Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Se TV-nytts inslag från skolfreden i Tammerfors

  Yle Nyheter var med när man under torsdagen utlyste skolfreden i Tammerfors. I inslaget gör TV-nytt även ett besök på Svenska samskolan i Tammerfors, som tampas med utrymmesbrist.

 • Polisens nya bilar har limegrön reflekterande tejp.
  Publicerad .

  Flera körförbud i norr

  Polisens intensifierade övervakning i Mellersta Österbotten och Jakobstad resulterade i att fem bilister fick körförbud. I Karleby körde en bilist 131 km/h på ett vägavsnitt där högsta tillåtna hastighet är 60 km/h.

 • Jörn Donner
  Publicerad . Uppdaterad

  Donner: Jag har fått nog2

  Jörn Donner tänker inte ställa upp i riksdagsvalet våren 2015. - Jag har fått nog, säger Donner. Enligt honom är det ändå arbete som väntar efter den politiska karriären.

 • Lojo torg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Satsningar på torget i Lojo bär frukt

  Stadens satsningar på ett livligare torg har burit frukt i Lojo. Nu hoppas man kunna fortsätta i samma stil nästa år.

 • Det här är brunnen som är källa till det förorenade vattnet i Molpe.
  Publicerad . Uppdaterad

  Molpeborna ska fortsätta koka sitt vatten1

  Invånarna i Molpe, Korsbäck och Råbacka i Korsnäs måste fortsättningsvis koka kranvattnet. För en vecka sedan upptäcktes e-coli bakterier i vattnet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Här hittar du allt om Nyländsk förmiddag

  Tomas och Berra håller dig sällskap varje vardag mellan klockan 9.10 och 11. Det går att nå oss via radiovega.nyland@yle.fi, eller skriv SMS med meddelande NYLAND till numret 16261. Och posten kommer fram med adressen PB 12 00024 RUNDRADION.

 • Barösunds butiken
  Publicerad . Uppdaterad

  Intresse för butiken i Barösund

  Förhandlingar om en lösning för butiken i Barösund förs fortfarande, men utgången är ännu oviss.

 • Susan Söderström
  Publicerad .

  Barnen fick ett eget kulturrum

  Tårta och pyssel stod på agendan när barnens eget kulturrum Lilla Luckan öppnade sina dörrar för första gången. Lilla Luckan erbjuder barn och unga ett utrymme där kreativiteten får flöda.

 • Publicerad .

  Kyrkoherdeval upprör i Petrus

  Petrus församlings indirekta kyrkoherdeval får församlingsmedlemmar att protestera. Rösta i nästa församlingsval, hälsar församlingsrådet.

 • Blixten slår ner vid sjö.
  Publicerad .

  Radioskugga i glesbygden vid elavbrott 2

  Elavbrott i skärgården kan sätta också mobiltelefonerna ur spel. Då kan inte heller nödcentralen nås.

 • storkök
  Publicerad . Uppdaterad

  Centralkök är modellen5

  Modellen med ett centralkök är det bästa sättet att producera högklassig mat till vettiga kostnader. Att utvidga det nuvarande områdesköksnätverket lönar sig inte. Det visar en ny kompletterande utredning av kostservicen i Borgå som staden låtit göra.

 • Konungens gästabud på Åbo slott
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbo slott bjuder på Konungens gästabud

  Lördagen den 30 augusti blir det stor och fin fest på Åbo slott. Konungens gästabud bjuder på en helkväll med middag och allehanda program.

 • Mia Bäck och Anna Edgren vid Aurelia i Åbo.
  Publicerad .

  Samtalsgrupp om tro börjar i Åbo

  Onsdagen den 3 september startar Åbo svenska församling en samtalsgrupp för vuxna under rubriken "Samtal om tro och tvivel". Gruppen är en fortsättning på den vuxenskriba som arrangerades i våras.

 • Fundamentet till en plugg fräses i styrox med robotar
  Publicerad . Uppdaterad

  Lyxbåtar från Nautor går åt

  Nautors varv har på kort tid seglat hem fyra kontrakt på 115 fots båtar i prisklassen 15-20 miljoner euro styck. Nautor, liksom Baltic Yachts, söker nu mera personal. Inom produktionen skapas det vid Nautor 30-40 arbetstillfällen genom de nya kontrakten.

 • Planskiss över en del av Fågelbergets industriområde i Korsholm. Flygekorrens olika habitat har beaktats och en korridor mellan dem gjorts upp.
  Publicerad . Uppdaterad

  Korsholm tar strid med NTM-centralen3

  Ett missnöje med Närings- trafik och miljöcentralen gror vid Korsholms kommun. Enligt kommunen agerar myndigheten inte i enlighet med god förvaltningssed i planeringsärenden. Det senaste exemplet är planläggningen av Fågelbergets industriområde, säger styrelseordförande Michael Luther.