Nyligen publicerat

 • Sörnäs hamn i Helsingfors
  Publicerad .

  Centern lovar städa bort kolet - hoppas på fler röster

  Centern försöker locka nya väljare i Helsingfors genom löften om en grönare stad. Partiet använder mindre pengar på valkampanjen i distriktet än tidigare, men hoppas att löftet om ett kolfritt Helsingfors 2025 ska öka stödet bland Helsingforsborna.

 • peik henrichson framför rådhuset i Lovisa
  Publicerad .

  Lost in Lovisa - del 1

  Från årskiftet upphörde min gamla identitet. Men ingen fara på taket - den var ändå ganska diffus. Jag visste till exempel aldrig riktigt vad jag skulle svara när någon frågade vad jag har för yrke. På mitt visitkort står bara mitt eget namn och min firmas namn, men ingen titel. Men tack och lov: Nu har jag äntligen fått en tydlig identitet. Jag är storstadsmänniskan som flyttat från det livligaste nattklubbskvarteret på Stora Robertsgatan i Helsingfors till småstaden Lovisa.

 • Selfiepinne
  Publicerad . Uppdaterad

  Selfiemingel på STK

  Svenska Talande Klubben gick av stapeln i Åbo. Vi packade med vår nya selfiepinne och bad klubbgästerna ta fina bilder på sig själva. Vem hade det roligaste användarnamnet på Instagram?

 • Petteri Wirtanen (t.v.), Ossi Väänänen och Henrik Karlsson, Jokerit, januari 2015
  Publicerad .

  Jokerit närmar sig följande byte

  Jokerit tog en enkel hemmaseger över jumbolaget Slovan Bratislava i ishockeyns KHL på fredagskvällen. Därmed har Jokerit nu endast fyra poäng upp till tabelltvåan SKA som samtidigt förlorade sin match.

 • Daniel Forsell, HaHy
  Publicerad .

  HaHy-herrarna förlorade stor1

  Hangon Hyrskyts herrlag i innebandys division 2 kunde inte stå emot tabelltvåan SB Vantaa från Vanda på fredagskvällen (30.1). Seriejumbon HaHy förlorade med klara siffror i Hangö idrottshus.

 • Kärpät firar, januari 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Kärpät rycker, HIFK stapplar, TPS knäar2

  Kärpät går mot en ohotad grundserieseger i ishockeyligan. Uleåborgslaget vann på fredagskvällen över Vasa Sport, samtidigt som de närmaste utmanarna förlorade. Liksom som vanligt jumbon TPS.

 • Ari-Pekka Selin.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu är TPS nästa tränare klar

  Ari-Pekka Selin är ishockeyligalaget TPS följande chefstränare, bekräftar Åboklubben. Selin ska ta över vid rodret efter den pågående säsongen, som varit blytung för TPS. Raimo Helminen kommer in som assisterande tränare.

 • Elev ritar under en lektion.
  Publicerad .

  Hyrsylän koulu i Lojo stängs inte utan renoveras

  I Lojo finns det nu hopp att Hyrsylän koulu i Nummi-Pusula ska kunna fortsätta sin verksamhet åtminstone en tid framöver. Undervisningsnämnden beslöt på sitt senaste möte att åtgärda problemen med inomhusluften i stället för att stänga skolan.

 • Karta över Läpp
  Publicerad .

  Kritik mot flera servicestationer i Läpp i Karis1

  I framtiden kan det finnas flera servicestationer i Läpp. Enligt planförslaget skulle det vara möjligt att bygga bland annat en servicestation i västra Läpp i Karis.

 • Fredric och Laura Portin med Amelie, 5 månader, januari 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Paret Portin mot legendariska terränger

  Nu har orienterarparet Fredric och Laura Portin lämnat Finland bakom sig och styrt flyttlasset mot Norge. Där ska de träna och tävla i världens kanske bästa orienteringsförening Halden SK – och samtidigt förverkliga några av sina drömmar.

 • Matias Strandvall firar sprintsegern i FM i Jämi, 30.1.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Strandvall nu etta i medaljer – men inte i barn

  Tack vare karriärens fjärde FM-guld är Matias Strandvall nu alla tiders etta i sprintåkningens medaljstatistik i Finland. Men den tidigare rekordhållaren Keijo Kurttila kontrar: Strandvall är långt efter i antalet barn.

 • Mässa i Kristinahallen
  Publicerad . Uppdaterad

  Mässa i Kristinestad gav idéer för fritiden

  Föreningarna presenterade sig på kultur- och fritidsmässan i Kristinestad på fredagen. Det blev rusning direkt dörrarna öppnade.