X3M.YLE.FI

Våra bästa 90-tals låtar 1

Festivalen We love the 90´s börjar i dag. För att komma i rätt stämning listar X3M-redaktionen sina bästa 90-tals låtar.

Publicerad .
Mikael Persbrandt i filmen Mig äger ingen

Persbrandts många ansikten

Mikael Persbrandt har skapat många rubriker de senaste åren. För sitt agerande på duken - och utanför den. Det blir allt svårare att koppla bort hans privata image när man tar ställning till hans rolltolkningar - och samtidigt blir det allt lättare att tro på dem.

Publicerad .
Victor och natten samt Kim Kronman spelar på STK i Vasa den 19 september.

Victor och Natten på STK i Vasa

I år åker Svenska Talande Klubben på turné runtom i Svenskfinland på publikens begäran. Nästa stopp blir i Vasa, där Victor och Natten samt Kim Kronman stiger upp på scen. Vi ses där!

Publicerad .
The Congress

Höstens snyggaste sci-fi-film är här

Äntligen biohelg. Den här helgen ser vi mest fram emot ett halvt animerat sci-fi drama av Ari Folman. För den som inte gillar sci-fi finns det som tur är en massa komedi och romantik att satsa på istället.

Publicerad .
Drifters Collective

Underbara Drifters´ Collective gästade Succémorgon

Andreas och Fredrik från Drifters' Collective var dagens gästprogramledare i Succémorgon. Vi snackade bland annat om spooning, Instagram och damer som lämnar mat åt dem i trapphuset. Dessutom uppträdde hela Drifters' Collective live i studion.

Publicerad . Uppdaterad .
Ungdomar om selfies

Skolfoto - Still going strong

Just nu är det skolfotorusning. Tusentals barn och ungdomar blir fotade och varje år är det lika spännande. Men behövs skolfotograferingen när man lätt kan knäppa selfies och skicka till mommo? Vi frågade fotografen Dan Andersson.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle sänder dokumentärserie om Jokerit 2

Med start den 6:e september kommer Yle att visa en dokumentärserie om Jokerit första år i KHL. Under seriens gång får man bland annat en närmare inblick i hur laget tränar och vad som händer under bortaresorna.

Publicerad . Uppdaterad .
 

NÖJE

Memehunden har roligt. Det har också vi.

Vi skrattar åt finlandssvenska memen 3

Vi skrattar och tjoar åt de finlanddsvenska memesidorna på facebook. För att dra vårt strå till stacken har vi gjort några egna.

Publicerad . Uppdaterad .

Andra vågen av finländsk homoerotik 1

Bilder av halvnakna män på motorcyklar. Serier med homoerotiska sjökaptener och läderbyxor. Touko Laaksonen är en av Finlands mest kända konstnärer ute i världen. 2014 är Tom of Finlands år.

Publicerad . Uppdaterad .

Den dansande sportkommentatorn 2

Kaj Kunnas testar en karriär inom en sportgren han inte brukar referera. Han ska nämligen vara med i den nya säsongen av Tanssii tähtien kanssa, alltså Dansar med stjärnor. Hur rörlig är hans höft, hur svartsjuk är hans fru och hur har dansträningarna gått?

Publicerad .
shoe designer minna parikka portrait by markus henttonen

Minna Parikka är årets unga designer

Sneakers med kaninöron, högklackat med tofs, loafers i lack med små musöron. Minna Parikkas personliga och roliga designstil gav henne utmärkelsen Årets unga designer.

Publicerad . Uppdaterad .
Janne Grönroos gör ALS Ice Bucket Challenge på ett lite speciellt sätt.

Är det här faktiskt Janne Grönroos?

Janne Grönroos blev utmanad av Tuija Pehkonen som är programledare för eftermiddagsprogrammet på Radio NRJ. Vad utmanades han till? Att göra ALS Ice Bucket Challenge så klart.

