Fokus på Ukrainakrisen i Svenska Yles valdebatt

I kväll går startskottet för Yles rapportering inför EU-valet när ledare från alla partier frågas ut i Svenska Yles partiledardebatt. Debatten sänds i Yle Fem och på Arenan klockan 20.00. EU:s förhållande till Ryssland är en av frågorna som står på agendan.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på våra kanaler

Först av allt

En familj med utmaningar

Italienskt Marco ja Giampietro blev lyckliga pappor till två tvillingpojkar tack vare en amerikansk surrogatmamma. Det är många moraliska, mänskliga, sociala och juridiska frågor som familjen ställs inför i ett samhälle som inte erkänner homosexuella äktenskap och där landets riksdag ansåg att en lag mot homofobi strider mot grundlagen.

Publicerad .
Döden - en serie om livet

Det är döden som ger liv

Det finns få saker i livet som är så naturligt och fascinerande som döden. Döden finns överallt, på både mikro- och makronivå, och kan till och med framställas på ett underhållande sätt. Döden är det som kan inspirera alla att leva ett rikare liv.

Publicerad .

Nya kulturprogrammen Kollektivet och Lasso

popband

Musik som champagne

Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

Publicerad .
Edith Södergran

Edith Södergran större än myten

Agneta Rahikainen satsar på Edith denna vår. Snart kommer boken Kampen om Edith - Biografi och myt om Edith Södergran. Dessutom disputerar hon för doktorsgraden med samma tema.

Publicerad .

Vi borde prata om Europa

Dags att prata om Europa

I Europa skall vi under våren gå till val för att välja 751 parlamentsledamöter. Vi är en brokig skara människor - 44 stater av mycket varierande storlek, med olika ekonomiska förutsättningar och livssyn. Serien Vi borde prata om Europa tar tempen på vår världsdel.

Publicerad .

"Vi vill vara självständiga - vad är problemet?"

Konflikten mellan Spanien och Katalonien trappas upp. Det handlar å ena sidan om identitet, språk och katalanernas rätt att själv ta beslut om frågor som gäller regionen, å andra sidan om en eventuell splittring i Spanien.

Publicerad .

Bettina

Världsmedborgare i Bettina

Internationell kväll i Bettina med Nura Farah, somalisk romanförfattare, proffsboxaren Robert Helenius med tränaren Karl Helenius och Ninos Dankha, Prince of Assyria som egentligen kommer från Sverige.

Publicerad .
tino singh i bettina

Såpa, politik och stjärnstoft i Bettina

Gäster i Bettina är Tino Singh, aktuell med ny realityserie, psykologen Laura Stenroos, EU:s tidigare justitieombudsman Jacob Söderman och 14-åriga Molly, vinnare av Voice Kids.

Publicerad .

Nordiskt drama

Lilyhammer (12)

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad . Uppdaterad .
Jersusalem (12)

Trons makt och kärlekens styrka

Den klassiska svenska dramaserien Jersusalem baserar sig på Selma Lagerlöfs dubbelroman Jerusalem, som i sin tur är baserad på verkliga händelser och är en berättelse om trons makt och kärlekens styrka.

Publicerad .
Borgen (12)

Hur ska det gå för Birgitte Nyborg?

Borgens tredje och sista säsong finns som bästa tillgänglig på Arenan. Birgitte Nyborg är inte längre statsminister men får det allt svårare att stå utanför politiken. Ska hon kunna ta tillbaka statsministerposten? Och hur klarar Katrine sig som mamma?

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Fanny – drama om att vara 11 år 3

- Fanny vågar göra mer än jag, hon vågar ifrågasätta och säga till i olika situationer, men annars är vi ganska lika på många sätt, säger Ronja 12 år, huvudrollsinnehavare i Svenska Yles nya dramaserie för samma målgrupp, som har premiär på torsdag.

Publicerad . Uppdaterad .

Hellre Kallt & vått än varmt och skönt

Tom Nylund är en mediepersonlighet och äventyrare som trivs bäst i kallt väder och lite våtare före. Hans äventyr har fört honom runt omkring Norden på skidor, till fots och i kajak. Nästa höst ska Tom resa på nya äventyr i Norden i tv-programmet Kallt & vått där han utsätter sig för extrema väder och situationer.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

kasper strömman

Kasper Strömman ljuger så bra

Den grafiska designern/illustratören/bloggaren/profilen Kasper Strömman har satt igång en asbestskandal. Hans blogginlägg har blivit delat tvåtusen gånger och människor är upprörda. Vad hände egentligen?

Publicerad .

Inkompetens och bristfälliga metoder orsak till mögelproblem 10

Både nya och gamla byggnader möglar. Problemet ligger i byggmetoder med ursprung i efterkrigstiden och i att lärare i byggbranschen har brist på specialkunskap, säger Unto Siikanen, arkitekt och professor i byggnadslära.

Publicerad . Uppdaterad .
Karl Wilhelm Gros

Banken stänger - nu är Replotborna arga

Andelsbankens kontor i Replot stänger i mitten av juni. Karl Wilhelm Gros menar att när man är 96 år gammal är det onödigt att börja använda internet. Han har varken mobiltelefon eller dator.

Publicerad . Uppdaterad .
Godishylla.

Näringsprofessor: Barn ska inte bestämma vad familjen äter 16

Föräldrar borde lära sina barn hälsosamma matvanor så tidigt som möjligt, säger Raija Tahvonen som är professor i genomisk näring vid Forskningscentralen för jordbruk och livmedelsekonomi MTT. Om man inte vänjer barn vid godsaker och skräpmat kommer de inte heller att sakna dem.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Karl Wilhelm Gros

Banken stänger - nu är Replotborna arga

Andelsbankens kontor i Replot stänger i mitten av juni. Karl Wilhelm Gros menar att när man är 96 år gammal är det onödigt att börja använda internet. Han har varken mobiltelefon eller dator.

Publicerad . Uppdaterad .
strand

Långviken blir Naturaområde 2

Långviken i Korpo blir ett Naturaområde. Det står klart efter att Högsta förvaltningsdomstolen förkastat markägarnas besvär. Bland markägarna är besvikelsen stor.

Publicerad . Uppdaterad .
Christer FInne vid sina åkrar i Solf

Tidigt vårbruk är gynnsamt för jordbruksnäringen

Hos Christer Finne är alla förberedelser klara. Markerna är harvade och snart ska de första grönsakerna planteras. Men tidigt vårbruk kan vara riskabelt när nätterna fortfarande är kalla.

Publicerad . Uppdaterad .