• Köpcentret Galleria på Drottninggatan i Lovisa.
  01.01.2015 Östnyland

  Lovisaföretagen har hopp inför det nya året

  Under det gångna året tog näringslivet i Lovisa ett par tuffa smällar, och många har fått tampas mot de dåliga ekonomiska tiderna. Företagare i centrum av Lovisa har ändå framtidstro inför det nya året.
 • Markku Vento sadlade om från chefredaktör i Borgå till bokhandlare i Fuengirola
  19.10.2014 Kultur och nöje

  Vardagsfint liv som bokhandlare i Spanien

  För drygt sex år sedan sa journalisten Markku Vento och hans fru Eija tack och hej till Finland. De lämnade hus, släkt, vänner och välbetalda jobb för att ta över en bokhandel i Fuengirola i södra Spanien. På den vägen är de.
  3
 • 21.01.2014 Utrikes

  "Bokaffären som vägrade försvinna"

  Näthandeln har lett till stora omvälvningar för bokaffärerna i USA. Men det har ändå inte riktigt gått som man trodde. För det är de stora bokhandelskedjorna som har drabbats mycket hårdare än de små affärerna, skriver Mette Nordström i sin korrespondentkolumn.
 • Inger Aaltonen
  07.08.2013 Österbotten

  Bokförlagen påverkas av den ökade näthandeln

  Bokhandeln står inför stora utmaningar i och med att allt mer av bokförsäljningen flyttar till nätet. För bokförlagen spelar inte näthandeln ännu lika stor roll, men en förändring är på gång säger Inger Aaltonen som är vd för bokförlaget Scriptum.
 • 23.05.2013 Inrikes

  Starbucks öppnar kafé i Akademen?

  Världens största kafékedja Starbucks kommer att öppna ett kafé på paradplats i Akademiska bokhandeln i Helsingfors. Det här enligt information som kulturprogrammet Kultakuume i Yle Radio 1 fått tag på.
  4
 • 19.04.2013 Titta och lyssna

  Nya låtar i Radio Vega

  En hel del intressanta nya låtar i Radio Vega som börjar rulla från och med lördagen den 20 april. Allt från finlandssvensk poetisk visa till frän svensk rock. Radio Vega är den mångsidigaste musikkanalen i Finland.
 • Kenneth Greve
  01.03.2013 Kultur och nöje

  Mannen bakom nakenheten

  Palmes tal blir modern dans och kroppen får ordet i kvällens Pixel. Studiogäst är Kenneth Greve, som nyligen fått förlängt mandat som chef för Nationalbaletten. Han försvarar de barbröstade ballerinorna på scen och ser det inte som erotik, utan som "levande skulpturer".
 • 09.01.2013 Inrikes

  Is toppar försäljningslistor

  Ulla-Lena Lundbergs Finlandiabelönade bokens finska version Jää (Is) toppar listan över mest lästa böcker just nu i bokhandeln. Tätt efter kommer Sofi Oksanens nya bok.
 • Boktid
  08.01.2013 Östnyland

  Is går åt som smör

  Finlandiapristagaren Ulla-Lena Lundberg slår nu alla tiders försäljningsrekord i sin hemstad Borgå.
 • 05.12.2012 Östnyland

  Is går extremt bra åt

  Efter att det blev klart att Ulla-Lena Lundbergs roman Is vann Finlandiapriset så har försäljningen av romanen skjutit i höjden i Borgå.
 • Stefan Brunow, Pia-Maria Lehtola och Staffan Bruun
  23.08.2012 Kultur och nöje

  Höstpremiär för Pixel

  Reportage från världens största konstutställning, Documenta i tyska Kassel, som i år är bredare och mer utspridd än någonsin. Deckarförfattaren och bokhandelskramaren Staffan Bruun grillas i studion. I kulturmagasinets designerserie möter vi Kasper Hildén.
Subscribe to bokhandlar