Nyligen publicerat

 • Ingången till Raseborgs avvänjningsklinik i Ekenäs.
  Publicerad .

  Kårkulla säger upp avtalet om missbrukarenheten i Raseborg

  Ingen har via Kårkulla samkommun sökt sig till Raseborgs stads avvänjningsenhet, Katkon, och Kårkulla säger nu upp avtalet med staden. Avdelningen har använts i mindre utsträckning än planerat så Raseborg har minskat på platsantalet på avdelningen.

 • Träd som har fällts vid Dragsvikstranden i Ekenäs.
  Publicerad .

  Olovlig trädfällning i Dragsviksstranden?

  Viktiga naturvärden är förstörda då markägaren finska staten lät fälla träd i Dragsviksstranden. Det säger en bestört och besviken miljöchef Gustav Munsterhjelm vid Raseborgs stad. Men disponent Eero Puranen vid det statliga bostadsutvecklingsbolaget Kruunuasunnot har en annan syn på saken.

 • Solförmörkelse i Ekenäs
  Publicerad . Uppdaterad

  I natt vänder det!3

  Vintersolståndet infaller i år natten mellan söndag och måndag. Det är nu solen står som lägst på himlen. Från och med i morgon blir dagarna längre.

 • KAJs julkalender.
  Publicerad .

  Lucka 21: Sein kveld med Ruben

  Gambämark Lokal-TV testar nysatsningen "Sein kveld med Ruben". Det blir både musikinslag och ännu en visit vid fågelbrädet.

 • Borgå Akilles i mörkgrön spelskjorta.
  Publicerad . Uppdaterad

  Knapp förlust för Akilles

  Borgå Akilles var mycket nära att knipa en poäng mot Veiterä i bandyligan på lördagen men då bara sekunder återstod av matchen avgjorde Eetu Peuhkuri för ligaledarna. Veiterä vann matchen med 7-6.

 • Skolelever utklädda till tomtar firar julfest i Karis.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tomtar fyllde Karis centrum

  Katarinaskolan i Karis och Billnäs skola valde i år att inte fira traditionell julfest. Istället gladde eleverna på lördagen (20.12) hela Karis genom att bland annat dansa och sjunga på olika platser i centrum.

 • Larsmo 4.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu kommer snön och kölden2

  Ymniga snöfall väntas i morgon i sydvästra och västra Finland. Och det ska också småningom blir rejält kallare.

  Läs också: Glöm inte att tanka bilen

 • Daniel Vikström säljer julgranar
  Publicerad . Uppdaterad

  Julgranskommersen i full gång

  Det här veckoslutet hör till de livligaste när det gäller julhandeln. För många var lördagen dagen då man köpte sin julgran. Daniel Vikström sålde granar vid ett av de större varuhusen i Vasa.

 • Lektion i gymnasiet i Leppävirta.
  Publicerad . Uppdaterad

  HS: Andelen gymnasiestuderande har minskat

  Andelen gymnasiestuderande har minskat märkbart på tio år, skriver Helsingin Sanomat. Vid Utbildningsstyrelsen säger man att den här utvecklingen bland annat beror på att yrkesskolorna har klarat av att förnya sig, vilket gymnasierna inte har lyckats med.

 • blåljus på brandbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Maskinhall brann i Kronoby

  En maskinhall på dryga 500 kvadratmeter totalförstördes i en brand på lördag morgon i Kronoby. En person har förts till Mellersta Österbottens centralsjukhus för kontroll.

 • Norra hamnen i Ekenäs
  Publicerad .

  Besvärlig sten togs bort från Norra hamnen i Ekenäs1

  Raseborgs stad har låtit avlägsna en sten som i många år har besvärat båtägare i Norra hamnen i Ekenäs. Dessutom har infarten till sjösättningsrampen vid Ormnäs muddrats.