Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Den sargade själen bakom framgångarna

Cris af Enehielm är en av de mest särpräglade rösterna i den finländska teater- och bildkonstscenen. Bakom den framgångsrika konstnären finns dock en mobbad och sargad själ.

Publicerad .
Molanders (7)

Familjeliv på glid

Familjen Molander lämnar ett hektiskt liv i Stockholm och flyttar till orten där pappan Olof växte upp. De hoppas att flytten innebär en nystart, men det blir inte riktigt som man tänkt sig.

erlend loe

Erlend Loes bultbräda som julklapp

Köp en bultbräda i julklapp till dina barn, barnbarn eller vänners söner och döttrar - och för säkerhetsskull en till dig själv. Jag lovar att det monotona bankandet även kommer att befria dig från all julstress, skriver Petter Lindberg.

Publicerad .

En magisk julväntan för hela familjen

Äntligen är det dags att öppna den första luckan! BUU-klubbens juläventyr bjuder i år på vänskap och magi för hela familjen.

Publicerad . Uppdaterad .

Jul på kanalerna

Julen står för dörren. Svenska Yle har packat kanalsäcken full med mindre och större julklappar i form av både drama och dokumentärer, barnprogram och musik - allt för att kunna vara en möjligast fin del av just din jul. Så här skriver programcheferna om julen.

Publicerad . Uppdaterad .

Mitt triathlon

Förläng livet - satsa på konditionsträning

Så mycket som 10 procent av alla dödsfall i västvärlden beror på för lite fysisk aktivitet enligt World Health Organisations (WHO) rapport från 2009. Det gör fysisk inaktivitet till den fjärde största orsaken till en för tidig död. På första till tredje plats kommer ett för högt blodtryck, rökning och ett för högt blodsocker.

Publicerad .
Dags att testa simning i våtdräkt för Mitt triathlon gänget med ledning av Markus Holmlund

Simma i öppet vatten

Ett triathlon börjar alltid med simning och simsträckan avverkas i regel i havet, i en sjö eller en å. Simningen är rent tekniskt den mest utmanande delen av ett triathlon.

Publicerad .
Running är en motionsform där man i grupp springer på löpmattor.

Mikroträning-för den som har ont om tid eller är lat.

Litet träning är bättre än ingen träning alls, men om man tränar bara litet så måste man vara extra effektiv. Högintensiv intervallträning är ett bra exempel på den typen av träning.

Publicerad .

Cirkus Familj

Sista Cirkus Familj

Den sista cirkusföreställningen. Förberedelser, inspelningar, klipp och en hel höst fylld av generösa familjer tar slut. Trodde inte att jag skulle bli vemodig skriver Maria Sundblom-Lindberg.

Publicerad .
Maria Sundblom-Lindberg, familjeterapeut och programledare för Cirkus familj

Känslan av att vara fel och ful

Om det är något jag har funderat på i höst är det självkänsla. Hur får man det och hur ger man det skriver Maria Sundblom-Lindberg i en krönika som handlar om en familj som drabbats av ätstörningar.

Publicerad .
Maria Sundblom-Lindberg, familjeterapeut och programledare för Cirkus familj

Maria Sundblom-Lindberg: "Förälder är en hederstitel"7

Någon har slarvat med orden. Kallat hennes lillebror för halv. Det fick ett ganska helt hjärta att gå sönder, skriver Maria Sundblom-Lindberg i en kolumn om skilsmässofamiljen och bonusbarn.

Publicerad .

På resande not

Strid om bronsmedaljen i veckans På resande not

Efter en veckas upphåll kommer en riktig godbit: Ami Aspelund och Ted Forsström gör upp med Monika Fagerholm och Alfons Röblom om bronsmedaljen i På resande not.

Publicerad .

Efter Nio

Aktuella serier

Ett äventyrsprogram så som det skall se ut

I programserien Kallt och vått åker Tom Nylund till flera platser i Norden och till Grönland i jakt på kalla och våta äventyr. Det utlovas strapatser, storslagen natur, oförglömliga upplevelser och väder som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Ett äventyrsprogram så som det skall se ut.

Publicerad . Uppdaterad .

"Tiden kommer att visa att ni har fel" 23

Vi arbetar alltför lite, och har orimligt mycket semester. Vi tjafsar om töntiga saker som "hen", och behandlar våldtäktsmän och mördare med silkeshandske. Det tycker andra om oss nordbor.

Publicerad . Uppdaterad .
Sapmi sessions

Unika musikmöten i en lappländsk fjällby

Några av Sveriges just nu mest hyllade artister möter samiska artister i världsklass för ett helt unikt samarbete. Under tre dagar möts två artister som aldrig träffats förut för att skapa musik tillsammans.

