Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Titta in bakom kulisserna på BUU-klubbens julkalender

Från rekvisitör till ljusläggare. Här görs julkalender!

Tre programledare, en skådespelare, ett filmteam med ljud-, ljus- och andra filmproffs. De fanns på plats när BUU-klubbens tv-julkalender blev till. Och Kaj Kunnas, på sätt och vis.

Publicerad .

Tills cancern skiljer oss åt

“Det är en kärlekshistoria, inte en dödshistoria”

En berättelse om kärlek och om hur mycket man kan och orkar om man älskar. Så sammanfattar Magdalena Snickars dokumentären som hon och maken Peter filmade från det att de fick beskedet om en obotlig hjärntumör till slutet.

Publicerad . Uppdaterad .

Natur så in i Norden

Dom kallar oss handikappade

Susanna Lindroth på kläduppköp

Dvärgar finns bara i sagorna

om kortväxta

Kosmetolog Susanna Lindroth är en av ca 1000 kortväxta finländare. En kortväxt person är mellan 140 och 150 cm lång, men dvärg eller sagofigur är hen absolut inte.

Publicerad .

Implantat gav tillbaka hörseln

om hörselskada

Titi Rolin har varit hörselskadad sedan tonåren. Hon hör med cochlea implantat, som underlättar vardagen så att Titi kan njuta av att t ex titta på tv, tala i telefon och lyssna på musik på jobbet.

Publicerad .
Robin och Markus Pinomaa

Är arbetsmarknaden mogen för oss alla?

funktionshindrade på arbetsmarknaden

Oftast kan du själv välja vad du vill jobba eller syssla med. För personer med olika funktionsnedsättningar är arbetet eller den meningsfulla sysselsättningen lika viktig som för dig. Få har dock möjlighet att välja var och med vem de jobbar, trots utbildning och färdigheter.

Publicerad .

På resande not

Efter Nio

Margot Wallström.

Margot Wallström: Gör något osjälviskt!

Margot Wallström tampas med ondska och mörker dagligen.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström har efter många år i bl.a. FN:s och EU:s tjänst i fjol återvänt till den svenska rikspolitiken som utrikesminister. Hur gör hon för att själv klara av all ondska och det mörker som hon möter i sitt arbete?

Publicerad .
Sofia Flinck sysslar med Cosplay där man klär ut sig till olika karaktärer.

Cosplay - en hobby som vilken som helst

Sofia Flinck har sysslat med Cosplay i snart tio år.

I Cosplay klär man ut sig. Man väljer en karaktär ur en film, animation eller kanske ett spel, som man sedan försöker efterapa. Det gäller att försöka skapa en så identisk dräkt som möjligt.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Morden i Sandhamn (16)

Nya mord i Sandhamn

Andra säsongen i repris i väntan på nya avsnitt

Det är en solig julidag på Sandhamn. Hos Nora Linde är det fest och man följer målgången i segeltävlingen Gotland Runt. Stort jubel utbryter när båten med Noras man Henrik som styrman seglar in som vinnare! Men segerglädjen förbyts snabbt i tragedi. I väntan på nya avsnitt sänds säsong 2 av Morden i Sandhamn i repris. (Säsong 5 startar 15.12.2015)

Publicerad . Uppdaterad .

Parförhållande vädrat i baksätet av en taxi

Hela serien Taxi utspelar sig inne i en bil.

Alice och Magnus har varit tillsammans i snart tio år och befinner sig i ett förhållande som står och väger. "Ska det verkligen vara vi resten av livet?". Paret tillhör den klimatsmarta generationen som gjort ett medvetet val att inte ha någon bil, men istället blir det mycket taxi.

Publicerad . Uppdaterad .

Vattnet som kunde ändra världshistorien

Drama om sabotageoperation i Norge under andra världskriget.

För att vinna andra världskriget jobbar Nazityskland för att utveckla en atombomb. För att lyckas behöver man tungt vatten som endast framställs vid Norsk Hydros produktionsanläggning i Vemork nära norska småstaden Rjukan.

Publicerad . Uppdaterad .

Utmaningar för våra favoritpar på gräddhyllan

Solsidan tillbaka med en ny femte säsong

Alex och Anna, Fredde och Mickan och självklart också Ove och Anette är redo att åter ta emot på Saltsjöbadens gräddhylla, Solsidan.

Publicerad . Uppdaterad .

Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

Publicerad . Uppdaterad .

Elmer Bäck i rövarhistoria om Finska kriget

En kall februaridag 1808 har den trygga tillvaron blåst bort

Jag är helt emot manifest, jag vill inte binda mig vid ETT sätt att göra saker, säger Elmer Bäck, aktuell på film, teater och nu också i TV som Magnus Fredrik Skielm i rövarhistorien om det finska kriget 1808

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuella serier

Musiken speglar en kontinent i förändring

Vår tids stora musikaliska revolution sker i Afrika

Vår tids stora musikaliska revolution sker i Afrika. En hastiga moderniseringen innebär minskad fattigdom, men också ökande inkomstklyftor, sekularisering och konflikter mellan tradition och modernitet. Allt speglas i musiken.

Publicerad .

Äventyrligt cirkussällskap

Konsten och ögonblicket styr i serien Cirkusseglarna

Fyra unga män från Norge och en från Frankrike har en gemensam dröm om att spela gatuteater och uppträda med cirkusnummer runt om i världen. Mer exakt drömmer de om att uppträda för barn i Afrika. Det blir en spektakulär resa in i det okända med segelbåt.

Publicerad .

Inspirerande matlagning i slutna miljöer

Vad äter man på en sjukhusbåt eller i ett kloster?

Landgång är en serie där Anne Lundberg reser runt i världen för att besöka kockar i spännande slutna miljöer och lär sig matlagning under mycket speciella förhållanden.

Publicerad .

Trädgårdsarbete och husbygge

Trettonde säsongen med Lantisen Frank

Lantisen Frank Erichsen är tillbaka med en ny säsong. Det är sommar och Frank kollar in trädgårdslandet där ärtskidorna växer och förhoppningsvis en dag de små äppelträden och havtornsbuskarna ska bära frukt. I den trettonde säsongen av En tvättäkta lantis fortsätter också arbetet med det nya bostadshuset.

Publicerad . Uppdaterad .

Från strulig uppväxt till ansvar

För Danne och Bleckan blev tatueringssalongen vändningen.

Danne och Bleckan har drivit sin tatueringsstudio Salong Betong sedan 2009 och de är idag mycket framgångsrika. Men vägen dit har varit lång. Struliga uppväxter och avsaknad av trygghet har vänts till eget företag, föräldraskap och en vilja att ta ansvar.

Publicerad . Uppdaterad .

En spännande, svår och underbar relation

Serien Familj tar upp föräldraskap i olika skeden

Att vara förälder är att ingå i en spännande, svår och underbar relation tillsammans med en växande liten människa. Samtidigt är man under hela sitt liv barn till någon annan. Föräldraskapet innebär att ständigt pröva sig fram och att hitta sitt eget sätt att vara förälder på.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs också

hajbos julkalender

Hajbos första julkalender

Den första december börjar Hajbos julkalender.

Carl-Johan är hos mormor hela december. Mormor älskar lutfisk. Det gör inte Carl-Johan. Som den artiga gosse han är, låter han det vara osagt.

Publicerad . Uppdaterad .