Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Karleby ordnar tomtlotteri

  I Karleby förnyas systemet för utdelning av egnahemstomter helt och hållet, redan i höst övergår staden till ett system med lottning.

 • Bygget av Havsvindsvägen i Hagalund
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen bussterminal i Hagalund när metron öppnar

  Flera hundra meter är det tänkt att de som vill byta från buss till metro ska gå i Hagalund. Bussterminalen blir klar två år senare än metrostationen. Det här eftersom kommersen måste få pågå ostörd under hela byggnadsskedet.

 • Jowan, Melvin, Miro och Venla vid Rasebo daghem i Ekenäs.
  Publicerad .

  Nej till lokala äpplen i Lojo

  Ett lokalt äpple som inte har gått igenom en offentlig upphandlingsrunda tas emot väldigt olika i de kommunala köken i Västnyland. I Lojo får äpplet inte tillreda på grund av hälsorisken medan man i Raseborg gärna gör äppelmos av det.

 • Jim Björni sätter taket på plats.
  Publicerad . Uppdaterad

  Strömsöbastun byggs klar2

  Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas.

 • Degerby i Ingå
  Publicerad .

  Biblioteket i Degerby kan stänga1

  Filialbiblioteket i Degerby stängs och Ingå slutar köpa biblioteksbusservice från Raseborg från och med början av nästa år. Det föreslår förvaltningschefen inför Ingå bildningsnämnds möte på onsdag.

 • Det renoverade Lojo bb beräknas vara färdigt i november 2012.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lojo bb just på gränsen3

  Det finns mycket som tyder på att Borgå och i Lojo läggs ner då regeringen godkände den nya jourförordningen idag (18.9). Samtidigt säger en av HNS styrelsemedlemmar att antalet förlossningar i Lojo nog ska räcka till för att klara sig över den ribba på 1000 förlossningar som nu lagts.

 • Maria Forslund
  Publicerad . Uppdaterad

  Duktig flicka brände ut sig

  Maria Forslund i Nykarleby är trettiofyra år gammal, trebarnsmor och fysioterapeut med egen firma. Redan som som ung var hon väldigt prestationsinriktad, och hon ställde höga krav på sig själv i skolan. Så fortsatte det under studietiden i Sverige, och när hon väl kom ut i arbetslivet var hon helt utmattad. Maria gick i väggen när hon ännu inte hade fyllt trettio, men under sjukskrivningstiden kom hon till insikt om att man faktiskt inte alltid behöver vara duktig på allt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Energi ser gärna ett ökat inhemskt ägande i Fennovoima

  Tidigare idag godkände regeringen Fennovoimas kompletterande ansökan om att få bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki. Flera energibolag är med i Fennovoimaprojektet, bland annat Åbo Energi. Något som Åbo Energi också vill fortsätta med.

 • Sylvia och Cora gör tecknandet till en performans. Till vänster ser du historien om Empire State Building och frieriet.
  Publicerad .

  De målar upp historier

  De flesta av oss sitter på en eller två riktigt bra historier. Sylvia Javén och Cora Wöllenstein har en hel drös av dem, och nu målas de upp på väggen i Konsthallen i Vasa. På söndag får vem som helst komma dit och klippa ut sin favoritbild.

 • Henrika Nordin, rektor för Borgå Folkakademi
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlands största folkhögskola i Nyland?

  Hur ser framtiden ut för de nyländska folkhögskolorna, det berättar Henrika Nordin, rektor för Borgå Folkakademi, om. Hör intervjun med henne här!

 • Lovisa gymnasium
  Publicerad . Uppdaterad

  Stora skolinvesteringar i Lovisa

  Skolinvesteringarna fortsätter i Lovisa åtminstone framtill till 2022. Det framgår av bildningscentralens långtidsplaner.

 • broshyrer om fostervård
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå halverar antalet omhändertagna

  Allt flera finländska barn omhändertas. Men det finns ljuspunkter. I Borgå har barnskyddet lyckats halvera antalet barn som måste placeras utanför hemmet. Förklaringen är att Borgå har trotsat trenderna och anställt mera mänskor för barnskyddet.

 • Fred Karlsson, professor emeritus i språkvetenskap
  Publicerad . Uppdaterad

  Nytt konsortium ska rädda Brages pressarkiv

  Brages pressarkiv ska räddas av ett nytt konsortium, som Svenska litteratursällskapet SLS bildar tillsammans med andra finansiärer. Det beslöt SLS vid sitt styrelsemöte i Joensuu i eftermiddags.

 • Råmaterial
  Publicerad .

  Puukeskus stänger i Vasa

  Byggvaruhusen Starkki och Puukeskus fusioneras och det för med sig att åtta Puukeskus-affärer stänger, bland annat den i Vasa.

 • Västra hamnen i Hangö
  Publicerad .

  Staten stöder utbyggnaden av LNG-terminaler

  Arbets- och näringsministeriet stöder utbyggnaden av LNG-terminaler i Finland med drygt 65 miljoner euro. Stödet fördelas mellan tre LNG- terminaler i Björneborg, Raumo och Torneå.