Nyligen publicerat

 • Kyrkslätt kommunhus.
  Publicerad .

  Toppolitiker misstänks för grovt mutbrott

  I Kyrkslätt har ett misstänkt grovt mutbrott lett till åtalsprövning. En av de misstänkta är kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges före detta ordförande Timo Haapaniemi (Saml).

 • Markku Mannila monterar en stor dieselmaskin på Wärtsilä i Vasa.
  Publicerad .

  Wärtsilä ökade omsättning och order

  Wärtsilä visar positiva siffror för sista kvartalet 2014. Både orderingång och omsättning ökade under sista kvartalet. Omsättningen ökade med fyra procent för hela 2014.

 • Färgpennor.
  Publicerad .

  Ge ris och ros åt Borgåskolorna

  Borgåskolorna efterspanar föräldrarnas åsikter om sin verksamhet. Det här bland annat för att kolla hur bra undervisningen är.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Arbetssökande får extrahjälp med e-tjänsterna

  Nu får arbetssökande hjälp med elektroniska tjänster utan tidsbokning. Nylands arbets- och näringbyrå har anställt ny personal som ska hjälpa kunderna med e-tjänsterna.

 • Huvudingången till Vörå kommuningård
  Publicerad . Uppdaterad

  Inget nyval väntas i Vörå1

  Namnlistor finns nu uppsatta i en handfull affärer i Vörå. Initiativtagaren till namninsamlingen vill att förtroendet för fullmäktige prövas och att det ordnas nyval i kommunen.
  Läs också Gammalt groll kan ligga bakom Vöråstrid

 • Publicerad .

  TPS säljer sin bästa center till Sverige

  Tero Koskiranta flyttar till Färjestad från ligajumbon TPS. Koskiranta har varit en av det underpresterande Åbolagets bästa spelare den här säsongen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Sirkkala får förskola tidigast 2016

  Ändringar inom de svenska dagvårdsgrupperna kan inte rädda situationen. Trots föräldrars protester kan Sirkkala förskola i Åbo vara tillbaka i Sirkkalaområdet tidigast läsåret 2016-2017.

 • Publicerad .

  Innostamo ska få barnfamiljerna att må bättre1

  Borgå vill samarbeta med tredje sektorn och stadsborna för att göra livet lite bättre för barnfamiljerna. Nu efterlyser staden konkreta förslag.

 • Inkoo Shippings hamn i Ingå
  Publicerad . Uppdaterad

  Morgonjobb i Ingå hamnar stör fritidsboende

  Arbetstiderna i hamnarna i Ingå ledde till diskussion i Ingå miljö- och byggnadsnämnd på tisdagen. Fortum Power and Heat skulle vilja lasta och lossa mellan klockan 6 och 22 såsom Inkoo Shipping gör, men nämnden tycker att klockan 7-22 är bättre.

 • Centrumplanen i Ekenäs nordöstra hörn. Här planeras en kiosk med uteservering.
  Publicerad .

  Staket ska inte skärma av Centrumplanen3

  Det ser ljusare ut för Centrumplanen i Ekenäs. Staden går vidare med planerna. Dessutom har Ekenäs IF beviljats ett stöd på 50 000 euro av Bollförbundet.

 • hörnslag i innebandy
  Publicerad .

  PSS mejades ner av Lovisa Tor

  Under onsdagskvällen möttes Lovisa Tor och PSS från Borgå på innebandyspelplanen i Lovisa. Matchen slutade i en rejäl seger för Tor.

 • Ulla-Marja Urho
  Publicerad .

  "Helsingfors borde överlåta psykjouren för att garantera svensk vård"1

  Att få psykiatrisk vård på svenska i Helsingfors skulle underlättas om Helsingfors stad gav över ansvaret till Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt. Det här menar Ulla-Marja Urho (Saml), som är ordförande för HNS styrelse.

 • jättelik tecknad man i kattdräkt läser serier
  Publicerad . Uppdaterad

  Seriefigurer invaderar Borgå i februari

  Borgå ska få en ny seriefestival med ett kort och kraftigt namn: Å-festival. Under en lördag i mitten av februari hinner mycket ske med serien som utgångspunkt.

 • Sökövikens skola
  Publicerad . Uppdaterad

  Gemensam rektor väcker rabalder i Esbo3

  Elever, föräldrar och personal i Mårtensbro skola och Sökövikens skola i Esbo är missnöjda med att de måste dela rektor.

 • skarv
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakten viktig i nationalpark3

  Ekenäs skärgårds nationalpark kan växa och Porkala kan bli en helt ny nationalpark. Trots att ett naturområde får status som nationalpark är det viktigt att jaga främmande arter.