X3M.YLE.FI

Bisarra grenar att tävla i

Tävlingen där man letar efter Brooklyns minsta penis inspirerade oss att kolla vad det finns för andra bisarra grenar som man kan tävla i. Vad sägs till exempel om att klä döda pungråttor i brudklänningar och boxningshandskar?

Publicerad .
Succémorgon ringer påskharen

Succémorgon ringer påskharen

På julen har vi en gubbe som susar omkring och ger presenter till alla barn i hela världen medan man på påsken SJÄLV måste klä ut sig för att få sitt godis. Varför inte underlätta allas liv och ha samma koncept på påsken som på julen? Det här är en fråga endast en person i hela världen kan svara på, nämligen påskharen.

Publicerad .

Låtarna som räddade karriären

Ibland går det riktigt illa, och precis innan man nästan ger upp, så försöker man en gång till, och då brakar det loss. Här är låtarna som räddade karriärerna.

Publicerad .
Chrispoher sjunger gärna karaoke tillsammans med Anna Abreu.

Christopher: Filmbeviset togs kanske aldrig bort

Christophers andra album Told you so hänger kvar i toppen på listorna hemma i Danmark. Själv har han hängt i Finland med Anna Abreu. Det slutade så klart på karaokebar.

Publicerad .
Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.

Alla älskar Johnny Depp 5

Jag älskar Johnny Depp innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

Publicerad . Uppdaterad .

NÖJE

Banden som kunde ge upp 19

Det går rykten om att AC/DC ska lägga av. Inte en dag för tidigt säger vi. Här är fler band som kunde säga upp kontraktet.

Publicerad .

This is f#cking vårtecken 3

Det finns saker som kan vara väldigt förbryllande för en turist som besöker Finland just nu. Men de är alldeles vanliga, finska vårtecken.

NÖJE

Anna Abreu

Anna Abreu duschar Fredrika

När Anna Abreu gästade Succémorgon talade hon om sin nya singel Ra-ta-ta-ta, duschade Fredrika och pratade danska.

Publicerad . Uppdaterad .
Axl Smith är gäst hos Succémorgon.

Pakkosuomi med Axl Smith

Axl Smith gästade Succémorgon och pratade om sin nya singel. Han fick också delta i Teds pakkosuomitävling. Vi undrar om inte Ted övat på sin finska i smyg?

Publicerad .
Kommer de att lösa kaffemysteriet?

Kaffemysteriet på X3M

Fredrika försöker ta reda på vem som använt Janne och Teds ögonsten: kaffemaskinen. Vi har tre huvudmisstänkta, men vem är egentligen förövaren? Följ med i kaffemysteriet.

Publicerad . Uppdaterad .
Don Rosa och Tuomas Holopainen

Don Rosa ritar inte Musse Pigg 1

Den kända Kalle Anka-tecknaren Don Rosa har gjort Tuomas Holopainens nyaste albumomslag. Det föreställer så klart Joakim von Anka, för något annat än ankor vill han inte rita.

Publicerad . Uppdaterad .

Anmäl dig till Popturné 2014!

Vill du bli vårt nästa Satin Circus? Har du en röst av guld och en briljant låt? Är du en oetablerad artist? Då ska du bums anmäla dig till Popturné 2014!

Linnéa och Erica Hjerpe tävlar gärna, men vem är mest träffsäker?

Ringkastning med systrarna Hjerpe

Serien Syskonkärlek fortsätter med de sportiga systrarna Hjerpe. Vem är mest tävlingsinriktad? Vi kan avslöja så här mycket: det blir en hård kamp.

Publicerad .

Hovet recenserar: Slender Man – The Eight Pages

Ficklamapan tänds, du hör dina egna steg på gruset och det skapas en takt med din andning, du är ensam i en skog, du har inget vapen, du är dömd. Den känslan ger spelet dig när du ensam skall lösa Slender Man-mysteriet.

Publicerad .
jocke sjunger

Jockehontas sjunger Beatles 5

Smoukahontas fick virala hittar med att använda sig av sin röst i olika stilar, kanske Jocke kan göra samma sak?

