Nyligen publicerat

 • I aulan då man kommer in på Ekåsen finns denna skylt.
  Publicerad .

  Omöjlig flyttrumba inleds i Ekenäs

  Då Ekåsen blir stadshus leder detta till en flytt- och renoveringsrumba utan like i Ekenäs. Den ser från början ut att ha en orealistisk tidtabell. Förvaltningsdirektören, det vill säga sjukvårdsområdets expert på lokaliteter, är den som är skeptisk.

 • centrumbiblioteket
  Publicerad . Uppdaterad

  Centrumbiblioteket fick grönt ljus - se bilder!

  Ett bibliotek 2.0, en icke-kommersiell oas i Helsingfors stadskärna. Lovorden haglade över centrumbiblioteket som godkändes i fullmäktige på onsdagskvällen. Men många var kritiska till biblioteksbastun. Se bildgalleri!

 • Borgå Akilles i mörkgrön spelskjorta.
  Publicerad .

  Akilles starkare i toppmöte

  Borgå Akilles besegrade Botnia från Helsingfors med 4-3 i herrarnas bandyliga. Sami Laakkonen och Rasmus Lindqvist gjorde två mål var.

 • Ville Leino
  Publicerad .

  Jokerit föll på hemmais

  Jokerit förlorade mot Medvescak med 1-4 i arenan i Helsingfors. Ville Leino assisterade till en av gästernas fullträffar.

 • Tuto-klack, februari 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Stark avslutning gav seger för Tuto

  Tack vare inte mindre än fem mål i den tredje och sista perioden ordnade ishockey- och Mestislaget Tuto en seger i onsdagkvällens hemmamatch mot Peliitat. Matchen slutade 7-3, efter bland annat två mål av Aki Keinänen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Cocks knep sin 16:e raka seger

  Riihimäkilaget Cocks inkasserade sin 16 seger i herrarnas handbollsliga då man besegrade Sjundeå IF med hela 39-24

 • Frank Hoverfelt vid laddningspunkten vid Stationsvägen i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ekenäs Energi vill gynna användning av elbilar

  Elbolaget Ekenäs Energi vill följa utvecklingen och vara en del av elbilismen. Bolaget har installerat tre offentliga laddningspunkter för elbilar i Ekenäs centrum. En fjärde laddningspunkt är på kommande.

 • En bok i svensk grammatik
  Publicerad . Uppdaterad

  Tummen upp för skolsvenskan i Åbo 1

  Tummen upp för fortsatt svenskundervisning i finskspråkiga skolor i Åbo från och med årskurs fyra. Det är resultatet av onsdagkvällens möte i den finska sektionen för småbarnsfostran och grundläggande utbildning.

 • Magnus Swanljung
  Publicerad . Uppdaterad

  Magnus Swanljung: Vasabladet och farbror Fritz2

  När journalisterna än en gång ska sparas bort i Österbotten tänker Magnus Swanljung på en snål gammal tidningsägare och hans tidning Vasabladet.

 • Publicerad .

  Torghuset i Jakobstad fick sitt bygglov

  Torghuset med tillhörande bergrumsparkering fick sitt byggnadslov sedan en enig miljö- och byggnadsnämnd godkänt den. Infarten till torgparkeringen är ny.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ägare ställer vinstkrav på HSS Media3

  Efter nyheten om nya samarbetsförhandlingar vid HSS Media ställer Vasabladets huvudförtroendeman Viveca Dahl frågan varför ägaren HS-stiftelsen inte ger mer stöd. Men HS-stiftelsen har ställt ett långsiktigt vinstkrav och det hör inte till deras verksamhet att sälja fastigheter för att stöda HSS Media.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tummen ned i Sibbo för byråkratisk metropol

  Kommundirektören i Sibbo Mikael Grannas är inte förvånad över att kommunministern nu säger att planen på en metropolstad inte kommer att gå vidare under den här regeringsperioden.

 • Birgitta Forsström är ny svensk konsul i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Svenska konsulatet i Ekenäs nu på Novia

  Sveriges konsulat invigde nya utrymmen på onsdagen. Nya konsuln Birgitta Forsström ser möjligheter till viktiga nätverk.

 • I Kila i Karis sköter staden Raseborg om att trottoarerna är putsade.
  Publicerad .

  Bättre information till fastighetsägare i Raseborg

  Fastighetsägarna i Raseborg ska få bättre information om skötseln av gång- och cykelbanor. Det beslöt samhällstekniska nämnden på sitt senaste möte.