Nyligen publicerat

 • Polisbil i nattlig stad
  Publicerad .

  Berusad man körde stulen bil i Vasa

  Polisen stoppade en ung man som körde berusad i Vasa på lördag kväll. Mannen misstänks dessutom för att ha stulit bilen.

 • Redaktör Kati Enkvist
  Publicerad .

  Kati Enkvist: Ge barnen en vit jul

  Barnen förtjänar en vit jul. Det är den billigaste och mest värdefulla gåvan du kan ge, skriver Yle Österbottens redaktör Kati Enkvist.

 • Carina Bruun.
  Publicerad .

  Carina Bruun: När drogerna inte längre skrämmer

  Droger har blivit en del av festkulturen i Helsingfors nattliv. Det är dags att prata om droger på ett sätt som även når den sporadiska användaren, skriver Carina Bruun.

 • Ingången till Raseborgs avvänjningsklinik i Ekenäs.
  Publicerad .

  Kårkulla säger upp avtalet om missbrukarenheten i Raseborg

  Ingen har via Kårkulla samkommun sökt sig till Raseborgs stads avvänjningsenhet, Katkon, och Kårkulla säger nu upp avtalet med staden. Avdelningen har använts i mindre utsträckning än planerat så Raseborg har minskat på platsantalet på avdelningen.

 • Träd som har fällts vid Dragsvikstranden i Ekenäs.
  Publicerad .

  Olovlig trädfällning i Dragsviksstranden?1

  Viktiga naturvärden är förstörda då markägaren finska staten lät fälla träd i Dragsviksstranden. Det säger en bestört och besviken miljöchef Gustav Munsterhjelm vid Raseborgs stad. Men disponent Eero Puranen vid det statliga bostadsutvecklingsbolaget Kruunuasunnot har en annan syn på saken.

 • Solförmörkelse i Ekenäs
  Publicerad . Uppdaterad

  I natt vänder det!8

  Vintersolståndet infaller i år natten mellan söndag och måndag. Det är nu solen står som lägst på himlen. Från och med i morgon blir dagarna längre.

 • KAJs julkalender.
  Publicerad .

  Lucka 21: Sein kveld med Ruben

  Gambämark Lokal-TV testar nysatsningen "Sein kveld med Ruben". Det blir både musikinslag och ännu en visit vid fågelbrädet.

 • Borgå Akilles i mörkgrön spelskjorta.
  Publicerad . Uppdaterad

  Knapp förlust för Akilles

  Borgå Akilles var mycket nära att knipa en poäng mot Veiterä i bandyligan på lördagen men då bara sekunder återstod av matchen avgjorde Eetu Peuhkuri för ligaledarna. Veiterä vann matchen med 7-6.

 • Skolelever utklädda till tomtar firar julfest i Karis.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tomtar fyllde Karis centrum

  Katarinaskolan i Karis och Billnäs skola valde i år att inte fira traditionell julfest. Istället gladde eleverna på lördagen (20.12) hela Karis genom att bland annat dansa och sjunga på olika platser i centrum. (se bildgalleri och videosnutt)

 • Larsmo 4.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu kommer snön och kölden3

  Ymniga snöfall väntas i morgon i sydvästra och västra Finland. Och det ska också småningom blir rejält kallare.

  Läs också: Glöm inte att tanka bilen

 • Daniel Vikström säljer julgranar
  Publicerad . Uppdaterad

  Julgranskommersen i full gång

  Det här veckoslutet hör till de livligaste när det gäller julhandeln. För många var lördagen dagen då man köpte sin julgran. Daniel Vikström sålde granar vid ett av de större varuhusen i Vasa.