Publicerad . Uppdaterad .
Finnairs Airbus A319 på väg att landa. (Arkivbild)

Så här farligt är turbulens

Finns det en risk för att stjärten av ett flygplan tar i marken vid takeoff? Flygkaptenen Stefan Wikström svarar på våra flygfrågor.

Publicerad . Uppdaterad .
Homer Simpson deltog i Ice Bucket Challenge

Fiktiva figurer som bör få isvatten över sig 2

Våra nyhetsflöden fylls av kändisar som deltar i ALS Ice Bucket Challenge. Nu har även fiktiva figuren Homer Simpson deltagit i kampanjen. Vi listade andra figurer som skulle behöva lite nerkylning i form av iskall vätska.

Publicerad . Uppdaterad .
Dan Granqvist.

Man behöver inte knulla så länge 3

Det populära radioprogrammet Sex & sånt gör debut på tv. På onsdagar behandlar Dan Granqvist olika intressanta ämnen och först ut är tidig ejakulation.

Publicerad . Uppdaterad .

Gulis! Gör INTE de här misstagen

Den amerikanska klichén är att studietiden är den bästa tiden av ditt liv. Men det finns ändå vissa fällor man bör undvika.

Publicerad .
Sami Yaffa

Sami Yaffa reste världen runt för musiken

Sami Yaffas nya tv-program Sound Tracker hade premiär igår. Till Frillan och Prillan berättar han om programmet men också om när han träffade Gene Simmons, och sade att han hatar KISS.

Publicerad .
Isabell Chydenius.

Konstnären och myterna

Vi kollar konstnärsmyter med konstnären Isabella Chydenius. Dricker hon rödvin? och har hon en ung manlig musa?

Publicerad .

Ekenäs högstadieskola får Janne Grönroos stipendium 5

Är du bra på att debattera så att du är nästintill provocerande och går i Ekenäs högstadieskola? Då kan nämligen du vara den att ta emot Janne Grönroos-stipendiet.

Publicerad . Uppdaterad .
Ishink

Ben Affleck gör en söt Ice Bucket Challenge

Popbloggen: ALS Ice Bucket Challenge verkar inte tona av på något sätt, och kändisar fortsätter utmana varandra på löpande band. En av de nyaste videorna är gjorda av Ben Affleck, och vi älskar hur hela familjen är med och hjälper till. Sött som socker.

Publicerad . Uppdaterad .

Myteriet

Veckans viktigaste samtalsämnen

Känner du att nyhetsveckan gick dig förbi? Lugn, Myteriet guidar dig snabbt genom veckans viktigaste samtalsämnen. Nyhetssvepet vecka 35.

Publicerad . Uppdaterad .

Torsdagspodden

I dag slås nästa års budget fast, men vad är en statsbudget egentligen? Det finns två partier som syns och hörs i det svenska valet, nämligen SD och FI. Italien har hittills i år har tagit emot över 100 000 flyktingar som kommer med båt från medelhavet. Nu ska landet få hjälp av EU:s gränsmyndighet. Tom of Finland-utställningen har öppnar i dag. En film är också på kommande 2015. Är Finland redo?

Laura Räty

Rätt image livsviktig inom politiken

Att skapa rätt image och uttala sig korrekt är definitivt på tapeten för mången politiker just nu då vi står åtta månader ifrån riksdagsval.

Publicerad .
En annons i HBL väcker frågor.

Svenskdödaren, roligt eller ej? 48

I helgen arrangeras landskampen mellan Sverige och Finland på Olympiastadion och i Hufvudstadsbladet gör Finlands idrottsförbund i dag reklam för evenemanget med reklamtexten Svenskdödaren Ruuskanen. Annonsen har under dagen både fått beröm och kritik på sociala medier. Tycker du det är en rolig reklam? Svara på vår poll.

