Nyligen publicerat

 • En daghemsgård med lekredskap.
  Publicerad .

  Forstishusen i Ekenäs rivs

  Rivningsarbetena på gamla forstinstitutsområdet i Björknäs i Ekenäs börjar i vår. Det uppskattar markägaren Stiftelsen för Åbo Akademi.

 • Invånarkväll i Helsinge gymnasium i Vanda.
  Publicerad . Uppdaterad

  Föräldrar i mellersta Vanda kräver svenskt daghem

  Föräldrar i Vanda vill ha ett svenskt daghem i området kring Aviapolis. Det här kom fram under en invånarkväll på onsdag. Det nuvarande läget gör att barn kan tvingas vara över tio timmar på daghem, vilket inte är tillåtet.

 • Lovisa rådhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Lovisaskolor kan få fortsätta trots allt1

  Budgetförslaget för 2015 i Lovisa är klart för behandling i stadsfullmäktige. Siffrorna kan ändå ändras. Byskolorna som är på fallrepet kan nämligen få fortsätta.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Raseborgs stad vill samarbeta mera med sjukhusets kök

  Staden har i flera år förberett en kosthållsreform. Målet är att beslut hur många av stadens nuvarande tiotals kök som ska renoveras för att alla ska få god och näringsrik mat men med 10-20 procent färre årsverken än nu.

 • Publicerad .

  Centrum för fiskerikontroll inrättas i Åbo

  Alla fiskebåtar i finska vatten ska övervakas från Åbo. Ett nytt centrum för fiskerikontroll placeras i sjöbevakningens ledningscentral i Åbo

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dags för bokmässa i Helsingfors

  Mellan den 23 och 26 oktober fylls Mässhallen i Helsingfors av böcker när den 14:e upplagan av bokmässan slår upp sina dörrar. Temaland i år är Italien, men på plats finns givetvis en hel del finlandssvenska och nordiska författare.

 • En kvinna med teaterdräkt
  Publicerad .

  "Folk ringer redan efter biljetter"

  Repetitionerna är i full gång, scenografin planeras och mängder av historiska dräkter sys upp, allt det här inför nästa teateräventyr i Hindersby, Lappträsk. Den här gången har Isa Stenberg tagit sig an 700 år av lokal historia.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Följ Helsingfors bokmässa hela helgen

  På torsdagen börjar Helsingfors bokmässa med många intressanta gäster i Mässcentret i Böle. Följ programmet på bokmässans Edith Södergran-scen i direktsändning på Yle Arenan från torsdag till söndag.

 • Baksidan av huvudubyggnaden vid Mjölbolsta sjukhus, huvudbyggnaden.
  Publicerad .

  Demensavdelningen i Ekåsen flyttar

  Raseborgs stads egen demens- och mentalvårdsavdelning i huvudbyggnaden på Ekåsen i Ekenäs ska flytta tillfälligt. Det är ännu oklart vart man flyttar, men ett förslag är Mjölbolsta.

 • Tuto-klack, februari 2013
  Publicerad .

  Tuto vann över Peliitat

  I ishockeyns Mestis-serie vann Tuto hemma över Peliitat från Heinola med siffrorna 5-3.

 • Robert Helenius
  Publicerad . Uppdaterad

  Comebacken får vänta

  Tungviktsboxaren Robert Helenius från Borgå kommer inte att hinna gå sin comeback-match i år.

 • Byggnader i Billnäs bruk sedda genom ett stängselnät. Höstlöv.
  Publicerad . Uppdaterad

  Billnäs bruk stänger för allmänheten

  Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

 • Diskar på löpande band.
  Publicerad . Uppdaterad

  Provanställd efter 30 år på jobbet3

  Efter tiotals år i yrket blir du uppsagd och måste söka ditt jobb igen. Mister semesterdagar och förmåner. I värsta fall sker detta vart tredje eller vart femte år. Det här är verklighet för kökspersonalen i Kronoby kommun.

 • Tågtidtabell visar förseningar
  Publicerad . Uppdaterad

  Alltför många kockar i tåginfosoppan

  De senaste dagarnas strul med försenade eller till och med helt uteblivna tåg har orsakat stor irritation hos resenärer på kustbanan. Den bristfälliga informationen verkar vara det mest irriterande för tågresenärerna.