Nyligen publicerat

 • Inkoo Shippings hamn i Ingå
  Publicerad .

  Morgonjobb i Ingå hamnar stör fritidsboende

  Arbetstiderna i hamnarna i Ingå ledde till diskussion i Ingå miljö- och byggnadsnämnd på tisdagen. Fortum Power and Heat skulle vilja lasta och lossa mellan klockan 6 och 22 såsom Inkoo Shipping gör, men nämnden tycker att klockan 7-22 är bättre.

 • Centrumplanen i Ekenäs nordöstra hörn. Här planeras en kiosk med uteservering.
  Publicerad .

  Staket ska inte skärma av Centrumplanen

  Det ser ljusare ut för Centrumplanen i Ekenäs. Staden går vidare med planerna. Dessutom har Ekenäs IF beviljats ett stöd på 50 000 euro av Bollförbundet.

 • hörnslag i innebandy
  Publicerad .

  PSS mejades ner av Lovisa Tor

  Under onsdagskvällen möttes Lovisa Tor och PSS från Borgå på innebandyspelplanen i Lovisa. Matchen slutade i en rejäl seger för Tor.

 • Ulla-Marja Urho
  Publicerad .

  "Helsingfors borde överlåta psykjouren för att garantera svensk vård"

  Att få psykiatrisk vård på svenska i Helsingfors skulle underlättas om Helsingfors stad gav över ansvaret till Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt. Det här menar Ulla-Marja Urho (Saml), som är ordförande för HNS styrelse.

 • jättelik tecknad man i kattdräkt läser serier
  Publicerad .

  Seriefigurer invaderar Borgå i februari

  Borgå ska få en ny seriefestival med ett kort och kraftigt namn: Å-festival. Under en lördag i mitten av februari hinner mycket ske med serien som utgångspunkt.

 • Sökövikens skola
  Publicerad .

  Gemensam rektor väcker rabalder i Esbo

  Elever, föräldrar och personal i Mårtensbro skola och Sökövikens skola i Esbo är missnöjda med att de måste dela rektor.

 • skarv
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakten viktig i nationalpark

  Ekenäs skärgårds nationalpark kan växa och Porkala kan bli en helt ny nationalpark. Trots att ett naturområde får status som nationalpark är det viktigt att jaga främmande arter.

 • hund
  Publicerad .

  Hundägare efterlyser rastgårdar i Raseborg

  Hundägare i Karis och Ekenäs vill ha flera rastgårdar för sina lurviga vänner. Raseborgs stad har fått åtminstone två medborgarinitiativ om hundrastgårdar.

 • Fitness 24 seven
  Publicerad . Uppdaterad

  Hårdare konkurrens för Borgågymmen – eller?

  Redan nu kämpar en handfull gym om Borgås motionärer. På veckoslutet tätnar konkurrensen ytterligare, då gymmet Fitness24Seven slår upp dörrarna på Mannerheimgatan.

 • Publicerad .

  Raseborg anställer energi- och klimatkoordinator

  Energi- och klimatkoordinatorn i Raseborg ska se till att staden minskar koldioxidutsläppen. Tjänsten är tidsbunden fram till slutet av år 2016.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Inga hemliga överenskommelser i Jakobstad

  Fanns det hemliga, muntliga överenskommelser om ränteaffärerna i Jakobstad trots stadsstyrelsens klara nej. Absolut inte säger stadsstyrelsens ordförande Peter Boström.

 • hälsovårdscentralen i Virkby
  Publicerad . Uppdaterad

  HVC-mottagningar på fallrepet i Pedersöre

  Det går ju helt fel väg när hvc-mottagningar dras in på landsbygden. Hur ska då äldre männskor klara av att bo hemma. Det frågar sig Helena Berger (SFP) i Pedersöre.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kristinestads marknad bäst i landet

  Kristinestads sommarmarknad har valts till den tredje bästa marknaden i landet under fjolåret. De bästa marknaderna röstades fram av marknadsförsäljarna själva.

 • Språkbadsskolan i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Kvoter slopas på språkbadet i Jakobstad

  Alla som söker till språkbadsskolan i Jakobstad ska få plats. Det bestämde bildningsnämnden på sitt möte i går kväll.