X3M.YLE.FI

Din hårfärg kan avslöja mer än du tror

Alla har vi hört blondinskämt och fördomar om ”den dumma blondinen”. Men har du hört talas om Den Sagolika Blondinen eller Den Queerfeministiska Blondinen?

Publicerad .
De bedragna kvinnorna blir kompisar..

Popbloggen: De romantiska komediernas härlighet

Alla som tycker om romantiska komedier kan jubla. Imorgon (fredag) har nämligen filmen The Other Woman med Cameron Diaz premiär. Jag älskar romantiska komedier, men alla gör inte det.

Publicerad .
IceJJFish

The notorious Ice JJ Fish

Har ni stött på internetfenomenet IceJJFish? På riktigt heter killen Daniel Mcloyd och är faktiskt större än Smoukahontas, dessutom göra han lite liknande grejer - använder sin röst på ett roligt sätt.

Publicerad . Uppdaterad .
Pernilla Karlsson och Frida Lindholm.

Frillan och Prillan har öppnat telefonsvarare

Lyssna! Frillan & Prillan har öppnat en telefonsvarare dit DU kan ringa och klaga på vad som helst istället för att det går ut på någon annan. Läs här hur du går till väga.

Publicerad .
Riikka Suominen

#insideout – klä dig avigt och ta ställning

- Tanken är att visa vem som gjort mina kläder, därför har jag skjortan på avigt och visar lappen, förklarar Riikka Suominen, en av intiativtagarna till kampanjen Vaatevallankumous – Klädrevolutionen.

Publicerad . Uppdaterad .
kasper strömman

Kasper Strömman ljuger så bra 1

Den grafiska designern/illustratören/bloggaren/profilen Kasper Strömman har satt igång en asbestskandal. Hans blogginlägg har blivit delat tvåtusen gånger och människor är upprörda. Vad hände egentligen?

Publicerad .

NÖJE

Den slaviska hukningen och andra kreativa internetfenomen

Internetfenomen avlöser varandra i snabb takt. Det senaste fenomenet är ryskinspirerat, nämligen den slaviska hukningen. Kommer du ännu ihåg dessa fenomen som inspirerade oss att göra galna saker?

Publicerad .

Autre vill samla österbottniska toppbloggare 2

En ny finlandssvensk bloggportal slår snart upp sina portar. Autre ska fokusera på österbottniska, riktigt bra, bloggar. Det blir fokus på allt från mode och inredning till mat och hälsa. Och kanske lite jakt och fiske också.

Publicerad . Uppdaterad .

NÖJE

RudiRok gästar Stiftelsen.

En man - 30 djurläten (och lite till)

Rudirok är vårt nästa stora hopp när det kommer till att härma olika ljud. Men till skillnad från Smoukahontas som imiterar människoljud, så imiterar han djurläten.

Publicerad .
Vem är snabbast med att trycka på knappen? Vem får en elstöt?

Elstötstävling med Ronya och Frida

Syskonkärleken är den starkaste kärleken. Det försöker vi bevisa med vår syskonserie, som den här gången handlar om popsångerskan Ronya och hennes storasyster Frida.

Publicerad . Uppdaterad .
Room escape

Flykten från det låsta rummet

Insideout room escape är ett dataspel i riktig version, kunde man säga. Lite som Da Vinci-koden men utan mord, lite som dom där träklossarna som man ska få att passa in i varandra på ett visst sätt men på riktigt. Framför allt är spelet riktigt, riktigt adrealinframkallande och sjukt roligt.

Publicerad .

This is f#cking vårtecken 4

Det finns saker som kan vara väldigt förbryllande för en turist som besöker Finland just nu. Men de är alldeles vanliga, finska vårtecken.

Memmakonst

Lotten transformerar memma till konst

Kan en nästan-Masterchef få memma att se ut som något annat än ... bajs? Vi höll oss optimistiska när Lotten Lindborg-Suhonen, som kom trea i tv-programmet Masterchef, tog tag i vår uppgift.

Publicerad .
Don Rosa och Tuomas Holopainen

Don Rosa ritar inte Musse Pigg 1

Den kända Kalle Anka-tecknaren Don Rosa har gjort Tuomas Holopainens nyaste albumomslag. Det föreställer så klart Joakim von Anka, för något annat än ankor vill han inte rita.

Publicerad . Uppdaterad .
jocke sjunger

Jockehontas sjunger Beatles 5

Smoukahontas fick virala hittar med att använda sig av sin röst i olika stilar, kanske Jocke kan göra samma sak?

