Nyligen publicerat

 • Ärm på polisuniformen
  Publicerad .

  Rattfull bilist körde in i en vägg i Åbo

  En vansinnesfärd i Lillheikkilä sysselsatte Åbopolisen vid tretiden natten till tisdagen. En bilist satte gasen i bottnet då polisen ville stoppa föraren för en rutinkontroll på Pajamäkigatan.

 • Mariegatan, Sirinä design i Kronohagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Parkeringsplatser kan bli sommarkaféer

  Butiksägare i Helsingfors kan få hyra parkeringsplatser för exempelvis kaféverksamhet i sommar.

 • Valsedel sätts in i urnan
  Publicerad . Uppdaterad

  Tummen ner för färre vallokaler i Kronoby

  Kronoby kommun kanske ändå behåller dagens åtta röstningsområden. Efter en jämn omröstning i kommunstyrelsen föll rösterna 5-4 för att kommunen fortsätter med åtta vallokaler. Det är en viktig service för landsbygden, säger Mikaela Dahlbacka (SDP). Fullmäktige avgör frågan i april.

 • rené österman hifk fotbolls ordförande 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Imageförlust" - HIFK tvingas flytta premiärmatch

  Det dåliga vädret ställer till det för HIFK som tvingas flytta ligaöppningen mot VPS. För HIFK handlar det om en smäll både vad gäller ekonomin och image.

 • höna gjord av choklad
  Publicerad .

  ”Vi vill göra Borgå till en chokladstad”

  En sju kilo tung chokladhare hälsar kunderna välkomna till Petri’s chocolate room på Skepparegatan i Borgå. Pop up-affären lockar nyfikna kunder på inköp inför påsk.

 • Vindkraft är pop i Villmanstrand
  Publicerad .

  Vasa Elektriska investerar i vindkraft

  Vasa Elektriska investerar i vindkraft i Ilmola. Det är EPV Energi Ab som har fattat beslut om byggandet, Vasa Elektriskas ägarandel blir 20 procent. Parken kommer att bestå av 16 vindkraftverk.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Fråga Paavo Arhinmäki!

  Vänsterförbundet vill inte ha några nedskärningar under nästa valperiod. I stället talar man för stimulans för att få ekonomin i skick. Nu kan du ställa partiordföranden Paavo Arhinmäki just din fråga inför valet och få svar på svenska.yle.fi. Arhinmäki är med i direktchatt kl. 15 på onsdag.

 • Vy från Hangö vattentorn över Hangö stadshus och Östra hamnen
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangö förlänger ansökningstiden för stadsdirektörsjobbet3

  Hangö stad förlänger ansökningstiden för jobbet som stadsdirektör. Stadsstyrelseordföranden Jouko Kavander (SDP) säger att man inte är nöjd med de åtta som söker jobbet som ny stadsdirektör i Hangö.

 • Bengt Lagerroos
  Publicerad . Uppdaterad

  "Kontakten med människor det bästa"

  I dag, tisdag, var det dags för kommissarie Bengt Lagerroos att städa sitt arbetsbord. Lagerroos går i pension efter att ha jobbat som polis i 40 år.