Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Livlig sommar att vänta på Kronoby flygplats

  Det kommer att bli mer fart än vanligt på Karleby-Jakobstads flyglats i Kronoby nästa sommar. Anledningen är renoveringen på flygplatsen i Vasa.

 • Pia-Karin Helsing
  Publicerad . Uppdaterad

  Pia-Karin Helsing och den dyrköpta friheten

  Pia-Karin Helsing är musiker och bosatt i Piteå. För Pia-Karin är musiken ett kall, men eftersom hon växte upp inom Jehovas vittnen har hon varit tvungen att göra flera svåra vägval för att kunna leva det liv hon vill leva. - Jag har fått betala ett högt pris för min frihet, säger hon.

 • Stadsdirektör Jukka Mäkelä i Esbo.
  Publicerad .

  Det ekonomiska läget drabbar också Esbo stad

  Esbo stad tvingas låna allt mer pengar för att kunna möta framtida behov. Det säger Esbo stadsdirektör, Jukka Mäkelä, som i dag torsdag presenterade sitt budgetförslag för 2015.

 • Ruusa Viljanen Rossi vid Sandviksvillan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ett unikt objekt för den händige

  På fredag klockan 15.00 går anbudstiden ut för Sandviksvillan i Vasa. Förutom den över 150 år gamla villan ingår också ett arrendeavtal på 2000 kvadratmeter av parken.

 • Publicerad .

  Hjärtkirurgin får två år till

  Hjärtkirurgin ser ut att fortsätta till utgången av år 2016. Saken ska behandlas på tisdag nästa vecka då Vasa sjukvårdsdistrikt har styrelsemöte

 • Första maj-demonstration
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisstyrelsen: Demonstranter hölls gripna för länge3

  Polisstyrelsen kritiserar nu Helsingforspolisen för att demonstranter under första maj-marschen i år hölls gripna för länge. Enligt polisstyrelsen borde demonstranterna ha släppts fria direkt då det inte längre fanns anledning för att hålla dem gripna, men så skedde inte.

 • Petteri Nummelin och Niklas Österlund med rosa spelskjorta.
  Publicerad . Uppdaterad

  TPS stöder bröstcancerforskningen

  Hockeyklubben TPS insamling till förmån för bröstcancerforskningen inbringade 5500 euro. Checken överräcktes i samband med onsdagens match mot Lukko i Åbohallen.

 • Sunnanbergs skola i Pargas
  Publicerad . Uppdaterad

  Små eller stora skolor?

  Skolsammanslagningar är aktuella på många håll just nu och skolfusioner väcker ofta starka känslor. Det här diskuterades i Slaget efter tolv.

 • Anton Lindfors inför säsongen 2014-2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Spännande vinter för Anton Lindfors

  Träningssäsongen har överträffat Anton Lindfors förväntningar och nu är han redo att stiga in i den absoluta världseliten i snowboardcross. Siktet är inställt på en medalj i VM eller X Games.

 • Planeringsbolaget Sitos vision över hur Fagernäs kan se ut i framtiden. Hundratals nya hus, 3 000 invånare,
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya Åbobanan nu med i landskapsplanen

  Den nya snabba Åbobanan och banan från Helsingfors-Vanda flygplats mot Borgå finns nu med i den nya landskapsplanen. Miljöministeriet fastställde planen på torsdagen.

 • Psalmsång på Ekenäs arbetscenter
  Publicerad .

  Lojo kräver att HNS och Eteva fryser sina priser

  Lojo vägrar betala högre priser till olika samkommuner som staden köper tjänster av, till exempel Kårkulla, Eteva och HNS. Lojo hotar säga upp avtalen ifall samkommunerna inte går med att frysa priserna för 2015.

 • Sångsvanar i Nykarleby.
  Publicerad .

  Rekordmånga svanar i Österbotten

  Senaste helg räknade fågelskådare sångsvanar i Österbotten. Hela 8 500 individer noterades, mest i hela landet.

 • misstänkt oljeläckage vid färjpasset nagu-korpo oktober 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Prostvik dockas – misstankar om oljeläckage utreds2

  Färjan Prostvik 1 som trafikerar mellan Nagu och Korpo dockas. Färjan ska på tidigarelagd årlig service och samtidigt utreds om färjan läcker olja.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tre rattfyllerister i farten i Borgå

  Polisen i Borgå tog tre rattfulla förare på bar gärning på onsdagseftermiddagen i Borgå. I två av fallen var det fråga om grovt rattfylleri.

 • Man spelar på elgitarr
  Publicerad . Uppdaterad

  "Alla gillar blues, det är bara det att de inte vet om det"

  Artister från USA och Danmark gästar Vasa under veckoslutet, då det är dags för den elfte upplagan av festivalen Halloween Blues. Konstnärliga ledaren Mikko Peltola vill ännu inte kalla festivalen för en institution, men han säger att det är jättetrevligt att man lyckats hålla den vid liv.