Nyligen publicerat

 • Baskettimme på Mäkelänrinne idrottsgymnasium.
  Publicerad .

  Sommarquiz: basket

  Vad brukar Finlands basketlandslag kallas på finska? Vad är speltiden i en basketmatch? Testa din allmänbildning om basket med våra fem snabba frågor!

 • Elmo Lakka blev finländsk mästare på 110 meter häck.
  Publicerad . Uppdaterad

  FM-vinnaren om VM-gränsen: Utopi för mig

  22-åringen Elmo Lakka höll för favorittrycket och tog karriärens första FM-guld när han vann finalen på 110 meter häck. Men VM-deltagande finns inte ens i de vildaste drömmarna.

 • Jimmy Finnholm tar täten i Esbo.
  Publicerad .

  Finnholm fick bra draghjälp: ”Ville så gärna ha medaljen”

  Jimmy Finnholm var ute efter en medalj på 3000 meter hinder. Och han lyckades. Falkenlöparen tog sin första individuella medalj när han slutade tvåa bakom Janne Ukonmaanaho.

 • Nooralotta Neziri knep FM-guld på hemmaplan.
  Publicerad . Uppdaterad

  FM-guld men ingen VM-gräns för hemmafavoriten Neziri

  Det första Nooralotta Neziri gjorde när hon kom i mål var att kolla på tavlan med sluttiden och skaka lätt på huvudet. Det andra var att jubla över ett FM-guld på hemmaplan.

 • Tomas Söderlund, Kalevaspelen 2015.
  Publicerad .

  Nyblivna pappan Söderlund: Det börjar ta på nerverna

  IF Raseborgs Tomas Söderlund tog ett tredje FM-silver på raken i Björneborg. Resultatet var den tvåfaldiga mästarens bästa i Kalevaspelen genom tiderna, men han hade hoppats på ännu mera.

 • Pyry Niskala
  Publicerad .

  Guld och personligt rekord: ”Kalevaspelen passar mig”

  I det sista kastet slog Pyry Niskala till med tävlingens längsta diskusbåge. 61,10 betydde FM-guld och nytt personligt rekord för Vasa IS-kastaren.

 • Heidi Eriksson vid Tomatspelen i Närpes 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Fjärde platsen fick Eriksson att ångra att hon ställt upp

  Heidi Eriksson var tillbaka i en medaljkamp i Kalevaspelen, men fick nöja sig med att bli fyra på 5000 meter. – Nu känns det väldigt dumt att jag sprang det här, säger Eriksson.

 • Ted och Björn i blåt ljus
  Publicerad .

  Gamingstrumpor och sovhörna på Assembly 2015

  Alla talar om Assembly, men vad händer där egentligen? För att ta reda på begav sig Ted Forsström och Dan Granqvist till mässcentret i Helsingfors. Med sig hade de Björn Karlsson från tv-spelprogrammet Kontroller.

 • Arttu Kangas, Kalevaspelen 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dag 1: Gren för gren

  Det första finalpasset i Kalevaspelen 2015 har kört igång och kvällen avslutas med herrarnas 3000 meter hinder vid niosnåret. Yle Sporten uppdaterar vad som händer i alla finalgrenar.

 • Barn som spelar fotboll.
  Publicerad .

  Dags igen för Östersjö cup

  På fredagen inleddes fotbollsturneringen Östersjö cup för juniorer i Hangö. I turneringen deltar 57 lag men det skulle ha funnits plats för ett tiotal till.

 • Joona "natu" Leppänen på Assembly 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Assembly: Lagkapten för världens mest framgångsrika CS:GO-lag

  Björn Karlsson från tv-spelsprogrammet Kontroller har träffat Joona "natu" Leppänen, som är lagkapten för världens mest framgångsrika CS:GO-lag, Ninjas in Pyjamas.