Publicerad .
Den nya bästsäljaren "Nalle åker på skattjakt" får barnen att tjuta av glädje.

Nalle åker på skattjakt 1

Ni har väl inte missat den nya barnboken Nalle åker på skattjakt? Nu i en bokaffär nära dig.

Publicerad . Uppdaterad .

Kör 60 and I know it

Myteriet

Torsdagspodden

Frivillig skolsvenska, Stora Enso-skandalen, Paavo Arhinmäkis sockor i EU-valsdebatten och blondiner med klasskillnader. Allt det här och mycket till i torsdagspodden med My!

Alina Devecerski

Feministiskt initiativ gör valskiva

Den 23 april släpper partiet feministiskt initiativ i Sverige sin valskiva. Partiet har fått med ett femtiotal stora svenska artister på plattan. Namn som Robyn, Nina Persson och Alina Devecerski medverkar. Men varför testar ingen i Finland greppet för att nå väljare?

Publicerad . Uppdaterad .

"Bokhatare lättare att manipulera" 1

Folk som inte läser är lättare att manipulera och har svårt att vara analytiska och reflekterande. Därför ska vi läsa, det slår Katarina Rejman fast som nyligen har disputerat med en avhandling om litteraturundervisning i högstadiet.

Publicerad . Uppdaterad .
Lena Berg (Sverige), sociolog och kurator, föreläser om unga mäns attityder mot våld, sexuellt våld och gränser

Vi behöver fler gråtande män 10

Vi behöver fler gråtande män som vågar visa känslor. Det säger Lena Berg, sociolog och kurator, som föreläser om pojkar, maskulinitetsnormer och grupptryck.

Publicerad . Uppdaterad .
Mattias Gestranius

Fotbollsdomaren - spelets betjänt

En inblick i en av Finlands proffsigaste amatörers vardag. Fotbollsdomaren Mattias Gestranius är spelets betjänt. Se videon från omklädningsrummet, hur går förhandssnacket inför en viktig match?

Publicerad . Uppdaterad .
Magnus Beijar

Magnus Beijar: Gud existerar 28

Som religionsvetare är jag fullkomligt övertygad om att Gud finns. Dock tror jag inte att Gud existerar på det sätt som många andra tror. Det skriver Magnus Beijar i veckans krönika i Radio X3M.

Publicerad . Uppdaterad .

Gör vår sajt ännu bättre!

Vi är nyfikna på varför just du hittade till vår sajt idag och om du gillar vad vi gör. Kanske du har tips på vad vi kunde göra mer av? Vill du läsa om Miley Cyrus eller Justin Bieber, om Timshel eller Clarissa? Är det mer humor vi borde göra eller hålla oss till reportage och intervjuer? Gillar du våra mingelreporage och bildgallerier?

Klicka här och berätta vad du tycker!

Musik

Avril och hennes superseriösa dansare

Vi såg Avril Lavignes nya låt och reagerade

Avril Lavigne har kommit ut med en video till nya låten Hello Kitty. Den är, hur ska vi nu säga det här ... speciell. Kolla Catzos och Ankas reaktioner när de såg videon för första gången!

Publicerad . Uppdaterad .
Skräddarn, Osq och diZi värmer upp på STK i Jakobstad.

Raaseposse drar norröver

Vill du höra raseborgsrap i Jakobstad? Då ska du infinna dig på STK och höra på Dizi, Skräddarn och Osku från Raaseposse!

Publicerad . Uppdaterad .
Medina

Medina och Mustasch till Rockoff 1

Ålands sommarstolthet, Rockoff, har börjat gå ut med sommarens artistbokningar.

Publicerad . Uppdaterad .

Moto Boy räddad av tysk läcka

Att få ut nya skivan har varit ett riktigt triathlonlopp för Moto Boy. Han tappade rösten, åkte till Indonesien med The Cardigans, och lade allt på is i missnöje. Räddningen? Ett tyskt badkar.

Publicerad .

Skäggiga damer och James Bond-låtar

De Eurovisa betygsätter idag ett färggrant fält av både artister och musikstilar. Kommer Ukraina att få Europas stöd? Vilket land bjuder på en låt med Avicii-inslag? Och vem har kopierat Lady Antebellum?

Publicerad .
Chrispoher sjunger gärna karaoke tillsammans med Anna Abreu.

