Nyligen publicerat

 • Lärkkulla i Karis,
  Publicerad .

  Brand på Lärkkulla

  Det var nära ögat imorse (28.8) när ett ljus höll på att förorsaka en större brand på Lärkkulla folkakademi i Karis. Ingen skadades dock i branden.

 • Merja Vallinoja arbetar för Svenska Yle
  Publicerad .

  Merja Vallinoja: Förödmjukelsen med tajta trikåer

  Jag glömmer aldrig hur rädd jag var inför konventsintagningen på gymnasiet. Att börja i gymnasiet borde vara roligt, men för mig var veckorna innan skolan började en mardröm.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Raseborg satsar på Ekåsenområdet

  Staden satsar totalt 1,5 miljoner euro på Ekåsenområdet nästa år. Det beslutet tog Raseborgs direktion för intern service när förslaget till budget för nästa år och ekonomiplanen för åren 2015-17 behandlades igår.

 • servicehem
  Publicerad . Uppdaterad

  Flera fortfarande misstänkta vid Sagaboendet

  Polisen fortsätter utredningarna kring Kårkullas vårdenhet Sagaboendet i Sibbo. Flera personer misstänks för misshandel.

 • dörr
  Publicerad . Uppdaterad

  Idag får anhöriga ställa Kårkulla mot väggen

  Kårkulla träffar i kväll anhöriga till klienter vid Sagaboendet i Sibbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Mögelproblem i Sibboskola tacklas snabbt

  Sibbo kommun tar med snabb tidtabell tag i den dåliga inneluften i Talman koulu. Kommunen söker tillfälliga undervisningslokaler för hösten.

 • Alexander Beijar började på ettan i Tölö gymnasium i höst.
  Publicerad . Uppdaterad

  Konventsintagning – tre dagar av skam1

  Alexander Beijar inledde sin gymnasietid med kalsonger ovanpå kläderna. Den traditionella konventsintagningen håller på förvandlas till ett minne blott i de svenska gymnasierna i huvudstadsregionen.

 • Lasse Männistö
  Publicerad .

  Nu förändras Männistös beteende på sociala medier

  Lasse Männistö vidhåller att beslutet att söka tjänsten som Laura Rätys ersättare på posten som biträdande stadsdirektör bara är hans. Männistö säger också att hans beteende på sociala medier nu kommer att förändras.

 • Birgitta Wahlberg
  Publicerad . Uppdaterad

  Troféjakten i Afrika fungerar inte som många tror

  De vilda djur, som troféjägarna i Afrika skjuter är inte så vilda och fria som vi kanske tror då vi ser bilder från de afrikanska vildmarkerna. T.ex. i Sydafrika finns det inga vilda djur alls - alla ägs av någon och säljs och köps som vilka handelsvaror som helst.

 • Publicerad .

  Isnäs skola kan bli tvåspråkig

  I framtiden kan både finska och svenska höras på samma skolgård i Isnäs. Undervisnings- och kulturministeriet måste ändå godkänna Lovisa stads planer.

 • Pernå kyrkobyskola med plakat föreställande en tupp
  Publicerad .

  Inget eftis i Pernå kyrkoby

  Bildningsnämnden i Lovisa förkastade de rättelseyrkanden som lämnats in om slopande av eftermiddagsverksamhet vid Kyrkoby skola.

 • Trollbölevägen i Ekenäs. Här planeras en rondell.
  Publicerad . Uppdaterad

  Raseborg kan få fler rondeller6

  Västerby i Ekenäs kan få sin första rondell och en rondell eller fler filer är att föredra också vid riksväg 25:s anslutningar i Malmkulla och Läpp i Karis. Så låter Raseborgs stads utlåtande om trafiklösningar till Nylands närings-, trafik- och miljöcentral.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Rätt beslut i ärekränkningsmålet"1

  Det var ett bra beslut att avsluta förundersökningen om huruvida två anonyma kommentarer på Svenska Yles webb var kränkande mot Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson. Det säger Dan Frände, som är professor i straff- och processrätt vid Helsingfors universitet.

 • Turistinformationen finns i Rådhuset i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstadsturismen säljs från Karleby

  Turistbyrån i Jakobstad får inte sälja tjänster till turister. Turistbyrån saknar resebyrårättigheter. Idag sköts försäljningen av Karleby Turism.