Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  K5 slutar med skopiundersökningar

  Samkommuen K5 slutar med skopiundersökningar från årsskiftet. Det blev klart när fullmäktige godkände budgeten för 2015 på torsdag kväll.

 • Henrikskyrkan i Åbo
  Publicerad .

  Kyrkoskatten fortsättningsvis en procent

  Åboborna och S:t Karinsborna fortsätter betala en procent i kyrkoskatt nästa år, det beslutade kyrkofullmäktige för Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet på sitt möte på torsdag.

 • Mejlans sjukhus i Helsingfors.
  Publicerad . Uppdaterad

  Misstänkt ebolafall i Finland7

  Infektionsavdelningen vid Mejlans sjukhus i Helsingfors tog på torsdagskvällen emot en patient som kan vara ebolasmittad. Överläkare Asko Järvinen säger att sannolikheten för att det rör sig om ebola är mycket liten.

 • Roman Eremenko.
  Publicerad . Uppdaterad

  Eremenko och Korpela bäst i Finland

  De bästa inhemska fotbollsaktörerna, året 2014 premieras under Captain's Ball-galan i Gamla studenthuset. Till årets bästa herrspelare i Finland valdes Roman Eremenko medan Tinja-Riikka Korpela valdes till bästa dam.

 • Färjfästet i Prostvik, Nagu
  Publicerad .

  Beställningstrafik ett alternativ

  Många lobbar hårt mot NTM-centralens beslut att skära ner i färjturerna mellan Pargas och Nagu nattetid. Korponämnden hoppas förstås att kampen fortsätter, men för fram beställningstrafik som ett alternativ.

 • Trafikljusen i Smedsby centrum
  Publicerad .

  Rondell till Smedsby centrum1

  Trafikljuset i centrala Smedsby ska ersättas av rondell. Det hoppas tekniske direktören på. Under torsdagen gick planerna för Karlebyvägen ett steg framåt.

 • Röd postlåda på husvägg.
  Publicerad .

  Korponämnd vill ha tidningarna som förut

  Korponämnden vill att Pargas stad ska lobba för veckoslutstidningarna i skärgården.

 • Etelänummi skola i Jakobstad
  Publicerad .

  ÖT: Stadsdirektör vill se alternativt finskt gymnasium

  Jag kan inte stå för en investering på över sex miljoner euro. Det säger Mikael Jakobsson, stadsdirektör i Jakobstad, om planerna på ett nytt finskt gymnasium i staden. Jakobsson för i stället fram Campus Allegro som ett alternativ.

 • Christel Liljeström
  Publicerad .

  Christel Liljeström nu officiellt riksdagskandidat

  Svenska folkpartiet i Nyland nominerade på torsdagen flera kandidater till riksdagsvalet i vår, bland dem riksdagssekreteraren Christel Liljeström i Sibbo.

 • Publicerad .

  Vad kostar arbetslösheten Borgå stad?

  Borgå har nu en modell för att beräkna kostnaderna av arbetslöshet och hur sysselsättningstjänsterna biter. Social- och hälsovårdsnämnden godkände modellen på torsdagen.

 • Publicerad .

  Inget beslut av kyrkorådet om DBTL

  Kyrkorådet vill ha mer information innan de fattar beslut om festivalen Down by the Laituri får ordnas invid Domkyrkan nästa år.

 • En del av Helsingfors järnvägsstation utrymdes efter en brand i Burger Kings utrymmen.
  Publicerad .

  Brand på Burger King på Helsingfors station

  Det brann på Helsingfors järnvägsstation på torsdagseftermiddagen. Burger Kingrestaurangen och en stor del av stationshallen evakuerades. Ingen skadades dock.

 • Tommi Laitio, ungdomsdirektör i Helsingfors.
  Publicerad .

  Skumpa och gatuvåld skiljer unga åt

  Enligt intervjuer som Helsingfors ungdomscentral har gjort är Helsingforsunga rätt tillfreds med livet och hemstaden. Gapet mellan rik och fattig blir ändå större hela tiden.

 • Publicerad .

  Livlig sommar att vänta på Kronoby flygplats

  Det kommer att bli mer fart än vanligt på Karleby-Jakobstads flyglats i Kronoby nästa sommar. Anledningen är renoveringen på flygplatsen i Vasa.

 • Pia-Karin Helsing
  Publicerad . Uppdaterad

  Pia-Karin Helsing och den dyrköpta friheten

  Pia-Karin Helsing är musiker och bosatt i Piteå. För Pia-Karin är musiken ett kall, men eftersom hon växte upp inom Jehovas vittnen har hon varit tvungen att göra flera svåra vägval för att kunna leva det liv hon vill leva. - Jag har fått betala ett högt pris för min frihet, säger hon.