Nyligen publicerat

 • Algerna sprider en motbjudande doft i hela området.
  Publicerad .

  Mindre blågröna alger i sydvästra Finland

  Mängden blågröna alger har minskat i sydvästra Finland den senaste veckan. Orsakerna är att vattnen svalnat samt att vädret varit regnigt och blåsigt.

 • Tim Sparv spelade 90 minuter mot Tjeckien.
  Publicerad .

  Två matcher skiljer Sparv från Europaligan

  Två matcher skiljer Tim Sparv och hans klubb Midtjylland från en plats i fotbollens Europaliga. Ett hinder vid namn Panathinaikos måste klaras för att Sparvs dröm ska bli sann. Följ med live Twitterfeed på Midtjyllands webplats.

 • Karis hälsovårdscentral.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dagjouren i Karis stängd också nästa vecka

  På grund av svår bemanningssituation kommer den jour som fungerar dagtid vid hälsocentralen i Karis att fortsättningsvis vara stängd åtminstone hela nästa vecka (vecka 35), det vill säga till slutet av augusti.

 • Svante Wahlbeck, ny vd på HSS Media.
  Publicerad . Uppdaterad

  Svante Wahlbeck ny vd på HSS Media

  Svante Wahlbeck är HSS Medias nya vd. Han är filosofie magister till utbildningen och de senaste sex åren har han jobbat som entreprenör i eget bolag.

 • Erik Söderblom visar upp Konstens Natt-appen
  Publicerad . Uppdaterad

  Konstens natt finns på din smarttelefon

  Inga tryckta programblad gör det möjligt för vem som helst att anmäla sitt program till konstens natt. Allt finns på internet och i en mobilapp.

 • World Press Photo of the Year 2013. Afrikanska migranter i Djibouti försöker nå en mobilsignal från Somalia där priserna är billigare.
  Publicerad . Uppdaterad

  Här är de prisbelönta bilderna i tävlingen World Press Photo

  På en utställning i Sanomahuset i Helsingfors kan man just nu beundra fjolårets bästa pressbilder. En av de prisbelönta fotograferna är den finländska fågelfotografen Markus Varesvuo.

 • Omslaget till skivan Olivia
  Publicerad . Uppdaterad

  129 år gamla poetiska försök från Jakobstad

  Olivia Christina Höglund levde åren 1860-1930. Hon är nu skivaktuell, genom att hennes barnbarnsbarn Erik Leinonen har tonsatt tio av hennes dikter.

 • Lappo å, Nykarleby
  Publicerad . Uppdaterad

  Positivt besked för Herrfors och Jeppo Kraft

  Långköraren om de fyra vattenkraftverk som Jeppo Kraft och Herrfors vill bygga i Lappo å i Nykarleby fortsätter. Vasa förvaltningsdomstol sa nej men Högsta förvaltningsdomstolen skickar nu ärendet tillbaka till Vasa förvaltningsdomstol.

 • Publicerad .

  Kolla bäverskadorna före vintern kommer

  Bävrarna berikar naturens mångfald med sin verksamhet men kan lokalt orsaka betydande skador för jord- och skogsbruket. Rivning av bäverdammar kan ännu göras men kräver markägarens tillstånd.

 • Golfspelare Oliver Lindell från Borgå
  Publicerad .

  Lindell två slag från brons

  Borgågolfaren Oliver Lindell slutade på en fin femte plats i världsungdoms-OS i Nanjing på torsdagen. 16-åriga golfesset från Virvik Golf blev bara två slag från prispallen.

 • Peter Boström.
  Publicerad . Uppdaterad

  SfÅA-skattmästare klarnar i september

  Under den första delen av september ska det vara klart vem som blir ny skattmästare säger Peter Boström som är styrelseordförande vid Stiftelsen för Åbo Akademi.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Permitteringarna påverkade rådgivningarna i Karleby

  I Karleby har rådgivningarna tvingats skjuta upp en del besök i sommar på grund av permitteringarna. Nu kräver regionförvaltningsverket svar på hur Karleby har klarat sina lagstadgade uppgifter.

 • Rebecca Börman från Finlands Röda Kors
  Publicerad . Uppdaterad

  Röda Korset vill ser flera vänner

  Om du vill bli vän med de flyktingar som anländer till Egentliga Finland och Pargas i år ska du ta kontakt med Finlands Röda Kors i Åboland.

 • Jenna Laukkanen tar sig till semifinal i EM i simning 2014
  Publicerad .

  Jenna Laukkanen till EM-semi

  Jenna Laukkanen var femtonde snabbast i försöken på 200 meter bröstsim och tog sig därmed till torsdagskvällens semifinaler.