X3M.YLE.FI

Beyoncé dansar på en takterass.

Beyoncé dansar med selfie stick

Popbloggen: Stoppa pressarna. Beyoncé har släppt en ny video. Eller hon gjorde det egentligen redan i fredags, men eftersom vi alla varit hemma och haft mysveckoslut har vi inte ännu uppmärksammat det här på Popbloggen.

Publicerad .
Klas Eriksson

Klas Eriksson skämtar om finnar

Klas Eriksson från Jokkmokk i Sverige gör succé på Facebook. Hans sex sekunder långa humorvideor har visats tusentals gånger, och på tre veckor har han fått över 50 000 gilla-markeringar. Vi utmanade honom att skämta om Finland.

Publicerad .
Taylor Swift på scenen.

Inget tomrum hos Taylor Swift

Måndag betyder nya låtar, den här veckan hör vi bland annat Taylor Swift och Bastille. Vi får också minimalistisk elegans av det nya franska stjärnskottet The Avener.

Publicerad . Uppdaterad .
Använd hjärtat, hjälp en äldre

Ge ett löfte om att använda hjärtat!

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Här bjuder vi på ett litet hjälpmedel för att via små gärningar sprida glädje, både för dig och äldre personer nära dig. #AnvändHjärtat

Publicerad . Uppdaterad .

Myteriet

Måndagspodden

Vad handlar Använd hjärtat-kampanjen om? Vi tar också upp familjetragedin i Kuopio och skjutningen i Cleveland. Emotikoner har blivit ett nytt tyst språk över landsgränser. Hon ska representera miljontals unga européers intressen: Johanna Nyman gästar studion.

Astronauten Leland Melvin

Möt NASA-astronauten Leland

Många barn drömmer redan tidigt om att bli astronauter. Det gjorde inte Leland Melvin, men idag har han besökt rymden två gånger. Myteriet träffade den före detta NASA-astronauten Leland.

Publicerad . Uppdaterad .
My och Anka har läst Gone Girl.

Kias bokklubb: Gone Girl

Bokklubben är tillbaka. Den här gången har vi läst ”Gone Girl” av Gillian Flynn. Vi lär känna det gifta paret Amy och Nick Dunne som bor i en villa i mellersta USA. Amy försvinner på sin och Nicks femåriga bröllopsdag. Som äkta man blir han naturligtvis huvudmisstänkt.

Publicerad . Uppdaterad .
Snö och kalla vindar har blåst in över Geneve-sjön i Schweiz 7 februari 2012

Frys dig smal 5

Ny forskning visar att man kan frysa sig smal. Vi har bruna fetter som automatiskt bränner upp kalorier istället för att lagra fett i kroppen. Det betyder att om man utsätter sig för kyla och fryser lite oftare så kan man bli smalare. Myteriet har pratat med en av de ledande forskarna bakom köldexperimentet.

Publicerad . Uppdaterad .
Sthlm Pandas senaste video testar hur folk reagerar när de blir vittnen till våld i hissen.

Vill väcka folk med sociala experiment 5

Ett par grälar i en hiss, mannen blir våldsam, knuffar och slår tjejen. Skulle du ingripa? Det testar den svenska Youtubekanalen Sthlm Panda. Av 53 personer ingrep bara 1. Myteriet ringde upp Konrad Ydhage, en av dem bakom videon.

Publicerad . Uppdaterad .
mörkhårig man i brun läderjacka vid vatten i Köpenhamn

”Kvotering ger oss slöare kvinnor” 6

Den nordiska välfärdsmodellen tillåter en helt medveten ”svaghetsfeminism” som bara förvränger könsdiskussionen, menar danska mansforskaren Hans Bonde.

Publicerad . Uppdaterad .
Återträffen, Anna Odell

Mobbningens djupa spår 1

– Jag blev aldrig bjuden på min egen klassträff, säger Anna Odell. Istället gjorde hon en långfilm av händelsen. Återträffen har Finlandspremiär det här veckoslutet. Ett drama om mobbning, hierarki och illamående.

Publicerad .

NÖJE

Frida Lindholm

Frida Lindholm: Bara för att famo är gammal är hon inte enfaldig 7

Jag älskar redan Använd hjärtat-kampanjen, och den har knappt ens börjat. Eller ja, nu i helgen är det kampanjstart. Det är en viktig kampanj för att uppmärksamma äldre som sitter ensamma i sina lägenheter eller i sina byar.

