Nyligen publicerat

 • Ian Highhill (Jan Högbacka) poserar med sitt band Astralions nya album.
  Publicerad .

  Koverhar hyllas i ny metallsång

  Powermetallbandet Astralion, med kopplingar till Hangö, släpper på fredag sitt första album. Bland låtarna finns en hyllning till Lappvik och stålindustrin i Koverhar. Musikvideon har bilder från tiden då stålindustrin ännu levde där. Se videon!

 • Bilar på väg mot Skåldö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Skåldöbo: "Vi hinner kanske inte till jobbet i tid"

  De indragna färjturerna till och från Skåldö innebär en stor förändring för Skåldöborna. En tredjedel av färjturerna försvinner och det här skapar problem speciellt på morgonen, säger Linnea Holmberg som är ordföranden för Ekenäs skärgårds hembygdsförening.

 • Publicerad .

  Katedralskolan på tredjeplats i gymnasiejämförelse

  Katedralskolan i Åbo landar på en tredjeplats i Finska Notisbyråns jämförelse över gymnasier i Finland. Listan toppas av Kotka svenska samskola.

 • Jonas Hällfors i Lovisa färghandel
  Publicerad . Uppdaterad

  Från sorg till framtidstro på Lovisa färghandel

  Årets företag i Lovisa är Lovisa färghandel. Affären drivs nu av Jonas Hällfors och hans mor Anneli. Jonas pappa Robert avled strax för utmärkelsen, men man går hoppfullt vidare mot nya utmaningar.

 • Inställning till könsneutralt äktenskap
  Publicerad . Uppdaterad

  Helsingfors universitet stöder lagen om jämlikt äktenskap

  Helsingfors universitet ska stöda ett rättvist samhälle och därför twittrade universitetet sitt stöd för #Tahdon2013, säger kansler Thomas Wilhelmsson.

 • Gösta Willman, stadsdirektör i Nykarleby
  Publicerad . Uppdaterad

  Gösta Willman: En konstig reform1

  Alla tycker illa om vårdreformen. Det säger stadsdirektör Gösta Willman i Nykarleby. Enligt honom är man i praktiken tillbaka i det som man för fyra år sedan sa att man skulle skrota. En konstig reform, tycker Willman.

 • Anita Moisa hoppas få pengar så hon kan resa hem för att fira jul med familjen.
  Publicerad .

  Julkort hjälper romska tiggare

  Finländska konstnärer har tillsammans med utländska romer gjort julkort som romerna kommer att sälja i huvudstadsregionen. Korten säljs i förpackningar på sex stycken. Priset är fem euro och försäljaren förtjänar fyra euro.

 • Petra Krantz-Lindgren är beteendevetare och en pratbar förälder.
  Publicerad .

  Pratbara föräldrar får barnen att öppna sig

  "Du fattar ingenting!" Det har många tonårsföräldrar fått höra. Och enligt beteendevetaren Petra Krantz-Lindgren så är det inte konstigt att ungdomarna får den uppfattningen. För att kunna förstå bör man bli en pratbar förälder.

 • Flaggor utanför Ikeavaruhus.
  Publicerad . Uppdaterad

  Entusiasm över Vasas samarbete med Ikea

  Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

 • Influensavaccin.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ta vaccin innan det är förkylt!

  Åbo stad uppmanar sina äldre invånare att ta influensavaccin. I fjol var det färre än hälften av de 65 år fyllda som tog gratis influensavaccin

 • Publicerad .

  Älgkrock ledde till kedjekrock i Malax

  En älgkrock ledde i morse till en kedjekrock i Malax. Efter krocken var endast en fil i bruk på Strandvägen, och det uppstod bilköer. En bilist la inte märke till köerna utan körde i hög fart in den bil som stod sist i kön.

 • Nordkalks divisionschef Jarkko Kaplin.
  Publicerad .

  Jarkko Kaplin ny Nordkalkchef

  Diplomingenjör Jarkko Kaplin har valts till ny vd för Nordkalk. Han tillträder tjänsten efter årsskiftet.

 • Ett vattenglas
  Publicerad . Uppdaterad

  Dyrare hushållsvatten i Lappträsk

  Vattenavgifterna i Lappträsk stiger med 10%. Dessutom tillkommer en ny årlig grundavgift.

 • Studerande redo att skriva studentexamensprov.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangö förbereder sig för digital examen

  Lärarkåren i Hangö förbereder sig på de digitala studentskrivningarna. Tolv lärare från Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio har besökt Danmark för att bekanta sig med digitala examensprov.

 • Sår sys
  Publicerad .

  Svenska en utmaning för vårdare i Karleby

  Vårdpersonal i Karleby borde våga tala mer svenska. Det anser Kronobypolitikern Elisabeth Hagström (SFP) i ett initiativ. - Det är ingen dum idé. Vi har faktiskt problem, säger social- och hälsovårdsnämndens ordförande Roy Sabel (SDP).