Nyligen publicerat

 • Bostadshuset Videbo och Larsmohuset
  Publicerad .

  Grönt ljus för Larsmo bibliotek

  Larsmo går vidare med planerna på ett nytt bibliotek. På tisdagen godkände fullmäktige ett hyresavtal som ger kommunen 690 kvadratmeter splitternya utrymmen.

 • John Lindqvist och Risto Kyhälä.
  Publicerad .

  Hangö spa lyckoträff för VN Bygg

  Det blir det lokala byggföretaget VN Bygg Ab som får helhetsansvaret för byggandet av det nya spat på Fabriksudden i Hangö. För VN Bygg betyder avtalet med Regatta Resorts slut på permitteringar och tryggat jobb för företagets anställda i ett års tid.

 • Publicerad .

  Korsholm fortsätter med blandade dagisgrupper

  Korsholm fortsätter med tre blandade grupper med både svenska och finska barn inom dagvården nästa höst. Det bestämde bildningsnämnden på tisdag kväll.

 • Kårkullas nya stödboende i Kimito
  Publicerad .

  Kårkulla sparar bort chefer

  Kårkulla minskar antalet chefer med två, eventuellt tre. Det står klart efter att styrelsen hade möte på tisdagen. Bakgrunden är samkommunens förlust på trekvart miljon euro i fjol.

 • Dicken vann mästerskapet
  Publicerad . Uppdaterad

  Dicken mästare efter en paus på 20 år

  Högt tempo, fantastisk publik och nervigt värre i 50 minuter men efter det lyckades Dicken på slutet dra upp en lucka som höll resten av matchen och klubben tog sitt första mästerskap sedan 1995.

 • centrumbiblioteket
  Publicerad .

  Bastu i centrumbiblioteket i motvind

  Helsingfors stad bedömer att kostnaderna för en bastu i centrumbiblioteket ligger över den nivå som ett företag vill betala. Betalar staden understöd måste det godkännas i EU-kommissionen.

 • Matilda Panula i Yle X3M:s studio.
  Publicerad . Uppdaterad

  ”En galet rolig dag”

  Det blev en hektisk men givande dag då Yle Nyhetsskolans unga reportrar tog över rapporteringen på Svenska Yle. Här har vi samlat alla artiklar, ljudklipp och videoinslag från dagen. Ta gärna en titt på bildspelet också!

 • Plattformen har nått halvvägs längs med vindmöllan i Sundom.
  Publicerad . Uppdaterad

  Delad styrelse remitterade Gräsböleplanen

  Kommunstyrelsen i Kimitoön remitterar Gräsböleplanen. Det betyder att tekniska nämnden nu ska göra upp en vindkraftsplan utan vindmöllor.

 • Kund vid glasskiosk
  Publicerad .

  Kampen om sommarjobben

  Det börjar bli dags för sommarjobb, den som inte redan har ett jobb börjar vara sent ute. Men för företagaren är det inte ens självklart att ta en sommarjobbare.

 • jarkko nieminen i Indian Wells 2015
  Publicerad .

  Nieminen vidare – Federer väntar

  Jarkko Nieminen tog sig enkelt vidare från den första omgången i ATP-turneringen i Istanbul. Nieminen besegrade Marsel Ilhan från Turkiet med 2-0 i set och nu väntar Roger Federer i andra omgången.

 • Polis.
  Publicerad .

  Tonåring kan ha dödats av jämnårig i Seinäjoki

  En femtonårig flicka hittades död i ett egnahemshus i Seinäjoki på tisdag eftermiddag. En femtonårig pojke har gripits, och hans eventuella koppling till dödsfallet utreds just nu.

 • Thorbjörn Sirén plockade skräp längs Finnbyvägen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hundbajspåsar skräpade på Finnbyvägen i Borgå

  Borgåbon Thorbjörn Sirén plockade upp skräp längs med Finnbyvägen och gjorde både väntade och oväntade fynd. Till det senare nämnda hör påsar fyllda med hundbajs.

 • Kransnedläggning vid veteranstatyn, Martti Järvinen och Jouko Hyvärinen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mörskom firade veterandagen högtidligt

  Veterandagen i måndags firades på de flesta håll i Finland. Också i Mörskom arrangerades kransnedläggning och fest med medaljutdelning.

 • Kårkulla i december
  Publicerad . Uppdaterad

  Kårkulla drar in chefstjänster1

  Kårkulla samkommun fortsätter arbetet med att spara pengar och för att effektivera verksamheten drar man nu in chefspositioner.

 • vinterförvaring av båt, finno båthamn
  Publicerad .

  Upprörda båtägare i Esbo fick delvis sin vilja igenom

  Frågan om vinterförvaring av båtar i Esbo håller på och löser sig. Många båtägare har varit upprörda över Esbos planer på att flytta vinterförvaringen av båtar från Finno hamn till Kärringmossen.