Nyligen publicerat

 • Tero Pitkämäki, Kalevaspelen 2015.
  Publicerad .

  Supersöndagen: Gren för gren

  Det sista finalpasset i Kalevaspelen 2015 bjuder bland annat på herrarnas spjut och damernas 3000 meter hinder, och ett väldigt spännande lopp på 800 meter. Plus mycket annat. Läs här vad som händer i kvällens samtliga finalgrenar!

 • Sandra Eriksson, stafett-FM 4.7.2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dag 3: Spjut, hinder och löppärla – ”En ny era kan inledas”

  Kalevaspelen kulminerar med den sista tävlingsdagen med en räcka godbitar att se fram emot. Yle Sporten går här igenom söndagen final för final! Se Kalevaspelens sista finalpass kl. 14.00!

 • Sun Cityspelare på Rukki Arena i Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sun City vann ödesmatch

  Hangölaget Sun Citys säsong fortsätter åtminstone med en match ännu. Sun City slog ECG i Helsingfors och går där med till semifinal i den amerikanska fotbollens division 2.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kallare än 25 grader hela sommaren i Vasa

  I Kronoby och Karleby har det varit över 25 grader varmt i sommar. Men vid mätstationen i Klemetsö i Vasa har temperaturen stannat under 25 hela sommaren.

 • Stefan Paavola arbetar för Svenska Yle - Radio Vega Östnyland
  Publicerad .

  Stefan Paavola: Tantmagneten

  Det är roligt att vara bland folk med den dryga fem månader gamla lillbisin Edvin. För det mesta. Har stött på någon enstaka elak kommentar. Är du far till barnet, frågade en gubbe på en uteservering. Ja, svarade jag stolt. Oj herregud, svarade han med ett entydigt dömande kroppsspråk.

 • Olympiska spelens öppningsceremoni i Berlin 1936.
  Publicerad .

  Sommarquiz: OS i Berlin 1936

  Vem gjorde den kända propagandafilmen om OS i Berlin 1936? Vilket land bojkottade OS i Berlin? Det här och mera i dagens frågesport - testa din kunskap!

 • Rudolf Schenker på gitarr och James Kottak på trummor.
  Publicerad . Uppdaterad

  Scorpions gav allt i Jakobstad2

  De körde igång prick klockan elva på lördag kväll och gav järnet i en och en halv timme. Tyska Scorpions bjöd på en riktigt rockig konsert på Centraplanen i Jakobstad. Se bilderna.

 • Mikael Westö tog för åttonde gången medalj i Kalevaspelen.
  Publicerad .

  Stavveteranen slog ungtupparna – Westö knep FM-silver

  Ett par lovande tonåringar var med i medaljkampen i FM-tävlingen i stav. Men bakom Eemeli Salomäki kneps silvret i stället av 33-åringen Mikael Westö.

 • Ida Otstavel
  Publicerad .

  Otstavels dröm gick i uppfyllelse

  Pargas IF Ida Otstavel har länge väntat på att nå över 5000 poäng i sjukamp. På lördagen lyckades det när hon noterades för det nya personliga rekordet 5030 poäng.

 • Juhani Ojala ligger på marken.
  Publicerad . Uppdaterad

  Liverpool två mål starkare på Olympiastadion

  Premier League-klubben Liverpool gjorde ungefär så mycket som väntades under vänskapsmatchen mot HJK på Olympiastadion i Helsingfors, men inget mer. Liverpool vann efter två mål i den andra halvleken.