen besegrade Kristiina Mäkelä med dryga sekunden på 1500 meter.

 • åa
  Publicerad . Uppdaterad

  Fyra personer vill bli rektor för Åbo Akademi

  I dag gick tiden för ansökningen till tjänsten som rektor vid Åbo Akademi ut. Fyra personer har sökt tjänsten som omfattar fyra år och inleds den 1 januari 2015.

 • Kumo älv, Nakkila, ca en vecka efter nickelutsläppet.
  Publicerad .

  Förundersökningen och uppföljningen av nickelutsläppet fortgår

  Polisen i sydvästra Finland har fortsatt förundersökningen av Norilsk Nickels nickelutsläpp i Kumo älv genom att förhöra olika parter i händelsen. Brottsrubriceringen är fortfarande grov miljöförstöring.

 • Många ungdomar hade sökt sig till Gamla hamn för att njuta av vädret
  Publicerad .

  Badförbud vid Gamla hamnvikens badplats i Karleby

  Badförbud gäller vid Gamla hamn vikens badplats i anslutning till campingområdet i Karleby. Morgonnattens kraftiga skyfall på torsdag ledde till att avloppsledningarna översvämmades och enligt vattenavloppsverkets bedömning kom cirka 500 kubikmeter orenat avloppsvatten ut i terrängen varav en del rann ner i Gamla hamnviken

 • Eestin Herkut i Östra Böle i Helsingfors.
  Publicerad .

  Ingen svensk text på förpackningar - affär kan få vite4

  Affären Eestin Herkut i Helsingfors kan få vite på 8 000 euro för att varuförpackningarna i affären inte har text på finska eller svenska. - En av våra få svenskspråkiga kunder jobbar som journalist på Hbl och har aldrig klagat över bristen, säger affärens köpman.

 • Brandröken stiger upp mellan träden i ett skogsparti, sett från Österhankmovägen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Skogsbrand har brutit ut i Korsholm

  En brand har brutit ut i skogen längs med Österhankmovägen i Korsholm. Korsholmsbrandkår finns på plats och inleder nu släckningsarbetet.

 • Jonna Berghem, Hangö IK.
  Publicerad .

  Berghem: Det känns jobbigt

  Friidrottssäsongen är över för Jonna Berghem som skadade sitt baklår på torsdagens försöksheat i Kalevaspelen. Det känns tungt just nu, men Hangö IK-sprintern ställer redan siktet mot nästa sommar.

 • Publicerad .

  Bra kvalitet på badvattnen i huvudstadsregionen

  Under veckan har flera stränder invaderats av alger men i huvudstadsregionen ser läget bra ut. Vattnen i västra Helsingfors och i Vanda å har granskats under veckan och vattenproven som tagits ser bra ut.

 • Korvar i Chef Wotkin's fabriksaffär
  Publicerad . Uppdaterad

  Sommarmat med Morgonöppet - Rotsaker passar till grilkorven

  Citybonden Jan Liesaho på Hertonäs gård skördar nu de första rotsakerna, palsternacka och morot. De kan gärna tillredas samtidigt som korven grillas, eller varför inte fixa en rotsakssallad?

 • Publicerad .

  Norovirus orsak till Molnträsksjukan?

  Det kan vara norovirus som orsakar magsjuka hos dem som simmat i Molnträsk i Sibbo. Det misstänker hygieniker Seija Heikkinen på hälsoskyddet i Borgå. Ett hundratal personer har nu in sjuknat.

 • Mikaela Wikström arbetar för Svenska Yle på Radio Vega Östnyland
  Publicerad . Uppdaterad

  Mikaela Wikström: Östnyland i mitt hjärta

  Som sommarreporter får man vara med om både det ena och det andra. Somrarna betyder tidiga morgnar och uppdrag från A till Ö. Ingen dag är sig lik.

 • Juhamatti Aaltonen firar ett mål i OS 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Aaltonen till Jokerit

  Jokerit har gjort klart med anfallaren Juhamatti Aaltonen, som i våras sköt Kärpät till ligaguld. Kontraktet är på två år.

 • Publicerad .

  Närmare 1000 havsörnar rör sig i Skärgårdshavet

  Havsörnstammen i Skärgårdshavet har vuxit kraftigt och mår i dag bra. Samtidigt lider ejderstammen då örnen kalasar på ejderungar. Men enligt Jouko Högmander vid Forststyrelsen behöver man inte vara orolig för att sjöfåglarna tar stryk i takt med att örnstammen växer.

 • Nya hus i Ladugården
  Publicerad . Uppdaterad

  Full rulle på hyresmarknaden

  Ettorna rivs ur händerna medan barnfamiljerna hellre hyr en större bostad i stället för att göra bostadsaffärer, för säkerhets skull. Det rådande ekonomiska läget gynnar hyresboende, uppger branschens organisationer vid en pressinfo om läget.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stor kopplerihärva går till åtalsprövning

  En stor brottsserie går till åtalsprövning. Privatpersoner misstänks ha bjudit ut hyresbostäder, bland annat i Vasa, för koppleriverksamheten och tjänat åtminstone tiotusentals euro på detta. Polisen säger att sexuella tjänster har köpts för miljontals euro.