Publicerad . Uppdaterad .
Blyertspennor

Sexordsromaner med Succémorgon 2

Har du någonsin testat på att skriva en roman med bara sex ord? Är det ens möjligt? Succémorgon passade på att ha en tävling gällande just det här då de hade den prisbelönta författaren Monika Fagerholm som gästprogramledare.

Publicerad . Uppdaterad .
Frillan och Prillan snackade med Fredi Lundén.

Att vara farsa till en tonårsidol

I en exklusiv intervju berättar Fredi Lunden, Isac Elliots pappa, om livet när ens barn blir kändis. Hur hanterar man det hela och hur mycket har Fredi varit tvungen att offra för sin sons karriär?

Publicerad . Uppdaterad .
Monica Fagerholm

Bäst på att sjunga sämst

Den prisbelönta författarinnan Monika Fagerholm var gästprogramledare i Succémorgon. Förutom sin litteratur är hon också prisbelönt för andra saker, bland annat för hennes horribla sångröst. Därför fick hon bland annat sjunga två väder. Detta här vill du inte missa.

Publicerad . Uppdaterad .
Bild på Anna Rukko.

Presidenten bjöd Anna Rukko på fest

Anna Rukko har samlat in 50 000 euro till det nya barnsjukhuset genom att göra smycken och auktionera ut dem på nätet. Förra veckan hittade hon en överraskning bland posten, presidenten bjöd henne till självständighetsbalen.

Publicerad . Uppdaterad .
Sebastian Rejman

Fredrika duschar Sebastian Rejman

Jag har gjort det med min chef, jag har gjort det med Isac Elliot och idag fick jag göra det med Jukebox programledaren Sebastian Rejman. Att spotta någon i ansiktet är helt enkelt inte okej. Speciellt om man inte känner personen i fråga och vill göra ett gott intryck.

Publicerad .

Malin Båtmästar är en äkta foodie

Malin Båtmästar bloggar om mat, har skrivit en bok om mat, och säljer mat i sin egen affär. Vi kan nog lätt säga att livet kretsar kring mat för Malin. Vi hälsade på henne i Sundom där hon är omgiven av ... mat!

Publicerad .
Noora Räty

Noora Rätys euro är inte 80 cent

Noora Räty är den enda kvinnan i Finland som får betalt för att spela hockey. Här berättar hon om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch och avslöjar att hennes euro inte alls är 80 cent.

Publicerad .
Bild på Stefanie Hagelstam.

Bli motiverad med Steffi

Hon försöker att inte skrika på sina kunder när de inte orkar träna mer, men vill motivera dem så långt det går. Stefanie Hagelstam ger sina bästa träningstips!

Publicerad .
Maresi av Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff om läsning, fantasy och författarjobbet

En av de mest aktuella finlandssvenskarna för tillfället är fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff, som bland annat är nominerad till det prestigefyllda Finlandia-priset i barn- och ungdomskategorin, Finlandia Junior.

Publicerad . Uppdaterad .
Svartvit bild på Frank A. Unger.

Frank, är du timmersexuell? 9

Det senaste modet för män är timmersexualitet. Vad går det ut på och är det något som de facto alltid funnits?

Publicerad .

Musik

Musikprogrammet Tempo produceras av Arcada studerande.

Nytt program om finlandssvensk musik

Tempo är ett musikprogram i tre delar som funderar kring hur den finlandssvenska musikscenen ser ut i dag. De gästas av bland annat Ronya och Isac Elliot. Premiären är idag (21.11) klockan 17.00.

Publicerad .
En hel hög med hjälpsamma artister som vill förhindra spridningen av ebola.

Band Aid 30 är här - vad tycker du om låten? 2

Popbloggen: 30 år efter succén med Band Aid och låten Do they know it's christmas samlar Bob Geldof återigen en massa stjärnor för att göra musik tillsammans. Den här gången för att stoppa sjukdomen ebola. Bland rösterna hör vi One Direction, Jessie Ware och Ellie Goulding.

Publicerad .
Avicii på spelning.

Avicii och Wyclef Jean spelar mot aids

Avicii och Wyclef Jean har slagit sig ihop för att hjälpa till i kampen mot aids, hör låten exklusivt i Supernova på tisdagen 18 november.

Publicerad .
Tove Styrke

Tove Styrke släpper Borderline

Det är ett tag sedan vi hört något om Tove Styrke, och det har sina orsaker. Hon har nämligen jobbat stenhårt på sin nya ep Borderline som kommer ut snart. Dessutom jobbar hon på en ny fullängdare och har varit utomlands och giggat.

Publicerad .

