Nyligen publicerat

 • vörå kyrka
  Publicerad .

  Påskens gudstjänster

  Skärtorsdagens mässa med Åbo svenska församling sänds i Yle Fem kl 23.00. Långfredagen och påskdagen firas i Vörå kyrka. I långfredagens gudstjänst läser Tomas Klemets ur Kristi lidandets historia. Liturg är Ulf Sundstén, kantor Martin Klemets. Church Hill Boys, Kristoffer Streng, Simon Granlund. Textläsare Ann-Luise Bertell. Nyckelharpa Sven Thors. Sändning i Yle Fem fred 18.4. kl 15.25. I påskdagens gudstjänst predikar Ulf Sundstén, liturg är Tomas Klemets, kantor Kristoffer Streng, organist Martin Klemets. Gemensamma kyrkokören, barnkören, dagklubben. Körledare Anders Bäck. Textläsare Mischa Hietanen. Yle Fem sö 23.4. kl 15.55. Alla gudstjänster finns på Arenan i 30 dagar utan landsbegränsningar. Tv-regi Leif Lindgren.

 • orienteringskontroll
  Publicerad . Uppdaterad

  Pargas IF har god kontroll inför helgens orienteringstävling

  På lördag fylls Våno by i Pargas av orienterare från hela Finland och arrangerande Pargas IF är väl rustade inför det som komma skall på påskafton.

 • Stadshuset i Kareby.
  Publicerad . Uppdaterad

  Rådgivningsbyrå för välfärd planeras i Karleby

  Karleby stad kunde skapa en rådgivningsbyrå för välfärd i det som i dag är Libeckska sjukhuset. Social- och hälsovårdsnämnden anser att då sjukhuset måste flytta ut kunde fastigheten i stället ge rum åt både talterapi, fysioterapi och rådgivning för äldre, mödrar och barn.

 • Två påskhäxor gungar på en gunga i ett skyltfönster
  Publicerad .

  Delta i vår roliga påsktävling!

  Gissa nio rätt och du kan vinna godis när allt påskgodis är uppätet!

 • Publicerad . Uppdaterad

  NTM-centralen behöver vindkraftsexpert

  Planerna på vindkraftsparker i Österbotten är för många för NTM-centralen i Södra Österbotten. Därför har man bett om bidrag från miljöministeriet för att kunna anställa en expert.

 • Leksakstraktor.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ännu oklart om tandvårdscentralen blir daghem

  Ett alternativ för att skapa fler daghemsplatser i Pargas är att bygga om den gamla tandvårdscentralen till ett daghem. Bildningsnämnden remitterar nu frågan på sitt möte på onsdag.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Finns Zilton kvar?"

  Lovisanejdens högstadium tas över av nya krafter i höst då den östnyländske återflyttaren Jouni Piippo blir rektor. Lärarna ska visa sin personlighet i sitt arbete och rektorsskapet inte är någon korttida grej, anser Piippo.

 • Publicerad .

  Planen på att flytta Arbis lagd på is

  Planerna på att eventuellt flytta Åbo svenska arbetarinstitut till gymnasiet Katedralskolans renoverade utrymmen ser inte ut att bli verklighet.

 • Kriminalkommissarie Juha Tuovinen redogör för hur ett typiskt miljöbrott ser ut.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Tips om miljöbrott är jätteviktiga för polisen!"

  Miljöbrottsutredningen är i sin linda i Finland, men för ett år sedan gjordes ett viktigt framsteg då polisstyrelsen gav pengar till Östra Nylands polisinrättning för att anställa två miljöbrottsutredare på heltid. Nu har fallen mångfaldigats på ett år.

 • Sirkus Finlandia på Marknadsplanen i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen utreder cirkusolycka1

  Polisen undersöker den olycka som inträffade i går kväll under Sirkus Finlandias föreställning i Högfors. Cirkusartisten skadades och fördes till sjukhus.

 • Ingå idrottsplan
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå behöver konstgräsplan

  Ingå kan få en egen konstgräsplan. Bildningsnämnden ska på tisdag (23.4) ta ställning till att Ingå kommun börjar planera en konstgräsplan.

 • Malin Kemppainen och Arno Heinänen
  Publicerad . Uppdaterad

  Ny fritidsledare behövs i Ingå

  Ingås fritidsledare Arno Heinänen går i pension i sommar. Bildningsnämnden tar på tisdag ställning till att ledigförklara befattningen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Påsk-PM

  När kan jag handla mat? Och vin? Och när lönar det sig att ge sig ut i påsktrafiken? Läs vårt påsk-pm så blir du klokare.

 • Bernt, Bo och Carita Nyström
  Publicerad . Uppdaterad

  50 bilder från Vasas 50-tal

  "Vyer som var" - så heter en utställning av amatörfotografen Karl Alfred Nyströms foton från 1950-talets Vasa.

 • Publicerad .

  "Man lär sig genom att göra!"

  Få högskolestudenter startar eget i Finland. Vid yrkeshögskolan Novia gjorde man om studierna inom företagsekonomin för några år sedan för att råda bot på det här.