Publicerad . Uppdaterad .
Twitterfågel

Twitter aktiverar tv-publiken

En färsk doktorsavhandling undersöker hur människors tv-upplevelser har förändrats sedan så kallade live-tweets blivit en del av många aktualitets-, och nöjesprogram.

Publicerad . Uppdaterad .
Facebooksida som offentliggör dömda sexualförbrytare

Facebooksida listar pedofiler i Finland 2

Länkar till en Facebooksida som listar de finländare som dömts för sexualbrott mot barn sprider sig i de sociala medierna.

Publicerad . Uppdaterad .
Psykoterapeut Nina Ekholm-Fry använder hästar som hjälpmedel när hon träffar klienter

Hästar hjälper Nina att läka klienter 1

Ändå sedan hon var barn har hon ägnat sitt liv åt hästar. I dag är Nina Ekholm-Fry 29 år och psykoterapeut. Men inte vilken psykoterapeut som helst. Ninas främsta arbetsverktyg är hästar.

Publicerad . Uppdaterad .

Musik

Alina Devecerski har en ny låt på spellistan. Den har attityd.

Rekordmånga nya låtar

Måndag betyder nya låtar på spellistan, och den här veckan har vi petat in hela sju nya låtar. Det är allt från R'n'B till punk, så klicka dig in och börja lyssna. Kanske du hittar en ny favorit?

Publicerad .
Chase Holfelder gör succé på Youtube genom att göra om låtar från dur till moll.

Popbloggen: Gör om låtar från dur till moll

Det här är fantastiskt. Tänk vad dur och moll kan göra med en låt. Chase Holfelder har tagit fasta på det här och gör om glada låtar till sorgliga ballader i dur. Senast ut är Cyndi Laupers låt Girls Just Want to Have Fun.

Ikväll skrivs det historia på Olympiastadion

Cheek spelar idag (22.8) och imorgon två slutsålda konserter på Olympiastadion. Det är första gången en inhemsk artist på egen hand fyller en arena av den här storleken.

Publicerad . Uppdaterad .
Jessica Wolff.

Ormar, fängelser och ett blodigt ansikte

När Frillan och Prillan träffar Jessica Wolff blir det snack om en massa hemskheter, så som kaninätande ormar och blödande ansikten.

Publicerad .

Måndagslåtlistan som höjer humöret 1

Gäsp. Det är måndag. Som tur är har vi en lösning på måndagsdeppigheten. Här är låtlistan som gör din dag så mycket bättre.

Publicerad .
Mirel Wagner på Flow.

En mångsidig Mirel Wagner

Vi träffar Mirel Wagner, som visar sig vara mycket gladare än låtarna hon sjunger. Men så är det också mångsidigheten som gör henne till den hon är. Bara för att man skriver deppiga låtar måste man inte må dåligt, och tvärtom.

Publicerad .
Sommarsandaler, solglasögon och solkräm och en hög på gräsmattan

Musiken som tar dig tillbaka till sommaren

Hösten överraskade oss. Som tröst samlade Claudia från Supernova in lyssnarnas bästa sommarlåtar. Vi gjorde en spellista av dem. Tryck igång musiken och dröm dig till varmare tider.

Publicerad .
Nicki minaj

Rumpan i fokus i veckans låtar

Varje vecka får vi in nya låtar på spellistan, och den här veckan kan vi beskriva dem så här: självförtroendeboost, rumpor och dans. Mycket dans.

Publicerad . Uppdaterad .
Vi ser en avskalad version av Nicki Minaj i hennes video för låten Pills N Potions.

En avskalad Nicki Minaj på spellistan

En kärleksballad av Nicki Minaj, 80-tals rock av Slash, finlandssvensk pop och en gammal fin låt som fått nytt liv av Robin Schulz. Det bjuder X3M:s spellista på den här veckan.

Publicerad .

Film och TV

Shutter Island

Shutter Island och Full House i tv-rutan

Popbloggen: Filmen och boken Shutter Island ska kanske bli tv-serie, och pilotavsnittet regisseras av Martin Scorsese. Det är också snack om att den gamla komediserien Full House ska återuppstå. Webb-Anka är mycket skeptisk.

