Nyligen publicerat

 • Petteri Wirtanen (t.v.), Ossi Väänänen och Henrik Karlsson, Jokerit, januari 2015
  Publicerad .

  Jokerit närmar sig följande byte

  Jokerit tog en enkel hemmaseger över jumbolaget Slovan Bratislava i ishockeyns KHL på fredagskvällen. Därmed har Jokerit nu endast fyra poäng upp till tabelltvåan SKA som samtidigt förlorade sin match.

 • Daniel Forsell, HaHy
  Publicerad .

  HaHy-herrarna förlorade stor

  Hangon Hyrskyts herrlag i innebandys division 2 kunde inte stå emot tabelltvåan SB Vantaa från Vanda på fredagskvällen (30.1). Seriejumbon HaHy förlorade med klara siffror i Hangö idrottshus.

 • Kärpät firar, januari 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Kärpät rycker, HIFK stapplar, TPS knäar1

  Kärpät går mot en ohotad grundserieseger i ishockeyligan. Uleåborgslaget vann på fredagskvällen över Vasa Sport, samtidigt som de närmaste utmanarna förlorade. Liksom som vanligt jumbon TPS.

 • Ari-Pekka Selin.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu är TPS nästa tränare klar

  Ari-Pekka Selin är ishockeyligalaget TPS följande chefstränare, bekräftar Åboklubben. Selin ska ta över vid rodret efter den pågående säsongen, som varit blytung för TPS. Raimo Helminen kommer in som assisterande tränare.

 • Elev ritar under en lektion.
  Publicerad .

  Hyrsylän koulu i Lojo stängs inte utan renoveras

  I Lojo finns det nu hopp att Hyrsylän koulu i Nummi-Pusula ska kunna fortsätta sin verksamhet åtminstone en tid framöver. Undervisningsnämnden beslöt på sitt senaste möte att åtgärda problemen med inomhusluften i stället för att stänga skolan.

 • Karta över Läpp
  Publicerad .

  Kritik mot flera servicestationer i Läpp i Karis1

  I framtiden kan det finnas flera servicestationer i Läpp. Enligt planförslaget skulle det vara möjligt att bygga bland annat en servicestation i västra Läpp i Karis.

 • Fredric och Laura Portin med Amelie, 5 månader, januari 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Paret Portin mot legendariska terränger

  Nu har orienterarparet Fredric och Laura Portin lämnat Finland bakom sig och styrt flyttlasset mot Norge. Där ska de träna och tävla i världens kanske bästa orienteringsförening Halden SK – och samtidigt förverkliga några av sina drömmar.

 • Matias Strandvall firar sprintsegern i FM i Jämi, 30.1.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Strandvall nu etta i medaljer – men inte i barn

  Tack vare karriärens fjärde FM-guld är Matias Strandvall nu alla tiders etta i sprintåkningens medaljstatistik i Finland. Men den tidigare rekordhållaren Keijo Kurttila kontrar: Strandvall är långt efter i antalet barn.

 • Mässa i Kristinahallen
  Publicerad . Uppdaterad

  Mässa i Kristinestad gav idéer för fritiden

  Föreningarna presenterade sig på kultur- och fritidsmässan i Kristinestad på fredagen. Det blev rusning direkt dörrarna öppnade.

 • Seriekrock på gamla riksåttan
  Publicerad . Uppdaterad

  Seriekrock i Korsholm

  Några personer skadades lindrigt i en seriekrock mellan tre personbilar på Karlebyvägen mellan Stenhaga och Smedsby. Polis och räddningsverk larmades till platsen strax efter klockan 17. Olyckan skedde i korsningen till Böle. Trafiken har under kvällen löpt sakta på olycksplatsen. Två av de skadade fordonen har transporterats bort.

 • Varuhuset Wiklund vid Salutorget i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  TOK skär ned och Wiklunds utbud krymper

  Utbudet i varuhuset Sokos Wiklund i Åbo kommer att krympa och Emotion-butiken i Västra centrum stängs. 18 jobb försvinner och 28 arbetstillfällen omvandlas till deltidstjänster som ett resultat av TOK:s samarbetsförhandlingar.

 • Publicerad .

  Varning för farlig, syntetisk cannabis8

  Polisen varnar för syntetisk cannabis, som har påträffats i Västnyland och Helsingfors. Ämnet, AB-CHMINACA, påminner om hasch, men är i små mängder farligt för användaren.