Nyligen publicerat

 • Kabelfabriken i Gräsviken i Helsingfors
  Publicerad .

  Bjurström: Ofint att söla med Dansens hus

  Dansens hus behöver ett beslut före årets slut för att inte gå miste om donationen på 15 miljoner euro från Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

 • Glenn Lignell i Sportmåndag 5.10.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Toppar och skador präglade den västnyländska friidrottssäsongen

  Den västnyländska friidrottssäsongen bjöd på en hel del fina segrar och resultat, men också på många skador. Oliver Helander, Roope Auvinen och Topi Raitanen är några namn från rubrikerna och också sådana idrottare som friidrottsvetaren Glenn Lignell väntar sig mycket av i framtiden.

 • Konstverket Folket
  Publicerad . Uppdaterad

  Vandalism i Dalsbruk brottsanmäls

  Kimitoöns kommun och föreningen Norpas brottsanmäler vandalism mot konstverket Folket i Dalsbruk.

 • Ströhö
  Publicerad .

  Byråkratin tar oskäligt mycket tid i skolan

  Sparkraven slår hårt mot skolorna. Lärarnas engagemang tryter eftersom så mycket av deras tid går till annat än undervisning, säger vicerektor Inger Damlin. Lokalpolitikern Monica Sirén-Aura tycker att skoldiskussionen ofta handlar för mycket om fastigheterna och för lite om innehållet.

 • Publicerad .

  Eivor fortsätter på Utörutten

  Nu står det klart att rederiet Rosita med förbindelsebåten Eivor får fortsätta med trafiken mellan Pärnäs och Utö. Högsta förvaltningsdomstolen förkastade Suomen Saaristolaivat Oy:s besvär mot att Rosita vann ruttens anbudstävling 2015.

 • Catarina Rikala i samspråk med en flicka från Ghana på Dustaneh-träff i Kristinestad
  Publicerad . Uppdaterad

  Först kramar - sedan kaffe

  Frivilligt engagemang för asylsökande och flyktingar i Kristinestad är ingalunda något nytt. Redan för 15 år sedan, när de första flyktingarna kom, bildades Dustaneh som en fristående grupp under Marthaföreningen.

 • Publicerad .

  Direksändning från Kimitoön fullmäktige

 • Brandkårsungdomar tävlar i Godby på Åland
  Publicerad . Uppdaterad

  Tolkis FBK utmärkte sig i tävling på Åland

  Brandkårsungdomar från Tolkis FBK i Borgå deltog i FSB-mästerskapen på Åland under veckoslutet. Lagen kammade bland annat hem en seger.

 • Joni Wiman från Pojo kör i GRC-serien i USA.
  Publicerad .

  Joni Wiman trea på Barbados

  Pojobon Joni Wiman körde ett av sina bästa lopp under veckoslutet i Global Rallycross Champioship. Wiman ligger nu på en sjunde plats i poängtabellen med en deltävling kvar att köra.

 • riksdagsledamoterna Li Andersson, Mats Löfström, joakim strand
  Publicerad . Uppdaterad

  Hack i häl på hemmaplan och i huvudstaden

  Li e-postar och jobbar med flyktingar. Mats träffar väljare och företagare. Joakim rusar från möte till möte och lobbar i Umeå De nya riksdagsmännen från olika orter i Svenskfinland har fulltecknade kalendrar också när de inte är i Helsingfors.

 • Fokushuset i karis.
  Publicerad .

  Arresten och Zebra får tillfälliga lokaler

  Lokalarkivet Arresten kan flytta till Leirasfastigheten i Ekenäs då Fokus i Karis börjar renoveras nästa år. Galleri Zebra kan få plats i Grabbegården.

 • Med hurdan el brinner din lampa?
  Publicerad .

  Östnylänningar uppfinner inom teknik och service

  I Östnyland görs innovationer framför allt inom teknik och service. Innovationerna styrs ofta av vilken slags branscher som är stora i regionen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Automatmetron blir inte av på 2020-talet5

  Metron kommer inte att automatiseras under de kommande femton åren. Istället föreslås fler bussar och en ny metrolinje från Hagalund till Finno. Det här slås fast i en utredning som gjorts av Helsingforsregionens trafik, Helsingfors trafikverk och Esbo stad.