Publicerad . Uppdaterad .
Bojack Horseman och hans rumpskompis Todd.

Detaljerna i Bojack Horseman underhåller

Popbloggen: Anka har kollat in den nya tecknade serien Bojack Horseman. Dialogen faller ganska ofta platt, men detaljerna gör att hon stundvis gapskrattar.

Publicerad . Uppdaterad .
Aaron Paul, Anna Gunn och Bryan Cranston från serien Breaking Bad vid Emmygalan i Los Angeles 25.8.2014.

Emmy-statyetterna delades ut

I Los Angeles har tv-världens motsvarighet till Oscarn, Emmy-statyetterna, delats ut. En av vinnarna var tv-serien Breaking Bad.

Publicerad . Uppdaterad .
Teenage Mutant Ninja Turtles 2014

Ninjafilmer du måste se2

Pirater, gruvarbetare och slambilstömmare i alla ära - historiens hårdaste yrke är förstås den hemlighetsfulle ninjan. Vi ger dig de bästa filmerna om den katanasvingande, shurikenkastande legenden.

Publicerad .
Vatten

Svalkande filmer

När det är så här hett kanske man inte ens orkar vara ute. Vad är då bättre än att stanna inne och kolla på en bra film och drömma sig tillbaka till kallare tider? Vi tipsar om filmer som svalkar dig i sommarhettan.

Publicerad .
Topher Grace och Scarlett Johansson blir kära i filmen In Good Company.

De bästa jobbfilmerna

Semestern börjar lida mot sitt slut och arbetet hägrar. Vi ger dig tre filmer om jobbet som kanske underlättar övergången från vertikalt till horisontellt läge.

Publicerad .
 

X3M-TV

Fredrika steg rakt in i sin egen mardröm och drog stand up.

Fredrika gör stand up 1

I alla år har jag haft mardrömmar om att stå ensam framför en publik och skämta utan att någon skrattar. Det hände mig idag. Det var kanske ännu värre än vad jag hade väntat mig. Trodde du din måndag suger? Det gör den inte… mer.

Publicerad .
Magnus och Nicke listar bästa nakenscenerna.

Filmkammaren är naken

Filmkammaren listar de bästa nakenscenerna, och passar samtidigt på att bjuda på en bubblare.

Publicerad . Uppdaterad .

Gör vår sajt ännu bättre!

Vi är nyfikna på varför just du hittade till vår sajt idag och om du gillar vad vi gör. Kanske du har tips på vad vi kunde göra mer av? Vill du läsa om Miley Cyrus eller Justin Bieber, om Timshel eller Clarissa? Är det mer humor vi borde göra eller hålla oss till reportage och intervjuer? Gillar du våra mingelreporage och bildgallerier?

Klicka här och berätta vad du tycker!

Tipsa X3M

Är du stans bästa DJ? Spelar du i ett band? Är dina låtar en succé på youtube? Vi tar hela tiden emot tips om nya band.

 

Nyligen publicerat

 • Sportmagasinet
  Publicerad .

  Schüller: Vi kan knipa poäng av dem alla!

  En nöjd Rasmus Schüller ser framemot jämna matcher för HJK i fotbollens Europa League, med chans att ta poäng av alla motståndarna i gruppspelet.

 • All Saints
  Publicerad .

  Våra bästa 90-tals låtar1

  Festivalen We love the 90´s börjar i dag. För att komma i rätt stämning listar X3M-redaktionen sina bästa 90-tals låtar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Veckans viktigaste samtalsämnen

  Känner du att nyhetsveckan gick dig förbi? Lugn, Myteriet guidar dig snabbt genom veckans viktigaste samtalsämnen. Nyhetssvepet vecka 35.