Publicerad .
Den nya bästsäljaren "Nalle åker på skattjakt" får barnen att tjuta av glädje.

Nalle åker på skattjakt 1

Ni har väl inte missat den nya barnboken Nalle åker på skattjakt? Nu i en bokaffär nära dig.

Publicerad . Uppdaterad .
De Eurovisa.

Se del ett av De Eurovisa

Missade du den första delen av De Eurovisa på Yle Fem? Misströsta inte. Avsnittet ligger nu uppe på Yle Arenan.

Publicerad .

Kör 60 and I know it

Myteriet

Apparater som dör 2

Våra apparater tillverkas för att dö snabbt. Hur länge höll din senaste smarttelefon, det frågar vi dig.

Publicerad .
Tom of Finland.

Mannen bakom Tom of Finland 6

Tom of Finlands teckningar ska bli frimärken i början av september. Men vem är mannen bakom pseudonymen Tom of Finland, alltså Touko Laaksonen?

Publicerad . Uppdaterad .

Varför religionsfostran i skolan? 3

Regissör och konsult Linda Mokko tycker att religion och skola inte hör ihop. - Att sjunga och lyssna på psalmer med religiösa budskap i skolan är ytterst skadligt för både religionsfrihet och frihet från religion.

Publicerad .
Tallink Romantika-fartyg

Guide mot våld på partyfärjor 2

Kalla fakta satte igång en debatt om våldtäktsoffrens ansvar på partyfärjor. Vi riktar blicken mot gärningsmännen med en guide i när det är okej att våldta. Spoiler: Aldrig!

Publicerad . Uppdaterad .
juha malinen

Fotbollstränare förklarar missförstånd

Fotbollsligan mest finländska lag och namn som kan uttalas rätt. Fotbollstränaren förklarar vad han egentligen menade med kommentarerna.

Publicerad . Uppdaterad .
Grand Theft Auto V

”Jag har rätt att vara här” 8

Det diskuteras mycket kring kvinnor inom spelbranschen. Ingen som läser speltidningar eller är engagerad i spelvärlden kan ha undgått kritiken mot mansdominansen och de snedvridna könsidealen.

Publicerad . Uppdaterad .

Gör vår sajt ännu bättre!

Vi är nyfikna på varför just du hittade till vår sajt idag och om du gillar vad vi gör. Kanske du har tips på vad vi kunde göra mer av? Vill du läsa om Miley Cyrus eller Justin Bieber, om Timshel eller Clarissa? Är det mer humor vi borde göra eller hålla oss till reportage och intervjuer? Gillar du våra mingelreporage och bildgallerier?

Klicka här och berätta vad du tycker!

Simon - The streetgame

Musik

popband

Musik som champagne

Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

Publicerad . Uppdaterad .
Pernilla och Jonas Karlsson

Fulla tjejer i bakgrunden på Anna Abreus nya låt 1

En av Finlands just nu största och bästa producenter, Jonas Karlsson besökte oss på X3M. Han berättade bland annat hur man ska gå till väga om man skrivit en bra låt och snackade lite om Anna Abreus nya singel Ra-ta ta-ta som han producerat.

Publicerad .

Popbloggen: Lana Del Reys nya singel

Anka lyssnar på Lana Del Reys nya singel och sjunker ner i ett svart hål. Ett mysigt svart hål, fyllt med sköna taktbyten.

Publicerad . Uppdaterad .

Sebbe Staxx chillar gärna i Jakobstad

Sebbe Staxx vill rikta om strålkastaren och använda Kartellen för att göra oss uppmärksamma på orättvisorna i samhället. Han tycker det ska bli roligt att göra en spelning i Finland, i stället för att besöka fängelser som han vanligtvis gör.

Publicerad .
Ace Wilder

Ace Wilder älskar att jobba med finländare

Låten Busy doin’ nothing slutade på andra plats i Melodifestivalen, och gjorde Ace Wilder till ett namn på allas läppar. Nu jonglerar sångaren mellan att skriva nya låtar, turnera och ge intervjuer. I sommar uppträder hon på Popkalaset.

