Nyligen publicerat

 • Terräng brinner.
  Publicerad .

  Man omkom i hyggesbränning i Närpes

  En man omkom i samband med hyggesbränning i Närpes på tisdag eftermiddag.

 • Michael Holtgrewe
  Publicerad .

  Wärtsilä unik arbetsplats med flera språk

  Bara vid Wärtsiläs shared service center i Vasa arbetar ett 80-tal personer på 24 språk. Det är unikt visar en forskning om flerspråkighet vid arbetssituationer.

 • Yle Österbottens Ulrica Lövdahl
  Publicerad . Uppdaterad

  Kommentar: Direktören skjuter budbäraren

  Merventos teknologidirektör Patrik Holm sa i måndags öppenhjärtigt i en intervju för Yle Nyheter att det bolaget är på fallrepet. När vi gick ut med nyheten tog Patrik Holm tillbaka sina ord och skyllde i från sig. Vi hade förväntat oss att direktören skulle ta ansvar för sina uttalanden och inte skylla på journalisten, skriver Ulrica Lövdahl och Sofi Nordmyr.

 • Vattenhink fylls upp.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå sätter vattenverket under lupp

  En utomstående expert ska nu reda ut problemen vid Ingå kommuns vattenverk. Ekonomin är svag. Och de senaste åren har dricksvattnet upprepade gånger haft bakterier och invånarna har varit tvungna att koka vattnet.

 • Kari Häkämies, Pyttis kommundirektör
  Publicerad .

  Flera vill bli landskapsdirektör

  16 personer vill bli ny landskapsdirektör i Egentliga Finland. Bland de som sökt tjänsten hittas Kari Häkämies, som är överdirektör vid Regionförvaltningsverket.

 • ÅUCS T-sjukhus
  Publicerad .

  Tvisten mellan sjukvårdsdistriktet och facket fortsätter

  Tvisten mellan sjukvårdsdistriktet och vårdfacket Tehy hårdnar. Vid sjukvårdsdistriktet är man beredd att föra tvisten till arbetsdomstolen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Pedersöre höjer förtroendevaldas arvoden

  De förtroendevalda har varit billiga i drift i Pedersöre. Efter 10 års paus höjs nu arvodena över hela linjen.

 • Familjehuset Ankaret i Pargas
  Publicerad .

  Flyktinghandledaren i Pargas kavlar upp ärmarna

  Gudrun Degerth har utsetts till Pargas stads flyktinghandledare. Hennes uppgift är att sköta de praktiska arrangemangen när 20 kvotflyktingar anländer till Pargas i slutet av året.

 • Publicerad .

  "Vi favoriserar ingen"

  Åbo Akademis styrelseordförande Marianne Stenius ser inga problem med att prorektor Mikko Hupa lyftes fram i ett ganska sent skede i processen att hitta en ny rektor för akademin.

 • Daghemmet Stora Lyan i Grankulla.
  Publicerad .

  Bensow byggde utan bygglov - staden brottsanmäler

  Bensowstiftelsen har saknat bygglov för renoveringen av daghemmen Stora och Lilla Lyan i Grankulla. Byggnadsnämnden i Grankulla antas i morgon onsdag fatta beslut om en att brottsanmäla bygget.

 • Vacon.
  Publicerad .

  Vasa kan ännu ha ekonomisk nytta av Vacon

  Vasa stad kan ha fortsatt ekonomisk nytta av clean-techföretaget Vacon också om företaget köps upp av danska Danfoss. Det tror stadens tf. ekonomidirektör Jan Finne.

 • Publicerad .

  Kronobys ekonomi bättre än väntat

  1,5 miljoner bättre än budgeterat. Det är läget för ekonomin i Kronoby kommun. Det kan till och med bli ett överskott i år, säger kommundirektör Michael Djupsjöbacka.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kommitté söker jobb åt långtidsarbetslösa

  Arbetslösheten är låg i Kronoby, i juli var endast 6,5 procent arbetslösa. Men närmare 30-talet personer har varit arbetslösa över 500 dagar och nu söks jobb i föreningar och kommunen.

 • Smedsby omfartsväg
  Publicerad . Uppdaterad

  Om två veckor öppnar omfartsvägen

  Många års väntan är snart slut. I slutet av månaden öppnar Smedsby omfartsväg i Korsholm. Men allt är inte frid och fröjd. Invånarna på Nötövägen i Böle vill ha en bättre trafiklösning där. De är missnöjda med den nya bron över omfartsvägen.

 • stockmann
  Publicerad . Uppdaterad

  Man blev överkörd av buss i centrum av Helsingfors - dog direkt

  En man i medelåldern dog i en olycka i korsningen mellan Mannerheimvägen och Alexandersgatan i centrum av Helsingfors i dag tisdag.