Nyligen publicerat

 • Avfart till Pirilö.
  Publicerad .

  Farlig avfart till Pirilö

  Kållbyvägen är Jakobstads mest trafikerade infartsväg. I avfarten från Kållbyvägen till Pirilö har det inträffat flera allvarliga kollissioner. Den senaste i måndags då två personer fick föras till sjukhus efter en trippelkrock.

 • tågstation
  Publicerad .

  Försäljningen av resekort upphör i Kyrkslätt

  I samband med att VR stänger sin på lördag den 2 augusti i Kyrkslätt så försvinner också Helsingforsregionens trafiks serviceställe från stationen. Det innebär att det inte längre går att köpa resekort eller förnya rabattkort på stationen. Kyrsklätt måste nu hitta en lösning till att öppna ett eget servicestäle så snabbt som möjligt.

 • Joakim Stenius, Marko Aikio och Niklas Roiha, som står bakom Brewdog baren i Femkanten
  Publicerad .

  Brewdog-bar försenas när tillståndsstämplaren tar semester

  Förhoppningen var att en ny bar i Femkanten skulle öppna sina dörrar redan i augusti, men när myndigheterna är på semester förblir tillstånden ostämplade. Visionen är ändå klar: tidigt i höst ska den punkiga Brewdog-baren vara öppen för gäster.

 • Bromarvvägen.
  Publicerad .

  Trafiken på Bromarvvägen väcker känslor

  Hur kunde man göra trafiken smidigare och säkrare, till exempel på Bromarvvägen? Förslagsvis genom kampanjer, ändrad hastighet, eller genom att ge rum för irriterade bilister bakom.

 • Stefan Wallin
  Publicerad . Uppdaterad

  Stefan Wallin ordförande för Kulturfonden

  Den 1 augusti tar Stefan Wallin (SFP) över som ordförande för Svenska Kulturfondens styrelse.

 • Helena Torboli (t.v.) och tolken Susanna Silberstein.
  Publicerad .

  Teckenspråkig kultur samlas i Åbo

  De dövas nordiska kulturfestival inleddes på Logomo i Åbo igår. Festivalen samlar tusentals besökare och kulturaktörer från hela Norden.

 • Publicerad .

  Åska startade markbrand i Kimito

  Under onsdagkvällen har cirka en halv hektar mark brunnit i Hulta i Kimito. Markbranden startade under kvällens åskväder.

 • Kinesisk restaurang i Karleby
  Publicerad .

  Inbrott i restaurang i Karleby1

  Polisen efterlyser tips om ett inbrott i en kinesisk restaurang i Karleby. I synnerhet vill polisen veta om någon har försökt växla kinesiska sedlar.

 • Ispois simstrand
  Publicerad . Uppdaterad

  Flicka drunknade i Åbo

  Under onsdagseftermiddagen har en ung flicka drunknat vid Ispois badstrand i Åbo. Trots återupplivningsförsök gick inte flickans liv att rädda.

 • Öppningskonsert 2013 med Mellersta Österbottens Kammarorkester
  Publicerad .

  Nordiskt tema på årets musikfestspel

  Musikfestspelen i Korsholm inleds i kväll (onsdag) till musik av Mellersta Österbottens Kammarorkester. Årets tema är "Nordiskt perspektiv", och musiken ljuder förutom i Vasa och Korsholm också i Umeå, Nykarleby och Karleby.

 • Tåg i Sjundeå
  Publicerad . Uppdaterad

  Elsabanan aktuell redan på 1970-talet i Sjundeå1

  Yle Västnylands resa i arkivet landar nu i Sjundeå. Arkivplocken handlar om att det år 1986 var trettio år sedan Porkalaparentesen upphörde, om förhoppningarna kring Elsabanan och om hur öde de nordliga byarna på sjuttiotalet var i Sjundeå.

 • Boundbirsen
  Publicerad . Uppdaterad

  Boundbirsen live på Yle Åboland

  I år kan du uppleva Boundbirsen även fast du inte själv kan vara på plats. Yle Åboland bjuder på direktsänd webb-tv från Boundbirsen som arrangeras i Pargas nu på lördag den 2 augusti.

 • En markbrand har brutit ut i Tattarmossen i Helsingfors
  Publicerad .

  Markbrand i Lovisa hann släckas i tid

  Det började brinna på ett hygge i Keitala, i Lovisa, på onsdagen. En gnista som spred sig från en skogsmaskin orsakade markbranden. Brandkåren hann lyckligtvis till olycksplatsen i tid och hann släcka elden innan den spred sig.

 • Skarvbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusentals skarvar häckade i Ingå och Sjundeå4

  En del av Finlands största skarvkoloni häckar i Sjundeå och Ingå. Men skarvarna ökar inte längre lika snabbt som i början av 2000-talet.

 • Publicerad .

  Zinkfabrik ännu på halvfart efter olycka

  En del av produktionen ligger fortfarande nere på Bolidens zinkfabrik i Karleby. Nu ska utomstående experter reda ut hur en så gott som ny tank kunde börja läcka frätande svavelsyra.