Publicerad .
Pojkbandet 5 Seconds of Summer

Veckans nya låtar på spellistan 1

Vi har många nya godingar på spellistan denna vecka. Ett australiensiskt pojkband som blev världskänt när de turnerade med One Direction, svenska soulsensationen Seinabo Sey och Skrillex står för de nya låtarna.

Publicerad . Uppdaterad .

Skön vårmusik på spellistan

Vi har fått in två härliga låtar på spellistan den här gången. Donkeyboy är tillbaka, och The Black Keys likaså. Härligt så här i vårtider.

Publicerad .

Film och TV

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad . Uppdaterad .
The Grand Budapest Hotel

Wes Andersons bästa scener

The Grand Budapest Hotel kommer troligen att vara godis, sockervadd och popcorn för ögonen när den har premiär i kväll (11.4). Catzo listar fina Wes Anderson-grejer från tidigare filmer.

Publicerad . Uppdaterad .
Atte, Elmeri och Mirabell

Barnprogrammen i tv 50 år

Yle har sänt barnprogram i 50 år. Jubileumsåret till ära sänder Yle TV2 varje vardagskväll populära gamla barnprogram från olika decennier. Det svenskspråkiga programmet Vi på lilla torget, eller Lilla Torget, gjorde entré år 1964.

Publicerad . Uppdaterad .
Joffrey Baratheon spelas av Jack Gleeson

Popbloggen: Game of Thrones

Ankas liv har åter en mening: Game of Thrones fjärde säsong har börjat. Vad tycker hon om avsnittet, och vad har hon hittat för roliga GoT-videor och bilder?

Publicerad . Uppdaterad .

Jag älskar April Ludgate!

Jag älskar Parks and Recreation. Men det har inte alltid varit så. Jag började se på serien två gånger men slutade båda gångerna efter mindre än två avsnitt. Jag undrade varför i hela världen alla skrev om det och det fick priser und so weiter, tills jag gav det en tredje chans.

Scen ur filmen Filth.

Moderna filmpärlor2

Vi listar blivande klassiker du kanske missat från 2010-talet.

Publicerad .
Hur lika är Beatrice och Katniss egentligen?

Divergent vs The Hunger Games

Först kom The Hunger Games och nu kommer Divergent. Hur lika är egentligen de framtidsdystopiska filmerna med varsin stark kvinnlig huvudroll?

Publicerad .
Metallica

Världens bästa musikdokumentärer

En titt bakom kulisserna på musiken levererar filmguld. Här är vår topp trea på de bästa musikdokumentärerna.

Publicerad .
Bild från filmen The Book Thief

Bästa bokfilmerna

Filmer baserade på böcker i all ära, men nu uppmärksammar vi filmer som handlar om böcker...fast alla tre filmer nog baserar sig på böcker. Knepigt!

Publicerad .
Orson Welles som Charles Foster Kane

Världens bästa trailers 3

Trailern fyller hundra år, hurra! Det firar vi genom att titta på de bäst gjorda små filmsnuttarna genom tiderna. Bänka dig framför datorn och njut.

Publicerad .

X3M-TV

nicke grimaserar i bakgrunden

Filmkammaren: Det här ser alla i sommar

Monster, vapen och rymdfarkoster. Och en koppling till Breaking Bad. Det är det här som gör sommarens hitfilmer.

Publicerad . Uppdaterad .
nicke och magnus

Tre filmer om the hood

Yo in da hood. Filmkammaren goes gangsta och listar tre filmer som handlar om livet i förorten.

Publicerad .
Pernilla försöker fuskgråta.

Frillan och Prillan i triangeldrama

Det kräver alltid en massa planering när man ska berätta riktigt stora nyheter. Frida och Pernilla från Stiftelsen får proffshjälp.

Publicerad . Uppdaterad .
 
