Nyligen publicerat

 • tillbehör på björknäs elstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Ekenäs Energi investerar och moderniserar

  Elstationen i Björknäs i Ekenäs har förnyats under hösten och ståtar nu med ett splitternytt ställverk. Det här är en av flera investeringar vid Ekenäs Energi som bland annat ska leda till färre elavbrott och en högre energieffektivitet.

 • Publicerad .

  Stormen försenar Wasa Express

  Den hårda vinden försenade på fredagen Wasa Express. Färjan avgick från Vasa, fyra timmar efter tidtabell, klockan 13.00. Också kvällens avgång från Umeå kommer att vara fyra timmar efter tidtabell, avgången från Umeå sker klockan 22.00.

 • 1G3B:s manager Kari Kaistinen på svensexa. Men vad hände egentligen?
  Publicerad .

  Kaistinen är en positiv överraskning

  Anka har sett årets film, Kaistinen, som handlar om det närpesiska bandet 1G3B:s manager. Filmen var roligare än hon förväntade sig.

 • Maria Turtschaninoff
  Publicerad . Uppdaterad

  Mord i röda klostret

  Maria Turtschaninoff får Svenska Yles litteraturpris 2014 för romanen Maresi krönikor från röda klostret. Årets enväldiga domare var kulturredaktör Tuva Korsström, tidigare kulturchef för Hufvudstadsbladet, som också nyligen skrivit litteraturhistoriken Från Lexå till Glitterscenen, Finlandssvenska tidsbilder, läsningar, författarporträtt 1960–2013.

 • Polisbil på uppdrag på natten.
  Publicerad .

  Brott mot liv i Esboviken

  En man har fängslats misstänkt för att ha dödat en annan man i Esboviken förra veckan. Polisen är ännu förtegen om detaljer kring brottet.

 • Pojo hälsovårdscentral
  Publicerad .

  Västkuststäderna tänker lika om social- och hälsovårdsreformen

  Åbo, Björneborg, Vasa, Salo, Raumo och Jakobstad framhåller kommunernas starka roll och att social- och hälsovårdsreformen inte får skapa onödig förvaltning.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tågen är försenade igen

  Tågen på kustbanan är drygt 30 minuter försenade denna eftermiddag (24.10). Förseningarna beror på ett fel trafikledningssystemet.

 • Amfetaminbeslag i Nordsjö hamn, den 5 fabruari 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Narkotikamissbruk stort problem i huvudstadsregionen1

  Upp till 10 000 personer i huvudstadsregionen är amfetamin- eller opioidmissbrukare. Det här enligt siffror som Institutet för hälsa och välfärd (THL) har publicerat. Problemet har blivit större de senaste åren.

 • Christel Raunio, FSI 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Christel Raunio ny generalsekreterare för FSI4

  Styrelsen för Finlands Svenska Idrott har valt Borgåbon Christel Raunio till ny generalsekreterare. Raunio efterträder Michael Oksanen som börjar som generalsekreterare för Pohjola-Norden vid årsskiftet.

 • Publicerad .

  Rätt på många sätt

  Två kvinnor och en karl. Mikael Crawford mellan Sabine Forsblom och Mikaela Strömberg. Eiffelbenstornet i God morgon Östnyland.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Röda Korset varnar för lurendrejare

  Lurendrejare har rört sig i Satakunta och Birkaland. De knackar dörr i Röda Korsets namn, men FRK poängterar att penninginsamlingar endast ordnas.vid enskilda kampanjer.

 • Publicerad .

  Flera besvär mot hotellbygge i Hangö3

  Det har lämnats in två besvär mot planerna på ett spa och bostadshotell på Fabriksudden i Hangö. Behandlingen av besvären innebär att byggplanerna bromsas upp.

 • Henrik Johansson
  Publicerad . Uppdaterad

  "Centrum av Helsingfors är alltid attraktivt"

  Köpcentret Forum möter samma utmaningar som övriga handeln. Men i konkurrensen med både andra köpcenter och näthandeln har Forum ändå vissa fördelar, eftersom det ligger mitt i centrum. Det säger Henrik Johansson, ny vd för Forum Capita.