Nyligen publicerat

 • Den nya gymnastiksalen i Kiilan koulu i Karis
  Publicerad .

  Blev hallen för liten?

  Eleverna i Kiilan koulu i Karis har fått ta i bruk sin splitternya gymnastiksal. Det har höjts röster för att gymnastiksalen blev för liten - men eleverna ger den fulla poäng.

 • Åbo universitetscentralsjukhus.
  Publicerad .

  Faror på sjukhuset ska stoppas i tid

  Då tusentals patienter åker in och ut på sjukhuset kan vilka faror som helst uppstå. För att minimera risker i framtiden kommer Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt att satsa ännu mer på säkerheten och anställer en säkerhetschef till.

 • Sirkkala eftis och Zabadak sett från gatan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Staden letar aktivt efter nya utrymmen för Zabadak

  Den enda svenskspråkiga ungdomsgården i Åbo, Zabadak, har inte lyckats locka unga besökare efter flytten från Katedralskolan till eftis på Vårdbergsgatan. Nu bekräftar man från stadens sida att man aktivt försöker lösa problemet.

 • hifk-dicken 4.3.2015
  Publicerad .

  "SIF känns starkare än Dicken"

  I och med att HIFK var bättre än Dicken i den sista grundseriematchen innebär det att Drumsökamraterna får starta slutspelet redan vid kvartsfinalskedet. Enligt HIFK:s målspruta Linda Cainberg känns grundserietvåan SIF för tillfället starkare än fjolårets finalmotståndare.

 • hifk - botnia 18.1.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Säsongen över för Botnia – Kampparit till final

  Kampparit tog på onsdagen sin tredje seger över Botnia och laget är därmed klart för final i bandyligan. Kampparit vann den tredje matchen lagen emellan med 5-4 efter straffar.

 • hifk-dicken 4.3.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Thriller avgjorde grundserien – HIFK och SIF till semifinal

  HIFK fick kämpa hårt för att besegra Dicken med 30-27 i den sista grundseriematchen i damernas FM-serie i handboll. Därmed vinner HIFK också grundserien och går direkt till semifinal tillsammans med Sjundeå IF som besegrade Sparta med 29-25.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Räddningsdykare larmades till Kronoby

  Räddningsverket larmades strax efter klockan sju på onsdag kväll till Gåsörenvägen i Kronoby. Sex enheter från räddningsverket ryckte ut, bland annat dykare som undersökte en vak i isen.

 • Simhopp i Gumtäkt, Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Simma lugnt i Korsholm

  En utesimbassäng borde byggas i Smedsby centrum i Korsholm. Det anser Samuel Broman (SFP) med flera i en fullmäktigemotion.

 • Helsingfors-Malm flygplats
  Publicerad . Uppdaterad

  Nämnder vill bevara Malms flygplats

  Tvisten om Malms flygplats fortsätter. Åtminstone två nämnder i Helsingfors motsätter sig byggandet av bostäder på området.

 • Krister Holmberg
  Publicerad .

  Ingen EM-medalj för Holmberg

  Krister Holmberg från Raseborgs skyttar är inte nöjd med sin insats i dagens EM-tävlingar i skytte, som går av stapeln i Arnhem i Holland. Holmberg placerade sig på en tolfte plats.

 • Cocks timeout i semifinal 1 mot SIF
  Publicerad .

  Cocks körde över BK-46 – vann grundserien

  Cocks besegrade på onsdagen BK-46 på hemmaplan med 32-21 och laget säkrade därmed segern i grundserien. Bästa målskytt i Cocks var Kristo Voika med fem mål.

 • Vårdreformen ska vägas mot lagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Suomenmaa: Vårdreformen kommer falla1

  Enligt tidningen Suomenmaa, Centerns partiorgan, kommer vårdreformen att falla i riksdagen på torsdagen. Det här skulle innebära att det blir nästa riksdag och regering som får ta sig an saken.

 • ESC:S Jonas Sjäblom och EIF/Akademis Benjamin Källman
  Publicerad . Uppdaterad

  Ord står mot ord i ESC-tvisten1

  Baktalan, manipulation, falska beskyllningar. Det är orsaker till att en grupp inom ESC ville ha bort tränaren Daniel Westerlund. Det tror åtminstone Westerlund själv. Föreningens ordförande Juhani Tihveräinen säger att tränaren själv ville gå.