Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad . Uppdaterad .

Lilyhammer – ypperligt drama i ett nytt medieutbud

De senaste åren har också bolag som erbjuder on demand -tjänster dykt upp som en möjlig finansiär för nordiska dramaproduktioner. Främst Netflix har satsat stort, och ett av resultaten är norska succén Lilyhammer.

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuellt på våra kanaler

Breven och de undantryckta tårarna

När Caj Grundström från Sibbo var sex veckor gammal stupade hans far, Holger Grundström, under en nattlig strid på Karelska näset. Nu flera år senare har han äntligen läst sina föräldrars brevväxling och tillåter sig själv att gråta

Publicerad .
Döden - en serie om livet

Det är döden som ger liv

Det finns få saker i livet som är så naturligt och fascinerande som döden. Döden finns överallt, på både mikro- och makronivå, och kan till och med framställas på ett underhållande sätt. Döden är det som kan inspirera alla att leva ett rikare liv.

Publicerad .

Det dolda sockret20

- Hittills har vi tänkt på socker som onödiga kalorier. Men nu visar ny forskning att socker är direkt skadligt för kroppen. Det säger vetenskapsjournalisten Ann Fernholm. Stora doser vitt socker kan leda till fettbildning i levern och bidra till så kallad fettlever.

Publicerad .

Simon

Äntligen final i Simon 1

Nu är det dags för den efterlängtade finalen på Åland. Här möts alla fyra lag som vunnit sina respektive deltävlingar i värdstäderna Åbo, Helsingfors och Vasa. Nu skall de bästa lagen slutligen göra upp om vem som skall få åka på en drömresa till Las Vegas.

Publicerad . Uppdaterad .

Reidar Wasenius är allsmäktig Simon

Hur långt är du beredd att gå för att vinna? Hur stort blir trycket när du vet att både mamma och pappa och alla andra kommer att se dig kämpa, och göra bort dig, i rutan? Det vill Reidar Wasenius reda ut. Flera hundra finlandssvenska unga ville vara med.

Publicerad . Uppdaterad .

Nya kulturprogrammen Kollektivet och Lasso

Musik som champagne

Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

Publicerad .
Edith Södergran

Edith Södergran större än myten

Agneta Rahikainen satsar på Edith denna vår. Snart kommer boken Kampen om Edith - Biografi och myt om Edith Södergran. Dessutom disputerar hon för doktorsgraden med samma tema.

Publicerad .

Vi borde prata om Europa

Dags att prata om Europa

I Europa skall vi under våren gå till val för att välja 751 parlamentsledamöter. Vi är en brokig skara människor - 44 stater av mycket varierande storlek, med olika ekonomiska förutsättningar och livssyn. Serien Vi borde prata om Europa tar tempen på vår världsdel.

Publicerad .

"Vi vill vara självständiga - vad är problemet?"

Konflikten mellan Spanien och Katalonien trappas upp. Det handlar å ena sidan om identitet, språk och katalanernas rätt att själv ta beslut om frågor som gäller regionen, å andra sidan om en eventuell splittring i Spanien.

Publicerad .

Bettina

Världsmedborgare i Bettina

Internationell kväll i Bettina med Nura Farah, somalisk romanförfattare, proffsboxaren Robert Helenius med tränaren Karl Helenius och Ninos Dankha, Prince of Assyria som egentligen kommer från Sverige.

Publicerad .
tino singh i bettina

Såpa, politik och stjärnstoft i Bettina

Gäster i Bettina är Tino Singh, aktuell med ny realityserie, psykologen Laura Stenroos, EU:s tidigare justitieombudsman Jacob Söderman och 14-åriga Molly, vinnare av Voice Kids.

Publicerad .

Nordiskt drama

Jersusalem (12)

Trons makt och kärlekens styrka

Den klassiska svenska dramaserien Jersusalem baserar sig på Selma Lagerlöfs dubbelroman Jerusalem, som i sin tur är baserad på verkliga händelser och är en berättelse om trons makt och kärlekens styrka.

Publicerad .
Borgen (12)

Hur ska det gå för Birgitte Nyborg?

Borgens tredje och sista säsong finns som bästa tillgänglig på Arenan. Birgitte Nyborg är inte längre statsminister men får det allt svårare att stå utanför politiken. Ska hon kunna ta tillbaka statsministerposten? Och hur klarar Katrine sig som mamma?

Publicerad . Uppdaterad .
Matador (T)

Klassiskt danskt drama

Matador är Danmarks första dramaserie som slog internationellt och ännu 35 år senare säljs till nya länder. Serien skildrar livet i den danska småstaden Korsbæk på 1930- och 40-talen. En berättelse om de som har det gott ställt, och de som drömmer om en ljusare framtid.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Fanny – drama om att vara 11 år 3

- Fanny vågar göra mer än jag, hon vågar ifrågasätta och säga till i olika situationer, men annars är vi ganska lika på många sätt, säger Ronja 12 år, huvudrollsinnehavare i Svenska Yles nya dramaserie för samma målgrupp, som har premiär på torsdag.

Publicerad . Uppdaterad .

Hellre Kallt & vått än varmt och skönt

Tom Nylund är en mediepersonlighet och äventyrare som trivs bäst i kallt väder och lite våtare före. Hans äventyr har fört honom runt omkring Norden på skidor, till fots och i kajak. Nästa höst ska Tom resa på nya äventyr i Norden i tv-programmet Kallt & vått där han utsätter sig för extrema väder och situationer.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

viking grace

"Jag såg aldrig Viking Grace" 1

Föraren på den taxibåt som kolliderade med Viking Grace säger att han aldrig lade märke till jättefärjan. Anders Waldvik säger till Aftonbladet att färjan dök upp som ur tomma intet. Han varken såg den radarn eller hörde någon mistlur. Båt krockade med Viking Grace

Publicerad . Uppdaterad .
Folk skriver sina namn till förmån för barnsjukhuset

Allt klart för maratonloppet

Det behövs en alldeles speciellt beslutsamhet för att löpa ett maratonlopp, och Boston sjuder just nu av en beslutsam energi. Stämningen är i topp inför startskotten måndag eftermiddag finsk tid, och det verkar som om alla har beslutat sig för att årets lopp ska bli något alldeles speciellt.

Publicerad . Uppdaterad .
Matbilen Juice Deli hittas i Woodstock, Kapstaden designhuvudstad

Formgivning för de fattigaste

I år är Kapstaden som första afrikanska stad världens designhuvudstad. Ett av stadens viktigaste mål är ändå att genom konst och design förbättra vardagen för de fattigaste invånarna.

Publicerad .

Svenskfinland

Brandsläckare.

Brand på serviceboende i Lojo 1

En hotfull brand bröt ut på ett serviceboende i Lojo sent i går kväll. I huset bor 20 äldre som har svårt att röra sig, och personalen måste föra dem i säkerhet.

Publicerad .
Harry Sandberg passade på att tvätta båten på påskdagen

Påskfirande i strålande solsken

Solen gassade över Vasa på påskdagen. På Smulterö i Vasa var det många som tog sig ut i det värmande solskenet. Flera tog vara på vårvädret och satte sina båtar i körskick.

Publicerad . Uppdaterad .

Misshandel i Jakobstad 5

Slagsmål bröt ut på en krog i Jakobstad natten till söndag. En man fördes till sjukhus efter att ha blivit slagen i huvdet med ett ölstop.

Publicerad . Uppdaterad .