Nyligen publicerat

 • Konstverket "Existens" utanför Aboa Vetus & Ars Nova.
  Publicerad .

  Konstverk plockas ner på grund av skadegörelse

  Ottmar Hörlins verk på väggen utanför Aboa Vetus & Ars Nova har utsatts för skadegörelse så många gånger att Åbobiennalens arrangörer nu bestämt sig för att plocka bort skulpturerna helt och hållet.

 • Rekryt Alexi Puno och kommendörkapten Timo Oksanen
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Lagspelare är goda soldater”

  Militär-FM i fotboll avgörs i Karis. De första matcher spelas i morgon (4.8). Nio olika truppförband deltar i turneringen som arrangeras av Nylands Brigad.

 • Torvtäkt i Janakkala.
  Publicerad . Uppdaterad

  Regnet förstörde torven

  Den regntunga sommaren kan gå till historien som den svagaste för torvproduktionen. Det anser man på Vapo. Lika läge har Alholmens kraft i Jakobstad.

 • En polisbil bakifrån
  Publicerad .

  Drogad man åkte fast två gånger i Karleby

  En man i Karleby fick körförbud på söndag morgon. På kvällen var han igen ut och körde och han misstänks nu för bland annat för rattfylleri. I Larsmo körde en person 135 km i timmen på 80-väg.

 • närpes vägskylt
  Publicerad . Uppdaterad

  Tio ord som bara finns i Närpes

  Ted Nils Håkan Forsström kunde rent teoretiskt prata flytande närpesiska; därför har han sammanställt en lista på tio ord som endast förekommer i Närpes.

 • Pokerspel på internet
  Publicerad .

  Pedersöreborna inga flitiga nätspelare

  Österbottningarna använde i fjol drygt sex euro per person på RAY:s internetspel. Mest spelade man i Storkyro, minst i Pedersöre.

 • Hästar på Borgå trav
  Publicerad . Uppdaterad

  Kungstravet kommer till Åbo

  Ett av Finlands största evenemang, Kungstravet, kommer att äga rum i Åbo i juli 2016. Travtävlingen Kungstravet, som de senaste åren lockat kring 60 000 åskådare, arrangeras i Åbo 29-31 juli 2016. Veckoslutet inleds med ett gratis lunchtrav på fredagen, och huvudloppen kommer att starta på lördag och söndag när domkyrkan slår tolv.

 • Sara Forsström i Sportmåndag 3.8.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  "Jag har inte haft en frisk säsong på 15 år"

  Efter otaliga framgångar i skogen försöker orienteraren Sara Forsström sänka tempot i skogen. Orsaken till det här är flera skador. Men då man brinner för något är det svårt att sluta.

 • En man håller upp ett ämbar nykokta kräftor.
  Publicerad .

  Kräftorna frodas också i regnet

  Kräftodlaren Jörgen Ölander är nöjd med säsongen så här långt. Kräftorna söker sig till mjärden och kunderna tar sig till kokeriet på väg till sommarstugorna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Vattenvegetationen undersöks i Särkjärvi

  NTM-centralen undersöker vattenvegetationen i tre sjöar, bland dem Särkjärvi som sträcker sig från Lappträsk till Lovisa. Kartläggningen i Särkjärvi görs nästa vecka.

 • Amerikansk fotboll
  Publicerad .

  Förlust för Butchers

  Borgålaget Butchers förlorade på hemmaplan.

 • Yvonne Gunell representerar Pargas IF i orientering.
  Publicerad .

  Pargas IF:s Gunell dubbel världsmästare i orientering

  Yvonne Gunell, som tävlar för Pargas IF, kan numera titulera sig dubbel världsmästare i orientering. Detta efter att hon i lördags vann långdistansen i klassen D40A vid veteran-VM i Göteborg. Tidigare i veckan vann Gunell även sprintorienteringen.

 • Munksnäs badstrand i Helsingfors.
  Publicerad .

  "Sämsta badsäsongen i Helsingfors på åratal"

  Badsäsongen i huvudstadsregionen närmar sig sitt slut. Efter den här veckan är stränderna inte längre övervakade. Jukka Lindgren vid Helsingfors idrottsverk säger att han inte kan minnas en lika lugn sommar.

 • Bråte syns framför en för på ett fartyg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lyxyachten i Hangö skadade också avloppsledning

  På samma gång som yachten Northern Cross rammade en biljettkiosk, slog fartyget även hål på en avloppsledning. Avloppsvatten rann ut i hamnbassängen och stundvis luktade det illa i Östra hamnen.

 • Polisjackor
  Publicerad .

  Inbrott i Pargas slutade med bränd paketbil i Åbo

  Under det gånga veckoslutet har någon brutit sig in i elaffären på Urnlundsvägen i Pargas centrum. Från affärsfastigheten stals ett kassaskåp, en dator plus affärsfastighetens paketbil som stod parkerad utanför fastigheten.