Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Elmer Bäck i rövarhistoria om Finska kriget

En kall februaridag 1808 har den trygga tillvaron blåst bort

Jag är helt emot manifest, jag vill inte binda mig vid ETT sätt att göra saker, säger Elmer Bäck, aktuell på film, teater och nu också i TV som Magnus Fredrik Skielm i rövarhistorien om det finska kriget 1808

Publicerad .
Prins Nicolas dop

Kungligt dop i Sverige

Lillprinsen Nicolas dop sänds direkt på SVT World

Prinsessan Madeleines och Chris O’Neills andra barn, Nicolas, döps i Drottningsholms slottskyrka på söndag 11 oktober. Hela dopet sänds i SVT World (Yle Fems kanalplats) kl. 12.45-14.30 finsk tid. Förrättningen kan också följas på Yle Arenan

Publicerad .

Natur så in i Norden

Dom kallar oss handikappade

Samma person, olika känslor

Om att vara kortvuxen.

"Vi som själva har ett funktionshinder definierar inte oss själva som funktionshindrade utan genom vad vi arbetar med, är intresserade av eller vad vi gör på fritiden", säger Karl-Mikael Grimm som medverkar i tv-serien Dom kallar oss handikappade.

Publicerad .

Vad är en utvecklingsstörning?

om utvecklingsstörning

Vad är en utvecklingsstöring? Det finns många olika typer av utvecklingsstörning och ibland kan det vara svårt att förstå vad som är vad. Får man säga utvecklingsstörd? Att välja rätt begrepp är inte heller alltid lätt, men vi måste alltid komma ihåg att det är människor vi pratar om.

Publicerad .

”Dom kallar oss handikappade”8

Ny TV-serie visar människorna bakom begreppet handikappad.

Vad betyder det att vara handikappad? I den nya TV-serien "Dom kallar oss handikappade" träffar vi tio personer med olika funktionsnedsättningar.

Publicerad .

På resande not

Nu vill The Moniker göra allting själv

The Moniker är veckans gästartist i På resande not

Veckans gästartist i På resande not har slagit igenom två gånger i Sverige: första gången då han 2007 tävlade under eget namn i Idol, sedan när han 2011 kom trea i Melodifestivalen under pseudonymen The Moniker.

Publicerad .

Sami Saari: Soulkung är en fånig titel

Nu sjunger soulsångaren schlager i På resande not.

Han har kallats Finlands soulkung och sjunger i den legendariska dansorkestern Dallapé. I På resande not får han visa upp sig som schlagersångare med två eurovisionspärlor.

Publicerad .

Efter Nio

Robotarna är redo, men är vi det?

Nicholas Andersson främjar robotik i Finland.

Nicholas Andersson, en av eldsjälarna bakom Airo Island, arbetar för att främja robotiken i Finland. När kommer maskinerna då att förslava oss?

Publicerad .
Matilda Gyllenberg

Matilda Gyllenberg: Får man sparka en robothund?3

Våld mot och sex med robotar väcker frågor.

Vilken dum fråga. En robot känner ingen smärta, den har inget medvetande och den skall inte blandas ihop med levande, tänkande och kännande varelser. Eller?

Publicerad .
lasse grönroos röker cigarett på en löpbana

En motionshatare springer Coopers test5

Lasse Grönroos springer första gången på 22 år.

Lasse Grönroos på Efter nio har inte sprungit ett Coopers test sedan militären i början av 90-talet. Nu, över 20 år senare, ställs han inför det fruktade motionstestet.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

Publicerad . Uppdaterad .

Isländskt rasistmord

Lára igen i skottlinjen

Lára har satt mycket på spel. Ständigt kämpandes med personliga och ekonomiska problem har hon dessutom fått offra mycket i sitt ibland farliga jobb som kriminalreporter. När en filippinsk kvinna mördas i en attack mot en restaurang står Lára igen i skottlinjen.

Publicerad . Uppdaterad .

I väntan på mer från gräddhyllan

Solsidans fjärde säsong i repris.

Den femte säsongen av Solsidan har premiär på Yle Fem söndagen 18 oktober. I väntan på det sänds den fjärde säsongen i repris. Sveriges bästa granngäng är tillbaka och tampas de som vanligt med både livets små och stora frågor, som om ett schemalagt sexliv verkligen är okej eller hur man ska hantera att ens mamma plötsligt går bort.

