• Like a rockstar
  18.11.2014 Österbotten

  André Linman: Jag ångrar ingenting

  Under sju år följde ett kamerateam Sturm und Drang. Nu har dokumentären Like a Rockstar premiär på Yle fem. Medlemmarna i bandet var tonåringar då de slog igenom. - Vi hade inte lösa tyglar. Men det var svårt för våra föräldrar att hålla kolla på allt vi gjorde, säger sångaren André Linman.
  6
 • Like a rockstar
  17.11.2014 Titta och lyssna

  Sturm und Drang - hela resan

  Tragikomisk berättelse om metallbandet Sturm und Drang från Vasa. Vad händer med unga tonårspojkar då man blir berömd snabbt utan att vara mogen för det? Vad händer när både närmiljön och skivbolaget blundar och trycker på gasen i jakten på ära och berömmelse?
  2
 • Konst för miljoner
  14.11.2014 Titta och lyssna

  Konst bara för de rika

  Världen för den samtida konsten förändras snabbt. Dokumentären Konst för miljoner frågar konstsamlare, museidirektörer, gallerister och konstnärer hur de ser på utvecklingen när bara rika har möjlighet att ta del av konst.
 • Ensamma med smärtan
  07.11.2014 Titta och lyssna

  Du har inte borrelios – du är deprimerad

  Borreliospatienter får inte hjälp utan klassas istället som deprimerade. Annalina Ahlblad råkade ut för en allvarlig ridolycka för några år sedan och lider sedan dess av ständiga smärtor. Vården måste hon fixa privat och den slukar stora summor pengar.
  12
 • Jeppe Cavonius, barbro lindqvist-helle,
  06.11.2014 Huvudstadsregionen

  Tian i Åshöjden har räddat elever i tjugo år

  Jeppe Cavonius var en skoltrött tonåring när han började i klass 10 i Åshöjden år 1994. I dag, tjugo år senare, träffar han sin lärare och minns året med värme.
  1
 • Den perfekta familjen
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Smärtsam resa tillbaka till DDR

  Den 8 mars 1977 utanför den östtyska kusten. I den tidiga morgonen försöker en 5-personers familj fly från DDR. De flyr i 2 kajaker. Vinden tilltar, vattnet är iskallt och vågorna farligt höga.
 • Kanelbullarna
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Rolig och modig språkresa

  "Pakkoruotsi har blivit min hobby. Mitt svenska ordförrådet är så liten, att det är som lek att bilda satser." Kanelbullarna är en dokumentärfilm om Jouko Ollikainens roliga och modiga resa till det svenska språket.
 • Klass 10
  06.11.2014 Titta och lyssna

  Ett extra år vid livets vägskäl

  Möt en grupp sextonåringar som befinner sig i ett av livets vägskäl. De har gått ut nian men blivit utan den studieplats de önskat sig och går därför på tionde klass i Åshöjdens grundskola.
  1
 • Lina Falcken på promenad i regnet.
  30.10.2014 Samhälle

  Afasin blev början på ett nytt liv

  Ibland kan ett felsteg få konsekvenser för resten av livet. Efter att Lina Falcken som 29-åring föll i en trappa började hennes nya liv, ett liv där hon måste lära sig tala på nytt och anpassa sina drömmar efter de gränser en hjärnskada sätter.
 • Master of the Universe
  30.10.2014 Titta och lyssna

  Finansmannen som hade världen i sina händer

  Finansmannen Roger Voss vandrar försynt runt i tomma kontor och konferensrum i Frankfurt. Som 50-åring kan han nu se tillbaka på de hektiska åren på finansmarknaden som vissa dagar kunde ge honom miljontals dollar. Till slut sprack bubblan.
 • Expedition Den gamle och havet
  24.10.2014 Titta och lyssna

  Jakten på Hemingway och en spjutfisk

  Följ med på ett äventyr i Ernest Hemingways fotspår. Martin Falklind har drömt om att någon gång få dras fram över havet av en fisk större än både han själv och båten. Han lockar med två vänner på en expedition som kommer att bli långt svårare än vad han tänkt sig.
 • Elias pekingopera
  24.10.2014 Titta och lyssna

  Från Vasa till operakultur i Kina

  Pekingopera eller jingju är den idag mest spelade operaformen i Kina och den har en nationell snarare än lokal karaktär. I dokumentären följer vi med skådespelaren Elias Edstöm, 24 år, inför hans andra studieresa till Peking.
 • Ann-Sophie, Karin och Peter på väg till "Svarvarn".
  24.10.2014 Kultur och nöje

  Det galnaste program jag nånsin gjort

  Så var det med den saken! Min radiodokumentär om galenskap blev gjord och jag tror att jag klarade mig med förståndet i behåll - men jag är inte helt säker. (För hur kan man egentligen veta? Vet man när man har blivit galen? Har jag kanske alltid varit pöllo? Och varför har galenskap alltid intresserat mig?)
  3
 • Min pappas strippklubb
  23.10.2014 Titta och lyssna

  Strippklubben och demonerna

  I början av 80-talet var familjen Cohan en väl sammansvetsad judisk familj i förorten - men allt skulle förändras. Några dåliga affärer gjorde pappa Roger till ägare av en strippklubb. Ett beslut som både håller familjen samman och sliter den isär.
  2
 • Fritt fall
  09.10.2014 Titta och lyssna

  Recept på fritt fall

  Allt fler studerande vänder sig till Studenthälsan för psykiska problem relaterade till studiestress, sömnproblem och en oro för framtiden. Alla får inte den hjälp de behöver. Lucas hoppade ut från sjukhusets fjärde våning och krossades mot asfalten. Han lever.
 • Uppvuxen i Hippieland
  08.10.2014 Titta och lyssna

  Hippievärderingarna lever kvar

  1970 grundade 1500 hippies ett kollektiv i Tennessee. Medlemmarna gav upp sin egendom, odlade sin egen mat, födde sina barn i hemmet och byggde upp ett självförsörjande samhälle. Systrarna Rena och Nadine växte upp här med en judisk mamma från Beverly Hills och en far med rötterna i Puerto Rico.
 • Mamma, pappa, barn, 30-tal
  07.10.2014 Kultur och nöje

  Det livet tog

  På gravstenen fanns redan den döda maken Harrys och dottern Birgittas namn. Den dagen då Greta Carpelan kunde läsa även sitt eget namn på gravstenen, blev hon själaglad. Hon kände sig mindre ensam.
 • Mina pappor, min mamma och jag
  07.10.2014 Titta och lyssna

  Familjen och kollektivet

  Gemensamt ägande, sexuell frihet och uppspjälkande av kärnfamiljen var grundstenarna i ett av Europas största kollektiv, Friedrichhof. Filmaren Paul-Julien Robert växte upp här och återvänder nu för att hitta sina rötter och komma underfunn med begreppet "familj".
 • Stillbild från dokumentärserien "Veden saartamat", regisserad av Petteri Saari. Användes i samband med ett pressmeddelande om dokumentärserien.
  06.10.2014 Östnyland

  Borgåproduktion fick pris på dokumentärfestival

  Den film i dokumentärserien ”Omringade av vatten" som handlar om Kvarken har utnämnts till den bästa finländska naturdokumentären under den internationella Wildlife Vaasa-filmfestivalen.
Subscribe to http://www.yso.fi/onto/koko/p1311