Nyligen publicerat

 • Anna Anu Viik
  Publicerad .

  Barn lär sig språk genom att prata

  Med hjälp av upplevelsepedagogik och digitala verktyg ska barn hållas motiverade för att lära sig språk. Det tror modersmålsläraren Anna Anu Viik från Sverige.

 • Ett bildmontage som föreställer Pickala nya ABC-bränslestatione i Sjundeå. Röd byggnad med vita knutar. Från detaljplansutkastet hösten 2014.
  Publicerad .

  Nya macken i Pickala ska passa in i miljön

  I Sjundeå kommun pågår arbetet med att ändra detaljplanen för servicestationsområdet i Pickala, där Varuboden-Osla vill riva den nuvarande bensinmacken Pickala ABC och bygga nytt. Den nya byggnaden ska vara i trä, rödmålad med vita knutar.

 • Sebastian Strandvall
  Publicerad . Uppdaterad

  VPS slutade fyra - Europa nära4

  På lördagen avgjordes vilka lag som slutar på de viktiga platserna 2-4 i fotbollsligan. Silvret gick till nykomlingarna SJK medan VPS knep det sista halmstrået till Europaspel genom att slå KuPS på bortaplan. FC Lahti avslutar med bronsmedaljer runt halsen.

 • Ärm på polisuniformen
  Publicerad . Uppdaterad

  Man dödsskjuten i Laihela

  En ortsbo sköts i Laihela på lördagsmorgonen. Mannen dog av skadorna. Polisen har gripit fem personer och inlett förundersökning.

 • Camilla Back tränar fitness
  Publicerad . Uppdaterad

  Camilla Back - fitnessdrottningen från Vasa

  25-åriga Vasabon Camilla Back blev i oktober 2014 trea i världsmästerskapen i bikini fitness i Kanada. Vad är det som krävs för att komma upp på en sådan nivå och hur går den världen ihop med vardagen som sminkös på Strömsö?

 • Aki Korkiakoski, Raseborg Knights
  Publicerad .

  Segrar för Knights och LoSB

  Både Raseborg Knights och Lojolaget LoSB vann sina fredagsmatcher (24.10) i herrarnas innebandytvåa.

 • Jonas Blomqvist.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jonas Blomqvist: Den man älskar, byråkratiserar man1

  Förlorar vi mer än vi vinner på att ha en omfattande byråkrati i vårt land? Varför kan vi inte ta det lite ”mañana” i stället, som man gör i många andra länder?

 • Sport och IFK träningsspelade i Vasa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen övervakade Vasa Sport - HIFK2

  Under fredagskvällen fanns polisen på plats vid hockeymatchen mellan ligalagen Vasa Sport och HIFK. Polisen behövde bara bryta in en gång under matchens gång.

 • Borgå stad vill sälja värdefastighet mittemot Runebergs hem
  Publicerad . Uppdaterad

  Värdefulla trähus fortfarande osålda

  Borgå stad lade i somras två värdefulla trähus i centrum ut till försäljning. Husen vid Alexandersgatan 5 och Vävaregränd 5 är fortfarande till salu.

 • Tomek Valtonen lotsar Vasa Sport i ligan.
  Publicerad .

  Elproblem i Vasa - Sport förlorade igen

  Vasalaget Sport inkasserade sin 13:e förlust då HIFK var bättre med 3-1. I den andra perioden avbröts matchen.

 • Axel Kalland
  Publicerad .

  Popstjärnan och planet – se video

  Axel Kalland, bekant som keyboardist i bandet Satin Circus, hann bara flyga några månader från Malms flygplats, innan han fick höra att fältet ska läggas ner i september 2016. Själv har han drömt om att flyga sedan barnsben.

 • tillbehör på björknäs elstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Ekenäs Energi investerar och moderniserar2

  Elstationen i Björknäs i Ekenäs har förnyats under hösten och ståtar nu med ett splitternytt ställverk. Det här är en av flera investeringar vid Ekenäs Energi som bland annat ska leda till färre elavbrott och en högre energieffektivitet. Se video.

 • Publicerad .

  Stormen försenar Wasa Express

  Den hårda vinden försenade på fredagen Wasa Express. Färjan avgick från Vasa, fyra timmar efter tidtabell, klockan 13.00. Också kvällens avgång från Umeå kommer att vara fyra timmar efter tidtabell, avgången från Umeå sker klockan 22.00.