Nyligen publicerat

 • Etelänummi skola i Jakobstad
  Publicerad .

  ÖT: Stadsdirektör vill se alternativt finskt gymnasium

  Jag kan inte stå för en investering på över sex miljoner euro. Det säger Mikael Jakobsson, stadsdirektör i Jakobstad, om planerna på ett nytt finskt gymnasium i staden. Jakobsson för i stället fram Campus Allegro som ett alternativ.

 • Christel Liljeström
  Publicerad .

  Christel Liljeström nu officiellt riksdagskandidat

  Svenska folkpartiet i Nyland nominerade på torsdagen flera kandidater till riksdagsvalet i vår, bland dem riksdagssekreteraren Christel Liljeström i Sibbo.

 • Publicerad .

  Vad kostar arbetslösheten Borgå stad?

  Borgå har nu en modell för att beräkna kostnaderna av arbetslöshet och hur sysselsättningstjänsterna biter. Social- och hälsovårdsnämnden godkände modellen på torsdagen.

 • Publicerad .

  Inget beslut av kyrkorådet om DBTL

  Kyrkorådet vill ha mer information innan de fattar beslut om festivalen Down by the Laituri får ordnas invid Domkyrkan nästa år.

 • En del av Helsingfors järnvägsstation utrymdes efter en brand i Burger Kings utrymmen.
  Publicerad .

  Brand på Burger King på Helsingfors station

  Det brann på Helsingfors järnvägsstation på torsdagseftermiddagen. Burger Kingrestaurangen och en stor del av stationshallen evakuerades. Ingen skadades dock.

 • Tommi Laitio, ungdomsdirektör i Helsingfors.
  Publicerad .

  Skumpa och gatuvåld skiljer unga åt

  Enligt intervjuer som Helsingfors ungdomscentral har gjort är Helsingforsunga rätt tillfreds med livet och hemstaden. Gapet mellan rik och fattig blir ändå större hela tiden.

 • Publicerad .

  Livlig sommar att vänta på Kronoby flygplats

  Det kommer att bli mer fart än vanligt på Karleby-Jakobstads flyglats i Kronoby nästa sommar. Anledningen är renoveringen på flygplatsen i Vasa.

 • Pia-Karin Helsing
  Publicerad . Uppdaterad

  Pia-Karin Helsing och den dyrköpta friheten

  Pia-Karin Helsing är musiker och bosatt i Piteå. För Pia-Karin är musiken ett kall, men eftersom hon växte upp inom Jehovas vittnen har hon varit tvungen att göra flera svåra vägval för att kunna leva det liv hon vill leva. - Jag har fått betala ett högt pris för min frihet, säger hon.

 • Stadsdirektör Jukka Mäkelä i Esbo.
  Publicerad .

  Det ekonomiska läget drabbar också Esbo stad

  Esbo stad tvingas låna allt mer pengar för att kunna möta framtida behov. Det säger Esbo stadsdirektör, Jukka Mäkelä, som i dag torsdag presenterade sitt budgetförslag för 2015.

 • Ruusa Viljanen Rossi vid Sandviksvillan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ett unikt objekt för den händige

  På fredag klockan 15.00 går anbudstiden ut för Sandviksvillan i Vasa. Förutom den över 150 år gamla villan ingår också ett arrendeavtal på 2000 kvadratmeter av parken.

 • Publicerad .

  Hjärtkirurgin får två år till

  Hjärtkirurgin ser ut att fortsätta till utgången av år 2016. Saken ska behandlas på tisdag nästa vecka då Vasa sjukvårdsdistrikt har styrelsemöte

 • Första maj-demonstration
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisstyrelsen: Demonstranter hölls gripna för länge3

  Polisstyrelsen kritiserar nu Helsingforspolisen för att demonstranter under första maj-marschen i år hölls gripna för länge. Enligt polisstyrelsen borde demonstranterna ha släppts fria direkt då det inte längre fanns anledning för att hålla dem gripna, men så skedde inte.

 • Petteri Nummelin och Niklas Österlund med rosa spelskjorta.
  Publicerad . Uppdaterad

  TPS stöder bröstcancerforskningen

  Hockeyklubben TPS insamling till förmån för bröstcancerforskningen inbringade 5500 euro. Checken överräcktes i samband med onsdagens match mot Lukko i Åbohallen.

 • Sunnanbergs skola i Pargas
  Publicerad . Uppdaterad

  Små eller stora skolor?3

  Skolsammanslagningar är aktuella på många håll just nu och skolfusioner väcker ofta starka känslor. Det här diskuterades i Slaget efter tolv.

 • Anton Lindfors inför säsongen 2014-2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Spännande vinter för Anton Lindfors

  Träningssäsongen har överträffat Anton Lindfors förväntningar och nu är han redo att stiga in i den absoluta världseliten i snowboardcross. Siktet är inställt på en medalj i VM eller X Games.