Nyligen publicerat

 • Monika Björk fick Karin Lunds namn på rådhustrappan
  Publicerad .

  Jakobstad går inte ur kärnkraftsbygge

  Diskussionen om Jakobstads medverkan i Fennovoimas kärnkraftverk gick het på fullmäktigemötet på måndag kväll. Utanför rådhuset samlade motståndare namn och lämnade in till fullmäktige. Men det var förgäves.

 • Kyrkfjärdens skola i Ingå.
  Publicerad .

  Ingå får ny bildningschef

  Merja Olkinuora blir bildningschef i Ingå om Ingå kommunstyrelse får välja.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Svenskspråkig dagvård till mellersta Vanda

  I sju år har Anette Romunens familj satt timmar på att pendla mellan hem, arbetsplats och daghem. I dag beslutar Vanda stad om familjerna i mellersta Vanda ska få tillgång till svenskspråkig dagvård närmare hemmet.

 • råttis i pargas
  Publicerad . Uppdaterad

  Råttis får nytt liv som restaurang

  Till sommaren öppnar restaurang Råttis i den gamla, nu renoverade, Råtthallen i Pargas. Turerna har varit många kring den gamla magasinsbyggnaden från 1800-talet.

 • Berith Engman är ordförande i Munkvikföreningen
  Publicerad .

  Byaförening ordnar byakamp

  Munkvikföreningen i Pargas utmanar andra byaföreningar till en lekfull tävling där bland annat munkstafett ingår. Ordförande Berith Engman säger att gemenskapen i grannskapet har stärkts genom alla aktiviteter som föreningen ordnar.

 • Malin Klingenberg, Maria Johansson och Peter Sandström.
  Publicerad .

  Författarutbildning får fortsättning

  Den sjätte upplagan av författarutbildningen Litterärt skapande har nyligen avslutats och anmälningstiden för den sjunde upplagan går ut den 31 augusti.

 • Studerande André Lund, Patricia Kamlin, Emma Hinttu och Sonja Sparv vid Umeå universitet. Alla är medlemmar i styrelsen för Finlandssvenska nationen.
  Publicerad . Uppdaterad

  De vill ha studierum på Wasaline

  Finländska studerande i Umeå vill kunna utnyttja restiden för studier och efterlyser därför ett tyst rum för studier på Wasa Express.

 • Färjan mellan Pargas och Nagu
  Publicerad .

  Utmaning att rekrytera i skärgården

  Bemanningsföretag lyckas bättre med rekrytering i skärgården än Pargas stad. Enligt stadsdirektör Patrik Nygrén ska staden nu se över sin rekryteringsprocess.

 • Aluminiumbåtar i hamn
  Publicerad .

  Borgåbåtar till svenska flottan

  Weldec Marine från Ölstens i Borgå har tagit ett stort steg in på den svenska marknaden. På måndagen överlät företaget fem stycken stora aluminiumbåtar till den svenska försvarsmakten.

 • Moped på övergångsställe
  Publicerad .

  #jagstannar - delta i diskussionen om säkerhet på övergångsställen

  Hur gör du då du ser någon stå på trottoarkanten och vänta på att få gå över gatan? Vi efterlyser erfarenheter och observationer från trafiken.

 • Mikael Appel på ett övergångsställe
  Publicerad .

  "Kanske en eller två av tio stannar för fotgängare"

  I Finland omkom i fjol åtta fotgängare och två cyklister i olyckor på övergångsställen. Det finns mycket att förbättra, säger Mikael Appel på Vasapolisen om trafikbeteendet vid övergångsställena. Delta i diskussionen!

 • Måns Zelmerlöw.
  Publicerad . Uppdaterad

  Flera chanser att se Måns i sommar

  Eurovisionsvinnaren Måns Zelmerlöw uppträder på ett antal evenemang i Finland i sommar. Trots vinsten värmer han upp för Tomas Ledin, som enligt Måns är ett epitet för sommar.

 • EIF-TPS 25.5.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Jussi Aaltos distansskott avgjorde i Ekenäs3

  Det tajta mötet mellan Ekenäs IF och TPS från Åbo i fotbollens division 1 slutade i bortaseger på centrumplan i Ekenäs. Inhopparen Jussi Aalto avgjorde matchen som spelades på måndagskvällen.