Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Stöd till stiftelser äter av fritidsbudgeten

  Bildnings- och fritidscentralen i Kristinestad vill slippa vissa regelbundet återkommande utgifter och understöd. De belastar centralens budget, som blir mindre från år till år.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kjell Westö får Aniarapriset

  Svensk biblioteksförenings Aniarapris 2014 tilldelas den Helsingforsfödde författaren Kjell Westö. Beslutet motiveras med att Westö "spänner från den hårt knutna lyriken i de första böckerna till den storslaget episka tonen i de senare, som "Vådan av att vara Skrake" eller "Hägring 38"."

 • Johanna Lemström är förtroendeman på Västra Nyland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lång och tung process för personalen på KSF Media

  Alla ska söka sina jobb på nytt genom att anmäla intresse för det de vill jobba med, konstaterar förtroendeman Johanna Lemström på tidningen Västra Nyland och säger att många har varit och är oroliga för framtiden. Arbetet förändras då fem svenskspråkiga redaktioner blir två då KSF Media organiserar om och minskar på personalen.

 • Ann-Sofi Backgren
  Publicerad . Uppdaterad

  Pedersöre värd för årets landsbygdsriksdag

  Pedersöre står värd för årets Landsbygdsriksdag. Den ordnas den 4-5 oktober. Arrangör är Svensk Byaservice, där Ann-Sofi Backgren är nyvald ordförande.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dyster stämning på Västra Nyland3

  Stämningen på Västra Nyland är inte den bästa efter att personalen i dag fick veta att 48 årsverken ska bort inom KSF Media. Alla ska söka sina jobb på nytt och först efter det vet man vem och hur många som ska bort.

 • Publicerad .

  Fyra anställda belönades vid ÅA

  Ville Kivimäki, Tom Wikman, Mikael Lindfelt och Icca Krook belönades samband med inledning av läsåret vid Åbo akademi.

 • Petteri Forsell skuggas av Roni Porokara.
  Publicerad . Uppdaterad

  HJK förstärkte laget med landslagsspelare

  Den finländska fotbollsspelaren Roni Porokara tar sig från krislaget Honka till HJK, som förstärker laget inför de internationella drabbningarna i Europa League.

 • Robert Helenius
  Publicerad .

  Helenius blev av med rösten men fortsätter karriären3

  Sedan boxaren Robert Helenius senaste match har det det varit tungt. Att han tappade rösten på vägen var inte heller till någon hjälp.

 • åa
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Akademi inledde läsåret

  Åbo akademi öppnade läsåret idag. I sitt inskriptionstal resonerade rektor Jorma Mattinen bland annat kring förhållandet mellan universiteten och statsmakten.

 • Publicerad .

  Vattnet i Molpe är rent igen

  Molpeborna kan nu sluta koka sitt dricksvatten. Molpe vatten meddelar idag att vattnet nu är rent och ofarligt att dricka.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hanhikoski kraftverk kan bli ett fall för Högsta förvaltningsdomstolen

  Evijärvi kommun har rätt att sälja Hanhikoski kraftverk till Esse Elektro Kraft Ab i Pedersöre. Det har Vasa förvaltningsdomstol slagit fast men det kan ändå bli en runda i Högsta förvaltningsdomstolen.

 • Niko Kapanen är lagkapten i Jokerit 2014-2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Erfaren kaptentrio leder Jokerit

  Jokerits nya kapten samt de två assisterande kaptenerna går inte av för hackor. Erfarna, meriterade och högklassiga spelare som varit med om det mesta.

 • Publicerad .

  Sju kommuner i landskapet ansöker om tilläggsstöd

  Sju kommuner i Egentliga Finland ansöker om behovsprövat understöd från staten på grund av ekonomiska svårigheter. Aura, Masku, Nousis, Nystad, Sagu, Salo och Tövsala söker sammanlagt cirka 7 miljoner euro i så kallad fattighjälp.

 • Folktingsordförande Christina Gestrin
  Publicerad . Uppdaterad

  Christina Gestrin ställer inte upp i riksdagsvalet2

  SFP:s riksdagsledamot, Folktingets ordförande Christina Gestrin ställer inte upp för omval i riksdagsvalet 2015. I ett pressmeddelande meddelar Gestrin att det efter nästan fyra perioder i riksdagen "känns som rätt tidpunkt att söka nya utmaningar".