Nyligen publicerat

 • Miika Elomo, chefstränare för TPS.
  Publicerad .

  Musse Pigg och de nobbade juniorerna – TPS-farsen tätnar

  Efter lördagens förlust mot Tappara kastade vissa besvikna TPS-fans sina säsongskort på isen. Chefstränaren Miika Elomo svarade med att kalla beteendet för Musse Pigg-likt. Till råga på allt nobbade en stor del av laget en träff med föreningens juniorer.

 • Pinja Nyman och Mervi Tiikkaja
  Publicerad .

  Seger och förlust för HaHy-damer

  Hangöklubben Hangon Hyrskyts damlag spelade två matcher i division 2 på söndagen (25.1) i Tennari i Lojo. HaHy vann över KD, men förlorade mot Tiikerit.

 • Alexander Österlund, HFC
  Publicerad . Uppdaterad

  ESC och HFC förlorade i futsaltvåan1

  De västnyländska division 2-lagen i herrarnas futsal spelade på söndagen (25.1) i Ladugårdens idrottshall i Helsingfors. Såväl Hanko Futsal Club som Ekenäs Sport Club förlorade sina matcher. Serieledaren AC Stoppi slog samtidigt tabelljumbon PPS med smått otroliga 81-0

 • Staffan Tunis, EM 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Tunis: Det var stolpe ut hela tiden

  Staffan Tunis EM-tävlingar i skidorientering avslutades med ytterligare en fjärde plats, den här gången i stafetten. Finlands damer knep däremot silver.

 • Fågelskådare på taket
  Publicerad .

  "Från taket ser jag arter jag inte ser annars"1

  Det här veckoslutet har folk spanat efter fåglar på sina gårdar och meddelat observationerna till organisationen Birdlife. Evenemanget kallas Gårdsplanskryss och ökar kunskapen om fågelstammarna i vårt land.

 • Södra stadsfjärden i Vasa.
  Publicerad .

  En vintersöndag i bilder

  Solen tittade fram under söndagen och samsades med dimman. Se bilder från olika ställen i Vasa.

 • Jakobstads energiverk
  Publicerad . Uppdaterad

  Nyttan med Herrfors köp av Energiverket kan ätas upp4

  I ett extremt fall kan swapparna som Mikael Jakobsson tecknade äta upp nyttan av att överföra Energiverket till Herrfors. Det säger Alf Stenvik (SDP).

 • Räls på Hangöbanan vid Lappvik station
  Publicerad .

  Polisen varnar för farlig lek på Hangöbanan1

  Polisen i Västra Nyland ber om tips kring upprepade fall av sabotage mot tågbanan i Lappvik i Hangö. VR:s personal har flera gånger tvingats plocka bort föremål som någon placerat på skenorna och i en växel.

 • älgar
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya områden för älgjakten

  Älgförvaltningsområdena i Österbotten förstoras radikalt och både svenska och finska jaktföreningar ingår i dem. Kust-Österbottens viltråd motsatte sig förändringen men den är godkänd och hösten 2015 jagas älg enligt den här överenskommelsen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Över 40 djur dog i Kalajoki

  En brand i en ladugård i Kalajoki krävde 44 nötdjurs liv. Tre personer skadade sig.

 • Bergöfärjan
  Publicerad . Uppdaterad

  Bergöfärjan kör igen2

  Färjan mellan Bergö och Molpe stod stilla från och med klockan 12 i dag, söndag, på grund av problem med styrningen. Avbrottet uppskattades ta flera timmar men sedan klockan 13 har man trots problemen kört några turer.

 • Ingarskila å i Ingå.
  Publicerad . Uppdaterad

  Fortsatt tvist om bergsbrytningen i Bengsmora

  Ingå och Raseborg har olika åsikt om behovet av miljökonsekvensbedömning för marktäkten i gränsområdet mellan kommunerna. Frågan går vidare till Högsta förvaltningsdomstolen.

 • Polisbil
  Publicerad .

  Rattfyllerist körde in i snödriva

  En förare tappade kontroll över sin bil och körde in i en snödriva i Karleby. Den kvinnliga föraren misstänks för grovt rattfylleri.

 • Folke Öhman, stadsdirektör i Pargas
  Publicerad . Uppdaterad

  Folke Öhman säger tack och hej till Pargaspolitiken

  Stadsdirektör Folke Öhman lämnar nu kommandobryggan och seglar ut på egna vatten. Han kommer att sakna att vara med där det händer och att kunna påverka men inte att ständigt vara tvungen att ge svar på tal. Någon fortsättning inom politiken blir det inte.

 • Makwan Amirkhani firar sin seger i UFC-debuten i Stockholm, januari 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Mr Finland stal showen – ska köpa säng till mamma6

  Finländaren Makwan Amirkhani stod för nattens skräll på UFC-galan i Stockholm. Åbobon stod för en häpnadsväckande snabb knockout i sin debut. Den stora höjdpunkten blev ett antiklimax.