Ko Lanta, matti kallio

”Jag simmade bort tio år av ångest”

Klockan var 9.45 på Annandag jul år 2014. Det var på klockslaget exakt tio år sedan Matti Kallio var med om tsunamin i Thailand. En händelse som kommit att plåga honom det senaste decenniet. Han var en av de lyckligt lottade som överlevde den fruktansvärda tragedin, men han kom aldrig över tsunamin, utan har levt med ångesten sedan dess.

Publicerad . Uppdaterad .
Robert Aschberg

"Näthatarna borde skaffa sig ett liv"

Vi träffade Robert Aschberg för att prata om hans program Trolljägarna. I det söker han upp och konfronterar personer som sysslar med näthat. Inte sällan svänger pendeln så att näthatarna sedan får smaka på sin egen medicin.

Publicerad . Uppdaterad .
Beatrice Eli

2015 får inte bli kvinnornas år

Beatrice Eli är på väg från festen, mot studion. Det kliar i fingrarna. Hon vill skriva grymma låtar. Läs vår långa intervju där Beatrice Eli bland annat förklarar varför hon inte vill att 2015 blir kvinnornas år.

Publicerad . Uppdaterad .
Photoshoppad epa-bild

En oönskad superkraft

Det är kul med superkrafter, men nångång kan de också motarbeta en. Visst, att förvandlas till någon annan är en fördel för den blåa, sexiga Mystique, skådespelad av Jennifer Lawrence i de senaste X-Men-filmerna. Men i det riktiga livet blir det inte alltid lika lyckat, hur sexig man än varit förut.

Publicerad . Uppdaterad .
Rony Rex och Emma Kemppainen sitter på en soffa.

Smaka på det nya klubbkonceptet Lasermehu

Den 6 februari är det premiär för Emma Kemppainens och Rony Vartios klubbkväll Lasermehu som ordnas på Tavastia i Helsingfors.

Publicerad . Uppdaterad .