Japanese pop girl group Momoiro Clover Z perform during the MTV Video Music Awards Japan 2013 in Chiba, near Tokyo, Japan,.

Asien är guldgruvan för låtskrivare

Japanerna älskar inte bara tomten och Lappland, de gillar också soundet vi har på vår musik. De gillar det så mycket att de importerat massor med låtskrivare från Norden. Hur ska du göra för att ta dig in på musikmarknaden?

Publicerad . Uppdaterad .
Janne Grönroos, Pata Degerman, Fredrika Lindholm

"Pissa inte i motvind" är en lögn!

Du känner till uttrycket ”att pissa någon i ögat” som man brukar säga om man för någon bakom ljuset? Det gör dagens gästprogramledare Pata Degerman också. Men kanske på ett lite annat sätt än resten av oss.

Publicerad .
svartvit film, the addams family, the artist, jezebel, tv-serie, skärmdumpar

Svartvita filmer bedrar dina sinnen

Har du någonsin föreställt dig hur en svartvit film ser ut i färg? Om du har, är det sannolikt att dina föreställningar inte alls motsvarar verkligheten. Kolla in här.

Publicerad . Uppdaterad .
Ted Forsström

Kontroller vill granska spelindustrin 7

Nu kommer vi att få en ny inblick i spelindustrins magiska värld. Kontroller heter programmet som lovar ge dig en kritisk och oberoende granskning av spel från både stora och små tillverkare på alla plattformer.

Publicerad . Uppdaterad .

Flow får systerfestival i Slovenien

Den populära Flow-festivalen kommer utöver i Helsingfors också att ordnas i Sloveniens huvudstad Ljubljana i sommar. Flow-festivalen kommer att ordnas i en gammal tobaksfabrik.

Publicerad . Uppdaterad .
ur spåret

Inget kan stoppa lyssnarna i Ur spåret

Redan på fyra-poängs-nivån i veckans Ur spåret med Janne Grönroos drog lyssnarna hem vinsten.

Publicerad . Uppdaterad .
Mikrofoner

20 Feet from Stardom

Har du alltid funderat på de där typerna som står bakom den stora stjärnan på scenen? Det har gjorts en dokumentär om dem, och förra året den vann filmen en Oscar! Dokumentären ligger på arenan ännu i några dagar.

Publicerad . Uppdaterad .