Christopher: Filmbeviset togs kanske aldrig bort

Christophers andra album Told you so hänger kvar i toppen på listorna hemma i Danmark. Själv har han hängt i Finland med Anna Abreu. Det slutade så klart på karaokebar.

Publicerad .
Pernilla och Jonas Karlsson

Fulla tjejer i bakgrunden på Anna Abreus nya låt1

En av Finlands just nu största och bästa producenter, Jonas Karlsson besökte oss på X3M. Han berättade bland annat hur man ska gå till väga om man skrivit en bra låt och snackade lite om Anna Abreus nya singel Ra-ta ta-ta som han producerat.

Publicerad .
Anna Abreu

Nytt inhemskt på spellistan 2

Dags att bränna chokladäggen genom att skaka rumpan lite. För det får man lust att göra när man hör den nya låten på vår spellista.

Publicerad .
Pojkbandet 5 Seconds of Summer

Veckans nya låtar på spellistan 1

Vi har många nya godingar på spellistan denna vecka. Ett australiensiskt pojkband som blev världskänt när de turnerade med One Direction, svenska soulsensationen Seinabo Sey och Skrillex står för de nya låtarna.

Publicerad . Uppdaterad .

Film och TV

Mobil-TV på en Nokia-telefon

Hur ser du på tv, serier och film? 6

Netflix meddelar att deras månadsavgift blir dyrare. Berätta för oss hur du ser på tv, serier och film. Svara på vår poll.

Publicerad .

Bingo i bakisfilmer

Nu är ledigheten just slut och jobbet eller skolan börjar igen, men ta vara på de här sista timmarna av frihet och gör det genom den ultimata avkopplingen - film!

Publicerad .
Kvinna håller i ett krucifix och ler

Filmer med Jesus i huvudrollen

Nu är det påsk. Det firar vi med en filmkammare som koncentrerar sig på filmer som handlar om Jesus. Ni vet, han som dog och uppstod just den här helgen för många år sedan.

Publicerad .
Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.

Alla älskar Johnny Depp 5

Jag älskar Johnny Depp innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

Publicerad . Uppdaterad .

Skräckfilm och dryckesspel

Grattis, till den h är månadens skräckfilm får ni ett dryckesspel på köpet! Drick medan Catzo och Filip snackar om Rosemary's Baby, Roman Polanski och verk versus skapare.

Publicerad .
The Grand Budapest Hotel

Wes Andersons bästa scener

The Grand Budapest Hotel kommer troligen att vara godis, sockervadd och popcorn för ögonen när den har premiär i kväll (11.4). Catzo listar fina Wes Anderson-grejer från tidigare filmer.

Publicerad .

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad .
Metallica

Världens bästa musikdokumentärer

En titt bakom kulisserna på musiken levererar filmguld. Här är vår topp trea på de bästa musikdokumentärerna.

Publicerad .
Bild från filmen The Book Thief

Bästa bokfilmerna

Filmer baserade på böcker i all ära, men nu uppmärksammar vi filmer som handlar om böcker...fast alla tre filmer nog baserar sig på böcker. Knepigt!

Publicerad .
Orson Welles som Charles Foster Kane

Världens bästa trailers 3

Trailern fyller hundra år, hurra! Det firar vi genom att titta på de bäst gjorda små filmsnuttarna genom tiderna. Bänka dig framför datorn och njut.

Publicerad .

X3M-TV

pernilla är inte ledsen

Så här får man en toppidrottare att gråta

För några veckor sedan gjorde Stiftelsen Succémorgon på tre minuter. Succémorgons hämnd var väl uttänkt. Lite för bra, faktiskt.

Publicerad . Uppdaterad .
Sångaren Kasmir och programledaren Frida Lindholm.

Klarar du Hangötestet?!

Kasmirs singel Vadelmavene luktar sommarhit, och det blir inte sämre av att han sjunger om Finlands bästa sommarstad.

Publicerad . Uppdaterad .
nicke grimaserar i bakgrunden

Filmkammaren: Det här ser alla i sommar

Monster, vapen och rymdfarkoster. Och en koppling till Breaking Bad. Det är det här som gör sommarens hitfilmer.

Publicerad . Uppdaterad .

Simon - The streetgame

 
 

Tipsa X3M

Är du stans bästa DJ? Spelar du i ett band? Är dina låtar en succé på youtube? Vi tar hela tiden emot tips om nya band.

Nyligen publicerat

 • Johanna Skobe
  Publicerad . Uppdaterad

  Din hårfärg kan avslöja mer än du tror

  Alla har vi hört blondinskämt och fördomar om ”den dumma blondinen”. Men har du hört talas om Den Sagolika Blondinen eller Den Queerfeministiska Blondinen?

