Nyligen publicerat

 • Risto Dufva i Lukko
  Publicerad .

  Lukkos segersvit i Champions Hockey League tog slut i Luleå

  Efter fyra raka vinster noterades Lukko igår för säsongens första förlust i Champions Hockey League. Raumolaget gästade norra Sverige och hemmalaget Luleå Hockey blev till slut för svåra, då svenskarna vann med 3-1.

 • Agneta Bruun
  Publicerad .

  Vuxna människor är inte kloka

  Agneta Bruun är en pensionerad historielärare som inte låter sig imponeras så lätt, varken nu eller tidigare i livet. Allas lika värde, oberoende av hur man ser ut eller vilken samhällsklass man tillhör, var redan i barndomen en självklar ryggmärgsreflex för Agneta.

 • felparkerat långtradarsläp
  Publicerad . Uppdaterad

  Mysteriesläpet står kvar

  Det övergivna långtradarsläpet vid korsningen av Tolkisvägen och Drägsbyvägen i Borgå står kvar trots löften om att det ska flyttas. Dessutom har ytterligare ett släp uppenbarat sig.

 • Nagu Marina
  Publicerad .

  Nagu Marina går över förväntan

  I de gamla Flipper-hallarna i Vikom i Nagu verkar idag Nagu Marina. Här tas båtar upp för service och vinterförvaring plus att killarna här kan rycka ut i krissituationer.

 • Publicerad .

  Torget i Lojo ska utvecklas

  Arbetet med att förnya torget i Lojo fortsätter. Tekniska nämnden vill bland annat föra diskussioner med torghandlarna för att torgets öppettider och evenemang ska bli mera enhetliga.

 • Publicerad .

  Balkongbrand i Åbo

  En brand bröt ut på en balkong i ett höghus i stadsdelen Harittu i Åbo på tisdag kväll. Elden spred sig in i en lägenhet som fick omfattande skador.

 • Mattlidens skolcentrum.
  Publicerad .

  Svenska skolor blev utanför stor antimobbningskampanj

  I tisdags inledde Esbo stad den nya antimobbningskampanjen Kaikki – ihan kaikki mukaan! Trots namnet som uppmanar alla att vara med har de svenskspråkiga skolorna i Esbo stannat utanför projektet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Allvarliga beskyllningar mot Hongas servicehem i Borgå

  Östnyland har fått ett nytt fall liknande Sagahemmet i Sibbo. Servicehemmet Hongas i Borgå är mål för allvarliga beskyllningar skriver Uusimaa.

 • Elever i Ådalens skola i Kronoby hösten 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Unga i Kronoby fimpar

  Högstadiet i Kronoby har så gott som helt fått slut på tjuvrökningen. Ännu får fem år sedan fanns 20-30 elever i åttan och nian som rökte varje dag. I dag är de kanske en handfull, och ingen av dem röker under skoltid.

 • Maria Höglund
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstadsnejdens telefon vill ha lokala ägare1

  I Jakobstadsnejdens Telefon är det regionala ägandet skyddat till skillnad från i Anvia. Telefonbolagets vd Maria Höglund berättar att styrelse har fått fullmakt att köpa in egna aktier till gängse pris.

 • Operation Matkasse
  Publicerad .

  "Mathjälpen är ett hjärtearbete för oss"

  Närmare 600 personer köar varje vecka för mathjälp i en mögelskadad byggnad i centrum av Borgå.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Omröstning i Raseborg om svenska och finska2

  Eleverna i Raseborg börjar läsa det andra inhemska språket från årskurs 1 om två år.

 • potatismos för skolmat
  Publicerad .

  1500 portioner om dagen

  Klockan är bara åtta på morgonen och många sitter ännu vid frukostbordet, men i områdesköket i Linnajoen koulu i Borgå kockas det redan lunch för fulla muggar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Storskraken minskar i antal

  Storskraken har minskar kraftigt i antal i landet de senaste åren, många faror lurar på vägen mellan övervintringsplatserna i Nordsjön och Östersjön och häckningsplatserna i vårt land. Nu klassas storskraken som nära hotad.

 • Publicerad .

  Domarna: "Vi blir utmattade om det ska sparas mer"

  Domarna klarar inte av sitt jobb om det ska sparas mer. Klockan 12 på onsdagen går tingsrättens personal ut i demonstration tillsammans med Helsingfors hovrätt, åklagarämbetet och rättshjälpsbyrån.