Nyligen publicerat

 • Viking Lines m/s Mariella
  Publicerad . Uppdaterad

  Billiga båtbiljetter ger motvind för Viking Line

  År 2014 har inneburit motvind för rederiet Viking Line. Både omsättning och vinst har naggats i kanterna. Hård konkurrens sätter press på biljettpriserna.

 • Publicerad .

  Investeringar på tapeten i Kimitoön

  Flera investeringar är att vänta i Kimitoöns kommun nästa år. Arbetet med att forma budgeten för år 2015 kom igång på tisdagen, då kommunstyrelsen tog del av budgetramarna.

 • Sandra Hernandez och hennes far.
  Publicerad . Uppdaterad

  8-åriga Sandra hittades i Spanien

  Åtta år gamla Sandra Hernandez som försvann för tre veckor sedan har hittats i Spanien. Hon är i gott skick och har omhändertagits av de sociala myndigheterna.

 • Publicerad .

  Korsholms närsjukhus är försenat

  Installeringen av sprinklersystemen dröjer. Därför blir det ingen inflyttning ännu nästa vecka till de nya avdelningarna vid Korsholms närsjukhus.

 • Publicerad .

  Jakobshamn besvärade sig över musikbeslut1

  Ingåmarinan Marine Jakobshamn är missnöjd med Ingå kommuns beslut som gäller musikvolymen. Grannarna klagade på den högljudda musiken från skärgårdsrestaurangen sommarlördagar.

 • Plåster och annat vid en hälsovårdscentral
  Publicerad .

  Permitteringar på hälsostationen i Reso

  Personalen på hälsostationen i Reso permitteras i september. Det här betyder att behandlingen av mindre akuta fall skjuts upp.

 • Publicerad .

  Hälsokontroller på nätet för Vasabor

  Snart kan Vasaborna få göra elektroniska hälsogranskningar. Vasa köper in ett system som inte bara ska testa invånarnas hälsa utan också ge dem råd om kost och träning rakt till deras e-postkonto.

 • Lovisa-Kotka motorvägsbygge
  Publicerad .

  Äntligen är den klar!

  Nu är den helt klar - motorvägen mellan Forsby och Kotka.

 • Mika Väyrynen gjorde segermålet mot Rapid i Helsingfors.
  Publicerad .

  HJK:s dröm om Europa League lever

  På torsdagen möter HJK österrikiska Rapid Wien på Ernst Happel-stadion - i potten finns en plats i Europa League-gruppspelet säsongen 2014-2015.

 • Botnia Marins båtvarav i Malax.
  Publicerad . Uppdaterad

  Goda tider för Botnia Marin

  Båttillverkaren Botnia Marin söker fem nya medarbetare. Orsaken är att företaget har sålt bra i år och nya beställningar har droppat in från bland annat Grönland och Grekland.

 • Ombyggnad vid kommungården i Ingå.
  Publicerad .

  Ingås nya bibliotek öppnar i oktober

  Ingås nya bibliotek öppnar i kommungården i början av oktober. Biblioteken i Ingå är stängda hela september på grund av flytt.

 • Facebook-grupp
  Publicerad . Uppdaterad

  Extremister hittar varandra på sociala medier

  Flera personer som uppges bo i eller vara från Helsingfors gillar olika radikala grupper eller kända radikala islamister på Facebook. Det här visar Yle Huvudstadsregionens kartläggning. En Facebook-grupp har dessutom en klar koppling till Finland.

 • Riksdagen röstar om Portugalpaketet
  Publicerad . Uppdaterad

  17 österbottniska mandat kan bli 16

  Riksdagsvalet i vår blir spännande av många orsaker. Inte enbart på grund av att flera sittande riksdagsledamöter har meddelat att de stiger av, utan också för att antalet mandat från Vasa valkrets kan sjunka från dagens 17 till 16. Hur det går klarnar i slutet av oktober.

 • Pernå kyrkobyskola
  Publicerad . Uppdaterad

  Föräldrar besvikna över indraget eftis1

  Lovisa stad borde dra tillbaka sitt beslut att inte ordna eftermiddagsverksamhet i skolan. Det anser föräldrar till barn i Pernå kyrkoby. Alla barn måste nu klara sig ensamma på eftermiddagarna. Se video!

 • Mårten Johansson
  Publicerad . Uppdaterad

  Mårten Johanssons ärekränkningsmål läggs delvis ner8

  Förundersökningen om Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson har blivit ärekränkt läggs delvis ner. Orsaken är att det blir för dyrt och omfattande, i proportion till det eventuella straffet, att hitta dem som har skrivit två anonyma kommentarer på Svenska Yles webb.