Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Så här lottades CHL-grupperna

Åtta finska lag deltar även i år.

Champions Hockey League grupperna lottades på tisdag i Zürich. Fjolårsfinalisten Kärpät får åka till Tjeckien och Tyskland.

Leicester City

Leicester vann Engelska ligan

Mästerskapet betraktas som en sensation.

Fotbollsklubben Leicester har vunnit den Engelska ligan eller Premier League. Mästerskapet var det första sedan laget grundades för 132 år sedan och segern betraktas som en sensation eftersom Leicester inte kan tävla finansiellt med de stora klubbarna i ligan.

Fler nyheter

Strandvall om spel i Finland: Jag är öppen för allt

Om en flytt till Finland: "Någonting måste hända snabbt".

Sebastian Strandvall återvänder till Finland – men inte nödvändigtvis i fotbollens tecken. Det brinner i knutarna om en flytt till fotbollsligan ska bli av. Om det ska bli en flytt till Finland måste någonting hända snabbt, säger Strandvall till Yle Sporten.

Sportmagasinet

Osala – den hårt arbetande mästaren

Från att nästan få sparken till dubbel mästare i KHL.

För fem år sedan höll Oskar Osala på att få sparken från KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk. Försäsongen gick inte bra och början av grundserien var enligt anfallaren själv riktigt dålig. Orsaken var att Osala inte var tillräckligt snabb på skridskorna. Sportmagasinet tisdag kl.21:00 Yle Fem och Yle Arenan.

Silvren blev till guld

Tappara tog FM-guld efter tre raka silver.

51 år gamla Hakametsä-hallen skakade ända in i grunden när Tapparas FM-guld utlöste ett orangeblått glädjefnatt. Efter tre bittra silvermedaljer på raken blev det äntligen guld för halva Tammerfors stolthet.

De finska roddarnas OS-drömmar

Tre båtar kämpar om OS-platser.

Finlands senaste OS-medalj i rodd kom i Peking 2008. Till London lyckades inte finländska roddare kvalificera sig. I Rio kan det bli finländskt deltagande i tre klasser.

Lejonen

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat

 • Finländska mästaren Kankaanperä till Sport – Newton lämnar

  Försvararen Markus Nordlund är också klar för Sport.

  Hockeylaget Sports intensiva aktivitet på spelarmarknaden fortsätter. På tisdag gjorde klubben klart med försvararna Markus Kankaanperä och Markus Nordlund, medan man rev kontraktet med Jake Newton.

 • De finska roddarnas OS-drömmar

  Tre båtar kämpar om OS-platser.

  Finlands senaste OS-medalj i rodd kom i Peking 2008. Till London lyckades inte finländska roddare kvalificera sig. I Rio kan det bli finländskt deltagande i tre klasser.

 • Vasa söker värdskap för lag-EM i friidrott

  Vill bli värdstad för förstaligan år 2017.

  Vasa vill bli värdstad för förstaligan i Europeiska lagmästerskapen i friidrott år 2017. Vasa tävlar mot Tallinn i Estland och Stara Zagora i Bulgarien.