Nyligen publicerat

 • Köttsoppa gjord på ekologiska och närproducerade produkter i Höjdens skola.
  Publicerad .

  Köksrumba i Raseborg1

  Raseborg har i rask takt fått lov att ordna med specialarrangemang för att se till att över 1000 barn i Karis ska få sin dagliga lunch efter årsskiftet. Raseborgsköken får hjälpa till, och dessutom köps mat från Dragsvik.

 • Busholmen
  Publicerad . Uppdaterad

  Omtalad norrman ser ut att få hotell i Helsingfors

  Det ser ut att bli tredje gången gillt för norska hotellkungen Arthur Buchardt, som i flera år har velat bygga ett hotell i Helsingfors. Stadsfullmäktige i Helsingfors gav nu grönt ljus till Buchardts planer på ett 16 våningar högt hotell på Busholmen.

 • Kommungården i Vörå
  Publicerad .

  Vöråtvist kan bli jävstvist

  Christina Båssar, kommundirektör i Vörå, vill att domstolen ska pröva om Kjell Heir, SFP, var jävig då han började utreda hennes förtroende.

 • HJK är redo för att besegra FCK på hemmaplan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lehkosuo: En seger är inte ett måste

  HJK borde på torsdagen besegra FCK i Europa League för att hålla sina avancemangschanser i liv. Enligt lagets tränare Mika Lehkosuo är varje poäng endast en bonus.

 • Borgå stad försöker locka nya närvårdare och sjukskötare
  Publicerad .

  Borgå stad friar till närvårdare och sjukskötare

  Vill du ha jobb i framtiden – bli närvårdare. Borgå stad vill locka intresserade till sina olika enheter.

 • Patricia Berg är den andra att doktorera i egyptologi i Finland.
  Publicerad .

  Långa brev och lånekvitton i faraonernas land

  År 1969 öppnade Helsingfors universitet upp möjligheten att studera egyptologi. Sedan dess har exakt en person doktorerat i ämnet, år 2009. Den andra blir Patricia Berg som ska disputera på fredag.

 • Han-Erik Lindqvist, stadsdirektör i Närpes.
  Publicerad . Uppdaterad

  Inga genombrott på Närpesmöte om tvåspråkighet1

  På onsdag kväll träffades Närpes ledning och några av de som motarbetar stadens tvåspråkighet. Förståelsen ökade mellan parterna, men det var allt.

 • Årets ligaspelare bland damer
  Publicerad .

  Ria Ölings säsong stavas succé

  TPS-spelaren Ria Ölings säsong har varit en enda lång framgångssaga. Tidigare i höst röstades hon fram till årets bästa spelare i damligan. Nu har det finska bollförbundets Åbodistrikt utsett Ria Öling till årets spelare i distriktet.

 • Henrik Jåfs som driver båtföretag vid Brändöbron.
  Publicerad . Uppdaterad

  Båtföretagare i Vasa redo lämna sin tomt2

  Henrik Jåfs som driver F&M Boats intill Brändö bro i Vasa har nått en överenskommelse med Vasa stad som vill bygga ett energilaboratorium på tomten.

 • En planerad lättrafikled i Sjundeå
  Publicerad .

  Nytt anbud till markägare i tvisten om cykelväg i Sjundeå

  Sjundeå kommun försöker på nytt få en lösning om en planerad gång- och cykelväg mellan Hagaområdet och Sjundeå station. Nu erbjuder kommunen markägaren pengar och mark i utbyte mot en bit av tomten.

 • Anni Sinnemäki
  Publicerad . Uppdaterad

  Stadsdirektörsval: Sinnemäki vann över Penttilä 8

  Anni Sinnemäki (Gröna) valdes i dag onsdag av Helsingfors stadsfullmäktige till biträdande stadsdirektör med ansvar för stadsplanering. Rösterna föll 49-34 i en sluten omröstning. Sinnemäkis motkandidat var Hannu Penttilä.

 • Kocklandslaget
  Publicerad .

  Åboländsk kock vann VM-guld

  Finlands kocklandslag vann guld i kategorin varmrätter i Culinary World Cup i Luxemburg på tisdagen. Åboländska kocken Tommy Gråhn är en av nio kockar i det finländska landslaget.

 • Myrbacka
  Publicerad . Uppdaterad

  Myrbacka ska få tätare centrum

  Parkeringsplatsen utanför Myrbackahuset ska bort. Vanda stad har utlyst en planeringstävling för Myrbacka centrum. Tävlingsdeltagarna får föreslå allt från bostäder till kontor och hotell för området.

 • Finska kocklandslaget i Culinary World Cup 2014; förrätt.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det gick bra för finska kocklandslaget i världscupen

  I morgon (27.11) klarnar det vilken plats Finland får i världsrankingen i Culinary World Cup, som avslutas i Luxemburg i dag. I deltävlingarna kom det finska kocklandslaget, som har Raseborg som hemort, på andra respektive första plats. Se bildgalleri!

 • Publicerad . Uppdaterad

  Grävmaskin bakom Elisas nätverksproblem1

  Orsaken till telebolaget Elisas nätverksproblem är en söndrig fiberkabel i Lojo. Elisa har börjat åtgärda problemet, men det kan dröja timmar innan är allt är klart.