Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Korsholm och Vörå sparar på vården

  Sparåtgärderna inom vården kan leda till uppsägningar. Men Mikael Gädda, vårddirektör i Korsholm, hoppas att det kan undvikas in i det sista. Med de stora ekonomiska svårigheterna väntar utmaningar nästa år.

 • Eftersläckningen på Båtsmansgatan i Vasa pågick fortfarande på onsdag morgon.
  Publicerad .

  Samlade in möbler till hemlös Vasafamilj

  En familj på Brändö blev hemlös för två veckor sedan i samband med en brand. Nu har Vasabon Elina Sahlgren ordnat med de saker som familjen behöver - via Facebook.

 • Deltagare i Malakta Dancefilm Lab filmar i Åminne.
  Publicerad .

  Malax nästa stora inom dansfilm?

  ”Hej, ni har vunnit pris här på filmfestivalen i Amsterdam. Vill ni komma till konstverkstaden Malakta i Malax och hålla en workshop kring dansfilm?” Så lät en förfråga per sms som Jukka Rajala-Granstubb från Malax skickade till kanadensarna Malene Millar och Philip Szporer. De tackade genast ja till inbjudan.

 • Christer karlsson, rektor för S:t Olofsskolan i Åbo.
  Publicerad .

  S:t Olofsskolan ska satsa mer på delaktighet

  Elever i S:t Olofsskolan vill i högre grad än nu påverka både undervisning och trivsel i skolan. Det kommer fram i den stora skolenkät som Åbo stad lät utföra i våras.

 • Tomas Karlsson
  Publicerad . Uppdaterad

  Zen och konsten att spela gitarr

  Gitarristen och gitarrpedagogen Tomas Karlsson i Kristinestad släpper den 5.9 sin skiva "Zen Guitar Songs". Albumet består av instrumentalmusik med mycket improvisation.

 • ABC-skylt.
  Publicerad .

  ABC-stationen i Jakobstad slopar åldersgräns

  Man måste inte längre vara 18 år för att få vistas på ABC i Jakobstad. Stationen prövar på att slopa kravet under september månad.

 • Kvinna med affisch
  Publicerad . Uppdaterad

  Kyssattack mot Brunberg1

  Med målet att förnya förpackningen till Brunbergs kyssar, har Vilma Leminen satt i gång en aktion på social medier. Under devisen ”Kyssar är till för alla” uppmanar hon nu människor att bidra med egna pussbilder för tolerans och mångkultur.

 • Publicerad .

  Bildningsnämnden i Borgå känner sig pressad

  En ny arbetsgrupp ska försöka få en smidigare kontakt till Borgås tjänstemän. Enligt gruppens ordförande räcker det inte med ett möte en gång i månaden då kraven är så höga.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Auer utsattes för häxjakt"

  Medierna borde tydligare granska myndigheternas agerande då det gäller rättsfall. Det framhåller professor Pekka Santtila vid Åbo Akademi gällande den rapport som forskare vid Tammerfors univeristet publicerat om mediebevakningen av rättsprocessen kring Ulvsbymordet.

 • Vasa IFK
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasamatch ger medel till skjuten polis1

  Polisen Heidi Foxell som skadades allvarligt i Hyvinge för ett par år sedan har spelat fotboll i Vasa. Nu ställer Vasa IFK upp och stöder hennes rehabilitering.

 • Situationen på en tågstation, morgonen den 28.10.2014 då tågen på flera sträckor stod still.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tåg körde på människa i Böle

  En man omkom i en olycka på Böle station. Olyckan kan orsaka förseningar i tågtrafiken under eftermiddagen.

 • Vattenytan är grön av alger i Åbolands skärgård på Högsåra (Kimitoön).
  Publicerad .

  Algrapport: mycket blågröna alger i augusti

  Det fanns lite alger i början av den här sommaren, men läget förändrades snabbt i augustivärmen. Mängden blågröna alger har nu minskat, men de kan blomma under hösten om vädret är gynnsamt.

 • Stella Jonasson som "shaman" vid Borgå å
  Publicerad . Uppdaterad

  Stella Jonasson från Rödluvan till sångerska och shaman

  Stella Jonasson funderade länge på vad hon ska bli när hon blir stor tills det slog henne att hon ju ska syssla med det hon kan - musik!

 • Chefstränare, SKA
  Publicerad .

  Jukka Jalonen tar över Jokerit – "kan inte önska mig mer som tränare"

  Jokerit har anställt Jukka Jalonen som chefstränare för klubben. Jalonen tar över efter att Erkka Westerlunds kontrakt tar slut efter den pågående säsongen.

 • Lina Teir
  Publicerad . Uppdaterad

  Lina Teir vill inspirera andra att kontakta asylsökande

  Det behöver inte vara märkvärdigt eller svårt att kliva över tröskeln från den egna bekvämlighetszonen. Lina Teir i Henriksdal åkte och sa hej till de asylsökande i Sideby. Vänskapen uppskattades.