Ken Ring: Rubrikernas man

Många känner igen Ken Ring för alla hans tidningsrubriker och hårda låttexter. Efter hans medverkan i Så Mycket Bättre hyllades han, Och nu har han släppt både bok och ny singel.

Publicerad .
EMD-duon Andreas & Sebastian.

Kyrkslätt på EDM-kartan

Andreas & Sebastian är Kyrkslätts stora EDM-hopp. De drömmer om att få spela på Weekend Festival och gör musik på lektionerna. Hur ska det gå med provveckan som pågår just nu?

Publicerad .
Bild på Miia Magia.

Magiska Miia Magia

Miia Magia är designern som fick Tove Lo att tycka om smycken. Dessutom är hon dj och make up-artist.

Publicerad .
Poster på Mark Ronsons och Bruno Mars singel Up town funk.

Halleluja - funken är tillbaka 3

Det är måndag, det betyder nya låtar på spellistan. Den här veckan delar vi ut idel guldstjärnor och applåder åt alla nykomlingar.

Publicerad .

Nytt av Marina and The Diamonds 2

Musikchefen Johan Lindroos lyssnar på Marina and The Diamonds nyaste låt, och genast växer sig förväntningarna höga. "Nya låten krävde en del, men jag gillar!" skriver han i sin blogg.

Publicerad . Uppdaterad .
Tomas Andersson Wij i inspelningsstudion

Sveriges finaste sånger

Ofta har Tomas Andersson Wijs sånger exploderat i mig. De har kastat mig tillbaka i tiden, till min egen barndom, skriver Sebastian Bergholm.

Publicerad .

Sex & sånt

Sex & sånt med Dan Granqvist.

Så här ska du inte dumpa

Få saker tär så mycket på den egna energin som ett dåligt förhållande. Men att göra slut är väl knappast något som någon ser fram emot. Hur hemskt det än kan kännas i stunden, så är det ibland den enda utvägen för att själv börja må bättre.

Publicerad . Uppdaterad .

Vad gör gynekologen?

För många kan ett gynekologbesök vara lite skrämmande. Speciellt då man går för första gången och inte har en aning om vad som händer där. Hurdana instrument använder läkaren? Vad är det hen kollar efter? Gör det ont?

Publicerad . Uppdaterad .
Dan Granqvist får brasiliansk sockring.

Djungel eller kalhygge mellan benen?

Vem bestämmer över dina könshår? Du själv såklart, och en del konstiga trender. Brasiliansk sockring och vaxning blir allt vanligare bland män. Det här är något som Dan Granqvist från Sex & Sånt självklart måste testa.

Publicerad . Uppdaterad .

Film och TV

Se dokumentären om Sturm und Drang

Tragikomisk historia om killarna i bandet Sturm und Drang som i ung ålder slängs in i musikindustrin. Det som var tänkt att bli en hobby tar över deras liv och deras tonår blir inte som alla andras.

Publicerad . Uppdaterad .
Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) skjuter både djur och människor på arenan.

Filmer om dödsspel

Att kämpa för sitt liv, gärna i direktsänd tv, har som filmkoncept alltid fungerat. Vi ger dig de bästa filmerna om dödsspel.

Publicerad .
Actionfyllda filmen Moeibus har premiär idag (21.11)

Blod, sorg och spänning på bio

Internationell filmpremiärs fredag idag. En belgisk, en brasiliansk och sydkoreansk film. Och sedan den efterlängtade Hunger Games förstås.

Publicerad . Uppdaterad .
Katniss Everdeen står i en sal med en massa människor runt sig.

Så här spännande är The Hunger Games

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 har premiär den här veckan. Vi testade spänningen genom att låta vår recensent Anka kolla på filmen med en pulsmätare fastspänd under tröjan.

Publicerad .

De bästa moderna uppföljarna

Hollywood återanvänder idéer och gör uppföljare. Inget nytt under solen. Men i vissa fall kan uppföljarna till och med överträffa originalet. Vi listar uppföljarna som faktiskt höll måttet.

Publicerad .
Like a rockstar

Se Sturm und Drangs vilda resa1

I kväll (20.11) kulminerar sig flera års arbete när dokumentären Like a rockstar som handlar om Sturm und Drang har premiär på Yle Fem. Tage Rönnqvist har följt med bandet med sin kamera i många år och nu (efter lite kalabalik) är filmen äntligen färdig. Läs också: André Linman: Jag ångrar ingenting

Publicerad .

