X3M.YLE.FI

Christopher: Filmbeviset togs kanske aldrig bort

Christophers andra album Told you so hänger kvar i toppen på listorna hemma i Danmark. Själv har han hängt i Finland med Anna Abreu. Det slutade så klart på karaokebar.

Publicerad .
Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.

Alla älskar Johnny Depp2

Jag älskar Johnny Depp innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

Publicerad .
Brian Johnson och Angus Young kunde ta pension.

Banden som kunde ge upp 13

Det går rykten om att AC/DC ska lägga av. Inte en dag för tidigt säger vi. Här är fler band som kunde säga upp kontraktet.

Publicerad .
Axl Smith är gäst hos Succémorgon.

Pakkosuomi med Axl Smith

Axl Smith gästade Succémorgon och pratade om sin nya singel. Han fick också delta i Teds pakkosuomitävling. Vi undrar om inte Ted övat på sin finska i smyg?

Publicerad .
popband

Musik som champagne

Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

Publicerad . Uppdaterad .

NÖJE

This is f#cking vårtecken

Det finns saker som kan vara väldigt förbryllande för en turist som besöker Finland just nu. Men de är alldeles vanliga, finska vårtecken.

Anna Abreu duschar Fredrika

När Anna Abreu gästade Succémorgon talade hon om sin nya singel Ra-ta-ta-ta, duschade Fredrika och pratade danska.

Publicerad . Uppdaterad .

NÖJE

Kommer de att lösa kaffemysteriet?

Kaffemysteriet på X3M

Fredrika försöker ta reda på vem som använt Janne och Teds ögonsten: kaffemaskinen. Vi har tre huvudmisstänkta, men vem är egentligen förövaren? Följ med i kaffemysteriet.

Publicerad . Uppdaterad .
Don Rosa och Tuomas Holopainen

Don Rosa ritar inte Musse Pigg 1

Den kända Kalle Anka-tecknaren Don Rosa har gjort Tuomas Holopainens nyaste albumomslag. Det föreställer så klart Joakim von Anka, för något annat än ankor vill han inte rita.

Publicerad . Uppdaterad .
De Eurovisa studion.

Bakom kameran på De Eurovisa

Kommer panelen egentligen överens då kameran inte rullar? Varför vill Patric Sarin dra skjortan av sig? Och vem av De Eurovisa-stjärnorna kräver en helt egen burk med glitter? Här avslöjas vad som egentligen händer i kulisserna av De Eurovisa.

Publicerad . Uppdaterad .

Anmäl dig till Popturné 2014!

Vill du bli vårt nästa Satin Circus? Har du en röst av guld och en briljant låt? Är du en oetablerad artist? Då ska du bums anmäla dig till Popturné 2014!

Linnéa och Erica Hjerpe tävlar gärna, men vem är mest träffsäker?

Ringkastning med systrarna Hjerpe

Serien Syskonkärlek fortsätter med de sportiga systrarna Hjerpe. Vem är mest tävlingsinriktad? Vi kan avslöja så här mycket: det blir en hård kamp.

Publicerad .
Den nya bästsäljaren "Nalle åker på skattjakt" får barnen att tjuta av glädje.

Nalle åker på skattjakt1

Ni har väl inte missat den nya barnboken Nalle åker på skattjakt? Nu i en bokaffär nära dig.

Publicerad .
jocke sjunger

Jockehontas sjunger Beatles 5

Smoukahontas fick virala hittar med att använda sig av sin röst i olika stilar, kanske Jocke kan göra samma sak?

Publicerad .
De Eurovisa.

Se del ett av De Eurovisa

Missade du den första delen av De Eurovisa på Yle Fem? Misströsta inte. Avsnittet ligger nu uppe på Yle Arenan.

Publicerad .
Lotten Lindborg-Suhonen

Ted konfronterar sin skräck

Masterchef-Lotten var gästprogramledare i Succémorgon idag (11.4). Förutom att hon deltog i El Duello med ett otroligt otippat tema hämtade hon också med sig något som fick Ted att ändra hela sin uppfattning om mat.

