Nyligen publicerat

 • Döda musslor i Kumo älv.
  Publicerad .

  Vem tro på om nickelutsläppet?

  Jordbrukarna vid Kumoälv är konfysa - vem ska man tro på om nickelutsläppet. De som säger att nickel i älven ingenting är att bry sig om eller de som säger att det är farligt.

 • Publicerad .

  Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar

  Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna.

 • trädgårdsnäva rozanne
  Publicerad .

  "Satsa på odlingsvärda blommor"

  I den femte delen av vår sommarserie om Trädgård och närmat besöker vi Folke Mattssons trädgård i Houtskär för att tala om vilka blommor och växter det är värt att satsa på.

 • Cyklister längs med Skärgårdsvägen.
  Publicerad .

  Cykelvägar vid Skärgårdsvägen prioriteras inte

  Skärgårdsvägen är smal och gropig och folk kör bil i hög hastighet för att hinna till färjorna. Ändå försöker Pargas locka allt fler cykelturister till vägen som saknar cykelväg.

 • Vikarebryggan
  Publicerad .

  Service dras in i skärgården

  I skärgården dras allt mer service in. I Svenska Yles öppna granskning #FixaSkärgården har vi fått flera tips om indragningen av postkontor, bankkontor, båtturer, busslinjer, bryggor, hälsovård och förtursskyltar.

 • FC HIK - EBK 22.7.2014
  Publicerad .

  FC HIK inledde höstsäsongen med seger1

  FC HIK slog Esbo Bollklubb i herrarnas fotbollstrea på tisdagskvällen. Matchen spelades på Rukki Arena i Hangö.

 • Bränderna fortsätter i ryska Karelen
  Publicerad .

  Markbrand i Bötom

  En markbrand bredde ut sig över ett drygt 12 hektar stort område i Bötom på tisdagkvällen. Brandmän från Bötom, Kauhajoki och Isojoki har lyckats begränsa branden och eftersläckningsarbete pågår.

 • NiceFutis
  Publicerad .

  NiceFutis slog HJK hemma

  NiceFutis och HJK bjöd på ett målkalas då NiceFutsi besegrade HJK med 4-2. Fem av matchens sex mål gjordes i den första halvleken.

 • Karleby operasommar 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Karleby operasommar bjuder på svart komedi

  På torsdag är det premiär för Karleby operasommar som i år valt att framföra ett verk av det ovanligare slaget, Kurt Weils "Der Silbersee" med text av Georg Kaiser. Operan framförs i år i Yxpila gamla arbetarhus och dirigenten Sakari Oramo lovar lyssnarna både skratt och rörelse.

 • Glasskiosk vid åstranden i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Lik hittades i Borgå å

  Båtfolk hittade en död person i Borgå å halv åttatiden på tisdag kväll. Liket låg i strandkanten i närheten av Mannerheimgatans bro.

 • Jarkko Nieminen
  Publicerad . Uppdaterad

  Nieminen enkelt vidare i Tammerfors

  Jarkko Nieminen är klar för den andra omgången i ATP-utmanarturneringen Tampere Open. Nieminen besegrade Gianluigi Quinzi med 2-0 i set.

 • Terräng brinner.
  Publicerad . Uppdaterad

  Markbrand utbröt vid gränsen till Pedersöre

  En markbrand bröt ut på ett 1000 kvadratmeter stort område i Kauhava nära gränsen till Pedersöre. Pedersöres brandenhet rykte ut för att släcka branden.