• Hebron-bon Laila Hasan var förväntansfull inför sönernas återkomst.
  16.12.2014 Kultur och nöje

  I väntan på lyckan

  Imorgon är dagen som Laila Hasan har väntat på i över ett år. Dagen då familjen är samlad igen. Dagen då hennes äldsta son äntligen släpps ut ur fängelset. Lyssna! Nanette-Marie Forsströms kortdokumentär beskriver en mors oro och längtan på ockuperad palestinsk mark.
 • Jyrki har tre bastuturer i veckan.
  10.12.2014 Kultur och nöje

  I bastun talar man om sport och kvinnor

  Många drömmer nu om mera gemenskap med sina grannar. Hobbyutrymmen och gemensamma bastuturer är en ny trend i husbolagen. I sin kortdokumentär berättar Jyrki Häyrinen om bastuns betydelse för honom och hans grannar. Och avslöjar vad man talar om i bastun så där karlar emellan ...
 • Kronohagen
  08.12.2014 Titta och lyssna

  En tidsresa i Kronohagen

  Man behöver inte resa till världens ende för att hitta fascinerande ställen. Gör en tidsresa i Helsingfors hjärta, Kronohagen. Här finns många av stadens äldsta hus och gator, var och en med sin egen historia.
 • TaDaM, 20 år punkt slut
  08.12.2014 Titta och lyssna

  TaDaM - från Hair till graven

  Musik- och kulturskolan Sandels satsning på att utbilda unga förmågor i teater, musik och dans fick ett plötsligt slut. Ett slut som fick många att undra varför ett så framgångsrikt koncept måste läggas ner.
 • Jag såg mig själv
  08.12.2014 Titta och lyssna

  Den sargade själen bakom framgångarna

  Cris af Enehielm är en av de mest särpräglade rösterna i den finländska teater- och bildkonstscenen. Bakom den framgångsrika konstnären finns dock en mobbad och sargad själ.
 • Penthouse North
  02.12.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  Våningen finns kvar - men inte glamouren

  Agneta Eckemyr var jetsetare och fotomodell på 1970-talet. I dag lever hon ett betydligt mindre glamoröst liv, trots sin våning i New York. De storslagna vyerna över Central Park är hennes lycka, men också hennes förbannelse.
 • Optimisterna
  02.12.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  I ett lag är man inte ensam

  Optimisterna är en känsloladdad men samtidigt humoristisk dokumentär om ett volleybollag i norska Hamar. Damerna i åldern 66 till 98 har tränat idogt en gång i veckan de senaste 40 åren men inte spelat en match på 30 år.
 • Min pappa i sin mammas famn.
  01.12.2014 Kultur och nöje

  De överlevde kriget med en hårsmån

  Farmor kastade sig på golvet och i samma sekund genomborrade granatsplittret länstolens ena sida. Både farfar och farmor sårades svårt och i farmors gravida mage låg min pappa. I Annika Sylvin-Reuters kortdokumentär spelar ett hål i en stol huvudrollen.
 • Hjätinnebarn
  26.11.2014 Titta och lyssna

  Du får aldrig nämna din pappa

  Det är fortfarande tabu att tala om de över 80 000 män som stupade i krigen. Till och med på de stupades dag tenderar festtalen att handla om veteraner, krigsinvalider och möjligen lottor, men mera sällan om dem som faktiskt satte livet till, och nästan aldrig om de familjer de lämnade efter sig.
 • Girlpower
  26.11.2014 Titta och lyssna

  Med girlpower och trummor mot lyckan

  "Följ dina drömmar och dina drömmar följer dig!". Så skriver Vicky Österberg i sitt Twitterflöde hösten 2013. Det är då som hon kämpar som hårdast för att hålla fast vid sin dröm att en dag stå på de stora scenerna inför tusentals människor, bakom sitt trumset och med ett stort V bakom sig.
 • Isabelle Caro - anorexins ansikte
  26.11.2014 Titta och lyssna

  Anorexins ansikte

  När fotografen Oliviero Toscani gjorde en anti-anorexi kampanj 2007 valdes Isabelle Caro till modell. Vid tillfället vägde hon 32 kg och åsynen av hennes nakna utsvultna kropp skapade uppståndelse. Vem var hon egentligen?
 • Stillbild från dokumentärserien "Veden saartamat", regisserad av Petteri Saari. Användes i samband med ett pressmeddelande om dokumentärserien.
  21.11.2014 Östnyland

  Petteri Saario fick 10 000 euro

  Årets konststipendium av Aktiastiftelsen i Borgå gick till Petteri Saario. Han har regisserat kring tjugo dokumentärfilmer.
 • Like a rockstar
  18.11.2014 Österbotten

  André Linman: Jag ångrar ingenting

  Under sju år följde ett kamerateam Sturm und Drang. Nu har dokumentären Like a Rockstar premiär på Yle fem. Medlemmarna i bandet var tonåringar då de slog igenom. - Vi hade inte lösa tyglar. Men det var svårt för våra föräldrar att hålla kolla på allt vi gjorde, säger sångaren André Linman.
  6
 • Like a rockstar
  17.11.2014 Titta och lyssna

  Sturm und Drang - hela resan

  Tragikomisk berättelse om metallbandet Sturm und Drang från Vasa. Vad händer med unga tonårspojkar då man blir berömd snabbt utan att vara mogen för det? Vad händer när både närmiljön och skivbolaget blundar och trycker på gasen i jakten på ära och berömmelse?
  2
 • Konst för miljoner
  14.11.2014 Titta och lyssna

  Konst bara för de rika

  Världen för den samtida konsten förändras snabbt. Dokumentären Konst för miljoner frågar konstsamlare, museidirektörer, gallerister och konstnärer hur de ser på utvecklingen när bara rika har möjlighet att ta del av konst.
 • Ensamma med smärtan
  07.11.2014 Titta och lyssna

  Du har inte borrelios – du är deprimerad

  Borreliospatienter får inte hjälp utan klassas istället som deprimerade. Annalina Ahlblad råkade ut för en allvarlig ridolycka för några år sedan och lider sedan dess av ständiga smärtor. Vården måste hon fixa privat och den slukar stora summor pengar.
  12
 • Jeppe Cavonius, barbro lindqvist-helle,
  06.11.2014 Huvudstadsregionen

  Tian i Åshöjden har räddat elever i tjugo år

  Jeppe Cavonius var en skoltrött tonåring när han började i klass 10 i Åshöjden år 1994. I dag, tjugo år senare, träffar han sin lärare och minns året med värme.
  1
 • Den perfekta familjen
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Smärtsam resa tillbaka till DDR

  Den 8 mars 1977 utanför den östtyska kusten. I den tidiga morgonen försöker en 5-personers familj fly från DDR. De flyr i 2 kajaker. Vinden tilltar, vattnet är iskallt och vågorna farligt höga.
 • Kanelbullarna
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Rolig och modig språkresa

  "Pakkoruotsi har blivit min hobby. Mitt svenska ordförrådet är så liten, att det är som lek att bilda satser." Kanelbullarna är en dokumentärfilm om Jouko Ollikainens roliga och modiga resa till det svenska språket.
 • Klass 10
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Ett extra år vid livets vägskäl

  Möt en grupp sextonåringar som befinner sig i ett av livets vägskäl. De har gått ut nian men blivit utan den studieplats de önskat sig och går därför på tionde klass i Åshöjdens grundskola.
  1
Subscribe to http://www.yso.fi/onto/koko/p1311