Publicerad .

Kör 60 and I know it

Myteriet

Tom of Finland.

Mannen bakom Tom of Finland 6

Tom of Finlands teckningar ska bli frimärken i början av september. Men vem är mannen bakom pseudonymen Tom of Finland, alltså Touko Laaksonen?

Publicerad . Uppdaterad .

Varför religionsfostran i skolan? 2

Regissör och konsult Linda Mokko tycker att religion och skola inte hör ihop. - Att sjunga och lyssna på psalmer med religiösa budskap i skolan är ytterst skadligt för både religionsfrihet och frihet från religion.

Publicerad .

Tisdagspodden

Jämställdhetslag, löneskillnader, katastrofen på Hillsborough, bomberna i Boston och metro med Tommo Pohjola blir det i dag. Varsågoda här är tisdagspodden med Kia!

Hillsborough 96

25 år sedan Hillsborough

I dag har det gått 25 år sedan den händelse som fick fotbollsvärlden runt om i världen att stanna upp. Den 15 april gick 96 personer till en fotbollsmatch, och kom aldrig hem igen.

Publicerad . Uppdaterad .
Tallink Romantika-fartyg

Guide mot våld på partyfärjor 2

Kalla fakta satte igång en debatt om våldtäktsoffrens ansvar på partyfärjor. Vi riktar blicken mot gärningsmännen med en guide i när det är okej att våldta. Spoiler: Aldrig!

Publicerad . Uppdaterad .
juha malinen

Fotbollstränare förklarar missförstånd

Fotbollsligan mest finländska lag och namn som kan uttalas rätt. Fotbollstränaren förklarar vad han egentligen menade med kommentarerna.

Publicerad . Uppdaterad .
Grand Theft Auto V

”Jag har rätt att vara här” 8

Det diskuteras mycket kring kvinnor inom spelbranschen. Ingen som läser speltidningar eller är engagerad i spelvärlden kan ha undgått kritiken mot mansdominansen och de snedvridna könsidealen.

Publicerad . Uppdaterad .

Gör vår sajt ännu bättre!

Vi är nyfikna på varför just du hittade till vår sajt idag och om du gillar vad vi gör. Kanske du har tips på vad vi kunde göra mer av? Vill du läsa om Miley Cyrus eller Justin Bieber, om Timshel eller Clarissa? Är det mer humor vi borde göra eller hålla oss till reportage och intervjuer? Gillar du våra mingelreporage och bildgallerier?

Klicka här och berätta vad du tycker!

Simon - The streetgame

Musik

Pernilla och Jonas Karlsson

Fulla tjejer i bakgrunden på Anna Abreus nya låt 1

En av Finlands just nu största och bästa producenter, Jonas Karlsson besökte oss på X3M. Han berättade bland annat hur man ska gå till väga om man skrivit en bra låt och snackade lite om Anna Abreus nya singel Ra-ta ta-ta som han producerat.

Publicerad .

Popbloggen: Lana Del Reys nya singel

Anka lyssnar på Lana Del Reys nya singel och sjunker ner i ett svart hål. Ett mysigt svart hål, fyllt med sköna taktbyten.

Publicerad . Uppdaterad .

Sebbe Staxx chillar gärna i Jakobstad

Sebbe Staxx vill rikta om strålkastaren och använda Kartellen för att göra oss uppmärksamma på orättvisorna i samhället. Han tycker det ska bli roligt att göra en spelning i Finland, i stället för att besöka fängelser som han vanligtvis gör.

Publicerad .
Ace Wilder

Ace Wilder älskar att jobba med finländare

Låten Busy doin’ nothing slutade på andra plats i Melodifestivalen, och gjorde Ace Wilder till ett namn på allas läppar. Nu jonglerar sångaren mellan att skriva nya låtar, turnera och ge intervjuer. I sommar uppträder hon på Popkalaset.