Publicerad . Uppdaterad .
Fröken Frimans krig (7)

Med brinnande passion och i ilsken protest

Dramaserie om livsmedelskooperativet Svenska Hem

Fröken Frimans krig är en dramakomedi om klass- och kvinnokamp i Sverige under tidigt 1900-tal. Samtiden var männens. Om framtiden skulle bli kvinnornas, fick några fruntimmer först sätta ner foten. Livsmedelskooperativet Svenska Hem startades med brinnande passion och i ilsken protest

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuella serier

Från strulig uppväxt till ansvar

För Danne och Bleckan blev tatueringssalongen vändningen.

Danne och Bleckan har drivit sin tatueringsstudio Salong Betong sedan 2009 och de är idag mycket framgångsrika. Men vägen dit har varit lång. Struliga uppväxter och avsaknad av trygghet har vänts till eget företag, föräldraskap och en vilja att ta ansvar.

Publicerad .
Familjen

En spännande, svår och underbar relation

Serien Familj tar upp föräldraskap i olika skeden

Att vara förälder är att ingå i en spännande, svår och underbar relation tillsammans med en växande liten människa. Samtidigt är man under hela sitt liv barn till någon annan. Föräldraskapet innebär att ständigt pröva sig fram och att hitta sitt eget sätt att vara förälder på.

Publicerad .

Berlin med danska konstnärsögon

Serien Mitt Berlin ger mångfacetterad bild av staden

I fyra program visar danska konstnärer bosatta i Berlin oss runt i staden. Den stad som de dagligen betraktar och som ger dem deras inspiration.

Publicerad .

Imponerar Niklas Ekstedt på mästerkocken?

En jakt på smakupplevelser och erkännande.

Svenska tv-kocken Niklas Ekstedt är tillbaka. I nya säsongen av Niklas mat åker han land och rike runt i jakt på framstående kockar, de kändaste restaurangerna och smakupplevelser utöver det vanliga.

Publicerad .

Bachstad tar sig an Sydamerika

En resa med branta backar och snårig byråkrati.

Den lite tokiga norska duon Team Bachstad ger sig igen ut på äventyr. Den här gången skall de med en använd bil som de köper i Peru kryssa genom hela den Sydamerikanska kontinenten, en resa på 6000 kilometer.

Publicerad . Uppdaterad .

En skriver början - den andra slutet

Två författare möts i programserien Berättarna

Två författare möts. Den ene skriver början av en berättelse och den andres uppgift är att fortsätta berättelsen och skriva slutet. I serien Berättarna träffar vi fem författare, alla med bakgrund i den Tornedalska kulturen.

Publicerad . Uppdaterad .

Våra kläder synade i sömmarna

Programserie om kläder och kvalitet

Vad är det vi köper när vi uppdaterar vår garderob? Programledaren Camilla Thulin och reportern Ricardo Garcia tar med oss på en resa långt bortom provrummen.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) i Bryssel 20.7.2015

Soini: Stopp för okontrollerad invandring 10

Vi behöver inget extra partimöte, säger han också.

Utrikesminister Timo Soini kräver snabba åtgärder för att hejda strömmen av asylsökande. Vad gäller situationen inom Sannfinländarna, ser han inget behov av ett extra partimöte.

Publicerad . Uppdaterad .
(Pälsföretagare Turkishuolto Valtonen) Sönderslaget fönster i Helsingfors

Det behövs en hel by för att uppfostra ett barn 7

Ofog väcker debatt på Kimitoön

Det sägs att det behövs en hel by för att uppfostra ett barn. Men vad kan en by egentligen göra om ett barn uppför sig dåligt? På Kimitoön väcker den senaste tidens ofog och skadegörelse debatt.

Publicerad .
Skarvträd

Metalband kräver Skarvens död 4

Nya singeln "Skarvens död" vill få ett slut på skarvfrågan.

Barabbas Julin är frontmannen i metalbandet Warriors of Abbornata. Med sin nya singel ”Skarvens död” vill de kommentera den enligt dem ohållbara skarvsituationen.

Publicerad . Uppdaterad .