Jakten på det perfekta livet

Hanna Hellquist har tröttnat på alla förväntningar och måsten. Därför ger hon sig ut på jakt efter det perfekta livet. Finns verkligen den perfekta relationen, det idealiska hemmet, det ultimata jobbet eller den fulländade kroppen? Hanna möter svenska kända profiler som alla har en egen unik historia att berätta. Första avsnittet finns nu på Arenan.

The Homesman med bland annat Tommy Lee Jones.

Tre lyckade recept på moderna spaghettiwesterns 2

I helgen har The Homesman Finlandspremiär. Tommy Lee Jones har både regisserat och spelar en av huvudrollerna tillsammans med Hillary Swank. En tragisk, överraskande, deprimerande men också stundtals hoppingivande film om livet ut i territoriet på 1800-talet.

Publicerad .
Ellen, Tina och Emily är tre av singlarna i tv-serien Gift vid första ögonkastet.

Popbloggen: Att gifta sig på första dejten

Det har börjat en ny tv-serie på SVT, och det här måste nog vara den galnaste idén på länge. Gift på första ögonkastet går ut på att tre par gifter sig - utan att varken ha pratat eller träffats tidigare. De har inte ens sett en bild av varandra! Hur ska detta gå? Serien görs också i Finland, med start i januari nästa år.

Publicerad . Uppdaterad .
Filmplansh för Fifty shades of Grey

Popbloggen: Hajpen kring Fifty shades of Grey

En ny trailer till filmen Fifty shades of Grey har getts ut och själva filmen har premiär i februari nästa år. Muffe bloggar om att hon inte förstår hajpen kring fenomenet. Förstår du?

Sluta Panta!

sluta panta

Sluta panta: Har du bra vänner?

De flesta av oss tycker att vänskap är viktigt och vi vill gärna ha en eller flera vänner som vi kan lita på. Hur är det för dig? Är du nöjd med dina vänskapsrelationer? Den 10 och 11.11 kan du chatta med Maria Ostrow, som är sakkunnig inom barn- och familjearbete.

Publicerad . Uppdaterad .

Jag väljer mig

Att göra slut med en ätstörning är lite som att göra slut med en långvarig partner.

Publicerad .

Sluta panta-chatten öppen må-ti och fre kl.19-22

Sluta panta är en nationell online-tjänst på nätet där unga kan få råd och information om relationer, hälsa, framtid och övriga frågor som är aktuella i deras liv via chatt med professionella handledare inom ungdomssektorn.

Publicerad . Uppdaterad .

Kulturkarnevalen 2014

Quidditch på Kulturkarnevalen 2014.

Mugglar-quidditch: Fantasispel med riktiga blåmärken

I en källare i Vasa Gymnasium pågår ett av Kulturkarnevalens ovanligare labb, quidditch. Ett tjugotal ungdomar springer omkring med kvastar mellan benen, bollar flyger och folk ropar. Det ser våldsamt men roligt ut.

Publicerad . Uppdaterad .
Poledance på Kulturkarnevalen 2014.

Poledance är inte vad du tror 1

Tjugotvå modiga flickor har valt att prova på poledance på Kulturkarnevalen. Det är inte riktigt en av de vanligaste sporterna så de tog chansen att prova på det i labbet hiphop och poledance, som leds av Meri Seppänen och Tina Westerlund.

Publicerad . Uppdaterad .
Bild från Kulturkarnevalen 2014.

Kristoffer bytte upp sig till framgång

Att byta yrke, och på endast sju år få ett så stort namn att Sonata Arcticas egen ljustekniker kontaktar en med en önskan om att bli ersatt, är inte något som är vardag för alla ljustekniker.

Publicerad . Uppdaterad .
Parkour på Kulturkarnevalen 2014.

Volter i Vasa

Kulturkarnevalen 2014 har ett labb som handlar om parkour och grundrörelserna inom parkour.

Publicerad . Uppdaterad .
 

Gör vår sajt ännu bättre!

Vi är nyfikna på varför just du hittade till vår sajt idag och om du gillar vad vi gör. Kanske du har tips på vad vi kunde göra mer av? Vill du läsa om Miley Cyrus eller Justin Bieber, om Timshel eller Clarissa? Är det mer humor vi borde göra eller hålla oss till reportage och intervjuer? Gillar du våra mingelreporage och bildgallerier?

Klicka här och berätta vad du tycker!

Tipsa X3M

Är du stans bästa DJ? Spelar du i ett band? Är dina låtar en succé på youtube? Vi tar hela tiden emot tips om nya band.

