Nyligen publicerat

 • Illustration av importhamnen
  Publicerad .

  Tolkis ännu ett alternativ för gasterminalen

  Bolaget Gasum måste göra en ny miljökonsekvensbedömning för den naturgasterminal som planerats i Tolkis i Borgå.

 • Publicerad .

  Här ligger Helsingfors stads arbetsplatser

  Idag ligger många av Helsingfors stads affärsverk och ämbetshus i innerstaden. Miljöcentralen lämnade stadskärnan för tre år sedan och nu är frågan vart Byggnadskontoret ska flytta om två år. De grönas Tuomas Rantanen tycker ämbetsverken kunde ligga utanför stadskärnan.

 • Skolkök
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Vi blir sannolikt tvingade att jobba i skift”

  Skolmaten riskerar bli mer ensidig och färdigmaten ökar efter årsskiftet i en del kommunala kök - det misstänker en husmor i Raseborg. Pressen på skolmatsköken i staden blir hård i vinter.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stenhögen på gården kan vara ett fornminne

  I Karleby har en skyddsvall från Krimkriget förstörts. Vallen fanns på gården till ett egnahemshus, men grävdes bort i somras. Museiverkets representanter har besökt platsen och inom några veckor vet man om ärendet går till åtalsprövning.

 • Verkstadens kakel pryder också verkstadens kök.
  Publicerad .

  Terraviiva gör handgjorda kakel mitt i Åbo

  Minna Komulainen lämnade jobbet i mediebranschen och i dag tillverkar hon bland annat handgjorda kakel för kök och badrum i sin verkstad och specialaffär i Åbo centrum.

 • November - inte en favoritmånad precis.
  Publicerad .

  Se ljusglimtarna - #firanovember

  Är det bara regnigt, kallt och mörkt i november? Nej. Därför har vi delat bilder som hyllar den lite anonyma månaden innan jul. Se bilderna här!

 • Camilla Reuter
  Publicerad .

  Ett jobb bland unika kreationer

  Camilla Reuter jobbar som ansvarig för syateljen vid Åbo Svenska Teater och det som inte finns i teaterns enorma klädlager skapas här.

 • Inställning till könsneutralt äktenskap
  Publicerad . Uppdaterad

  JA till könsneutralt äktenskap i huvudstadsregionen

  Allt är ännu öppet då riksdagen ska rösta om den könsneutrala äktenskapslagen senare idag, men om det endast vore huvudstadsregionens riksdagsledamöter som skulle rösta så skulle situationen vara en annan.

 • Peter Ahlroos.
  Publicerad . Uppdaterad

  Digital studentexamen håller tidtabellen

  Våren 2016 skrivs de första studentexamensproven på dator. I motsats till de uppgifter som cirkulerade i media för några dagar sen håller projektet tidtabellen. Peter Ahlroos vid Vasa stad utbildar andra lärare i DIGABI, som systemet för elektronisk studentskrivning kallas.

 • Nabben i Maxmo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Miljonsatsning på Nabben i Maxmo

  Daniel Böling, krögare på Nabben i Maxmo, har knutit till sig finansiärer och är redo för en miljonsatsning på restaurang, bastu, badplats, gästhamn - och Tottesunds herrgård som ska bli ett 1800-tals hotell. Nu ger man Vörå kommun två veckors betänketid.

 • Publicerad .

  Borgå konkurrensutsätter centralköksplaneringen

  Borgå tar ett steg vidare mot ett centralkök. Lokalitetscentralen förbereder som bäst en konkurrensutsättning.

 • Jourpolikliniken vid Borgå sjukhus
  Publicerad .

  Östnyländska hälsovårdschefer är arga på HNS ledning

  De östnyländska hälsovårdscheferna har svårt att förstå varför en nedbantning av servicen vid Borgå sjukhus var inbakad i en budgettext.

 • Egil Green får mera tid för böcker som pensionär
  Publicerad . Uppdaterad

  Egil Green fortsätter ta tempen

  Borgåbladets kulturredaktör Egil Green hunnit pröva på hur det är att vara pensionär i ett par veckor. Hör en intervju med Egil.

 • Daniel Gröning från Harparskog i Ekenäs vid den nya 3D-skrivaren, Han kan nog tänka sig att bli företagare inom metallbranschen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Axxellstuderanden lockas bli metallföretagare

  Utbildaren Axxell i Karis slår ett slag för att göra det lättare för studeranden att utveckla sin kreativitet - och kanske en vacker dag bli företagare. Det är ett samarbete med Novago Företagsutveckling. Se video!

 • Kim Westerlund projektledare för Kimitoöns lokal-TV projekt
  Publicerad . Uppdaterad

  Osäker framtid för Kimitoöns lokal-TV

  Framtiden för Kimitoöns lokal-TV är oviss. Projektet tar slut vid årsskiftet och finansiering för en fortsättning saknas.