Nyligen publicerat

 • Mathias Gustafsson, Felix Thibblin, Aino Hesselgren, Emma Olofsson, Rasmus Norström, Ellen Westberg och Linda Pukari redigerar de allra första tv-nyheterna
  Publicerad .

  Premiär för Cygnaeus skolas tv-nyheter

  Fredagen den 24 oktober var det premiär för nyheterna, gjorda av nyhetsteamet TeamSmile i årskurs 6. Mediekunskap och kritiskt tänkande blir allt viktigare i skolan, redan i de lägre klasserna.

 • Torino-HJK, Erfan Zeneli och Molinaro.
  Publicerad .

  Lehkosuo: Klasskillnaden var stor

  Varken HJK:s tränare Mika Lehkosuo eller hans spelare kommer med några bortförklaringar efter den tredje raka förlusten i Europa League. Torino var helt enkelt bättre på alla delområden, lyder bedömningen.

 • John Eriksson, professor i cellbiologi vid ÅA
  Publicerad . Uppdaterad

  Den visuella vetenskapen

  Cellbiologin är en visuell vetenskap jämförbar med danskonst och musik.

 • Skomaten i Karis
  Publicerad . Uppdaterad

  Skolmaten påverkas av transport

  Diskussionen om centralkök går het för tillfället. Enligt näringsterapeut Henna Karvonen är det viktigt att experter från olika yrkesgrupper är med och planerar köken, så att pengarna inte får allt för central betydelse.

 • Eleverna i Cygnaeus lågstadieskola gillar maten från centralköket i Backas.
  Publicerad . Uppdaterad

  Eleverna gillar centralkökets mat

  Trots att det ofta sägs att skolmaten som kommer från centralköken är smaklös så verkar eleverna gilla den. Åtminstone i Cygnaeus lågstadieskola i Helsingfors är den mest populära maten producerad i ett centralkök.

 • Debatt och smaktest kring skolmat
  Publicerad . Uppdaterad

  Skolmat väcker känslor i Borgå

  Borgås kök är nerslitna och gammalmodiga. De måste förnyas. En konsult talar för ett centralkök, men många är skeptiska.

 • Publicerad .

  Eiffelbenstornet live

  Rabulisterna i Eiffelbenstornet nagelfar den östnyländska verkligheten. Gäster i Eiffelbenstornet är Sabine Forsblom och Mikaela Strömberg. Programvärd är Mikael Crawford.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Mörskom höjer sina skatter1

  Kommunfullmäktige i Mörskom ska diskutera skatter under sitt möte på måndag. Om kommundirektör Jouko Asuja får som han vill höjs skatterna ytterligare.

 • Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff driver restaurangen Ask.
  Publicerad . Uppdaterad

  De små detaljerna gör krögarlivet krångligt

  Restaurangägarna Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff kan inte hålla sig till vanliga åtta timmars arbetsdagar. Då arbetsdagen på restaurangen tar slut står pappersarbetet i tur.

 • Rödskogs skola
  Publicerad . Uppdaterad

  Rödskogs skola får fortsätta sin verksamhet1

  Skolbarnen ska få återvända till Rödskogs skola i Esbo hösten 2015, men då till barackklassrum på gården. Att få gå i skola i närmiljön vägde tungt då nämnden Svenska rum möttes och diskuterade skolan.

 • HJK borta mot Torino, 23.10.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Förlust igen – nu är HJK illa ute1

  Klasskillnaden var enorm när HJK förlorade också sin tredje gruppspelsmatch i fotbollens Europa League. Serie A-klubben Torino vann på hemmaplan med 2-0 och nu krävs det ett smärre mirakel för att HJK ska avancera.

 • tåg som susar förbi plankorsning i mörker
  Publicerad . Uppdaterad

  Förseningar på kustbanan1

  Det förekommer förseningar i tågtrafiken på kustbanan på fredagsmorgonen på grund av ett fel i trafikledningssystemet mellan Kuppis station och Pikis.

 • cistern med färg på fjusö
  Publicerad . Uppdaterad

  Stubb: Finland får LNG-terminalen

  Statsminister Alexander Stubb (Saml) sade efter EU:s stora klimatförändringsmöte i Bryssel igår att Finland får den omtvistade LNG-terminalen för flytande naturgas. Ingå är det starkaste alternativet.

 • kommunalgården i lappträsk
  Publicerad . Uppdaterad

  Lappträsk nobbar samarbete västerut

  Lappträsk kommer inte att delta i någon fortsatt utredning om kommunsamarbete tillsammans med Askola, Mörskom och Pukkila. Det skriver Loviisan Sanomat.

 • Emsalö bro
  Publicerad . Uppdaterad

  Gasum riktar blicken mot södra Tolkis

  Bolaget Gasum, som planerar en naturgasterminal i antingen Joddböle i Ingå eller i Tolkis i Borgå, vill byta plats i Tolkis. I stället vill man placera terminalen nära Emsalö bro.