• Akademiska bokhandeln i Helsingfors
  30.09.2015 Inrikes

  Nu tar Bonnier över Akademen

  Stockmann har nu slutfört försäljningen av Akademiska Bokhandeln. Det svenska mediebolaget Bonnier Books AB fortsätter med verksamheten. Läs också: Janina Jansson: Bästa Akademen!
  4
 • Janina Jansson är redaktör och arbetar för Svenska Yle.
  29.09.2015 Kultur och nöje

  Janina Jansson: Bästa Akademen!

  När en gammal vän håller på att ge upp andan skriver man gärna ett avskedsbrev. Men trots många fina minnen får det den här gången också formen av en anklagelseskrift.
  11
 • I Mariehamn köper folk böcker i de två bokhandlarna.
  22.07.2015 Kultur och nöje

  På Åland älskar man litteratur

  Mariehamn kan ståta med två bokhandlar som både konkurrerar och samarbetar. Och det är inte billiga priser som gör att det går.
 • Akademiska bokhandeln i Helsingfors
  02.07.2015 Inrikes

  Akademen håller paus i tidningsförsäljningen

  Akademiska Bokhandeln i Helsingfors slutar tillfälligt sälja tidningar under sommaren, medan den nya ägaren Bonnier Books drar upp sina riktlinjer. Det skriver tidningen Vihreä Lanka.
  2
 • Akademiska bokhandeln i Helsingfors
  18.06.2015 Inrikes

  Stockmann säljer Akademiska Bokhandeln

  Stockmann säljer Akademiska Bokhandeln till det svenska medieföretaget Bonnier Books. Den nya ägaren kommer att hålla kvar bokhandlarna i anslutning till Stockmanns varuhus.
  13
 • Stockmann Jumbo.
  04.06.2015 Inrikes

  "Akademen kan få bättre ägare"

  Det bästa för Akademiska Bokhandeln i Helsingfors vore att få en ny ägare, säger en börsanalytiker. Stockmann har inga resurser att utveckla bokhandeln.
  1
 • Författaren Hannele Mikaela Taivassalo poserar i Morgonöppets trädgård.
  04.06.2015 Huvudstadsregionen

  Taivassalo: Det krävs en Willy Wonka för att rädda Akademen

  Ryktet om Akademiska bokhandelns öde kom som en nyhet för författaren Hannele Mikaela Taivassalo, men förvånad blev hon inte.
  1
 • Akademiska bokhandeln i Helsingfors
  04.06.2015 Inrikes

  Kommer Stockmann att sälja Akademen?

  Det går rykten i bokbranschen om att det går så dåligt för Akademiska Bokhandeln att Stockmann tänker sälja verksamheten. Kunderna har varit missnöjda och Stockmanns ledning får sig en känga.
  33
 • Ekenäs och Strömfors ihopsvetsade
  24.04.2015 Östnyland

  Finlands första bokby i Lovisa eller Ekenäs?

  Det finns intresse i både Lovisa och i Ekenäs att grunda Finlands första bokby för begagnade böcker.
  5
 • skylt
  21.01.2015 Östnyland

  Sista sidan vänds för Östnylands enda antikvariat

  Bokstaden Borgå ser ut att förlora en trogen tjänare. Antikvariatet Lukeva stänger snart för gott om ingen ny företagare vill ta över.
 • Köpcentret Galleria på Drottninggatan i Lovisa.
  01.01.2015 Östnyland

  Lovisaföretagen har hopp inför det nya året

  Under det gångna året tog näringslivet i Lovisa ett par tuffa smällar, och många har fått tampas mot de dåliga ekonomiska tiderna. Företagare i centrum av Lovisa har ändå framtidstro inför det nya året.
 • Markku Vento sadlade om från chefredaktör i Borgå till bokhandlare i Fuengirola
  19.10.2014 Kultur och nöje

  Vardagsfint liv som bokhandlare i Spanien

  För drygt sex år sedan sa journalisten Markku Vento och hans fru Eija tack och hej till Finland. De lämnade hus, släkt, vänner och välbetalda jobb för att ta över en bokhandel i Fuengirola i södra Spanien. På den vägen är de.
  3
 • 21.01.2014 Utrikes

  "Bokaffären som vägrade försvinna"

  Näthandeln har lett till stora omvälvningar för bokaffärerna i USA. Men det har ändå inte riktigt gått som man trodde. För det är de stora bokhandelskedjorna som har drabbats mycket hårdare än de små affärerna, skriver Mette Nordström i sin korrespondentkolumn.
 • Inger Aaltonen
  07.08.2013 Österbotten

  Bokförlagen påverkas av den ökade näthandeln

  Bokhandeln står inför stora utmaningar i och med att allt mer av bokförsäljningen flyttar till nätet. För bokförlagen spelar inte näthandeln ännu lika stor roll, men en förändring är på gång säger Inger Aaltonen som är vd för bokförlaget Scriptum.
 • 23.05.2013 Inrikes

  Starbucks öppnar kafé i Akademen?

  Världens största kafékedja Starbucks kommer att öppna ett kafé på paradplats i Akademiska bokhandeln i Helsingfors. Det här enligt information som kulturprogrammet Kultakuume i Yle Radio 1 fått tag på.
  4
 • 19.04.2013 Titta och lyssna

  Nya låtar i Radio Vega

  En hel del intressanta nya låtar i Radio Vega som börjar rulla från och med lördagen den 20 april. Allt från finlandssvensk poetisk visa till frän svensk rock. Radio Vega är den mångsidigaste musikkanalen i Finland.
 • Kenneth Greve
  01.03.2013 Kultur och nöje

  Mannen bakom nakenheten

  Palmes tal blir modern dans och kroppen får ordet i kvällens Pixel. Studiogäst är Kenneth Greve, som nyligen fått förlängt mandat som chef för Nationalbaletten. Han försvarar de barbröstade ballerinorna på scen och ser det inte som erotik, utan som "levande skulpturer".
 • 09.01.2013 Inrikes

  Is toppar försäljningslistor

  Ulla-Lena Lundbergs Finlandiabelönade bokens finska version Jää (Is) toppar listan över mest lästa böcker just nu i bokhandeln. Tätt efter kommer Sofi Oksanens nya bok.
 • Boktid
  08.01.2013 Östnyland

  Is går åt som smör

  Finlandiapristagaren Ulla-Lena Lundberg slår nu alla tiders försäljningsrekord i sin hemstad Borgå.
 • 05.12.2012 Östnyland

  Is går extremt bra åt

  Efter att det blev klart att Ulla-Lena Lundbergs roman Is vann Finlandiapriset så har försäljningen av romanen skjutit i höjden i Borgå.
Subscribe to bokhandlar