 • Tino Singh gissar vem som är på bilden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hur bra känner du igen brösten Tino Singh?

  Tino Singh är programledare för Viidakon Tähtöset. En reallityserie där lättklädda, bröstfagra kvinnor tävlar mot varandra i djunglen.

 • Elever vid Alphyddans högstadium
  Publicerad . Uppdaterad

  Det andra inhemska väcker känslor

  Medborgarinitiativet för en frivillig skolsvenska lämnades in till riksdagen i dag. I Alphyddans högstadium väcker frågan både positiva och negativa känslor

 • Pernilla Karlsson och Frida Lindholm.
  Publicerad . Uppdaterad

  Frillan och Prillan har öppnat telefonsvarare

  Lyssna! Frillan & Prillan har öppnat en telefonsvarare dit DU kan ringa och klaga på vad som helst istället för att det går ut på någon annan. Läs här hur du går till väga.

 • Riikka Suominen
  Publicerad . Uppdaterad

  #insideout – klä dig avigt och ta ställning

  - Tanken är att visa vem som gjort mina kläder, därför har jag skjortan på avigt och visar lappen, förklarar Riikka Suominen, en av intiativtagarna till kampanjen Vaatevallankumous – Klädrevolutionen.

 • Publicerad .

  Freddie Mercurys historia på Arenan

  Missa inte den här fantastiska dokumentären om Queens sångare Freddie Mercury. Freddie var superstjärna, operaälskare, hedonist och samtidigt en blyg människa. Vi såg filmen och nu kommer vi att gå omkring och lyssna på Queenlåtar hela helgen. Härligt!

 • Publicerad . Uppdaterad

  Så här gör du bort dig

  Alla gör vi bort oss och det händer också på arbetstid. Öppna nu genast artikeln och berätta för oss vad du har (miss)lyckats med.

 • kasper strömman
  Publicerad . Uppdaterad

  Kasper Strömman ljuger så bra1

  Den grafiska designern/illustratören/bloggaren/profilen Kasper Strömman har satt igång en asbestskandal. Hans blogginlägg har blivit delat tvåtusen gånger och människor är upprörda. Vad hände egentligen?

 • Plankning framför en polisbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Den slaviska hukningen och andra kreativa internetfenomen

  Internetfenomen avlöser varandra i snabb takt. Det senaste fenomenet är ryskinspirerat, nämligen den slaviska hukningen. Kommer du ännu ihåg dessa fenomen som inspirerade oss att göra galna saker?

 • Alina Devecerski
  Publicerad . Uppdaterad

  Feministiskt initiativ gör valskiva

  Den 23 april släpper partiet feministiskt initiativ i Sverige sin valskiva. Partiet har fått med ett femtiotal stora svenska artister på plattan. Namn som Robyn, Nina Persson och Alina Devecerski medverkar. Men varför testar ingen i Finland greppet för att nå väljare?

 • Publicerad . Uppdaterad

  Vi såg Avril Lavignes nya låt och reagerade

  Avril Lavigne har kommit ut med en video till nya låten Hello Kitty. Den är, hur ska vi nu säga det här ... speciell. Kolla Catzos och Ankas reaktioner när de såg videon för första gången!

 • Publicerad . Uppdaterad

  The notorious Ice JJ Fish

  Har ni stött på internetfenomenet IceJJFish? På riktigt heter killen Daniel Mcloyd och är faktiskt större än Smoukahontas, dessutom göra han lite liknande grejer - använder sin röst på ett roligt sätt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Bokhatare lättare att manipulera"1

  Folk som inte läser är lättare att manipulera och har svårt att vara analytiska och reflekterande. Därför ska vi läsa, det slår Katarina Rejman fast som nyligen har disputerat med en avhandling om litteraturundervisning i högstadiet.

 • Skräddarn, Osq och diZi värmer upp på STK i Jakobstad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Raaseposse drar norröver

  Vill du höra raseborgsrap i Jakobstad? Då ska du infinna dig på STK och höra på Dizi, Skräddarn och Osku från Raaseposse!

 • RudiRok gästar Stiftelsen.
  Publicerad . Uppdaterad

  En man - 30 djurläten (och lite till)

  Rudirok är vårt nästa stora hopp när det kommer till att härma olika ljud. Men till skillnad från Smoukahontas som imiterar människoljud, så imiterar han djurläten.