Nyligen publicerat

 • Trafikproblem nära ring 1 vid Otnäs den 21 november 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  30-tal trafikolyckor i huvudstadsregionen

  Ett trettiotal trafikolyckor har inträffat i huvudstadsregionen under det snöoväder som började i eftermiddags. Dikeskörningar och krockar skedde bland annat på alla infartsleder till Helsingfors i det ymniga snöfallet.

 • Daniel Forsell, HaHy
  Publicerad .

  Seger för Knights, HaHy och LoSB förlorade

  Raseborg Knights fortsätter obesegrad i herrarnas innebandy. Hangölaget HaHy och LoSB från Lojo förlorade sina matcher på fredagen (21.11) i division 2.

 • Byggarbetsplats inomhus, kontor byggs om, verktyg och virke på golvet, sopsäckar, papp täcker en del av golvet.
  Publicerad .

  Raseborgare rasar mot byggnadstillsynen

  Byggnadstillsynen i Raseborg och stadens förfarande får hård kritik på insändarplats i tidningen Västra Nyland i dag. Bakgrunden är en artikel som Västra Nyland publicerade på onsdagen.

 • Karleby centrum oktober 2014
  Publicerad .

  Karleby söker febrilt efter inbesparingar

  Karleby stad tar nu till strukturella förändringar för att få till stånd inbesparingar. Senast i slutet av januari ska stadens nämnder komma med förslag om vilka verksamheter som kan avslutas.

 • Konstverket Ceci n'est pas pas mon corps, en del av Baltic Circle teaterfestivalen år 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det här är inte en naken kvinna17

  Men vad är det? Svaret är enkelt: Det här är ett konstverk. Och när det är ett konstverk visar det inte verkligheten utan avbildar verkligheten, ger ett sken av verkligheten. Därför är det du ser inte en naken kvinna.

 • Skatila UF är byggt år 1910.
  Publicerad .

  Renoveringen av Skatila UF drar ut på tiden

  Renoveringen av Skatila UF blir klar först till sommaren. Det blir alltså inget 120-års jubileum nu under hösten som det var tänkt.

 • Brand i Åbo 21.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen vill ha tips om höghusbranden i Åbo

  Polisen vill veta om någon lagt märke till något utöver det normala i närheten av den vindsvåning som totalförstördes i branden på Universitetsgatan 36 i Åbo under natten mellan torsdag och fredag.

 • Motorcykelpolis
  Publicerad . Uppdaterad

  Tidtabeller grämer skärgårdsbor

  Trafikminister Paula Risikko förhåller sig allvarligt till skärgårdsbornas tidtabellsprotester i Åbolands skärgård. Invånarna i Pargas vädjar för att få bibehålla den nuvarande servicenivån på landsvägsfärjan mellan Pargas och Nagu.

 • Mats Nylund, riksdagsledamot, SFP
  Publicerad .

  Nylund upprörd över tvångsinlösningar

  Riksdagsledamot Mats Nylund (SFP) är bestört över hur NTM-centralen i Södra Österbotten agerar. NTM-centralen meddelade via annonser i Vasabladet om att man förbereder tvångsinlösning av områden för naturskyddsändamål.

 • Det snöar i Borgå.
  Publicerad .

  Och se det snöar ...2

  Snöfallet som väntades anlända redan vid lunchtid kom till Borgå först vid tretiden på eftermiddagen. Inom några minuter låg ett tunt snötäcke på marken. Se bildspel!

 • Lite halvfärdig sjukhuskorridor.
  Publicerad . Uppdaterad

  Finslipningen kvarstår, sedan öppnar Malms sjukhus

  Nästan allt sitter där det ska sitta, men än finns det flyttlådor, skyddsmattor och byggarbetare i Malms sjukhus i Helsingfors. Nästa vecka ska sjukhuset vara klart för öppning. Se bildreportage från sjukhuset!

 • Taxistationen vid Åbo salutorg
  Publicerad . Uppdaterad

  Taxistation vid torget flyttar?

  Taxistationen på Köpmansgatan vid Salutorget i Åbo kan flytta. Förslaget är att taxina flyttar till snedparkeringen vid Universitetsgatan.

 • Christina Båssar
  Publicerad .

  Båssar fick ingen respit1

  I Vörå fortsätter bråket kring kommundirektör Christina Båssar. Nu vägrar specialutskottet som har utrett kommundirektörens förehavanden att ge Båssar tilläggstid för att komma in med sitt bemötande.

 • Försäkringsbolagets If:s blå skylt på en vägg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Utmarsch vid IF

  Anställda vid försäkringsbolaget IF marscherade ut från sina arbetsplatser på fredagen. Utmarschen var en protest mot bolagets samarbetsförhandlingar.

 • Praliner i Lilla chokladfabriken i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Vi köper choklad oberoende av priset”

  Chokladälskare i Brunbergs butik i centrala Borgå har märkt att det har blivit dyrare, men de köper choklad i alla fall. Man kniper in på annat i stället, säger en kund. Se video!