Nyligen publicerat

 • HIFK-SC Bern, CHL, augusti 2015.
  Publicerad .

  HIFK-veteran fick toppjobb i NHL

  Den mångåriga ligaspelaren Veli-Pekka Kautonen har utnämnts till chef för NHL-klubben New York Islanders scoutingverksamhet. Kautonen forsätter också jobba för Helsingfors IFK.

 • Lena Selén och Egon Blomqvist.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tågtrafik ska inte hållas igång med våld

  Man ska köra tåg där det lönar sig och är vettigt. Det är ingen idé att med våld hålla igång trafik, säger planeringschef Egon Blomqvist på VR. Han diskuterade Hangöbanans framtid i Yle Västnylands fredagssnack tillsammans med Lena Selén.

 • Borgåpolitikern Matti Nuutti
  Publicerad . Uppdaterad

  Snabbt beslut i Borgå om flyktingar1

  Det finns en politisk vilja i Borgå att välkomna flyktingar och att starta en flyktingförläggning. Stadsstyrelsen torde behandla frågan redan inom några veckor.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hemvården drabbas när Vasa sparar4

  Hem- och anstaltsvården i Vasa måste spara 1,8 miljoner euro. Det här kan leda till att färre äldre får hemvård och hemhjälp nästa år. Politikern Thomas Öhman skulle föredra en skattehöjning.

 • Novias flagga på Brändö i Vasa.
  Publicerad .

  Rekordantal studerande börjar på Novia

  Över 1 000 personer inleder sina studier vid Yrkeshögskolan Novia i höst. Det är rekord för Novia som har åtta år på nacken.

 • VD för Folkhälsan utbildning Anna Bertills och rektor Seppo Kallio från Borgaregatans skola
  Publicerad .

  Skola jobbar aktivt mot rasism

  Redan nu görs det en hel del attitydarbete i skolvärden säger Seppo Kallio som är rektor vid Borgaregatans skola i Vasa. Anna Bertills, vd för Folkhälsan utbildning, efterlyser ett större ställningstagande i skolan för allas lika värde i sin kolumn för Yle Österbotten.

 • Moln över en solig fjärd
  Publicerad .

  Muddrade utan lov i Raseborg

  En raseborgare muddrade utan tillstånd vid sin strand i juli 2014. Tingsrätten dömde honom till böter för miljöförstöring.

 • Jan Vapaavuori
  Publicerad .

  Vapaavuori lämnar stadsfullmäktige

  Jan Vapaavuoris tjänst vid Europeiska investeringsbanken har redan inletts. Vapaavuori ersätts i Samlingspartiets grupp av Johanna Sydänmaa.

 • Vasa centrum
  Publicerad . Uppdaterad

  10 000 fler invånare i Vasa år 2030

  Det pågår en babyboom bland unga vuxna i Vasa. År 2020 kommer antalet invånare under 20 år att ha ökat med 1 000 personer, sammanlagt ökar stadens invånarantal med 4 200.

 • Citykaninerna har ökat år 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Citykaninerna förökar sig som ... kaniner

  Enligt byggnadskontoret vid Helsingfors stad har den varma vintern lett till att antalet citykaniner skjutit i höjden bland annat i Haga, Munksnäs och Tölö.

 • Tripla, med andra ord det nya Böle centrum.
  Publicerad .

  Köpcentret Tripla marknadsförs med tv-show

  Byggherrarna YIT förhandlar som bäst med investerare och köpmän för att få pengar till köpcentret Tripla i Mellersta Böle. Byggbolaget marknadsför köpcentret genom en stor, direktsänd sketchshow.

 • Lucas Mondino, BK-46
  Publicerad . Uppdaterad

  EIF värvar från BK-464

  Fotbollsspelaren Lucas Mondino återvänder till Ekenäs IF. Mondino spelade i EIF ifjol men började årets säsong i Karisklubben BK-46 i division 2.

 • Aalto-universitetet
  Publicerad .

  Studentkårsgräl avgjordes – ekonomerna får behålla sina miljoner

  Det långvariga grälet mellan Aalto-universitetets studentkår AYY och finska handelshögskolans studentkår KY avgjordes i Helsingfors hovrätt på fredag. AYY gick miste om tiotals miljoner.

 • Tomi Kallio, HC TPS 2015-16
  Publicerad . Uppdaterad

  CHL-förlust för TPS - men poängen säkrade gruppsegern

  TPS som redan var klart för slutspel avslutade gruppspelet i Champions Hockey League med en förlust. TPS förlorade torsdagens hemmamatch i Åbohallen mot Düsseldorf med 1–2 efter straffar.

 • Eh Htoo och Preh Reh med sonen Htoo Wah
  Publicerad .

  Hangö integrerar flyktingar genom motion

  Under det senaste året har de burmesiska flyktingarna i Hangö aktivt deltagit i det motionsprogram som staden har lagt upp. Målet har varit att göra flyktingarna mera hemmastadda i Hangö.