Nyligen publicerat

 • Prideparaden i Jakobstad 26.7.2014
  Publicerad .

  "Tack alla som kom"

  Folk stod på gatorna och applåderade när det var dags för Prideparad i Jakobstad. - Det är alldeles fantastisk, detta stöd som vi ser, alla som står här, säger Simon Häger som deltog i paraden.

 • Annie Holmström, HuR
  Publicerad .

  Arrangörerna för Sea Horse Week har inte märkt av grannarnas problem

  Annika Koli som är styrelseordförande för föreningen Sea Horse Week säger att hon trodde att arrangörerna hade ett så bra förhållande med grannarna att de skulle ha kunnat diskutera de problem som funnits för de som bor alldeles intill ridtävlingarna Sea Horse Week. Men hon är beredd att samlas med grannarna för att reda ut fnurrorna på tråden.

 • Hästavföring på en flake som står på en gata alldeles nära bostadshus.
  Publicerad .

  Missnöjda grannar: Ingen lyssnar på oss

  Nu är måttet rågat för grannarna till evenemanget Sea Horse Week i Hangö. Under flera år har ett missnöje pyrt under ytan med arrangemangen men de känner att ingen lyssnar på dem. De är dessutom rädda för hämnd av arrangörerna och ser sig därför tvungna att vara anonyma.

 • HJK-fans, juli 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Stort intresse för HJK:s Europaäventyr

  Bara några tusen biljetter är osålda till HJK:s första delmöte i Champions League-kvalets tredje omgång mot cypriotiska Apoel. HJK väntar sig fullsatta läktare på onsdag.

 • Sol på blå himmel
  Publicerad .

  Heta dagar på Vasa centralsjukhus1

  Det är nästan 30 grader varmt i vissa delar av Vasa centralsjukhus. Enligt Vasabladet klarar inte sjukhusets kylsystem att det är varmare än 25 grader utomhus.

 • Jake Virtanen, sommar 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstadsättad spelare skrev NHL-kontrakt2

  Vancouver Canucks har undertecknat ett avtal med Jake Virtanen med rötter i Jakobstad. Den kanadensiska yttern valdes som sjätte spelare i sommarens NHL-draft.

 • En terrängbrand bröt ut på Anderbackavägen i Bromarv.
  Publicerad . Uppdaterad

  Seg markbrand i Karleby

  Brandkåren har kämpat hela natten med att släcka en markbrand i Karleby. Terrängen är torr och allt vatten måste köras till brandområdet med bil.

 • Jessica Aminoff/ Billnäs Amorin
  Publicerad .

  Jessica Aminoff fredagens dubbelsegrare1

  Billnäsryttaren Jessica Aminoff var fredagens verkliga storsegrare i Sea Horse Week. Hon vann två klasser och inkasserade dessutom en åttonde placering.

 • Peter Kihlstedt, BK-46
  Publicerad . Uppdaterad

  BK-herrarnas spelartrupp presenterades

  Karisklubben BK-46:s handbollsherrar har offentliggjort sin spelatrupp för ligasäsongen 2014-15. Truppen presenterades på Köpmansgatan under Karisnatten på fredagen (25.7).

 • Del av plansch
  Publicerad . Uppdaterad

  Jeppis Pride tar plats i kyrkan8

  Pride går på gudstjänst och kyrkan i bibelbältet säger inte nej. Jeppis Pride 2014 beskyddas av stadsdirektören och helt "vanliga" mänskor deltar. Vad har hänt med Priderörelsen?

 • Tennisspelaren Jarkko Nieminen
  Publicerad . Uppdaterad

  Nieminen klar för semifinal

  Jarkko Nieminen fick slita hårt för att ta sig till semifinal i Tampere Open. Nieminen vann över Rogerio Dutra Silva med 2-1 i set.

 • Plånbok med tjugolappar som sticker ut
  Publicerad .

  Ficktjuvar i farten i Österbotten1

  De senaste dagarna har en grupp ficktjuvar rört sig i Österbotten med en grå Volkswagen Polo. Två män från guppen har åtminstone stulit två plånböcker, en i en butik i Vasa och en i Kvevlax.

 • Georg Judén, överbrandman vid Berghälls brandkår i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Gamla hus i Helsingfors är svåra att släcka1

  Brandkåren i Helsingfors har fullt upp. Gamla innerstadshus i kombination med det varma vädret och färre personal i semestertider gör räddningsarbetet extra svårt. Det tog över åtta timmar att släcka torsdagens brand på Stora Robertsgatan.

 • Pajbacka i Pargas sommaren 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skadorna har lärt mig en hel del"

  Bakom sig har han några skadepräglade år men nu kör medeldistanslöparen Anders Lindahl på för fulla muggar igen. I sommar har det blivit rekord på såväl 1500 som 3000 meter.

 • Publicerad .

  Roddbåt stulen i Karleby1

  En roddbåt utan åror har stulits på Brudskär i Karleby från en trädgård. Polisen vill nu ha tips från allmänheten.