Nyligen publicerat

 • Sexualiteten är ett tema i både biologin och hälsokunskapen i skolorna.
  Publicerad .

  Skolan ska ge svar på sexfrågorna

  - Den här första lektionen så är det kanske pinsamt, men sen fort så blir de väldigt intresserade och tar det på ett väldigt bra och vuxet sätt. Diskuterar seriöst och kommer med bra frågor.

 • 84-åriga Lindis Kåll får ny trappa.
  Publicerad . Uppdaterad

  De använde både hjärtat och hammaren

  Tre unga män från yrkesskolan Optima har hjälpt 84-åriga Lindis Kåll i Jakobstad att få en ny trappa. Som tack fick de kaffe med gräddtårta och färska grisar.

 • Björnön i Kristinestad.
  Publicerad .

  Jäviga ledamöter i Kristinestad

  Åtta av elva ledamöter i tekniska nämnden var jäviga i ärendet om att avsluta planeringen för några vindkraftsområden i Kristinestad. Nämnden beslöt att inte behandla ärendet. Men enligt ett rättelseyrkande som lämnats in den här veckan hade de inte fått lyfta bort ärendet från listan av samma orsak: de var jäviga.

 • Det kan kännas tungt att berätta om mobbning
  Publicerad .

  Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa i farozonen

  Det är en osäker framtid som Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa går till mötes. Vasa sjukvårdsdistrikt köper inte längre dess tjänster och nu överväger Vasa stad om man ska använda Folkhälsan eller inte.

 • I klassen
  Publicerad .

  Östnyländska elever sämst på matematik

  De östnyländska 15-åringarna hör till dem som presterar sämst i matematik, enligt PISA-undersökningen från 2012. Sibbo utgör ändå en ljusglimt.

 • lappträsk kyrkby
  Publicerad . Uppdaterad

  Kulturmiljön i Lappträsk ska bevaras

  Miljöministeriet har valt att inte fastställa det område som anvisats i Lappträsk för tätortsfunktioner, eftersom området räknas som nationellt värdefull kulturmiljö.

 • Lasse Lindholm, stadsstyrelseordförande hösten 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Åbo stads ekonomi en utmaning"

  På måndagen valdes Samlingspartiets Lasse Lindholm till ny ordförande för stadsstyrelsen i Åbo. Lindholm efterträder Minna Arve som valdes till partisekreterare för Samlingspartiet.

 • Ishockey, HIFK, 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Både HIFK och JYP steg ur underläge

  Fula tacklingar blev det stora samtalsämnet när JYP från Jyväskylä i kväll gästades av SaiPa i ishockeyligan. Både HIFK och JYP steg till seger ur två måls underläge.

 • Publicerad .

  K5 slutar med skopiundersökningar

  Samkommuen K5 slutar med skopiundersökningar från årsskiftet. Det blev klart när fullmäktige godkände budgeten för 2015 på torsdag kväll.

 • Henrikskyrkan i Åbo
  Publicerad .

  Kyrkoskatten fortsättningsvis en procent

  Åboborna och S:t Karinsborna fortsätter betala en procent i kyrkoskatt nästa år, det beslutade kyrkofullmäktige för Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet på sitt möte på torsdag.

 • Mejlans sjukhus i Helsingfors.
  Publicerad . Uppdaterad

  Misstänkt ebolafall i Finland8

  Infektionsavdelningen vid Mejlans sjukhus i Helsingfors tog på torsdagskvällen emot en patient som kan vara ebolasmittad. Överläkare Asko Järvinen säger att sannolikheten för att det rör sig om ebola är mycket liten.

 • Roman Eremenko.
  Publicerad . Uppdaterad

  Eremenko och Korpela bäst i Finland

  De bästa inhemska fotbollsaktörerna, året 2014 premieras under Captain's Ball-galan i Gamla studenthuset. Till årets bästa herrspelare i Finland valdes Roman Eremenko medan Tinja-Riikka Korpela valdes till bästa dam.

 • Färjfästet i Prostvik, Nagu
  Publicerad .

  Beställningstrafik ett alternativ

  Många lobbar hårt mot NTM-centralens beslut att skära ner i färjturerna mellan Pargas och Nagu nattetid. Korponämnden hoppas förstås att kampen fortsätter, men för fram beställningstrafik som ett alternativ.

 • Trafikljusen i Smedsby centrum
  Publicerad .

  Rondell till Smedsby centrum3

  Trafikljuset i centrala Smedsby ska ersättas av rondell. Det hoppas tekniske direktören på. Under torsdagen gick planerna för Karlebyvägen ett steg framåt.