Nyligen publicerat

 • Beyoncé dansar på en takterass.
  Publicerad . Uppdaterad

  Beyoncé dansar med selfie stick

  Popbloggen: Stoppa pressarna. Beyoncé har släppt en ny video. Eller hon gjorde det egentligen redan i fredags, men eftersom vi alla varit hemma och haft mysveckoslut har vi inte ännu uppmärksammat det här på Popbloggen.

 • Nicholas Andersson och robotarna PARO och NAO
  Publicerad .

  Robotar intar Tekniska museet

  Finland har halkat efter när det gäller utvecklingen av robotik, men potentialen för att ligga i spetsen är stor. Det tror Nicholas Andersson från företaget Robotics Finland, som arrangerar Robotveckan i Helsingfors Se video med sympatisälen Paro och humanoiden Nao!

 • Klas Eriksson
  Publicerad . Uppdaterad

  Klas Eriksson skämtar om finnar

  Klas Eriksson från Jokkmokk i Sverige gör succé på Facebook. Hans sex sekunder långa humorvideor har visats tusentals gånger, och på tre veckor har han fått över 50 000 gilla-markeringar. Vi utmanade honom att skämta om Finland.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Eric Saade och Magnus Carlsson tillbaka i Melodifestivalen

  I dag avslöjade SVT vilka artister som tävlar i de första etapperna av Melodifestivalen 2015. Här hittar du hela listan!

 • Publicerad . Uppdaterad

  Se Coldplays Ghost Stories live

  I mars uppträdde Coldplay för första gången med låtar från sitt nya album Ghost Stories i Los Angeles. Nu kan du se hela spelningen på arenan. Bandet bjuder förstås också på äldre hittar.

 • Taylor Swift på scenen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Inget tomrum hos Taylor Swift

  Måndag betyder nya låtar, den här veckan hör vi bland annat Taylor Swift och Bastille. Vi får också minimalistisk elegans av det nya franska stjärnskottet The Avener.

 • Marion Cotillard får öva på sina "thous" inför Macbeth.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bästa du-får-sparken scenerna

  Var redo att bli arg, knäckt och underhållen.

 • Frida Lindholm
  Publicerad . Uppdaterad

  Frida Lindholm: Bara för att famo är gammal är hon inte enfaldig7

  Jag älskar redan Använd hjärtat-kampanjen, och den har knappt ens börjat. Eller ja, nu i helgen är det kampanjstart. Det är en viktig kampanj för att uppmärksamma äldre som sitter ensamma i sina lägenheter eller i sina byar.

 • Blyertspennor
  Publicerad . Uppdaterad

  Sexordsromaner med Succémorgon2

  Har du någonsin testat på att skriva en roman med bara sex ord? Är det ens möjligt? Succémorgon passade på att ha en tävling gällande just det här då de hade den prisbelönta författaren Monika Fagerholm som gästprogramledare.

 • Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) skjuter både djur och människor på arenan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Filmer om dödsspel

  Att kämpa för sitt liv, gärna i direktsänd tv, har som filmkoncept alltid fungerat. Vi ger dig de bästa filmerna om dödsspel.

 • Tom Nylund harpunfiskar på Island.
  Publicerad .

  Kallt och vått: Harpunfiskeäventyret3

  En harpun är ett vapen som ger många associationer. Många föreställer sig den stora harpunen som satt i fören på de ångdrivna valfiskebåtarna, monterad på en kraftig svängande lavett och fast i ett tjockt hamprep.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Se dokumentären om Sturm und Drang

  Tragikomisk historia om killarna i bandet Sturm und Drang som i ung ålder slängs in i musikindustrin. Det som var tänkt att bli en hobby tar över deras liv och deras tonår blir inte som alla andras.

 • Musikprogrammet Tempo produceras av Arcada studerande.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nytt program om finlandssvensk musik

  Tempo är ett musikprogram i tre delar som funderar kring hur den finlandssvenska musikscenen ser ut i dag. De gästas av bland annat Ronya och Isac Elliot. Premiären är idag (21.11) klockan 17.00.

 • Monica Fagerholm
  Publicerad . Uppdaterad

  Bäst på att sjunga sämst

  Den prisbelönta författarinnan Monika Fagerholm var gästprogramledare i Succémorgon. Förutom sin litteratur är hon också prisbelönt för andra saker, bland annat för hennes horribla sångröst. Därför fick hon bland annat sjunga två väder. Detta här vill du inte missa.

 • Venedig
  Publicerad . Uppdaterad

  Böter för bullrigt bagage i Venedig1

  Invånarna i Venedig har tröttnat på ljudet av resväskor som dras över kullerstensgatorna. Den som släpar med sig en bullrig resväska kan nu tvingas böta 500 euro.