Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Mannen bakom världens viktigaste åtal

Luis Moreno-Ocampo, första åklagare vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag, har rättigheter att utreda krigsförbrytelser världen över. Varje fall är krävande och intresset kring rättegångarna ibland enormt.

Publicerad .
Ville Kähkönen

Han kom hem med resistenta bakterier5

Ville reste till Indien för att få modern cancervård men kom hem med den resistenta bakterien ESBL. Medicinsk turism innebär rejäla risker, säger läkarna.

Publicerad .

Efter Nio

Daniel Österlund i Efter Nios studio.

Daniel Österlund såg likhögar med egna ögon2

Daniel var en ung man i Helsingfors med jobb, vänner, hobbyn och ett aktivt liv. Men en sommardag år 2011 hände något som skulle komma att sätta prägel på hela hans liv. Det ledde till att han en tid senare tvångsintogs på Borgå sjukhus och fick diagnosen schizofreni.

Publicerad .

Aktuella serier

Personlig utmaning i vildmarken

Norska äventyraren Lars Monsen är känd för att överleva i vildmarken. Nu sätts hans kunskaper på prov. Vad händer när han hamnar mitt i ödemarken, utan kompass och bristfällig karta? Det gäller att hitta fram till målet, leva av det vildmarken ger eller leva med skammen.

Publicerad . Uppdaterad .

Mat på norra Atlantens villkor

Isländsk serie där vi får bekanta oss med maten i världens största kylskåp - den kalla men rika norra Atlanten. Det handlar om lokala specialitér som tyvärr med tiden blivit bortglömda - vissa helt enkel för att de inte är speciell aptitretande. Men kända kockar i regionen vill ändra på det.

Publicerad . Uppdaterad .

När leken blir allvar

När barnen växer blir leken allvar. Några uppnår det de kämpar för. Andra måste inse sina begränsningar och barndomsdrömmen brister. Vem är det som sätter upp målsättningarna, den unga själv eller är det föräldrarna och tränarna? Vad är det som motiverar?

Publicerad . Uppdaterad .

Sapmi sessions

Några av Sveriges just nu mest hyllade artister möter samiska artister i världsklass för ett helt unikt samarbete. Under tre dagar möts två artister som aldrig träffats förut för att skapa musik tillsammans. Här är artisterna i säsong 2.

Publicerad . Uppdaterad .

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .

Serier utan Arenarättigheter

Din vecka, min vecka

Dina regler i en vecka

Många upplever att deras familjeliv gått i stå. Grälen om småsaker tar allt för mycket energi och parförhållandet har blivit mer praktiskt än passionerat. Kan man med ett enkelt experiment finna glädjen igen?

Publicerad . Uppdaterad .
Utmana din hjärna

Mera manipulation

Illusionisten Jan Hellesøe är tillbaka med nya program och utsätter vanligt folk och danska kändisar för en rad psykologiska experiment som får de flesta att tappa hakan.

Publicerad . Uppdaterad .
Pröva inte på det här hemma

Så att du inte skall behöva göra det!

Norrmännen hör till de mest beskedliga och laglydiga människorna i världen - något som Rune Nilson och Per Olav Alvestad inte verkar ha koll på när de utför en rad experiment innanför husets fyra väggar.

Publicerad .

Trädgården på Strömsö

Dags att rulla in traktordäcken

Våga lämna de fyrkantiga odlingslådorna av trä en stund och rulla in något rejält i din trädgård. Vad sägs om några hederliga traktordäck?

Publicerad .
två personer rullar ett traktordäck

Lådodla i däck

Småskaligt, lätthanterligt, lättplacerat och passar vem och var som helst - så kan man beskriva lådodling. Lådodling är trendigt just nu. Ibland kallas den cityodling eller boxodling - vi valde att odla i däck.

Publicerad .
kålodling

Ekologisk skadedjursbekämpning

Kålen älskas av skrottar och småkryp under sommarens alla månader. Genast vid vårsådden kommer jordloppor och skinnbaggar. Sen kommer små och stora kålflugor i olika generationer och flyger ända in i augusti.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Idealistisk präst i motvind

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Lättare sagt än gjort.

Publicerad . Uppdaterad .

Vad hände Saras mamma?

Ungdomsthrillern Svaleskär (7) utspelar sig på den fiktiva ön Fyringen i Göteborgs skärgård under några intensiva sommarmånader. Sara, som bor på ön med sin pappa, vill ta reda på vad som hände hennes mamma som försvann spårlöst under en segling för fyra år sedan.

Publicerad . Uppdaterad .

Familjeliv på glid

Familjen Molander lämnar ett hektiskt liv i Stockholm och flyttar till orten där pappan Olof växte upp. De hoppas att flytten innebär en nystart, men det blir inte riktigt som man tänkt sig.

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Halla-aho ställer inte upp i riksdagsvalet

Halla-aho till attack mot invandrarkandidater 25

Sannfinländaren Jussi Halla-aho väcker igen uppmärksamhet med sina invandrarkritiska uttalanden. I ett inlägg på Facebook går han till attack mot Abdirahim Hussein (C) och alla andra kandidater med invandrarbakgrund, som han kallar ö-klassens kandidater.

Publicerad . Uppdaterad .
Naturell glass med kinuskisås

Vanligt tillsatsämne orsakar tarmsjukdomar och fetma 8

Ett artificiellt tillsatsämne som finns i nästan all färdigmat ökar risken för inflammationer i tarmen och metaboliskt syndrom, visar färsk forskning. Forskningen presenteras i den vetenskapliga tidskriften Nature.

Publicerad . Uppdaterad .
SFP:s partiprogram 2015

Vems skatter vill SFP sänka? 19

SFP:s skattepolitik fortsätter att väcka debatt. Vi granskar vad partiets linje om marginalskatteprocent och minskad progressivitet egentligen innebär.

Publicerad . Uppdaterad .