Nyligen publicerat

 • William Lindqvist och benjamin Källman
  Publicerad .

  Källman och Lindqvist nätade för Finland

  Ekenäs IF:s duktiga landslagsduo i fotboll Benjamin Källman och William Lindvqist nätade mot Ukraina på lördagen (24.1). Matchen var den sista i U17-turneringen i Minsk i Vitryssland.

 • Atlas Sebastian Säkkinen emd bollen
  Publicerad .

  Atlas steget före BK-46 i Karis

  Karislaget BK-46 fick på lördagskvällen se sig besegrat av Vandalaget Atlas i herrarnas FM-liga i handboll. BK hittade inte luckor på Atlas försvar eller matchvinnaren Atlasmålvakten Tuomas Laitinen.

 • Teemu Lassila, målvakt i TPS.
  Publicerad . Uppdaterad

  TPS kräftgång fortsätter i ishockeyligan

  På fredagen föll Åbolaget TPS ner till jumboplats i ishockeyligan och efter lördagens krossande förlust mot Tappara så ser det allt annat än ljust ut för TPS.

 • Joacim Broman
  Publicerad . Uppdaterad

  Dicken jämsides med Cocks

  Dicken tog en planenlig seger över tabelljumbon Dynamo i herrarnas handbollsliga och ligger nu på samma poäng med Cocks i tabelltäten.

 • HIFK - ÅIFK 13.9.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  HIFK tappade segern i slutminuterna

  Helsingfors IFK fick nöja sig med oavgjort i matchen mot kamraterna från Åbo i damernas FM-serie i handboll. Helsingforslaget ledde matchen med tre bollar ännu fem minuter från slutet.

 • Kaj Höglund förevisar Andromedas nya teleskop.
  Publicerad .

  Från Söderfjärden ut i universum

  Se planeter och galaxer från Söderfjärden. Andromeda, den astronomiska föreningen i Vasa har skaffat ett nytt teleskop med vilket man kan blicka cirka 10 miljoner ljusår bort.

 • Jeanette Östman och Maria Swanljung.
  Publicerad . Uppdaterad

  Medierna stereotypiserar minoriteter

  Det var budskapet när Maria Swanljung och Jeanette Östman föreläste på Mediespråk i Vasa. Vilken roll får minoriteterna i media och när får man nämna etnicitet?

 • Cyberattack.
  Publicerad . Uppdaterad

  Skolelev bakom pågående nätattack mot Vanda stad?2

  Vanda stads utbildningsnätverk har sedan mitten av december utsatts för en nätverksattack från utlandet. Som en följd av det här har lärare, elever och föräldrar haft problem med att komma åt viktiga tjänster de använder på internet.

 • Mervi Pesu, 2014
  Publicerad .

  Pesu vann guld – Tunis fyra igen

  Mervi Pesu tog i överlägsen stil EM-guld i skidorienteringens medeldistans i Lenzerheide. Staffan Tunis var i sin tur för tredje gången av tre möjliga första man utanför pallen.

 • Andreas Romar, VM 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu kom formbeskedet: Romar etta i Val d’Isere5

  Knäskadan börjar vara ett minne blott för Andreas Romar. I sin fjärde tävling på lika många dagar tog Vasaåkaren en seger i super-G i Europacupen i franska Val d’Isere. Mikael Svensk gav prima flankstöd med en fjärde plats.

 • Träd som har fällts vid Dragsvikstranden i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Trädfällningen i Dragsviksstranden var inte olaglig2

  Trädfällningen i Dragsviksstranden i Ekenäs blir inte ett fall för polisen. De inblandade parterna har kommit överens och troligen kommer inga hotade arter att lida på grund av avverkningen.