 

Tipsa X3M

Är du stans bästa DJ? Spelar du i ett band? Är dina låtar en succé på youtube? Vi tar hela tiden emot tips om nya band.

Nyligen publicerat

 • Johnny Depp i filmen Transcendence
  Publicerad .

  Vackert, våldsamt och vetenskapligt

  Här är veckans biopremiärer varsågoda!

 • Publicerad .

  Bisarra grenar att tävla i

  Tävlingen där man letar efter Brooklyns minsta penis inspirerade oss att kolla vad det finns för andra bisarra grenar som man kan tävla i. Vad sägs till exempel om att klä döda pungråttor i brudklänningar och boxningshandskar?

 • Succémorgon ringer påskharen
  Publicerad .

  Succémorgon ringer påskharen

  På julen har vi en gubbe som susar omkring och ger presenter till alla barn i hela världen medan man på påsken SJÄLV måste klä ut sig för att få sitt godis. Varför inte underlätta allas liv och ha samma koncept på påsken som på julen? Det här är en fråga endast en person i hela världen kan svara på, nämligen påskharen.

 • Publicerad .

  Skräckfilm och dryckesspel

  Grattis, till den h är månadens skräckfilm får ni ett dryckesspel på köpet! Drick medan Catzo och Filip snackar om Rosemary's Baby, Roman Polanski och verk versus skapare.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Apparater som dör2

  Våra apparater tillverkas för att dö snabbt. Hur länge höll din senaste smarttelefon, det frågar vi dig.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Låtarna som räddade karriären

  Ibland går det riktigt illa, och precis innan man nästan ger upp, så försöker man en gång till, och då brakar det loss. Här är låtarna som räddade karriärerna.

 • Chrispoher sjunger gärna karaoke tillsammans med Anna Abreu.
  Publicerad . Uppdaterad

  Christopher: Filmbeviset togs kanske aldrig bort

  Christophers andra album Told you so hänger kvar i toppen på listorna hemma i Danmark. Själv har han hängt i Finland med Anna Abreu. Det slutade så klart på karaokebar.

 • Pernilla Karlsson och Frida Lindholm.
  Publicerad . Uppdaterad

  Podcasten du MÅSTE höra under påsk

  Maximera det goda och minimera det fittiga! Så säger komiker Lotta Backlund om livet.

 • Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Alla älskar Johnny Depp5

  Jag älskar Johnny Depp innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

 • Brian Johnson och Angus Young kunde ta pension.
  Publicerad . Uppdaterad

  Banden som kunde ge upp19

  Det går rykten om att AC/DC ska lägga av. Inte en dag för tidigt säger vi. Här är fler band som kunde säga upp kontraktet.

 • Axl Smith är gäst hos Succémorgon.
  Publicerad . Uppdaterad

  Pakkosuomi med Axl Smith

  Axl Smith gästade Succémorgon och pratade om sin nya singel. Han fick också delta i Teds pakkosuomitävling. Vi undrar om inte Ted övat på sin finska i smyg?

 • Publicerad .

  Varför religionsfostran i skolan?3

  Regissör och konsult Linda Mokko tycker att religion och skola inte hör ihop. - Att sjunga och lyssna på psalmer med religiösa budskap i skolan är ytterst skadligt för både religionsfrihet och frihet från religion.

 • popband
  Publicerad . Uppdaterad

  Musik som champagne

  Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

 • Anna Abreu
  Publicerad . Uppdaterad

  Anna Abreu duschar Fredrika

  När Anna Abreu gästade Succémorgon talade hon om sin nya singel Ra-ta-ta-ta, duschade Fredrika och pratade danska.

 • Pernilla och Jonas Karlsson
  Publicerad . Uppdaterad

  Fulla tjejer i bakgrunden på Anna Abreus nya låt1

  En av Finlands just nu största och bästa producenter, Jonas Karlsson besökte oss på X3M. Han berättade bland annat hur man ska gå till väga om man skrivit en bra låt och snackade lite om Anna Abreus nya singel Ra-ta ta-ta som han producerat.