• Agneta Bruun
  26.08.2014 Kultur och nöje

  Så här ska radio låta!

  ”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega, onsdag 27.8.
 • Tvillingsystrana
  25.08.2014 Titta och lyssna

  Från en papplåda till var sitt hörn av världen

  Två babyer hittades i en papplåda år 2003 i en kinesisk by. De adopterades till familjer i var sitt hörn av världen. Kinesiska myndigheter försökte dölja att flickorna var systrar, men ödet ville annorlunda.
 • Okej - 80-talets största poptidning
  14.08.2014 Titta och lyssna

  Okej - en helt ny värld

  På 70-talet spelades sällan ungdomarnas musik på radio och tv. Populärkulturen lyste med sin frånvaro. Allt ändrade med tidningen som skulle bli ett riktigt fenomen i 80-talets Sverige – Okej. Uppseendeväckande reportage och stora färgbilder öppnade upp en värld som dåtidens vuxna inte förstod ett dyft av.
 • Deepak Chopra - min pappa
  11.08.2014 Titta och lyssna

  Mannen bakom myten

  Den indisk-amerikanska läkaren Deepak Chopra övergick från traditionell medicin till att bli ledande författare inom new age, alternativmedicin och ayurveda. Ingen borde känna till mannen bakom myten lika bra som hans son.
 • Regissör Charlotte Airas.
  07.08.2014 Kultur och nöje

  Airas: Tove var fånge i Mumindalen

  I den pinfärska Yle-dokumentären Fånge i Mumindalen porträtterar Charlotte Airas en Tove Jansson som brann för bildkonsten. Genom hennes målningar får vi se en ny sida av konstnären.
  1
 • 25.07.2014 Samhälle

  Tsunamins efterdyningar

  Matti sov då den första vågen slog ner. Han hade baksmälla och var långt ifrån förberedd på en av de värsta naturkatastroferna i vår tid. Det blev hans räddning.
 • Bandet Vintage Puppys
  18.07.2014 Kultur och nöje

  "Allt skit ut bara"

  För en del är musiken nödvändig för att man ska orka leva. Om det handlar veckans kortdokumentär "Året då skivan Noir kom till" av Heidi Grandell-Sonck.
 • Vad hände med Stålmannen?
  10.07.2014 Titta och lyssna

  Vad gör Stålmannen nu för tiden?

  På 80-talet var Karl-David Sundberg stark och tuff VD för SKF Steel och det var då som Tom Alandh porträtterade honom i filmen Stålmannen. I dag är han över 70 år men ligger inte på latsidan.
 • Vad hände med grabbarna på kåken?
  09.07.2014 Titta och lyssna

  Kåkfararna 23 år senare

  År 1990 gjorde Tom Alandh en dokumentär om vanliga män som satt dömda i Hällbyfängelset i Sverige. Nu får vi träffa dem igen 23 år senare. Bland dem Pertti Palokangas - den tuffaste av dem alla.
 • Vad hände med barnen?
  09.07.2014 Titta och lyssna

  En dålig start i livet

  Under årtionden har Tom Alandh dokumenterat livet i svenska problemfamiljer. Vad händer med barnen som får en dålig start i livet och vilken blir deras relation till föräldrarna?
 • Nu är jag kvinna
  09.07.2014 Titta och lyssna

  Ett nytt kön i Casablanca

  I dokumentären Nu är jag kvinna berättar om fem äldre transsexuella kvinnor som alla behandlats av mirakelläkaren Georges Burou. Nu, på deras livs höst, ser de tillbaka på sina liv och sitt könsbyte.
 • Golfkriget
  04.07.2014 Titta och lyssna

  Golf och ekonomiskt spel

  Det har bara tagit några år för spanska Murcia att gå från ett område med uttorkad ödemark till att bli ett centrum för golf. För engelska pensionärer är området en drömvärld där de kan njuta av sin favorithobby och sol. Men i kulisserna pågår också ett ekonomiskt spel.
 • Baby
  04.07.2014 Kultur och nöje

  Vad är en baby?

  Du pappa! Ja, just du! Hur många månader skötte du din baby? Hur många veckor? Dagar? Skötte du alls babyn själv?
  12
 • Män som simmar
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Manliga reflektioner från simbassängen

  Dokumentär som med humor och närhet följer en grupp medelålders män som bildar ett herrlag i konstsim. Det som började som ett skämt en sen kväll på en bar, blir plötsligt en verklighet med träningar två gånger i veckan.
 • Skrotliv
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Motströms i statusfloden

  Många av oss har svårt att kasta bort saker och börjar därför samla allt på hög. Frej Jägerström är mäkta stolta över sina 3 000-4 000 ton skrot. Men jobbet på skroten är egentligen inget jobb - det är en livsstil.
 • Fregan fröjd
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Också sopdykare har regler

  Dokumentärfilmsstuderanden Nina Nordström flyttar in på ett kollektiv i hopp om att kunna leva ett mer ekologiskt liv. Samtidigt provar hon på att ”dyka” efter sin mat från butikernas soptunnor.
 • Kortdokumentärer för radio
  20.06.2014 Kultur och nöje

  Ögonblicken som förändrade livet

  Lyssna! Berättelser är Yle Radio Vegas nya satsning på kortkorta dokumentärer. De berättar ett helt liv på några minuter eller djupdyker ner i en enda avgörande stund.
 • Fotboll, politik och pengar
  19.06.2014 Titta och lyssna

  Fotboll och politik i Ukraina

  I dessa dagar skall alla miljardärer äga en fotbollsklubb. Ukrainska oligarken Akhmetov har pumpat in sina pengar i ukrainska fotbollsklubben Shakhtar Donetsk.
 • Sista generationen
  19.06.2014 Titta och lyssna

  På svenska i svajigt Ukraina

  Långt nere i Ukraina vid floden Dnjepr ligger Gammalsvenskby. Programmet visar hur byborna bevarat sina seder och talar en ålderdomlig svenska med drag av finlandssvenska.
 • Blågula drömmar
  16.06.2014 Titta och lyssna

  Drömmar om landslagsfotboll

  En dokumentärserie om att vara en av Sveriges mest talangfulla fotbollsspelare och 15-årig tjej med drömmar. Det handlar om träning, matcher, uttagningar, oro och glädje
Subscribe to http://www.yso.fi/onto/koko/p1311