Publicerad .
Pojkbandet 5 Seconds of Summer

Veckans nya låtar på spellistan 1

Vi har många nya godingar på spellistan denna vecka. Ett australiensiskt pojkband som blev världskänt när de turnerade med One Direction, svenska soulsensationen Seinabo Sey och Skrillex står för de nya låtarna.

Publicerad .

Skön vårmusik på spellistan

Vi har fått in två härliga låtar på spellistan den här gången. Donkeyboy är tillbaka, och The Black Keys likaså. Härligt så här i vårtider.

Publicerad .

Selfies och sommar på spellistan 3

Än en gång har det kommit in nya låtar på spellistan. Den här veckan kan vi bland annat bjuda på en video som blivit viral, en plagiatskandal och sommarkänslor.

Publicerad .

Film och TV

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad . Uppdaterad .
The Grand Budapest Hotel

Wes Andersons bästa scener

The Grand Budapest Hotel kommer troligen att vara godis, sockervadd och popcorn för ögonen när den har premiär i kväll (11.4). Catzo listar fina Wes Anderson-grejer från tidigare filmer.

Publicerad . Uppdaterad .
Atte, Elmeri och Mirabell

Barnprogrammen i tv 50 år

Yle har sänt barnprogram i 50 år. Jubileumsåret till ära sänder Yle TV2 varje vardagskväll populära gamla barnprogram från olika decennier. Det svenskspråkiga programmet Vi på lilla torget, eller Lilla Torget, gjorde entré år 1964.

Publicerad . Uppdaterad .
Joffrey Baratheon spelas av Jack Gleeson

Popbloggen: Game of Thrones

Ankas liv har åter en mening: Game of Thrones fjärde säsong har börjat. Vad tycker hon om avsnittet, och vad har hon hittat för roliga GoT-videor och bilder?

Publicerad . Uppdaterad .

Jag älskar April Ludgate!

Jag älskar Parks and Recreation. Men det har inte alltid varit så. Jag började se på serien två gånger men slutade båda gångerna efter mindre än två avsnitt. Jag undrade varför i hela världen alla skrev om det och det fick priser und so weiter, tills jag gav det en tredje chans.

Scen ur filmen Filth.

Moderna filmpärlor1

Vi listar blivande klassiker du kanske missat från 2010-talet.

Publicerad .
Hur lika är Beatrice och Katniss egentligen?

Divergent vs The Hunger Games

Först kom The Hunger Games och nu kommer Divergent. Hur lika är egentligen de framtidsdystopiska filmerna med varsin stark kvinnlig huvudroll?

Publicerad .
Metallica

Världens bästa musikdokumentärer

En titt bakom kulisserna på musiken levererar filmguld. Här är vår topp trea på de bästa musikdokumentärerna.

Publicerad .
Bild från filmen The Book Thief

Bästa bokfilmerna

Filmer baserade på böcker i all ära, men nu uppmärksammar vi filmer som handlar om böcker...fast alla tre filmer nog baserar sig på böcker. Knepigt!

Publicerad .
Orson Welles som Charles Foster Kane

Världens bästa trailers 3

Trailern fyller hundra år, hurra! Det firar vi genom att titta på de bäst gjorda små filmsnuttarna genom tiderna. Bänka dig framför datorn och njut.

Publicerad .

X3M-TV

nicke och magnus

Tre filmer om the hood

Yo in da hood. Filmkammaren goes gangsta och listar tre filmer som handlar om livet i förorten.

Publicerad .
Pernilla försöker fuskgråta.

Frillan och Prillan i triangeldrama

Det kräver alltid en massa planering när man ska berätta riktigt stora nyheter. Frida och Pernilla från Stiftelsen får proffshjälp.

Publicerad . Uppdaterad .
 
 

Tipsa X3M

Är du stans bästa DJ? Spelar du i ett band? Är dina låtar en succé på youtube? Vi tar hela tiden emot tips om nya band.

