Nyligen publicerat

 • Miivi Selin-Patel är verksamhetsledare för Psykosociala föreningen Sympati och Kristian Wahlbeck är utvecklingschef för Föreningen för Mental hälsa i Finland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tredje sektorn: Pyskvården nobbar oss

  Då psykjouren vid Aurora sjukhus stängdes hörde man inte alls användarnas synpunkter. Det visar sig att psykvården sällan lyssnar till dem som själva har erfarenhet av systemet.

 • Erik Mansikan
  Publicerad .

  Kocken Erik Mansikka är årets Åbobo

  Kocken och restaurangägaren Erik Mansikka har valts till årets Åbobo 2014. Mansikka öppnade den populära matrestaurangen Kaskis i Åbo 2014 och har tidigare vunnit kocktävlingen Hell's Kitchen och också fått titeln årets kock i Finland.

 • Taxi
  Publicerad .

  Lättare boka taxi i Vasa

  I Vasa blir det lättare att boka taxi när Taxi Vasa tar i bruk appen Valopilkku för smarttelefoner. Med appen kan kunden avgiftsfritt beställa taxi.

 • Hus vid Borgå å
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå tycker att metropollagen är halvfärdig

  Förhastat och problematiskt. Så låter Borgås ställningstagande till lagförslaget om en metropolförvaltning.

 • Vindmöllor
  Publicerad . Uppdaterad

  Vindmöllor kan störa bredband och tv-sändningar

  Vindkraftverk kan förorsaka problem och störningar i det mobila bredbandsnätet och för tv-sändningarna visar ny forskning av statens forskningsinstitut VTT.

 • centrumbiblioteket
  Publicerad .

  Vad ska centrumbibban heta?

  Helsingfors stad planerar att ordna en namntävling för det nya centrumbiblioteket, men på Yle Huvudstadsregionen är vi så ivriga att vi vill köra igång en redan nu. Skicka in ditt namnförslag åt oss här!

 • Vattenrör som rostat
  Publicerad .

  Gamla rör huvudbry för kommunerna

  Det uppdämda reparationsbehovet av vatten- och avloppsnätet håller på att glida kommunerna ur händerna. Endast en tredjedel av det uppskattade saneringsbehovet genomförs. I Vasa behövs 70 miljoner euro för att förnya rören.

 • Oskari Mörö sprang bra i Zürich.
  Publicerad . Uppdaterad

  Förbundspennan: Året som gick

  Bästa idrottsvänner – Vinter-OS och fotbolls-VM var för mången bänkidrottare säkert höjdpunkterna under idrottsåret 2014. Men för en SFI:are fanns det mycket mer att njuta av.

 • Åbo Yrkesinstitut
  Publicerad .

  "Viktigt att Lilla Hanken stannar i Åbo"

  Det är viktigt att den svenska yrkesutbildningen för handel och data stannar i Åbo, det anser utbildningsansvariga i Åbo. Men var linjerna ska vara placerade och vem som ska ha hand om utbildningen i framtiden är ännu inte klart. Frågan klarnar under vårens lopp.

 • Holger Forsblom handlar med Jenni Rantala. Ägarparet Anne och Christian Andersson deltar i diskusionen
  Publicerad . Uppdaterad

  Anderssons har tre kiosker

  Det östnyländska företagarparet Anne och Christian Andersson vill ha utmaningar. De har en kiosk i Näse i Borgå och en i Söderkulla i Sibbo. Från och med måndag äger de också kiosken på Krämaretorget i Borgå.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Casper Källberg spelklar för EIF2

  Förra säsongens målkung Casper Källberg byter fotbollsförening från Karisklubben BK-46 till EIF. Ekenäsbon Källberg återvänder till nyblivna division 1-klubben EIF efter två säsonger i grannklubben.

 • Kon Jenni har fått en kalv! Kalven heter Maija och bor i Johan Wasströms ladugård i Svartå.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kalven Maija föddes mitt i mjölkkrisen2

  I Johan Wasströms ladugård i Svartå i Raseborg fanns det tidigt i morse 131 kor. Ko nummer 132 föddes när vår reporter var på plats. Från och med början av februari får Wasström mindre betalt för mjölken och det innebär stora utmaningar.