Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Snälla, rör mig!

Hur får man en kram när man behöver den?

Beröring är helande. Det är t.o.m. vetenskapligt bevisat. Ändå är vi fortfarande hämmade då det är läge för en kram.

Publicerad .
Magdalena och Peter Snickars, och kärleken.

Tills cancern skiljer oss åt

“Det är en kärlekshistoria, inte en dödshistoria”

En berättelse om kärlek och om hur mycket man kan och orkar om man älskar. Så sammanfattar Magdalena Snickars dokumentären som hon och maken Peter filmade från det att de fick beskedet om en obotlig hjärntumör till slutet.

Publicerad .

Natur så in i Norden

Dom kallar oss handikappade

Implantat gav tillbaka hörseln

om hörselskada

Titi Rolin har varit hörselskadad sedan tonåren. Hon hör med cochlea implantat, som underlättar vardagen så att Titi kan njuta av att t ex titta på tv, tala i telefon och lyssna på musik på jobbet.

Publicerad .
Robin och Markus Pinomaa

Är arbetsmarknaden mogen för oss alla?

funktionshindrade på arbetsmarknaden

Oftast kan du själv välja vad du vill jobba eller syssla med. För personer med olika funktionsnedsättningar är arbetet eller den meningsfulla sysselsättningen lika viktig som för dig. Få har dock möjlighet att välja var och med vem de jobbar, trots utbildning och färdigheter.

Publicerad .

En vardag utan närminne

om minnesförlust

När Hanna Grandell var 17 år gammal och gick på konstlinje drabbades hon av en medicinförgiftning, Stevens-Johnson syndrom. I samband med förgiftningen förstördes också hennes minne.

Publicerad .

På resande not

Efter Nio

Sofia Flinck sysslar med Cosplay där man klär ut sig till olika karaktärer.

Cosplay - en hobby som vilken som helst

Sofia Flinck har sysslat med Cosplay i snart tio år.

I Cosplay klär man ut sig. Man väljer en karaktär ur en film, animation eller kanske ett spel, som man sedan försöker efterapa. Det gäller att försöka skapa en så identisk dräkt som möjligt.

Publicerad .
Atik Ismail.

Atik Ismail: Åttiotalet var fotboll och fest

Atik Ismails åttiotal var präglat av fotboll och fest.

Den finska fotbollslegenden Atik Ismails karriär var på topp på åttiotalet. Det gick bra för laget och det var mycket kändisfester med glitter och glamour. Men samtidigt fick han tampas med sin allt svårare alkoholism.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Morden i Sandhamn (16)

Nya mord i Sandhamn

Andra säsongen i repris i väntan på nya avsnitt

Det är en solig julidag på Sandhamn. Hos Nora Linde är det fest och man följer målgången i segeltävlingen Gotland Runt. Stort jubel utbryter när båten med Noras man Henrik som styrman seglar in som vinnare! Men segerglädjen förbyts snabbt i tragedi. I väntan på nya avsnitt sänds säsong 2 av Morden i Sandhamn i repris. (Säsong 5 startar 15.12.2015)

Publicerad . Uppdaterad .

Parförhållande vädrat i baksätet av en taxi

Hela serien Taxi utspelar sig inne i en bil.

Alice och Magnus har varit tillsammans i snart tio år och befinner sig i ett förhållande som står och väger. "Ska det verkligen vara vi resten av livet?". Paret tillhör den klimatsmarta generationen som gjort ett medvetet val att inte ha någon bil, men istället blir det mycket taxi.

Publicerad . Uppdaterad .

Vattnet som kunde ändra världshistorien

Drama om sabotageoperation i Norge under andra världskriget.

För att vinna andra världskriget jobbar Nazityskland för att utveckla en atombomb. För att lyckas behöver man tungt vatten som endast framställs vid Norsk Hydros produktionsanläggning i Vemork nära norska småstaden Rjukan.

Publicerad . Uppdaterad .

Utmaningar för våra favoritpar på gräddhyllan

Solsidan tillbaka med en ny femte säsong

Alex och Anna, Fredde och Mickan och självklart också Ove och Anette är redo att åter ta emot på Saltsjöbadens gräddhylla, Solsidan.

