Hoppa till huvudinnehåll

Stjärnor i VM – kungar på Instagram

Enorm skillnad mellan VM-spelare i popularitet på Instagram.

Yle Sporten gjorde en lika snabb som oakademisk undersökning på ämnet "Vem är silverlejonens Instagram-konung?", det vill säga vem som har mest Instaföljare. Föga överraskande dominerar det yngre gardet listan.

Blir Finland igen utan bågskyttar vid OS?

Antti Tekoniemi och Taru Kuoppa ligger bäst till.

OS i Rio närmar sig med stormsteg och Finland saknar fortfarande representanter vid tävlingarna i bågskytte i augusti. Denna vecka jagar de blåvita skyttarna OS-platser vid EM i Nottingham.

Pittsburgh forcerade fram Game 7

Tampa Bay utnyttjade inte första matchbollen.

I Stanley Cup-slutspelets östra konferens spelar man en sjunde och garanterat avgörande match mellan Tampa Bay Lightning och Pittsburgh Penguins. Tampa klarade inte av att utnyttja sin matchboll – Pittsburgh var bättre på bortais med 5-2.

Rysk OS-mästare misstänks för dopning

Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade i Peking.

Förra veckan kom uppgifterna om att 31 idrottare misstänks för dopning i samband med OS i Peking 2008. Den ryska OS-guldmedaljören Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade.

Bergqvist om konkurrentens dopning: Är en bomb

Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på Tjitjerova.

Anna Tjitjerova uppges ha varit dopad under OS 2008 i Peking. Den före detta höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på sin tidigare konkurrent.

Skrabb om smärtan: Jag var rädd

”Det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt.”

Simon Skrabb åkte på en ordentlig smäll mot ryggen i måndags. Nu medger han att han var skräckslagen efteråt. ”Det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt.”

Sjukgymnasten om Skrabb: ”Kan inte gå just nu”

Klubbens sjukgymnast säger att läget inte har förbättrats.

Simon Skrabb fick morfin och fördes till sjukhus efter en otäck smäll mot ryggen i Gefles match mot AIK. Klubbens sjukgymnast Daniel Almqvist säger till Yle Sporten att läget inte har förbättrats. ”Han har väldigt ont just nu.”

Skrabb ryggskadad – bars ut på bår

Skrabb ryggskadad - bars ut på bår.

Gefles Simon Skrabb åkte på en ryggskada i hemmamatchen mot AIK och lämnade planen på bår. Han fördes till sjukhus med ambulas efter att ha fått ett knä i ryggen.

Mera nyheter

IS: Ilves ligaexistens hotad

Ilves har inte beviljats licens för nästa säsong.

En stor bomb håller på att brisera i ligaishockeyn, skriver Ilta-Sanomat. Enligt tidningen har Ilves inte beviljats licens för nästa säsong.

På TV i helgen

EHF Final Four: Vem tar över efter Barcelona?

Yle visar semifinalerna och medaljmatcherna 28-29 maj.

Ifjol korades Barcelona till mästare i Champions League i handboll för herrar. I årets upplaga av "Final Four" i Köln är det som vanligt fyra lag om budet, och Yle visar samtliga matcher i direktsändning under veckoslutet.

Stafettkarnevalen

Ishockey-VM

Sportmagasinet

Kärleken segrar – vägen tillbaka

Tre unga löpare berättar om utbrändhet och vägen tillbaka.

Stora krav på sig själv, studier och idrott på toppnivå, den kombinationen kan vara förrädisk. Det vet 400-meterslöparna Ella Räsänen, Katri Mustola och Jonna Julin. Nu är det tunga över. Se programmet här!

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport