Nyligen publicerat

 • Sport knappar in på konkurrenterna i ishockeyligan.
  Publicerad .

  Nu kan du köpa hockeylaget Sport

  Nu kan vem som helst bli ägare till hockeylaget Vasa Sport. Genom att sälja aktier till fans och andra hoppas Sport få ihop 300 000 euro. Pengarna behövs för ligaspelet.

 • Hendrik Helmke, mittfältare, FF Jaro
  Publicerad .

  Långt kontrakt för Helmke i Egypten

  Den forne fotbollsligaprofilen Hendrik Helmke har hittat en ny arbetsgivare. Den 27-årige mittfältaren har skrivit på för egyptiska Al Ahly. Kontraktet omfattar 3,5 år.

 • Publicerad .

  Västnyländska kommuner får sjukhuspengar tillbaka

  Eftersom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) hade ett stort överskott på 35,8 miljoner euro i fjol, får de västnyländska kommunerna närmare 3, 7 miljoner euro tillbaka.

 • Tomek Valtonen är chefstränare för Sport.
  Publicerad .

  Fortsatt förtroende för Valtonen i Vasa

  Ligalaget Vasa Sport har förlängt avtalet med sin tränare Tomek Valtonen. Avtalet mellan liganykomlingarna och Valtonen omfattar de följande tre säsongerna.

 • Publicerad .

  Var ska bondebyråkratin nu då bo?

  Landsbygdsförvaltningen, som var mycket omskriven för några år sedan, fortsätter att flytta. Nu föreslår personalen själv att den vill bort från Västankvarn och istället flytta till kommungården i Ingå centrum, eller till Vichtis.

 • Borgålaget PSS:s flickor tog finska mästerskapet i innebandy 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  PSS närmar sig tabelltoppen

  Efter en svår och motig inledning på säsongen har Borgålaget PSS sakta men säkert fått fason på spelet i damernas innebandyliga. I fredags inkasserade laget igen en vinst.

 • Bommarna vid Frams korsning har strulat i flera år.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bommarna i Jakobstad nere igen1

  Bommarna vid Framskorsningen i Jakobstad fortsätter strula. På lördag morgon åkte bommarna ner strax efter klockan åtta. Polisen var på plats och försökte få upp bommarna eftersom inget tåg var på väg förbi.

 • Sörnäs hamn i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Centern lockar Helsingforsväljare med löfte om en kolfri stad

  Centern försöker locka nya väljare i Helsingfors genom löften om en grönare stad. Partiet använder mindre pengar på valkampanjen i distriktet än tidigare, men hoppas att löftet om ett kolfritt Helsingfors 2025 ska öka stödet bland Helsingforsborna.

 • peik henrichson framför rådhuset i Lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Lost in Lovisa - del 1

  Från årskiftet upphörde min gamla identitet. Men ingen fara på taket - den var ändå ganska diffus. Jag visste till exempel aldrig riktigt vad jag skulle svara när någon frågade vad jag har för yrke. På mitt visitkort står bara mitt eget namn och min firmas namn, men ingen titel. Men tack och lov: Nu har jag äntligen fått en tydlig identitet. Jag är storstadsmänniskan som flyttat från det livligaste nattklubbskvarteret på Stora Robertsgatan i Helsingfors till småstaden Lovisa.

 • Selfiepinne
  Publicerad . Uppdaterad

  Selfiemingel på STK

  Svenska Talande Klubben gick av stapeln i Åbo. Vi packade med vår nya selfiepinne och bad klubbgästerna ta fina bilder på sig själva. Vem hade det roligaste användarnamnet på Instagram?

 • Petteri Wirtanen (t.v.), Ossi Väänänen och Henrik Karlsson, Jokerit, januari 2015
  Publicerad .

  Jokerit närmar sig följande byte

  Jokerit tog en enkel hemmaseger över jumbolaget Slovan Bratislava i ishockeyns KHL på fredagskvällen. Därmed har Jokerit nu endast fyra poäng upp till tabelltvåan SKA som samtidigt förlorade sin match.

 • Daniel Forsell, HaHy
  Publicerad . Uppdaterad

  HaHy-herrarna förlorade stor2

  Hangon Hyrskyts herrlag i innebandys division 2 kunde inte stå emot tabelltvåan SB Vantaa från Vanda på fredagskvällen (30.1). Seriejumbon HaHy förlorade med klara siffror i Hangö idrottshus.

 • Kärpät firar, januari 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Kärpät rycker, HIFK stapplar, TPS knäar2

  Kärpät går mot en ohotad grundserieseger i ishockeyligan. Uleåborgslaget vann på fredagskvällen över Vasa Sport, samtidigt som de närmaste utmanarna förlorade. Liksom som vanligt jumbon TPS.