Nyligen publicerat

 • Sara "Smoukahontas" Forsberg.
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Fler album än ett”

  Smoukahontas skivkontrakt innebär inte bara ett album utan fler. ”Det är helt sjukt och jag är så tacksam”, säger hon. Sara Forsberg som hon heter är nu i Finland för att träffa journalister men även vänner och familj.

 • Vacon.
  Publicerad .

  Vacons lönsamhet förbättrades

  Vasaföretaget Vacons lönsamhet förbättrades med nästan 12 procent under andra kvartalet 2014 i jämförelse med motsvarande period under 2013 trots att försäljningen dominerades av produkter med lägre täckningsbidrag.

 • lekparker i raseborg
  Publicerad . Uppdaterad

  Var finns muminbiljetterna?

  I fyra olika lekplatser i Raseborg har Yle Västnyland gömt biljetter till lördagens Muminkonserter på Svartå slott. Sök fram dem och meddela oss!

 • HJK-fans, juli 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Miljoner på spel för HJK

  När HJK tillsammans med cypriotiska Apoel FC gör upp om avancemang i Champions League-kvalet i fotboll är även de ekonomiska insatserna höga.

 • aarnio, chef för narkotikaroteln vid helsingfors polisinrättning, jari, jari aarnio, narkotikarotel, narkotikarotelns chef
  Publicerad . Uppdaterad

  Aarnio misstänks ha förvanskat bevis1

  Den tidigare chefen för Helsingforspolisens narkotikarotel Jari Aarnio misstänks för ytterligare brott, bland annat förvanskning av bevismaterial. Läs också: Ovanligt att sitta häktad så länge som Aarnio har gjort

 • Kryssningsfartyg i Västra Hamnen i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Ny uppfinning minskar på fartygens utsläpp

  Drumsöföretaget Emiram har utvecklat ett program som minskar på fartygens utsläpp. Med det nya programmet kan man optimera fartygens färd på flera olika sätt vilket minskar på utsläppen med omkring tio procent.

 • Publicerad .

  Egentliga Finland utsatt för flera inbrott

  Den senaste tiden har det skett flera inbrott i Egentliga Finland. Polisen går ändå inte ut med exakta siffror av utredningstekniska skäl.

 • Iiris, Eeva och Karoliina spenderar en sommar i Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangöbingo med Kesäkaverit

  På fredag (1.8) har den inhemska filmen Kesäkaverit premiär. Det är en fin film om relationer och alla tiders sommar som utspelar sig i Hangö. Vi såg filmen och spelade Hangöbingo.

 • Torbjörn Kevin
  Publicerad . Uppdaterad

  Morfar såldes på auktion1

  Kära morfar – Ragnar Johannes Karlsson. Så börjar Torbjörn Kevins brev till morfar, som dog två år innan Torbjörn föddes. I Vegas sommarprat berättar ÅU:s pensionerade chefredaktör om sin morfars hårda barndom, en liten pojke som såldes på offentlig auktion. I brevet jämför Torbjörn sitt liv med sin morfars. Två vitt skilda berättelser, men med starka släktband som förenar.

 • Åldringar har hett i Hemgården i Pernå
  Publicerad . Uppdaterad

  Över trettio grader i Hemgården i Lovisa4

  De äldre är gnälliga och trötta på Hemgården i Torsby i Lovisa. Personalen har svårt att få patenterna att dricka tillräckligt.

 • Kasper Kranck, Gia Mellin-Kranck, hund och hunden Schappe framför Mårran på Pellinge i Borgå skärgård
  Publicerad . Uppdaterad

  Vi avslöjar Pellinge-Mårrans hemlighet

  Det tjugo år gamla mysteriet med hur Pellinge-Mårran fick sina ögon och tänder är äntligen löst! Läs här om det och se video och bildspel av Mårran!

 • Sjundeå tågstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Krångligt för Sjundeåpendlare

  På fredag (1.8) stänger VR:s biljettförsäljning i Kyrkslätt. Det här betyder att pendlare från Sjundeå och Ingå som vill köpa sin rabatterade pendlarbiljett är tvungna att åka till Karis för att göra det. Alternativt kan de söka om retroaktiv ersättning.

 • Pelle Lillqvist på Jakobstads motormuseum
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstads motormuseum är störst på båtmotorer

  Jakobstads motormuseum på Alholmen är landets största båtmotormuseum. Här kan man se en alldeles unik samling av de båtmotorer som tillverkades i Jakobstad under åren 1917 till 1960. Totalt finns det 290 motorer, ungefär 50 större motorcyklar, mopeder och cyklar med hjälpmotorer på museet.

 • Operation
  Publicerad . Uppdaterad

  Flera alternativ för hjärtkirurgin - men slutet kan vara nära1

  Kirurger från Åbo, patienterna till Umeå eller en fortsättning med inhyrda läkare. Det är tre av alternativen för hjärtkirurgin på Vasa centralsjukhus. Men 2017 kan det ändå vara slut.