Nyligen publicerat

 • Alexander Lång och Ole Karlsson.
  Publicerad .

  "Ett överraskande val"

  Ett överraskande val men samarbetet med rektorn fortsätter säkert som tidigare. Det säger personalföreningens ordförande Ole Karlsson och studentkårens ordförande Alexander Lång efter att professor Mikko Hupa valdes till Åbo Akademis nya rektor från och med årsskiftet.

 • Publicerad .

  Trafikljusen lyser rött i Smedsby

  När omfartsvägen runt Smedsby öppnade i tisdags minskade trafiken markant längs riksåttan som går mitt genom Smedsby centrum. En följd av den minskade trafiken är att bilisterna får vänta på grönt ljus fastän ingen kör på vägen.

 • Sonasunds småbåtshamn i Ingå.
  Publicerad .

  Aktiebolag kan ta över båtplatserna i Sonasund

  Intresset att köpa en båtplats verkar vara rätt stort i Sonasund i Ingå. Det säger Peter Ray en av deltagarna i det informationsmöte som Ingå kommun ordnade på onsdagskvällen (1.10).

 • Publicerad .

  Färre natturer mellan Pargas och Nagu

  Antalet natturer på färjpasset mellan Pargas och Nagu minskar rejält. För att råda bot på bilköerna kommer Närings, trafik- och miljöcentralen istället att öka antalet färjturer på fredagar och söndagar under våren samt hösten.

 • Rurik Ahlberg på Yle i Vasa.
  Publicerad .

  Ahlberg överväger ställa upp i riksdagsvalet

  Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg överväger att ställa upp i riksdagsvalet i vår. Påstötarna från Svenska Folkpartiet har blivit allt intensivare ju närmare valet vi kommer.

 • Publicerad .

  VR: Vandalismen på järnvägsspåren har ökat

  Under det senaste året har vandalismen på järnvägsspåren i huvudstadsregionen ökat en hel del, uppger VR. Det senaste exemplet kommer från Köklax i Esbo där någon eller några hade lagt ut betongbitar på spåret i måndags.

 • Vasa simhall
  Publicerad .

  Årets simhall finns i Vasa

  Vasa simhall har utsetts till Årets simhall 2014 av Finlands Simundervisnings- och livräddningsförbund.

 • Publicerad .

  Sibbo Vargarna vill bygga ny fotbollshall

  If Sibbo-Vargarna rf ansöker om bygglov för en ny fotbollshall i Nickby. Hallen ska skydda fotbollsplanen under vintertid.

 • Gamla stan i höstens färggranna färger
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgås ekonomi är sämre än väntat

  Stadens inkomster blir lägre och utgifterna högre än beräknat för i år. Läget är allvarligt, säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

 • Benjamin Peltonen
  Publicerad . Uppdaterad

  Benjamin drömmer om de utländska scenerna

  Benjamin Peltonen,17-årig, S:t Karinsbo, och elev i Katedralskolan i Åbo har gjort kometkarriär under de senaste åren.

 • Jaana Jantunen är en i trion som driver inomhuslekparken Swingeling
  Publicerad .

  Modig trio bakom inomhuslekparken Swingeling

  Mod, stöd och tid - det är ingredienser som minsann behövdes då Jaana Jantunen, André Eriksson och Sabina Ribacka för ett dygt halvt år sedan startade inomhuslekplatsen Swingeling i Smedsby, Korsholm. Radiohuset träffar under hösten modiga nyföretagare som trots ekonomiskt dystra tider, vågar starta nytt.

 • Publicerad .

  Liveblogg från diskussion om enhetsskolan i Borgå1

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tidningen Västra Nyland blir tjockare då KSF organiserar om2

  Sex årsverken försvinner från Västra Nylands och Hangötidningens redaktioner, men chefredaktör Tommy Westerlund utlovar en tjockare tidning än tidigare.

 • Maija Hurme besöker Billnäs skola under Bokkalaset 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Unga författarförmågor i Billnäs skola

  Bokkalaset i Raseborg vänder sig inte bara till vuxna. Det ordnas också program i skolor och daghem. Yle Västnyland följde med när Bokkalaset besökte Billnäs skola där eleverna fick i uppgift att skriva en egen bok. Se bildgalleri.

 • Jonathan Iilahti, Vasa Sport
  Publicerad . Uppdaterad

  Jonathan Iilahti går i väntans tider

  Ishockeyserierna i Europa har sakta men säkert kommit igång, men ett bekant målvaktsnamn har inte figurerat ännu i höst. Den 22-årige målvakten Jonathan Iilahti blev utan kontrakt med Timrå i Allsvenskan och väntar nu med väskorna packade på samtal från agenten.