Nyligen publicerat

 • Skådespelaren Johan Aspelin
  Publicerad .

  Lång väg från Paipis till Vasa

  Johan Aspelins väg att bli professionell skådespelare har varit lång men givande. Nu bär det snart av till Vasa teater igen.

 • Publicerad .

  Elpriset för lågt - Alholmens Kraft stoppar produktion

  Alholmens Kraft stoppar en av sina pannor ute på industriområdet i Jakobstad. Det lönar sig inte att producera el. Elpriset är för lågt.

 • Västerplan i Jakobstad är ännu snötäckt
  Publicerad .

  Fotbollsdomare är en bristvara

  Jaros juniorer går på domarkurs under våren. Det behövs fler domare men den obligatoriska kursen för B-och C juniorer är också en del i klubbens spelarfostran.

 • rosa Sofia Silvén
  Publicerad .

  Nej, du får inte heta precis vad du vill!

  Vårt namnsdagsfirande går tillbaka till gamla helgonkalendrar och har efter det gått via kungligheter till borgerligheten och slutligen till folket. Rosa Sofia Silvén har tagit reda på mer om den här traditionen.

 • Jordburkare Jonas Löv i Purmo i Pedersöre.
  Publicerad .

  Flera hundra bönder gav upp i fjol

  Ovanligt många österbottniska jordbrukare slutade i fjol. Totalt 200 gårdar la ner verksamheten i Österbotten och Mellersta Österbotten. Men inte Jonas Löv i Purmo.

 • Hand öppnar en grön soptunna av plast
  Publicerad . Uppdaterad

  Kritiserat sopsystem har kommit i gång

  Cati Huhta vid Åbonejdens avfallsservice är positiv till hur det nya sophanteringssystemet i västra Åbolands skärgård har kommit i gång. Skärgårdsborna själva har upplevt vissa problem med tömningar, men de förklarar Huhta med vädret.

 • Andrey Erokhin är arbetslös och studerar svenska i Borgå Folkakademi men får ingen ersättning för sina studieböcker av Borgå stad
  Publicerad . Uppdaterad

  Andrey: Borgå vill inte att jag ska lära mig svenska

  Borgå stad stöder inte ingenjör Andrey Erokhins svenska språkstudier. Han borde studera finska i stället, anser socialväsendet.

 • Hotell Regatta i Hangö.
  Publicerad .

  Stabilt flöde av hotellgäster i Västnyland

  Trots kärva tider ger bland annat byggarbetare regionens hotell övernattningar. Stämningarna inom logibranschen verkar ändå vara stabil i Västnyland.

 • Vid Stenbrovägen går ett promenadstråk med kolonilotterna till höger.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kö till billiga trädgårdslotter i Karis

  Ett ökat intresse för trädgård och odling har gjort att Karisborna köar för att få hyra trädgårdslotter, också kallade kolonilotter. Staden anlägger därför nu fler lotter i Karis. Och vem vet något om den hemliga koloniträdgården? Se bildgalleri.

 • Lektion i bildkonst och finska
  Publicerad .

  I framtidens skola ska det vara roligt

  Den nya läroplanen för bland annat förskolan och den grundläggande utbildningen träder i kraft om ett drygt år. Nya undervisningsmetoder, aktivare elever och samarbete ämnen emellan står på schemat.

 • Jarkko Nieminen, 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Veteranparet valsar vackert vidare

  I den första omgången föll det förstaseedade paret. I den andra en tämligen okänd brasseduo. Jarkko Nieminen och Andre Sa ångar på i Buenos Aires dubbelturnering i tennis.

 • Publicerad .

  Tusentals euro till Österbottens UF-lokaler

  De österbottniska föreningarna får nästan 140 000 euro i bidrag för att hålla sina byggnader i skick. En av de glada föreningarna är den i Pensala som ska renovera köket.

 • Publicerad .

  Inget beslut om sammanslagning av Esboskolor

  Nämnden Svenska rum i Esbo bordlade på torsdagskvällen den omstridda frågan om att göra Sökövikens och Mårtensbro skola till en sammanhållen grundskola. Enligt nämndens ordförande Kurt Torsell (SFP) vill nämnden ha mer information.

 • Takstolar
  Publicerad . Uppdaterad

  Lojo vill lotta ut tomtmark

  Nu kan du snart ha möjlighet att vinna en bostadstomt i Lojo. På förslag är att staden utlyser en tävling där vinnaren som pris får välja mellan en tomt på bostadsområdet i Routio och en tomt på landsbygden i Karislojo.