Publicerad .
Mat och prat

Mångkulturellt prat kring mat

Mat och prat är ett mångkulturellt matlagningsprogram tillsammans med Raakel Lignell och Libanonfödda restaurangägaren Maggie Lindholm. Här finns gott om skratt och gott humör men naturligtvis också en hel del prat om olika kulturer, vad som karaktäriserar dem och vad som skiljer dem åt.

Publicerad . Uppdaterad .
Stan Saanila och André Wickström i sin egen finlandssvenska tv-studio.

André och Stan gör parodi i och på Svenskfinland 25

När André Wickström eller Stan Saanila gör något får de oss oftast att storskratta eller åtminstone att dra på smilbanden. Nu gör de parodi på den finlandssvenska mediebevakningen. I deras nyhetsstudio florerar alla rykten och allt är möjligt.

Publicerad . Uppdaterad .
Pröva inte på det här hemma

Ett nytt hus att förstöra

Det finns många saker man inte skall pröva hemma - och för att du inte skall behöva göra det så har norska Per Olav Alvestad och Rune Nilson tagit på sig den uppgiften. Är det exempelvis en god idé att måla om huset med högtrycksspruta?

Publicerad . Uppdaterad .
En tvättäkta lantis

Husprojekt hos lantisen

Det är sommar och Frank är upptagen med att underhålla husen. Bland annat skall ny kalk läggas på kastanjegården och dessutom har han lagt grunden för ett megaprojekt - ett helt nytt hus. Som vanligt tar Frank inga genvägar.

Publicerad . Uppdaterad .
Vad har du i bagaget?

Med tungt bagage ut i världen

Norsk serie där sex kända personer får åka tillbaka till sina rötter. Ofta handlar det om en resa tillbaka till ett förflutet man inte gjort upp med - ett bagage som varit tungt att bära genom livet. En serie full med släktband, exotiska platser och känslosamma återseenden.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Avslöjande med ofattbart pris

Peter är grävande journalist på en av Norges mest respekterade tidningar. En dag får han från en anonym källa ett tips som visar sig kunna bli årets stora skop. Problemet är bara att anklagelserna riktas mot hans egen bror.

Publicerad . Uppdaterad .

Tredje säsongen av Solsidan i repris

Den tredje säsongen av Solsidan visasa i repris på Yle Fem. Alex och Anna köpt nytt hus, men trots löften om att huset är färdigt att flytta in i upptäcker de att det återstår en hel del att renovera. Samtidigt fortsätter Fredde och Mickan att putsa på sin perfekta fasad i jakten på status.

Publicerad . Uppdaterad .

Ett trasigt danskt familjeporträtt 2

Den internationellt erkända konstnären Veronika Grønnegaard har levt ett excentriskt och färgrikt liv på herrgården Grønnegaard. I den kaotiska miljön på Grønnegaard har också hennes barn vuxit upp. När Veronika dör samlas de för att för att ta avsked men också för att få sin del av arvet. Bodelningen blir en resa in i hemligheter och lögner.

Publicerad . Uppdaterad .

Kärlekens outgrundliga vägar

Nikolaj och Julie är en romantisk dramaserie om parförhållande, singelliv och vänskap. Om kärlekens outgrundliga vägar, drömmar och hopp. Det handlar om det de flesta av oss gått igenom eller har framför oss.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Finlandssvenska Viktor vill bli munk 3

Allt färre vill bli munk eller nunna. Tjugoåriga finlandssvenska Viktor Torres Airava är ett undantag. I januari ska han flytta till ett katolskt kloster. Ända sedan han var tretton år gammal har han drömt om att bli munk.

Publicerad . Uppdaterad .
Fortum hjälm

"Statligt ägande hindrar utländska investeringar" 2

Finland är i stort behov av utländska investeringar. Trots toppnoteringar i jämförelser av konkurrenskraften lockar Finland inte investerare. För Finland gäller det att satsa på branscher som kräver kunskap, säger experter.

Publicerad .

Svenskfinland

Hastighetsmätartavla med sur gubbe

Smileys sänker hastigheter i Reso

Skulle du sakta in om du får syn på en hastighetsmätartavla med en sur gubbe som smiley? Det är åtminstone vad Reso stad hoppas på då man nu installerar tre sådana tavlor i staden.

Publicerad . Uppdaterad .
Elev ritar under en lektion.

Modersmålet kan drabbas när Borgå sparar

Borgå försöker spara 1,5 miljoner euro genom att skära i personalkostnaderna. Det är bildningssektorn - alltså skolorna - som drabbas hårdast.

Publicerad .
Automatmetrotåg, visualisering.

Nu rivs alla avtal om automatmetron upp 3

Äntligen kom det slutgiltiga beslutet om automatmetrons framtid. Eller snarare om dess uteblivna framtid.

Publicerad . Uppdaterad .
Elev som fotar sitt häfte och får hjälp av läraren

Stor saknad då böcker förstörs 1

Eleverna i Vårberga skola i Borgå fotograferar sina häften och teckningar. Då jullovet börjar ska de förstöras.

Publicerad . Uppdaterad .