 • Victor och natten samt Kim Kronman spelar på STK i Vasa den 19 september.
  Publicerad . Uppdaterad

  Victor och Natten på STK i Vasa

  I år åker Svenska Talande Klubben på turné runtom i Svenskfinland på publikens begäran. Nästa stopp blir i Vasa, där Victor och Natten samt Kim Kronman stiger upp på scen. Vi ses där!

 • The Congress
  Publicerad .

  Höstens snyggaste sci-fi-film är här

  Äntligen biohelg. Den här helgen ser vi mest fram emot ett halvt animerat sci-fi drama av Ari Folman. För den som inte gillar sci-fi finns det som tur är en massa komedi och romantik att satsa på istället.

 • Drifters Collective
  Publicerad . Uppdaterad

  Underbara Drifters´ Collective gästade Succémorgon

  Andreas och Fredrik från Drifters' Collective var dagens gästprogramledare i Succémorgon. Vi snackade bland annat om spooning, Instagram och damer som lämnar mat åt dem i trapphuset. Dessutom uppträdde hela Drifters' Collective live i studion.

 • Mikael Persbrandt i filmen Mig äger ingen
  Publicerad . Uppdaterad

  Persbrandts många ansikten

  Mikael Persbrandt har skapat många rubriker de senaste åren. För sitt agerande på duken - och utanför den. Det blir allt svårare att koppla bort hans privata image när man tar ställning till hans rolltolkningar - och samtidigt blir det allt lättare att tro på dem.

 • Ungdomar om selfies
  Publicerad . Uppdaterad

  Skolfoto - Still going strong

  Just nu är det skolfotorusning. Tusentals barn och ungdomar blir fotade och varje år är det lika spännande. Men behövs skolfotograferingen när man lätt kan knäppa selfies och skicka till mommo? Vi frågade fotografen Dan Andersson.

 • Ice bucket challenge sprider sig i sociala medier.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Oändliga möjligheter med #utmaningar"

  Just nu är det #icebucketchallenge som gäller och snart börjar #movember. Utmaningar på sociala medier är ett nytt och effektivt sätt för organisationer att få uppmärksamhet och samla in pengar och fler kunde testa på det här, säger forskaren Karoliina Talvitie-Lamberg.

 • Memehunden har roligt. Det har också vi.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vi skrattar åt finlandssvenska memen 3

  Vi skrattar och tjoar åt de finlanddsvenska memesidorna på facebook. För att dra vårt strå till stacken har vi gjort några egna.

 • Frimärke med Tom of Finland-motiv
  Publicerad . Uppdaterad

  Andra vågen av finländsk homoerotik 1

  Bilder av halvnakna män på motorcyklar. Serier med homoerotiska sjökaptener och läderbyxor. Touko Laaksonen är en av Finlands mest kända konstnärer ute i världen. 2014 är Tom of Finlands år.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Den dansande sportkommentatorn2

  Kaj Kunnas testar en karriär inom en sportgren han inte brukar referera. Han ska nämligen vara med i den nya säsongen av Tanssii tähtien kanssa, alltså Dansar med stjärnor. Hur rörlig är hans höft, hur svartsjuk är hans fru och hur har dansträningarna gått?

 • shoe designer minna parikka portrait by markus henttonen
  Publicerad . Uppdaterad

  Minna Parikka är årets unga designer

  Sneakers med kaninöron, högklackat med tofs, loafers i lack med små musöron. Minna Parikkas personliga och roliga designstil gav henne utmärkelsen Årets unga designer.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Rage against the dying of the light

  Popbloggen: Anka bloggar om Dylan Thomas dikt Do not go gentle into that good night som hon snappat upp från den nya trailern för Interstellar. Det är inte första gången den dikten hörs i en film.

 • Laura Räty
  Publicerad . Uppdaterad

  Rätt image livsviktig inom politiken

  Att skapa rätt image och uttala sig korrekt är definitivt på tapeten för mången politiker just nu då vi står åtta månader ifrån riksdagsval.