Nyligen publicerat

 • Höststädat på Hovrättsesplanaden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Höststädning pågår i Vasa

  Höststädning pågår som bäst i Vasa. Ungefär tjugo personer arbetar med att bland annat kratta upp löven runt om i staden. Man har behövt hyra extra traktorer som för bort löven, säger ansvariga trädgårdsmästaren Kaj-Erik Grandell.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Begränsat studiestöd vidare till riksdagen

  Från och med hösten 2016 ska studerande få lyfta studiestöd för endast en högskoleexamen. Det här föreslår regeringen i en proposition som har överlämnats till riksdagen.

 • Strömming som fångats.
  Publicerad .

  Årets delikatesströmming från Åland

  Den traditionella tävlingen för strömmingsprodukter ordnades på Strömmingsmarknaden i Åbo på torsdagen och segern gick till Åland.

 • Pojo kyrka.
  Publicerad .

  Ann-Sofi Nylund ny kaplan i Pojo

  Ann-Sofi Nylund blir ny kaplan i Karis-Pojo svenska församling. Hon kommer att vara stationerad i Pojo, men jobba för hela församlingen.

 • Lodjur
  Publicerad .

  Lodjursbeståndet gallras med hård hand1

  Sammanlagt 55 lodjur får fällas i Egentliga Finland under kommande jaktperiod. Finlands viltcentral har beviljat dispenser för lodjur i stamvårdande syfte och för Egentliga Finlands del är antalet nästan samma som ifjol.

 • Potatisar på rad.
  Publicerad .

  Odlare efterlyser konsumenters åsikter

  41 potatissorter och 9 tomatsorter. Det fick allmänheten smaka på vid Vasa yrkesinstitut på torsdagen. Jeppo potatis och Närpes grönsakers tanke var att få konsumenternas synpunkter på produkterna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  De här fyra vill bli rektor för Norsen

  Ansökningstiden har gått ut och det visar sig att fyra personer är intresserade av att bli rektor för Norsen från och med hösten 2015. Anställningsprocessen görs i god tid för att den som väljs till jobbet ska ha tid att förbereda sig.

 • Vasa centrum
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasaborna får sämre service nästa år

  Det går fortfarande förhållandevis bra för Vasa om man jämför med andra kommuner i Finland. När det gäller skatteintäkter är läget bra men på utgiftssidan är man tvungen att gallra med grov hand. Det här betyder en sämre servicenivå för Vasaborna.

 • Werner Orre, Anneli Boström med Fredde och Tosca, Ritva Vinberg med Santtu
  Publicerad .

  "Vi vill ha ny hundpark i Ekenäs"3

  Hundägare i Ekenäs vill ha en ny hundpark i centrum av staden. Hundägare har den senaste tiden hållit till på tidigare daghemmet Mäntykotos gård på åsen. Men nu har byggnaden rivits och gården är stängd.

 • Wärtsiläs diesel på lavett.
  Publicerad . Uppdaterad

  Wärtsilä fick mer beställningar

  Verkstadskoncernen Wärtsilä visar på klart förbättrat beställningsläge i sitt delårsreultat som presenterades idag.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Karleby vill skapa vårdområde i norr

  Karleby vill utreda behovet av ett produktionsområde för vården i norr från Kalajoki i norr till Nykarleby i söder. Det är viktigt att vi har det lokalt, eller regionalt, så att vi kan påverka det, anser Stefan Anderson, fullmäktigeordförande i Karleby.

 • Esbo Blues firar.
  Publicerad .

  Blues får AHL-förstärkning

  Ishockeyligaklubben Esbo Blues förstärker sina anfallsled. Kanadensaren Bracken Kearns ansluter sig till laget under fredagen. Kearns har tidigare spelat främst i farmligan AHL.

 • Technip Offshore, Björneborg
  Publicerad .

  Oljeutsläpp i Meri-Pori

  En oljeolycka inträffade på Technip Offshores fabriksområde i Meri-Pori på torsdagsmorgonen. En cistern som rymmer 3 000 liter har gått sönder och brännoljan har runnit ut.

 • Västervik vattentäkt
  Publicerad .

  Kloreringen av Ekenäsvattnet utvidgas

  Raseborgs Vatten utvidgar kloreringen av vattenledningarna i Ekenäsområdet. Nu kommer vattenledningsnätet att kloreras också i Horsbäck, Langansböle, Österby, Sköldargård, Trollböle, Leksvall, Harparskog och Tenala.