Nyligen publicerat

 • linus omark,
  Publicerad . Uppdaterad

  Svenskar gjorde segern finsk i Minsk

  Det fanns bara ett lag på isen och tidvis bara en spelare på planen när Jokerit körde över Dinamo Minsk i KHL-slutspelet på måndagskvällen. Linus Omark hade en fyrapoängs afton när Jokerit vann med 5-0 och gick upp i en 2-1 ledning i matchserien.

 • Huvudingången till Vörå kommuningård
  Publicerad . Uppdaterad

  Vörå ger riktlinjer för sociala medier

  I Vörå får anställda och förtroendevalda ta del av rekommendationer för användningen av sociala medier, det beslöt kommunstyrelsen på måndagen. De kan vara bra att hålla i minnet, säger kommunstyrelsens ordförande Stig Svens.

 • Roman Eremenko, CSKA Moskva.
  Publicerad .

  Eremenko utvisad - CSKA vidare i cupen

  Roman Eremenkos CSKA Moskva gick på måndagskvällen vidare i ryska cupen i fotboll. För den finska landslagsmittfältarens del tog matchen mot Krylja Sovetov slut i och med ett rött kort.

 • Salutorget i Åbo, 14.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen folkomröstning om torgparkering i Åbo

  Det blir ingen folkomröstning om den omdiskuterade parkeringshallen under Salutorget i Åbo. Med rösterna 35 mot, 30 för och en blank beslöt stadsfullmäktige att en rådgivande folkomröstning inte behövs.

 • Sebastian Strandvall 1.4.2014
  Publicerad .

  Sebastian Strandvalls proffsliv fullt av utmaningar

  Fotbollsspelaren Sebastian Strandvall åkte för en knapp månad sedan till Österrike och Austria Lustenau där proffslivet fick en rivstart. Under veckorna som gått har Strandvalls lag spelat fyra träningsmatcher och en seriematch. Allt har gått otroligt snabbt.

 • EIF:s Fisnik Gerxhaliu i farten.
  Publicerad .

  "Det ser bra ut för EIF inför division 1"

  Mittfältaren Juuso Aalto är klar för spel med Ekenäslaget EIF i divison 1. Fisnik Gerxhaliu och Robert Lindqvist fortsätter i EIF.

 • Jyrki Määttä från IIF fotboll, Peter Haglund från EIF, Carol Österberg från IIF fotboll och Patric Westerlund från EIF.
  Publicerad .

  IIF fotboll och EIF samarbetar för att hålla kvar spelarna

  Fotbollen inom Ekenäs IF söker sig österut, och fotbollen i Ingå söker sig västerut. Det leder till ett samarbete som på sikt ska få unga spelare att hållas kvar inom fotbollen.

 • Hannu Penttilä
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen klarhet i valet av teknisk direktör

  Esbopolitikerna vill ha mera tid att fundera på vem som ska bli ny teknisk direktör. Fullmäktigegrupperna ännu inte hunnit intervjua kandidaterna, och därför måste stadsstyrelsen skjuta upp beslutet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Norsenrenoveringen får tre miljoner till

  Helsingfors stadsstyrelse har beslutat att höja budgeten för renoveringen av Norsen, så att eleverna ska kunna återvända till skolbyggnaden hösten 2016.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Björneborg viker en miljon för sommarjobb

  Björneborg viker en miljon euro för sommarjobb åt unga. En del pengar ges åt företag.

 • Deborah Juhannusvuori, Kristdemokraterna och Staffan Lindeman, Sannfinnländarna
  Publicerad .

  Räddningsnämnden fick ny sammansättning - igen

  Den regionala räddningsnämnden har igen fått en ny uppsättning. Det beslöt Åbo stadsfullmäktige på måndagen utan diskussion.

 • Publicerad .

  Folkhälsan hyr in sig i Katedralskolan

  Folkhälsans mottagning för unga och vuxna i Åbo flyttar sannolikt till Katedralskolan efter att renoveringen av skolan slutförts. Mottagningen behöver mera utrymme och vill finnas nära ungdomarna.

 • Karleby hamn
  Publicerad .

  90 euro per möte får räcka i Karleby

  Karleby hörsammar inte begäran om mer betalt per möte från hamnbolagets och energiverkets nya styrelser. Styrelserna begärde 400 euro per möte, 90 euro räcker, bestämde koncern- och stadsutvecklingssektionen.

 • Huvudbild. Antti Kuntsi: Vauvasumu. OBS Får användas endast i samband med utställningen i Sjundeå.
  Publicerad . Uppdaterad

  Regnbågar, norrsken, stjärnor och andra galaxer i Sjundeå bibliotek

  Tänk dig en exponeringstid på fyrtio timmar. Så länge och till och med längre har de suttit och väntat, astrofotograferna som nu ställer ut stjärnfotografier i biblioteket på Sjundeå station.

 • Vägbyggmästare Niklas Brandt, Kristinestad
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu muddras Lappfjärds å

  I dag började arbetet med att muddra i Lappfjärds å. Det som ligger till grund för muddringsbeslutet är en gammal torrläggningsplan från 1963. Enligt vägbyggmästare Niklas Brandt är den här muddringen som nu görs, trots allt bara som att kapa toppen av ett isberg.