Nyligen publicerat

 • Chrispoher sjunger gärna karaoke tillsammans med Anna Abreu.
  Publicerad .

  Christopher: Filmbeviset togs kanske aldrig bort

  Christophers andra album Told you so hänger kvar i toppen på listorna hemma i Danmark. Själv har han hängt i Finland med Anna Abreu. Det slutade så klart på karaokebar.

 • Pernilla Karlsson och Frida Lindholm.
  Publicerad .

  Podcasten du MÅSTE höra under påsk

  Maximera det goda och minimera det fittiga! Så säger komiker Lotta Backlund om livet.

 • Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.
  Publicerad .

  Alla älskar Johnny Depp2

  Jag älskar Johnny Depp innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

 • Brian Johnson och Angus Young kunde ta pension.
  Publicerad .

  Banden som kunde ge upp13

  Det går rykten om att AC/DC ska lägga av. Inte en dag för tidigt säger vi. Här är fler band som kunde säga upp kontraktet.

 • Axl Smith är gäst hos Succémorgon.
  Publicerad .

  Pakkosuomi med Axl Smith

  Axl Smith gästade Succémorgon och pratade om sin nya singel. Han fick också delta i Teds pakkosuomitävling. Vi undrar om inte Ted övat på sin finska i smyg?

 • Publicerad .

  Varför religionsfostran i skolan?2

  Regissör och konsult Linda Mokko tycker att religion och skola inte hör ihop. - Att sjunga och lyssna på psalmer med religiösa budskap i skolan är ytterst skadligt för både religionsfrihet och frihet från religion.

 • popband
  Publicerad . Uppdaterad

  Musik som champagne

  Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

 • Anna Abreu
  Publicerad . Uppdaterad

  Anna Abreu duschar Fredrika

  När Anna Abreu gästade Succémorgon talade hon om sin nya singel Ra-ta-ta-ta, duschade Fredrika och pratade danska.

 • Pernilla och Jonas Karlsson
  Publicerad . Uppdaterad

  Fulla tjejer i bakgrunden på Anna Abreus nya låt1

  En av Finlands just nu största och bästa producenter, Jonas Karlsson besökte oss på X3M. Han berättade bland annat hur man ska gå till väga om man skrivit en bra låt och snackade lite om Anna Abreus nya singel Ra-ta ta-ta som han producerat.

 • Hillsborough 96
  Publicerad . Uppdaterad

  25 år sedan Hillsborough

  I dag har det gått 25 år sedan den händelse som fick fotbollsvärlden runt om i världen att stanna upp. Den 15 april gick 96 personer till en fotbollsmatch, och kom aldrig hem igen.

 • Kommer de att lösa kaffemysteriet?
  Publicerad . Uppdaterad

  Kaffemysteriet på X3M

  Fredrika försöker ta reda på vem som använt Janne och Teds ögonsten: kaffemaskinen. Vi har tre huvudmisstänkta, men vem är egentligen förövaren? Följ med i kaffemysteriet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Popbloggen: Lana Del Reys nya singel

  Anka lyssnar på Lana Del Reys nya singel och sjunker ner i ett svart hål. Ett mysigt svart hål, fyllt med sköna taktbyten.

 • petski står i parken
  Publicerad . Uppdaterad

  This is f#cking vårtecken

  Det finns saker som kan vara väldigt förbryllande för en turist som besöker Finland just nu. Men de är alldeles vanliga, finska vårtecken.

 • molly rosenström sjunger
  Publicerad . Uppdaterad

  Molly pratar om Jannes körkunskaper och sitt nya album

  Bara 14 år gamla Molly Rosenström har just släppt sitt splitternya debutalbum Stardust och gästade därmed Succémorgon

 • Tom of Finland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mannen bakom Tom of Finland 6

  Tom of Finlands teckningar ska bli frimärken i början av september. Men vem är mannen bakom pseudonymen Tom of Finland, alltså Touko Laaksonen?