• Döden - en serie om livet
  17.04.2014 Titta och lyssna

  Det är döden som ger liv

  Det finns få saker i livet som är så naturligt och fascinerande som döden. Döden finns överallt, på både mikro- och makronivå, och kan till och med framställas på ett underhållande sätt. Döden är det som kan inspirera alla att leva ett rikare liv.
 • 624 brev från min far
  17.04.2014 Titta och lyssna

  Breven och de undantryckta tårarna

  När Caj Grundström från Sibbo var sex veckor gammal stupade hans far, Holger Grundström, under en nattlig strid på Karelska näset. Nu flera år senare har han äntligen läst sina föräldrars brevväxling och tillåter sig själv att gråta
 • Yrke underbarn
  13.04.2014 Titta och lyssna

  När man själv är undret

  Underbarn är sällsynta men finns. Ett sådant underbarn är den unga kompositören och dirigenten Alexander Prior.
 • Tränare Boströms 7 dagar
  09.04.2014 Titta och lyssna

  Fotbollsmästarna i kulisserna

  Följ Sixten Boström, huvudtränare för Helsingforslaget HJK, och hans jobb inför en kommande match. Dokumentären följer honom under sju dagar - från avblåsning i bortamatchen mot FC Lahti till avslutad hemmamatch mot TPS.
 • Maneuvers in the dark
  09.04.2014 Titta och lyssna

  Runt diktaturen med jeans

  Med sitt företag Noko Jeans vill svenska Jakob, Tor och Jacob försöka ta sig förbi diktatorn Kim Jong Il och upprätta direktkontakt med det nordkoreanska folket. De vill öppna folks ögon - men lätt är det inte.
 • Arlös, benlös, makalös
  04.04.2014 Titta och lyssna

  Stor människa i liten kropp

  En film om en ovanligt envis människa. Mikael Andersson är en stor människa i en liten kropp. Han föddes utan armar och ben. I dag har han fru och barn och eget företag.
 • Nora
  03.04.2014 Samhälle

  Prestigefyllt pris för Den fastspända flickan

  Daniel Velasco får världens mest prestigefyllda pris inom grävande journalistik för sin radiodokumentär Den fastspända flickan.
 • Det kommer aldrig att gå
  03.04.2014 Titta och lyssna

  Att lyssna på andra eller följa sin dröm

  Nu är tiden optimal för att starta jordbruk, köpa en gammal nedgången broilerfabrik och fylla den med 300 köttdjur.
 • Den sista ryska limousinen
  03.04.2014 Titta och lyssna

  Yrkesstoltheten - det sista som lämnar fabriken

  Den jättelika lastbilsfabriken ZIL i hjärtat av Moskva, som också tillverkade de specialgjorda limousinerna för Sovjetledarna, är nu nästan helt nedlagd. När de oväntata får en order på tre limousiner står yrkesstoltheten på spel.
 • När vägen blir väglös
  28.03.2014 Titta och lyssna

  Den väglösa vägen i Afrika

  Det finlandssvenska paret Carita och Pähr-Einar Hellström har levt i olika afrikanska länder i 15 år av sitt liv. 1969 åkte familjen, som då bestod av mamma och pappa samt fyra barn i åldern två till sju, till Afrika för första gången. Tanken var att stanna ett år, men ödet ville annorlunda
 • Den stora festen. Familjen Siris yngsta blir konfirmerad
  26.03.2014 Titta och lyssna

  Konfirmationen är livets största individuella fest

  I Kautokeino blir så gott som alla ungdomar konfirmerade. Det är en av livets stora fester. Nästan lika stor som att gifta sig. Det ska vara nya kläder, nya silversmycken och 150 inbjudna gäster. 1
 • 24.03.2014 Kultur och nöje

  Amadeus Prix Italia-kandidat

  I år sänder YLE tre tv-program och fyra radioprogram till Prix Italia, världens äldsta internationella tävling för tv, radio och webb. Bland YLE:s kandidater till pris finns Radio Vegas klassiska musikmagasin "Amadeus". 1
 • Kismet
  21.03.2014 Titta och lyssna

  Såporna som samhällspåverkare

  Dokumentären Kismet utforskar de turkiska såpoperornas framgång i Mellanöstern, Nordafrika och Balkan och hur de påverkar kvinnor i hela regionen.
 • Kyrkogårdsö
  21.03.2014 Titta och lyssna

  På naturens villkor i den åländska skärgården

  Kyrkogårdsö är en avlägsen ö i den åländska skärgården i Kökars kommun. Här bor åtta människor och ön har tillhört släkten Nordberg i 16 generationer.
 • Harri Hursti
  20.03.2014 Titta och lyssna

  Harri Hursti – jämsides med bovarna

  När det estniska lokalvalet gick av stapeln i höstas, fanns Harri Hursti och hans fru Maggie McAlpine på plats i Tallinn i egenskap av experter på e-röstning.
 • Harri Hursti - jämsides med bovarna
  19.03.2014 Titta och lyssna

  Finskt geni jämsides med bovarna

  Som nioåring tjänade unga geniet Harri Hursti fickpengar på att programmera datorer. Idag jobbar han med datasäkerhet i Atlanta i USA och mycket av hans tid går åt till att hålla jämna steg med brottslingarna.
 • KÄrlekens irrvägar
  19.03.2014 Titta och lyssna

  Hennes drömmar och hans ärlighet

  Övervinner kärleken allt? Fyra kanadensiska kvinnor griper chansen och blir upp över öronen kära i män som behandlar dem med respekt, överflödande kärlek och dessutom är romantiska. Sådana män hittar de inte i sin näromgivning.
 • Råkost i rätten
  11.03.2014 Titta och lyssna

  Levande föda - hälsa eller vanvård?

  Tom har endast ätit levande föda sedan han var fem år gammal. Hans mamma Francis anser att det är det mest hälsosamma som finns, men alla är inte av samma åsikt. 1
 • Syrienkrigets ansikte
  10.03.2014 Titta och lyssna

  Bilder fulla av råhet och smärta

  Inbördeskriget i Syrien är ett krig som ingen kan vinna, men ingen är heller beredd att sluta fred. Niklas Meltio har sju gånger åkt till Aleppo för att dokumentera konflikten – oftast med livet som insats.
 • Far till 100 barn
  03.03.2014 Titta och lyssna

  Ed är far till 100 barn

  En gång i tiden var det bara kungar och hövdingar som kunde ha en hel flock med barn. Idag kan en turistguide i en förort till Maastricht vara pappa till 100 barn.
Subscribe to http://www.yso.fi/onto/koko/p1311