Publicerad . Uppdaterad .

Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

Publicerad . Uppdaterad .

Elmer Bäck i rövarhistoria om Finska kriget

En kall februaridag 1808 har den trygga tillvaron blåst bort

Jag är helt emot manifest, jag vill inte binda mig vid ETT sätt att göra saker, säger Elmer Bäck, aktuell på film, teater och nu också i TV som Magnus Fredrik Skielm i rövarhistorien om det finska kriget 1808

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuella serier

Musiken speglar en kontinent i förändring

Vår tids stora musikaliska revolution sker i Afrika

Vår tids stora musikaliska revolution sker i Afrika. En hastiga moderniseringen innebär minskad fattigdom, men också ökande inkomstklyftor, sekularisering och konflikter mellan tradition och modernitet. Allt speglas i musiken.

Publicerad .

Äventyrligt cirkussällskap

Konsten och ögonblicket styr i serien Cirkusseglarna

Fyra unga män från Norge och en från Frankrike har en gemensam dröm om att spela gatuteater och uppträda med cirkusnummer runt om i världen. Mer exakt drömmer de om att uppträda för barn i Afrika. Det blir en spektakulär resa in i det okända med segelbåt.

Publicerad .

Inspirerande matlagning i slutna miljöer

Vad äter man på en sjukhusbåt eller i ett kloster?

Landgång är en serie där Anne Lundberg reser runt i världen för att besöka kockar i spännande slutna miljöer och lär sig matlagning under mycket speciella förhållanden.

Publicerad .

Trädgårdsarbete och husbygge

Trettonde säsongen med Lantisen Frank

Lantisen Frank Erichsen är tillbaka med en ny säsong. Det är sommar och Frank kollar in trädgårdslandet där ärtskidorna växer och förhoppningsvis en dag de små äppelträden och havtornsbuskarna ska bära frukt. I den trettonde säsongen av En tvättäkta lantis fortsätter också arbetet med det nya bostadshuset.

Publicerad . Uppdaterad .

Från strulig uppväxt till ansvar

För Danne och Bleckan blev tatueringssalongen vändningen.

Danne och Bleckan har drivit sin tatueringsstudio Salong Betong sedan 2009 och de är idag mycket framgångsrika. Men vägen dit har varit lång. Struliga uppväxter och avsaknad av trygghet har vänts till eget företag, föräldraskap och en vilja att ta ansvar.

Publicerad . Uppdaterad .

En spännande, svår och underbar relation

Serien Familj tar upp föräldraskap i olika skeden

Att vara förälder är att ingå i en spännande, svår och underbar relation tillsammans med en växande liten människa. Samtidigt är man under hela sitt liv barn till någon annan. Föräldraskapet innebär att ständigt pröva sig fram och att hitta sitt eget sätt att vara förälder på.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs också

 Matti Alahuhta, styrelseordförande för Finlands Näringsliv EK.

EK inte längre med om centrala avtal efter april 2016

De förhandlingar som nu pågår förs till slut.

Finlands Näringsliv EK kommer inte längre att vara med om centrala inkomstpolitiska avtal, säger Matti Alahuhta, styrelseordförande för Finlands Näringsliv EK. Han försäkrar att konsensusförfarande kvarstår - men nu på lokal företagsnivå. .

Publicerad . Uppdaterad .
Lärarens kateder i ett klassrum.

Lärarna måste använda sina egna pekplattor i undervisningen

40 % saknar utrustning trots digitala undervisningskrav.

Statens kräver att skolorna integrerar digitala läromedel i undervisningen. Den nya målsättningen hotar nu att falla redan från start. Närmare 40 procent av lärarna i grundskolan saknar fortfarande digitala arbetsredskap, visar en undersökning som lärarfacket OAJ har gjort.

Publicerad .

Om alla terrordåd fick en flagga i profilbilden

Var sker terrorn i världen? X3M har svaret.

Var sker egentligen terrorn i världen? Om jag brydde mig om alla terrordåd, vilka flaggor borde jag ha i min profilbild? Eller ska jag alls ha en flagga? X3M ger svaren.

Publicerad . Uppdaterad .