Nyligen publicerat

 • Jessica Timgren och Vaillant.
  Publicerad .

  VM-ryttare: I galopp blir selfien suddig

  I slutet av mars i år föddes proffsryttaren och hästuppfödaren Jessica Timgrens dotter Ronja. I slutskedet av graviditeten fick Timgren inte längre rida, så hon startade en blogg för att bota tristessen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  One Direction kommer till Helsingfors!

  Fansen har blivit hörda - den brittisk-irländska popgruppen One Direction ska göra en spelning i Finland nästa sommar. Harry, Zayn, Niall, Liam och Louis kommer att uppträda i Helsingfors den 27 juni.

 • Publicerad .

  Fyrstrandens olja städas fortfarande

  Arbetet med att städa upp efter oljeläckaget vid Fyrstranden i Åbo fortsätter. Myndigheterna har nu tömt den rinnande oljecisternen och största delen av den förorenade marken har grävts upp.

 • Vindkraft, Karlö 2012
  Publicerad . Uppdaterad

  NTM-centralen: Högst en handfull möllor i Olofsgård

  Konstsamfundets planerade vindkraftspark med nio eller femton möllor är sannolikt ogenomförbar i Olofsgård på Kimitoön. Detta visar Egentliga Finlands NTM-centrals miljökonsekvensbeskrivning. Orsaken är fågelbeståndet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Närpes ett steg närmare tvåspråkighet

  Statsrådet vill ändra på språklagens femte paragraf, som kan göra det möjligt för Närpes att ansöka om att bli tvåspråkig nästa år.

 • Höststädat på Hovrättsesplanaden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Höststädning pågår i Vasa

  Höststädning pågår som bäst i Vasa. Ungefär tjugo personer arbetar med att bland annat kratta upp löven runt om i staden. Man har behövt hyra extra traktorer som för bort löven, säger ansvariga trädgårdsmästaren Kaj-Erik Grandell.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Begränsat studiestöd vidare till riksdagen 4

  Från och med hösten 2016 ska studerande få lyfta studiestöd för endast en högskoleexamen. Det här föreslår regeringen i en proposition som har överlämnats till riksdagen.

 • Strömming som fångats.
  Publicerad . Uppdaterad

  Årets delikatesströmming från Åland

  Den traditionella tävlingen för strömmingsprodukter ordnades på Strömmingsmarknaden i Åbo på torsdagen och segern gick till Åland. Den första dagen av marknaden besöktes av 15 000 personer.

 • Pojo kyrka.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ann-Sofi Nylund ny kaplan i Pojo 1

  Ann-Sofi Nylund blir ny kaplan i Karis-Pojo svenska församling. Hon kommer att vara stationerad i Pojo, men jobba för hela församlingen.

 • Lodjur
  Publicerad .

  Lodjursbeståndet gallras med hård hand1

  Sammanlagt 55 lodjur får fällas i Egentliga Finland under kommande jaktperiod. Finlands viltcentral har beviljat dispenser för lodjur i stamvårdande syfte och för Egentliga Finlands del är antalet nästan samma som ifjol.

 • Potatisar på rad.
  Publicerad .

  Odlare efterlyser konsumenters åsikter1

  41 potatissorter och 9 tomatsorter. Det fick allmänheten smaka på vid Vasa yrkesinstitut på torsdagen. Jeppo potatis och Närpes grönsakers tanke var att få konsumenternas synpunkter på produkterna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  De här fyra vill bli rektor för Norsen

  Ansökningstiden har gått ut och det visar sig att fyra personer är intresserade av att bli rektor för Norsen från och med hösten 2015. Anställningsprocessen görs i god tid för att den som väljs till jobbet ska ha tid att förbereda sig.

 • Vasa centrum
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasaborna får sämre service nästa år

  Det går fortfarande förhållandevis bra för Vasa om man jämför med andra kommuner i Finland. När det gäller skatteintäkter är läget bra men på utgiftssidan är man tvungen att gallra med grov hand. Det här betyder en sämre servicenivå för Vasaborna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tanker fick motorfel utanför Borgå

  Tankern Sten Baltic råkade ut för motorproblem 13-tiden på torsdagen. Tankern gick inte att styra på grund av tekniskt fel. Den kunde fortsätta sin färd för egen maskin efter en dryg halvtimme.