Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på våra kanaler

Underhållning för hela slanten

De kommande dagarna presenteras en rad nya underhållande program på våra kanaler. På Radio Vega tar den oss bakåt i tiden - på Yle Fem fångar den oss i vardagen och för oss ut i Europa. Läs mer om några av våra program de kommande veckorna i nyhetsbrevet På gång på Svenska Yle. Vill du prenumerera kan du göra det här.

You've been Trumped

Påtrampade av Trump

Donald Trump har stora planer för ett golfcentrum i Skottland. Men en grupp stolta skotska markägare försöker få den amerikanska affärsmannen och kändisens planer kullkastade. De hela blir en kamp mellan David och Goliat.

Publicerad .
Kari Jalonen, chestränare, ishockeylandslaget

Laget bakom landslaget3

Tiden då chefstränaren var den som bestämde om allt och alla är förbi. Publiken har blivit vana med att se en hel del herrar iklädda kostymer bakom bytesbänken. Nu har hockeylandslagets organisation tagit ännu ett steg framåt.

Publicerad .

En svensk sommar i Finland

Jontti Granbacka hjälper Audun Adsen i land efter rekonstruktionen av sjöslaget vid Rilax

Mycket kroppskontakt i Hangö

Osloborna Audun Adsen och Héctor Melo fick uppleva en oförglömlig helg i Hangö och gjorde också intressanta iakttagelser om oss finländare.

Publicerad .
Jontti Granbacka, Amanda Wallander och Michelle Wanström på galeasen Albanus.

Åland är toppklass!1

Stockholmarna Amanda och Michelle spar inte på lovorden när de beskriver sin överraskningshelg på Åland.

Publicerad .

Aktuella serier

Sommarpratarna

Fem tidigare sommarvärdar i Sverige Radio möts i ett gemensamt sommarprat som tar avstamp i deras respektive program. Samtal om högt och lågt, skratt och gråt.

Publicerad .
Önsketrädgårdar

Trädgårdsupplevelser utöver det vanliga

Claus Dalby är tillbaka och bjuder oss på trädgårdsupplevelser utöver det vanliga - slottsträdgårdar och privata gröna oaser i Danmark och utomlands.

Publicerad .

På naturens villkor i Ghana

Programledare Peter Skødt Knudsen har tagit sig till Ghana i Afrika för att se hur människorna bor och lever. Här finns vacker natur och många naturresurser men trots det är många fattiga.

Publicerad .
Döden, döden, döden

Döden, döden, döden

Trots att vi alla kommer i kontakt med döden så pratar vi inte om den. Få av oss har ens sett en död människa. Tänk om det är så att döden blir extra skrämmande bara för att vi har gjort den så okänd?

Publicerad . Uppdaterad .
Studieliv

Studieliv - en dans på rosor? 3

I tv-serien Studieliv funderar Oscar Holmström på vad som händer om han inte kommer in till medicinska fakulteten medan Miia Nissinaho hoppas på att kunna försäkra sin dotters framtid. Maria vet inte riktigt vad hon ska vänta sig av den nya huvudstaden.

Publicerad . Uppdaterad .
Trädgårdsonsdag

Från vår till höst i trädgården 3

Programledaren Pernilla Månsson Colt, kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor är tillbaka och sätter i år fokus på köksträdgård, urban gardening och svensk djungel. I 12 avsnitt får vi får följa trädgårdens skiftningar - från vårens första knopparna till sommarens grönskande prakt och höstens vissnande löv.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Terapeuten i behov av vård

Dystrare, djupare men roligare. Komediserien om samlivsterapeuten Dag är tillbaka med säsong 2. Dag Refsnes har som jobb att hjälpa par i trubbel och tycker alla borde bo och leva var för sig. Han lever som han lär och mår därefter.

Publicerad . Uppdaterad .

Nytt liv med oanade konsekvenser 2

Sarah Manning ser till sin förskräckelse en dag en ung kvinna hoppa framför tåget och ta sitt liv. Sarah ser med ens sin chans att starta ett nytt liv - ett beslut med oanade konsekvenser.

Publicerad . Uppdaterad .

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Publicerad . Uppdaterad .

Livet på spel för demokratin

En råkall januarimorgon anländer hoppfulla aspiranter till livvaktsutbildningen. Bland de sökande finns säkerhetspoliserna Rasmus, Jonas och Jasmina - redo att sätta livet på spel för att skydda demokratin.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Inspelningarna av Mitt triathlon i full gång

Deltagarna är valda och inspelningarna påbörjades i mitten av februari. Hur roligt som helst, säger programledaren Jontti Granbacka.

Publicerad . Uppdaterad .

Efter Nio – ett kvällsprogram mitt i livet 4

Måndagen den 25 augusti kör det nya kvällsprogrammet Efter Nio igång. Men vad är det för ett program egentligen? Värdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström förklarar.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

Borreliapatienter på jakt efter vård

Många med svåra ledsmärtor eller neurologiska besvär har svårt att få hjälp. Enligt en del läkare lider de av kronisk borrelios. Men den etablerade läkarkåren erkänner inte kronisk borrelios som en sjukdom och fördömer borrelioskliniker som vill bota dem med långa antibiotikakurer.

Publicerad . Uppdaterad .

"Skilsmässobarn bär på en gigantisk ryggsäck" 4

Barn med frånskilda föräldrar går ofta omkring med stora hemligheter. Vi kan inte befria dem från den tunga ryggsäcken, men vi kan hjälpa dem att lätta på den, säger familjeterapeuten Maria Sundblom-Lindberg.

Publicerad . Uppdaterad .
d- vitamin tabletter

Forskning: För lite D-vitamin kan fördubbla demensrisk

Äldre människor med låg D-vitaminnivå kan utveckla demens lättare än människor med högre D-vitaminnivå, visar en brittisk studie. Om resultatet är tillförlitligt kan det innebära att risken för demens är fördubblad vid D-vitaminbrist.

Publicerad . Uppdaterad .
Antti Ruuskanen i Stockholm.

Antti Ruuskanen i storform vann igen

Spjutkastaren och Europamästaren Antti Ruuskanen visade på torsdagskvällen i Stockholm att segern i Zürich inte var en slump.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Det här är brunnen som är källa till det förorenade vattnet i Molpe.

Molpeborna ska fortsätta koka sitt vatten

Invånarna i Molpe, Korsbäck och Råbacka i Korsnäs måste fortsättningsvis koka kranvattnet. För en vecka sedan upptäcktes e-coli bakterier i vattnet.

Publicerad . Uppdaterad .

Kyrkoherdeval upprör i Petrus

Petrus församlings indirekta kyrkoherdeval får församlingsmedlemmar att protestera. Rösta i nästa församlingsval, hälsar församlingsrådet.

Publicerad .
Barösunds butiken

Intresse för butiken i Barösund

Förhandlingar om en lösning för butiken i Barösund förs fortfarande, men utgången är ännu oviss.

Publicerad . Uppdaterad .

Folk hinner inte gå på tre dagars retreat

Folk i dag är så upptagna att de inte hinner gå på en tre dagar lång retreat. Bland annat det kom fram då retreatgården Snoan i Lappvik lät göra en webbenkät.

Publicerad . Uppdaterad .