Nyligen publicerat

 • Hans Vikstrand poserar på sin gård.
  Publicerad . Uppdaterad

  Livat på hönsfarmen

  Kluckande går hönorna omkring i Hans Vikstrands hönshus. De är tjugotusen som samsas om det stora utrymmet där de går omkring på en ströbädd. Där krafsar de och gör sina dagliga rutiner. När de tröttnar på det kan de slå sig ner på sin sittpinne och dricka vatten.

 • vårtecken
  Publicerad .

  Kimito - Finlands varmaste plats

  I dag, annandag påsk, har varit vårens varmaste dag på många håll. I Kimito uppmättes 20,4 värmegrader. I Salo var det 19,6 grader och i Vichtis 19,3. I norr har det däremot kommit snöblandat regn.

 • jarkko nieminen slogs ut i den första omgången i Masters-turneringen i Monte Carlo 2014
  Publicerad .

  Nieminen tappade flera placeringar

  Jarkko Nieminen tappade hela åtta placeringar på den färskaste världslistan i tennnis. Nieminen föll från 46:e plats till 54:a.

 • flygolycka
  Publicerad . Uppdaterad

  Överlevande talar om tekniskt fel

  De tre personer som överlevde gårdagens flygolycka har fått lämna sjukhuset, och har hörts av Olycksutredningscentralen. Myndigheterna ber nu allmänheten om hjälp i att utreda vad som orsakade kraschen och efterlyser bild- och videomaterial.

 • Helikopter.
  Publicerad . Uppdaterad

  Drivande motorbåt ledde till stort pådrag

  En tom drivande motorbåt ledde till ett större pådrag i Vasa på måndag förmiddag. Gränsbevakningens helikopter från Åbo spanade över Stadsfjärden ett par timmar. Man fann inga nödställda och ingen har anmälts försvunnen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Fartdåre körde av vägen

  En 24-årig man körde av vägen i Smedsby, Korsholm, efter att accelererat kraftigt norr om Botniahallen. Mannen misstänks ha gjort sig skyldig till grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

 • Tändsticka brinner
  Publicerad . Uppdaterad

  Ungdomar har tuttat eld på postlådor i Karleby

  Under påsken har det inträffat många bränder av postlådor i Karleby, som troligtvis har varit anlagda.

 • En arkivbild föreställande Compair 8-planet.
  Publicerad . Uppdaterad

  "När spinnet slår till är det kört"1

  När centrifugalkraften slår till är det dessvärre kört. Det säger flygaren Tommy Hollsten från Skärgårdens flygklubb i Dragsfjärd efter olyckan i Jämijärvi i söndags.

  Expert: Kritiska skeden vid hoppflygning

 • Flygolycka
  Publicerad . Uppdaterad

  Offren var alla rätt unga

  Offren för flygolyckan i Jämijärvi i går var alla relativt unga människor från olika orter. De förenades av sitt intresse för att hoppa fallskärm. Polisen har underrättat de åtta offrens anhöriga.

  Offren i Jämijärvi svåra att identifiera
  Sportflygningen bör få strängare regler

 • viking grace
  Publicerad . Uppdaterad

  "Jag såg aldrig Viking Grace"6

  Föraren på den taxibåt som kolliderade med Viking Grace säger att han aldrig lade märke till jättefärjan. Anders Waldvik säger till Aftonbladet att färjan dök upp som ur tomma intet. Han såg den inte på radarn och han hörde inte heller någon mistlur. Båt krockade med Viking Grace

 • olycksfallsutredningscentralen
  Publicerad . Uppdaterad

  Aaltonen: Utredningarna är svåra

  Olycksfallscentralens ledande forskare Ismo Aaltonen säger att man nu börjar utreda om planets vinge lossnade och i så fall när det här skedde - det finns ögonvittnen som sett att delar föll från planet innan det kraschade.

 • Brandsläckare.
  Publicerad .

  Brand på serviceboende i Lojo2

  En hotfull brand bröt ut på ett serviceboende i Lojo sent i går kväll. I huset bor 20 äldre som har svårt att röra sig, och personalen måste föra dem i säkerhet.

 • Den här bilden togs av ett ögonvittne när planet störtade.
  Publicerad . Uppdaterad

  Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi

  Åtta personer omkom i en av de värsta flygolyckorna i Finland på årtionden. Tre av de elva som befann sig ombord hoppade från planet med sina fallskärmar och vårdas nu på sjukhus. En av de överlevande är planets pilot, uppger myndigheterna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Markbrand i Töjby

  En markbrand bröt ut i Töjby i Närpes på söndag eftermiddag. I närheten av branden fanns flera hus som med nöd och näppe klarade sig undan elden, som nu är släckt.

 • Harry Sandberg passade på att tvätta båten på påskdagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Påskfirande i strålande solsken

  Solen gassade över Vasa på påskdagen. På Smulterö i Vasa var det många som tog sig ut i det värmande solskenet. Flera tog vara på vårvädret och satte sina båtar i körskick.