Nyligen publicerat

 • Lovisa rådhus
  Publicerad .

  Lovisaskolor kan få fortsätta trots allt

  Budgetförslaget för 2015 i Lovisa är klart för behandling i stadsfullmäktige. Siffrorna kan ändå ändras. Byskolorna som är på fallrepet kan nämligen få fortsätta.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Raseborgs stad vill samarbeta mera med sjukhusets kök

  Staden har i flera år förberett en kosthållsreform. Målet är att beslut hur många av stadens nuvarande tiotals kök som ska renoveras för att alla ska få god och näringsrik mat men med 10-20 procent färre årsverken än nu.

 • Publicerad .

  Centrum för fiskerikontroll inrättas i Åbo

  Alla fiskebåtar i finska vatten ska övervakas från Åbo. Ett nytt centrum för fiskerikontroll placeras i sjöbevakningens ledningscentral i Åbo

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dags för bokmässa i Helsingfors

  Mellan den 23 och 26 oktober fylls Mässhallen i Helsingfors av böcker när den 14:e upplagan av bokmässan slår upp sina dörrar. Temaland i år är Italien, men på plats finns givetvis en hel del finlandssvenska och nordiska författare.

 • En kvinna med teaterdräkt
  Publicerad .

  "Folk ringer redan efter biljetter"

  Repetitionerna är i full gång, scenografin planeras och mängder av historiska dräkter sys upp, allt det här inför nästa teateräventyr i Hindersby, Lappträsk. Den här gången har Isa Stenberg tagit sig an 700 år av lokal historia.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Följ Helsingfors bokmässa hela helgen

  På torsdagen börjar Helsingfors bokmässa med många intressanta gäster i Mässcentret i Böle. Följ programmet på bokmässans Edith Södergran -scen i direktsändning på Yle Arenan från torsdag till söndag.

 • Baksidan av huvudubyggnaden vid Mjölbolsta sjukhus, huvudbyggnaden.
  Publicerad .

  Demensavdelningen i Ekåsen flyttar

  Raseborgs stads egen demens- och mentalvårdsavdelning i huvudbyggnaden på Ekåsen i Ekenäs ska flytta tillfälligt. Det är ännu oklart vart man flyttar, men ett förslag är Mjölbolsta.

 • Tuto-klack, februari 2013
  Publicerad .

  Tuto vann över Peliitat

  I ishockeyns Mestis-serie vann Tuto hemma över Peliitat från Heinola med siffrorna 5-3.

 • Robert Helenius
  Publicerad . Uppdaterad

  Comebacken får vänta

  Tungviktsboxaren Robert Helenius från Borgå kommer inte att hinna gå sin comeback-match i år.

 • Diskar på löpande band.
  Publicerad . Uppdaterad

  Provanställd efter 30 år på jobbet

  Efter tiotals år i yrket blir du uppsagd och måste söka ditt jobb igen. Mister semesterdagar och förmåner. I värsta fall sker detta vart tredje eller vart femte år. Det här är verklighet för kökspersonalen i Kronoby kommun.

 • Tågtidtabell visar förseningar
  Publicerad . Uppdaterad

  Alltför många kockar i tåginfosoppan

  De senaste dagarnas strul med försenade eller till och med helt uteblivna tåg har orsakat stor irritation hos resenärer på kustbanan. Den bristfälliga informationen verkar vara det mest irriterande för tågresenärerna.

 • Jouren vid ÅUCS
  Publicerad . Uppdaterad

  Kristina Medi kan ta kvällsjouren

  Det privata sjukhuset Kristina Medi ställer sig positiv till att ordna kvälls- och veckoslutsjour i Kristinestad om det visar sig att det nuvarande arrangemanget inte bär sig.

 • Elisabet Rantschukoff trodde att reseförsäkringen täckte alla vårdbehov.
  Publicerad . Uppdaterad

  Försäkring täckte inte sjukhusvård i Kina

  Läs det finstilta och ställ frågor. Det är Vasabon Elisabet Rantschukoffs råd till alla reseförsäkringstagare. Hon for iväg till Kina i augusti för att jobba som lärare i engelska och för ett par veckor sedan insjuknade hon och lades in på sjukhus.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stora överskridningar inom social- och hälsovården1

  Social- och hälsovården i Pargas överskrider i år budgeten med 700 000 euro. Budgeten för 2015 ser ut att spricka med 1,6 miljoner. Största boven är specialsjukvården.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Snart ska alla få sin lördags-ÅU

  På många håll i skärgården har man blivit utan lördagens Åbo Underrättelser sedan Lounais-Suomen tietojakelu tog över utdelningen av Itella i början av oktober. Problemen är ännu inte helt lösta.