• Bandet Vintage Puppys
  18.07.2014 Kultur och nöje

  "Allt skit ut bara"

  För en del är musiken nödvändig för att man ska orka leva. Om det handlar veckans kortdokumentär "Året då skivan Noir kom till" av Heidi Grandell-Sonck.
 • Vad hände med Stålmannen?
  10.07.2014 Titta och lyssna

  Vad gör Stålmannen nu för tiden?

  På 80-talet var Karl-David Sundberg stark och tuff VD för SKF Steel och det var då som Tom Alandh porträtterade honom i filmen Stålmannen. I dag är han över 70 år men ligger inte på latsidan.
 • Vad hände med grabbarna på kåken?
  09.07.2014 Titta och lyssna

  Kåkfararna 23 år senare

  År 1990 gjorde Tom Alandh en dokumentär om vanliga män som satt dömda i Hällbyfängelset i Sverige. Nu får vi träffa dem igen 23 år senare. Bland dem Pertti Palokangas - den tuffaste av dem alla.
 • Vad hände med barnen?
  09.07.2014 Titta och lyssna

  En dålig start i livet

  Under årtionden har Tom Alandh dokumenterat livet i svenska problemfamiljer. Vad händer med barnen som får en dålig start i livet och vilken blir deras relation till föräldrarna?
 • Nu är jag kvinna
  09.07.2014 Titta och lyssna

  Ett nytt kön i Casablanca

  I dokumentären Nu är jag kvinna berättar om fem äldre transsexuella kvinnor som alla behandlats av mirakelläkaren Georges Burou. Nu, på deras livs höst, ser de tillbaka på sina liv och sitt könsbyte.
 • Golfkriget
  04.07.2014 Titta och lyssna

  Golf och ekonomiskt spel

  Det har bara tagit några år för spanska Murcia att gå från ett område med uttorkad ödemark till att bli ett centrum för golf. För engelska pensionärer är området en drömvärld där de kan njuta av sin favorithobby och sol. Men i kulisserna pågår också ett ekonomiskt spel.
 • Baby
  04.07.2014 Kultur och nöje

  Vad är en baby?

  Du pappa! Ja, just du! Hur många månader skötte du din baby? Hur många veckor? Dagar? Skötte du alls babyn själv? 12
 • Män som simmar
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Manliga reflektioner från simbassängen

  Dokumentär som med humor och närhet följer en grupp medelålders män som bildar ett herrlag i konstsim. Det som började som ett skämt en sen kväll på en bar, blir plötsligt en verklighet med träningar två gånger i veckan.
 • Skrotliv
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Motströms i statusfloden

  Många av oss har svårt att kasta bort saker och börjar därför samla allt på hög. Frej Jägerström är mäkta stolta över sina 3 000-4 000 ton skrot. Men jobbet på skroten är egentligen inget jobb - det är en livsstil.
 • Fregan fröjd
  24.06.2014 Titta och lyssna

  Också sopdykare har regler

  Dokumentärfilmsstuderanden Nina Nordström flyttar in på ett kollektiv i hopp om att kunna leva ett mer ekologiskt liv. Samtidigt provar hon på att ”dyka” efter sin mat från butikernas soptunnor.
 • Kortdokumentärer för radio
  20.06.2014 Kultur och nöje

  Ögonblicken som förändrade livet

  Lyssna! Berättelser är Yle Radio Vegas nya satsning på kortkorta dokumentärer. De berättar ett helt liv på några minuter eller djupdyker ner i en enda avgörande stund.
 • Fotboll, politik och pengar
  19.06.2014 Titta och lyssna

  Fotboll och politik i Ukraina

  I dessa dagar skall alla miljardärer äga en fotbollsklubb. Ukrainska oligarken Akhmetov har pumpat in sina pengar i ukrainska fotbollsklubben Shakhtar Donetsk.
 • Sista generationen
  19.06.2014 Titta och lyssna

  På svenska i svajigt Ukraina

  Långt nere i Ukraina vid floden Dnjepr ligger Gammalsvenskby. Programmet visar hur byborna bevarat sina seder och talar en ålderdomlig svenska med drag av finlandssvenska.
 • Blågula drömmar
  16.06.2014 Titta och lyssna

  Drömmar om landslagsfotboll

  En dokumentärserie om att vara en av Sveriges mest talangfulla fotbollsspelare och 15-årig tjej med drömmar. Det handlar om träning, matcher, uttagningar, oro och glädje
 • Sune Bergströms far
  13.06.2014 Kultur och nöje

  "Man blir lite envis och lat"

  Det räcker inte att hemvårdarna kommer och byter blöjor, tvättar och klär på den gamla, ger mediciner och värmer maten i mikron om den gamla sedan där hemma i sin ensamhet glömmer att äta den uppvärmda maten, glömmer att ta sina mediciner och kanske blir liggande hela långa dagen i sina våta blöjor, skriver Sune Bergström.
 • KAJ pjasar på TV
  13.06.2014 Titta och lyssna

  KAJ pjasar på tv

  Jag fick äran att följa med Humorgruppen KAJs kreativa process under en varm vår i Helsingfors. KAJ skulle skriva en ny låt, och jag skulle dokumentera processen. Jag trodde det skulle vara ostrukturerat och kaotiskt. Men riktigt så var det inte.
 • Humorgruppen KAJ
  10.06.2014 X3M

  Dokumentärfilm: KAJ pjasar på TV

  Humorgruppen KAJ har sålt slut Wasa Teater 24 gånger, har över 100 000 visningar på YouTube, och har vunnit priser för sina sånger. Den här dokumentären ger en unik inblick i deras vardag, visar nervositeten före ett uppträdande, och hur processen att skriva en ny låt går till. Se trailern här.
 • Fotbollens tempel - Maracana stadion
  04.06.2014 Titta och lyssna

  Maracana och Brasiliens revansch

  Maracana stadion i Rio de Janeiro är ett av världens största stadion och ett monument för den brasilianska fotbollen och kulturen. Nu skall förbannelsen som ligger över stadion från år 1950 brytas.
 • Conny Wiik 1 år
  23.05.2014 Kultur och nöje

  "Jag kom med flygplan, inte med stork"

  ”Jag kan ju ha blivit bortrövad och såld också, det vet vi inte”. Conny Wiik kom till Finland från Taiwan som ettåring, under en tid då det inte fanns någon lagstiftning i Finland gällande internationell adoption. Efter 33 år söker Conny nu svar på vem och var hans biologiska mamma kan vara. 2
 • Den nordiska mardrömmen 2
  21.05.2014 Titta och lyssna

  Mardrömmen från Finland

  Robert Helenius har alltjämt siktet inställt på världsmästerskap. Motståndarna blir allt tuffare och skador försvårar vägen till toppen. Nu har den "Nordiska mardrömmen" slagit sig ner i Finland för att nå sina drömmars mål.
Subscribe to http://www.yso.fi/onto/koko/p1311