Nyligen publicerat

 • åbo akademi
  Publicerad .

  Mikko Hupa har valts till rektor för Åbo Akademi

  Mikko Hupa har valts till rektor för Åbo Akademi. Hupa tillträder vid årsskiftet och mandattiden är fyra år. Valet gjordes av Åbo Akademis styrelse i dag, onsdag.

 • Ágnes Kaszás.
  Publicerad .

  "Finländare kan inte kommunicera med varandra"

  I våras landade Insideout room escape i Helsingfors, spelet som går ut på att i samarbete med sina vänner ta sig ut ur ett låst rum på en timme. I dag, onsdag, lanseras ett helt nytt rum. Spelet är en bra övning i kommunikation och gruppdynamik för det introverta finska folket, tycker Ágnes Kaszás, en av rummets skapare.

 • Köttsoppa hälls upp
  Publicerad .

  Nu görs något åt skolmaten i Karis

  Efter klagomål om skolmaten som transporteras från Helsingfors till Karis har Raseborgs stad börjat göra något åt saken. Bland annat ska potatisen kokas så sent som möjligt före transporten.

 • Bild: Yle/Arja Lento
  Publicerad .

  Deltagare svek landsbygdsriksdag

  Arrangörerna hade hoppats på 150 anmälningar, men fick bara 50. Nu ställs helgens Landsbygdsriksdag i Pedersöre in. Nytt försök om ett halvt år.

 • HK Blå hör till en av företagets storsäljare.
  Publicerad . Uppdaterad

  HK Scan säger upp

  Den Åbobaserade köttkoncernen HK Scan skär ner personalkostnaderna med 51,5 årsverken. Företagets samarbetsförhandlingar avslutades i går.

 • Skolmat
  Publicerad .

  Internationella köksmästare bjöds på skollunch i Åbo

  Köksmästare från fem olika länder bjöds på sikburgare i Puolala skola idag, onsdag. Food & Fun-evenemanget pågår för tillfället i Åbo och under den första dagen fick köksmästarna bekanta sig med stadens skolbespisning.

 • Stephan Nyman, Från Nykarleby till Hon-i-lule, musikshow 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  A Tribute to Vikingarna i Nykarleby

  Vårvinterns publiksuccé "Från Nykarleby till Hon-i-lule" har nypremiär på Scala i Nykarleby 10-12.10. Biljetterna går åt som smör i solsken, men Stephan Nyman & Company smider redan nya planer. På juldagen bjuder de på konsert med dans och då handlar allt om dansbandens Dansband, Vikingarna. A Tribute to Vikingarna.

 • Tuto-klack, februari 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Tuto: Kookoos avancemang ger en klar signal

  Kookoos avancemang till ishockeyligan ger en tydligt positiv signal om att också Tuto har möjlighet att stiga, meddelar Åboklubben.

 • Takkronan på Åbo Svenska Teater vinschas ner.
  Publicerad .

  ÅST:s takkrona sänktes långsamt

  På onsdagen var det dags att ta ner Åbo Svenska Teaters takkrona för putsning och för att byta glödlampor i den.

 • Peter Hauptmann
  Publicerad .

  "I Jakobstad lever kulturen"

  Idag, onsdag, går startskottet för Jakobstad Music and Arts-festivalen. Evenemanget håller på hela veckan, fram till söndag och kallas höstens stora kulturarrangemang. Koordinator för festivalen, Peter Hauptmann, tycker att Jakobstad är en exemplarisk stad att fira kultur i.

 • Carita Haga, Eva Kivilaakso-Wellmann och Bernt Nordman i studion.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nordman: Gymnasiet behöver inte vara runt hemknuten

  Bättre samarbete, mer specialisering och livskraftighet även i framtiden. Så vill Bernt Nordman (Grön) utveckla gymnasienätverket i huvudstadsregionen. Hör radiodebatten med Nordman samt Eva Kivilaakso-Wellman (Saml) från Esbo och Carita Haga (SFP) från Vanda.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Sannfinländarna utanför Åboavtalet1

  Sannfinländarna i Åbo är inte längre med i det så kallade Åboavtalet som utgör ramarna för det politiska arbetet i staden. De övriga partierna saknar förtroende för Sannfinländarna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  32 vill bli bildningsdirektör i Sibbo

  Tjänsten som bildningsdirektör vid Sibbo kommun har väckt stort intresse. Under den nya ansökningstiden fick kommunen in 17 ansökningar. Den första rundan i somras lockade 15 sökande men då hittade kommunen ingen självklar kandidat.

 • Ligans VD Kimmo Rannisto och KooKoo:s VD Sakari Välimaa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ligan säger joo joo till KooKoo1

  Ishockeyligan bekräftade på onsdagen uppgifterna om att KooKoo från Kouvola spelar ligahockey från och med säsongen 2015-2016.