Nyligen publicerat

 • EIF:s Benjamin Källman kämpar om bollen med NJS:s Mikko Noronen.
  Publicerad .

  Ekenäs IF vidare i fotbollscupen

  Ekenäs IF:s fotbollsmannar fortsätter till den tredje omgången i finska cupen i fotboll. Den saken klarnade på söndagseftermiddagen (1.3) då EIF utklassade Nurmijärven Jalkapalloseura på konstgräsplanen i Klövskog.

 • Startskottet har avfyrats
  Publicerad .

  Västnyländskt silver och brons i hall-FM

  De västnyländska löparna beslagtog andra och tredje placeringarna på 800 meter i klassen H22 i hall-FM i Åbo. Segern i söndagens (1.3) lopp gick till Simon Haglund från Pedersöreklubben IK Falken.

 • träning
  Publicerad .

  Kvadrupelseger höjdpunkten – totalt nästan 40 SFI-medaljer

  SFI-föreningarna kom upp i sammanlagt 38 medaljer i junior-FM i inomhusfriidrott i Åbo detta veckoslut. I den äldsta herrklassens 800 meter tog SFI en fyrdubbelseger ledda av IK Falkens Simon Haglund.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Debatt om fast väg mellan Pargas och Nagu direktsänds på webben

  Skärgårdsföreningarna slår ett slag för fast väg mellan Pargas och Nagu. På måndag debatteras för- och nackdelar på bred front. Debatten direktsänds på webben den 2.3 kl. 12-15.

 • Lojo sjukhus
  Publicerad .

  Fler vårdades vid Lojo sjukhus i fjol

  Drygt 30 000 patienter vårdades vid Lojo sjukvårdsområde under fjolåret. Det här är litet fler patienter än året innan. Kring 1000 barn föddes på Lojo sjukhus år 2014.

 • Målfärgsburkar
  Publicerad .

  Renoveringsbidrag till Fylgia, Borgvik och Skärhalla

  Flera västnyländska föreningar har beviljats renoveringsbidrag av Finlands Hembygdsförbund. Bidragen är beviljade för renovering av föreningsgårdar år 2015.

 • Statsvetare Claus Stolpe
  Publicerad . Uppdaterad

  Spännande val att vänta i Österbotten1

  Enligt gallupar går det bra för Centerpartiet just nu. Samma medvind kommer sannolikt också att blåsa för partiet i Vasa valkrets inför riksdagsvalet. Statsvetare Claus Stolpe tror att partiet har goda chanser att ta tillbaka de mandat de tappade i förra valet på bekostnad av bland annat Sannfinländarna.

 • Wilma Murto, FM 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Blåvit stavkomet nära världsrekord

  Wilma Murto går från klarhet till klarhet i stavgropen. Den EM-klara 16-åringen var idag väldigt nära ett nytt världsrekord i sin åldersklass under junior-FM i Åbo. – Det var så nära att det harmar, säger Murto.

 • Skogsmark
  Publicerad .

  Skogsmark blir tomtmark i Åminnefors

  Nu ska tomtplaneringen omkring Åminne gård och Nordcenter golf få en puff framåt. Det är både markägare och Raseborgs stad ense om.

 • Rikhard Mäki-Heikkilä under FSSM i Lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Kronanguld i junior-FM – medalj för Mäki-Heikkilä

  IK Kronans Eveliina Piippo har vunnit FM-guld på 15 kilometer med fri skidteknik i D17-klassen i Keminmaa. IF Länkens Rikhard Mäki-Heikkilä kämpade sig till brons i den äldsta herrklassen.

 • jarkko nieminen, australian open 2015
  Publicerad .

  Jarkko Nieminen till final i Buenos Aires

  Jarkko Nieminen är klar för dubbelfinal i ATP-turneringen i tennis i Buenos Aires i Argentina. Tillsammans med sitt brasilianska par Andre Sa spelar Nieminen final ännu ikväll finsk tid.