Nyligen publicerat

 • Aki Korkiakoski
  Publicerad .

  Oavgjort för Knights i innebandytvåan

  Raseborgslaget Knights säkrade inte ännu på fredagen (27.2) definitivt seriesegern i innebandytvåan. Tabellettan Knights fick nöja sig med oavgjort mot HYUS i Kvarnbäcken i Helsingfors.

 • Jokerit-Dinamo Minsk 2015 slutspel i KHL
  Publicerad . Uppdaterad

  Kalldusch: Jokerit tappade tvåmålsledning i slutspelsdebuten

  Jokerit hade greppet om segern i den första slutspelsmatchen i KHL mot Dinamo Minsk på fredag – men tappade taget. En ledning med 2–0 förvandlades till förlängningsförlust med 2–3.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dubbelseger för bröderna Loukkalahti i hall-FM

  Bröderna Otto och Vilho Loukkalahti från IF Raseborg knep dubbelseger på 1500 meter i ungdomarnas hall-FM i friidrott. Tävlingarna ordnas under veckoslutet i Åbo.

 • HIFK firar ett mål
  Publicerad .

  Trenden vände för HIFK

  Efter tre förlustmatcher på raken vände HIFK den negativa trenden i hockeyligan. Pelicans tog emot helsingforsarna men kammade noll i matchen som slutade 3–1 till HIFK.

 • HIFK:s Mirza Mimic 17.1.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Skrämselhicka för HIFK mot jumbolaget

  HIFK hade det tungt hemma mot jumbon Dynamo Riihimäki i herrarnas handbollsliga på fredag. Laget låg under efter den första halvleken, men vände och vann med 31-25.

 • Erica Hjerpe, IF Femman
  Publicerad . Uppdaterad

  FM-guld och personbästa för Erica Hjerpe

  Vasa IS Erica Hjerpe stod för nytt personbästa då inomhus-FM för juniorer inleddes i Åbo på fredag. Klubbkamraten Kristian Bäck vann guld i längdhopp på nytt årsbästa.

 • Antti Rinne bland medborgare i Hangö
  Publicerad . Uppdaterad

  Rinne på valturné i Hangö2

  På fredagen träffade finansminister Antti Rinne hangöbor inför riksdagsvalet. Rinne talade för bättre möjligheter till halvtidsjobb. Till stadens ledning sa Rinne att SDP ska arbeta för elektrifiering av Hangö-Hyvingebanan, om partiet sitter i nästa regering.

 • Jokerit 30.1.2015
  Publicerad .

  Falun, Jokerit och handboll huvudteman i Vegasporten

  Skid-VM kulminerar, Jokerit tar sina första slutspelssteg i KHL och den inhemska handbollens grundserier lider mot sitt slut. Bland annat detta håller Vegasporten koll på under helgen.

 • Steve Moses och hans Jokerit har gjort succé KHL i vinter.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hjallis Harkimo i Slaget efter tolv: Jokerit funderar inte på politik

  Succé på isen och nytt finländskt rekord med 328.000 åskådare på läktarplats. Men hur ser ligans framtid ut? Jokerits framgångrika KHL-debut diskuterades i Slaget efter tolv av bland andra Hjallis Harkimo.

 • Anton Engelholm övar att klättra upp på ett isflak
  Publicerad . Uppdaterad

  Kristinestadsbor tränade isräddning

  På fredagen fick allmänheten lära sig hur man tar sig upp ur vattnet på ett isflak. Det skedde under trygga förhållanden i Kristinestads simhall.

 • Stadshuset i Lojo
  Publicerad . Uppdaterad

  17 personer vill bli stadsdirektör i Lojo1

  I dag gick ansökningstiden ut för stadsdirektörsjobbet i Lojo. Bland de sökande finns Lojos nuvarande bildningsdirektör Katri Kalske samt Jyrki Hakkarinen, tidigare kommundirektör i Pojo.

 • Pulpeter
  Publicerad .

  Steinerskolan i Åbo inleder samarbetsförhandlingar

  Steinerskolan i Åbo inleder samarbetsförhandlingar med hela sin personal. Man strävar efter att undvika uppsägningar.

 • Barbro Högström sitter i en grön soffa.
  Publicerad .

  Skolbråket: Nu talar Barbro Högström ut 9

  Det har stormat kraftigt kring skutan som ska bli en ny sammanhållen grundskola i Esbo. Mest kritik har chefen för de svenska bildningstjänsterna Barbro Högström fått. Nu bemöter hon kritiken.

 • Lappträsk
  Publicerad . Uppdaterad

  Glada miner och babyjoller i Lappträsk

  Nyfödda Isabella var huvudperson på daghemmet Trolldalen i Lappträsk på fredag. Föräldrarna Jyrki Kyllönen och Sanna Joronen uppvaktades av kommunen för att de bidragit med en ny invånare.