Nyligen publicerat

 • Skolgymnastik
  Publicerad .

  Tyck till om skolgymnastiken!

  Yle Österbotten granskar gymnastikundervisningen och vi vill gärna höra dina tankar om den. Hur upplever du gymnastikundervisningen i skolan?

 • Tandläkare
  Publicerad .

  Ingå erbjuder tandvård till blivande föräldrar

  Regionförvaltningsverket har uppmanat Ingå att se till att familjer som väntar sitt första barn får gå på hälsogranskningar. Nu kontaktar munhälsan blivande föräldrar och erbjuder dem tid för hälsogranskning.

 • Platsen för det planerade kärnkraftverket i Pyhäjoki
  Publicerad . Uppdaterad

  Aktivister kedjade fast sig i Pyhäjoki

  På lördag eftermiddag stoppade tre aktivister arbetet på det planerade kärnkraftsområdet i Pyhäjoki genom kedja fast sig vid maskiner.

 • knark
  Publicerad .

  Kimitoön höjer beredskap mot knark2

  Den uppmärksammade droghärvan i Åbo, med många finlandssvenska ungdomar inblandade, har fått Kimitoön att haja till. Nu ordnas stort seminarium om knark för alla som jobbar med ungdomar på Kimitoön.

 • Aarne Pelkonen vann Sibelius-sångtävlingen 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Aarne Pelkonen vinnare i Sibelius-sångtävlingen

  Barytonen Aarne Pelkonen tog på lördagskvällen hem segern i den internationella Jean Sibelius-sångtävlingen. Närpesbördiga mezzosopranen Erica Back slutade på andra plats i tävlingen.

 • Sune Bergström är redaktör på Svenska Yle och arbetar för Radio Vega Östnyland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sune Bergström: Hjälp - min bokhylla svämmar över!1

  Jag är inte den enda som tampas med överfulla bokhyllor. Varför har det då blivit så här?

 • Eva Wahlström, världsmästare
  Publicerad . Uppdaterad

  Eva Wahlström, världsmästare!6

  Eva Wahlström vann, som första finländare, en världsmästartitel i proffsboxning och gjorde därmed finsk boxningshistoria. Wahlström besegrade sin argentinska motståndare med alla domarröster.

 • Pekka Rinne.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nio års väntan över – Smålejonen spelar final 2

  Finland kommer att spela final i U18-VM i ishockey. Finland besegrade Schweiz i semifinalen med 5-4 efter förlängning och nu väntar USA i finalen. Med i finländska truppen finns Sportspelaren Robin Salo.

 • Fanny Teijonsalo
  Publicerad . Uppdaterad

  Teijonsalo vass i FM

  Fanny Teijonsalo som representerar Esboklubben Cetus simmade hem guldet på 200 meter medley vid FM i Vasa på lördagen. Teijonsalo vann med över en sekund före Carita Luukkanen.

 • HJK:s damlag
  Publicerad . Uppdaterad

  "Det börjar bli bra det här"

  Då Merilappi United kom ner till Helsingfors kunde HJK ta sin andra raka seger. Minna Meriluoto släppte in ett mål för första gången på runt 180 minuter men HJK slog gästerna med 2–1.

 • Besökare bekantar sig med Guggenheimfinalisterna.
  Publicerad . Uppdaterad

  Guggenheim-finalisterna visar upp sig5

  Nu kan den som är intresserad bekanta sig med förslagen på hur ett Guggenheimmuseum i Helsingfors kan komma att se ut. De sex finalbidragen går att se på Helsingfors Konsthall under tre veckors tid. Se videoklipp!

 • Svartå skola.
  Publicerad .

  Fyra alternativ för Svartåskolor

  Bildningsnämnden i Raseborg har valt fyra alternativ för hur skolverksamheten i Svartå ska organiseras i framtiden. Stadsfullmäktige har beviljat 100 000 euro för att planera en byggnad för kommunal service i Svartå under 2015-2017.

 • HJK:s damlag
  Publicerad . Uppdaterad

  Hoppingivande inledning av HJK

  Två segrar på två matcher, det är HJK:s facit så här långt i damernas fotbollsliga. På lördagen tog laget sin andra trepoängare när man besegrade Merilappi United med 2-1.

 • Krokusen är ett säkert vårtecken.
  Publicerad .

  Så väcker du trädgården ur vinterdvalan

  Ju starkare solens strålar blir desto mer vaknar våra sömniga trädgårdar till liv. Jan-Anders Barkar ger de bästa tipsen på hur man hjälper trädgården att kasta vinterpälsen.

 • katmandu i nepal.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Man vet inte om livet ska ta slut"

  Klockan 12 började marken skaka. Jorden ändrade riktning, marken började luta helt och hållet. Det berättar Olle Rosenqvist från Kvevlax, som befinner sig i centrum av den jordskalvsdrabbade huvudstaden Katmandu i Nepal på missionsuppdrag.