Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på våra kanaler

Finansmannen som hade världen i sina händer

Finansmannen Roger Voss vandrar försynt runt i tomma kontor och konferensrum i Frankfurt. Som 50-åring kan han nu se tillbaka på de hektiska åren på finansmarknaden som vissa dagar kunde ge honom miljontals dollar. Till slut sprack bubblan.

Publicerad .
Göran Djupsund, professor i statskunskap.

"Cirkus och cirkusnöjen för väljarna"

Regeringspartierna har inte lyckats visa en enig front utåt under den senaste tiden. Enligt professor Göran Djupsund är det här typiskt politikerbeteende när vi närmar oss riksdagsval.

Publicerad .
Vid lägerelden

Naturdokumentärfilmarens vardag

Hans steg är försiktiga, men säkra. Blicken vandrar över stranden. Skyddsfärgade fågelägg är inte lätta att hitta, men lätta att trampa på – i misstag. Dokumentärfilmaren Jari Salonen kan sin strand. Då häckningsplatserna är lokaliserade placerar han varsamt ut små kameror precis intill fågelbona.

Publicerad .

Säsongstart för Rivet ur arkivet

Ett bastubad för själen 4

Vad gör en vedeldad bastu bättre än en lägenhetsbastu? Vad som skiljer finlandssvensk och finsk bastukultur åt? Elisabeth Morney tar en djupare titt på vår nationalhelgedom i programmet Rivet ur Arkivet.

Publicerad . Uppdaterad .

Se klippen i Arkivet

Du har väl inte missat att de teman som lyfts fram i programserien Rivet ur arkivet också hittas i Arkivet här på webben. Inför veckans program om bastun kan du exempelvis se ett längre inslag från den allmänna bastun på Åstorgsgatan i Berghäll Helsingfors från år 1995.

Publicerad . Uppdaterad .

Cirkus Familj

Hemskola - bästa skolan? 1

- Att undervisa sex egna barn genom lågstadiet skulle ha knäckt mig före första höstlovet. Jag är full av beundran att familjen Almark-Mannila har drivit sitt projekt. Att de gjort vad de själva tror är det bästa, skriver Maria Sundblom-Lindberg.

Publicerad .
Maria Sundblom-Lindberg

"Att växeldra i vardagen är bättre än viagra"6

Nästan alla tjejer som jag känner går periodvis omkring med en tung grå sten i magen för att de inte får ihop det här med barn och jobb, familj och karriär. Det handlar sällan om att toppjobb i Bryssel eller NY utmanar familjepusslet, utan bara det att barnen börjar på dagis får kvinnor att älta och väga.

Publicerad .
Maria Sundblom-Lindberg

Är ni trevligare med varandra som skilda?

Nästan alla skilsmässobarn drömmer om att mamma och pappa skall hitta tillbaka till varandra igen men en kväll sa min ena dotter att den drömmen, den finns inte kvar längre, skriver Maria Sundblom-Lindberg.

Publicerad .

På resande not

Eva Frantz, Sixten Lundberg

På resande not: sista chansen att gå vidare

Båda lagen i veckans På resande not har goda chanser att gå vidare till semifinal inför sin tredje och avgörande match i grundspelet. Men det gäller att samla ordentligt med poäng för att inte falla bort.

Publicerad .

Efter Nio

Rabbe Grönblom: “Pizzorna var bara en språngbräda” 3

Rabbe Grönblom besegrade cancern och satsar nu helhjärtat på sin ungdomsdröm – att leda ett internationellt hotellimperium. Han är mest känd som “pizzakungen” bakom Kotipizza-kedjan. Han är också känd som redaren som trafikerade RG Lines färjor över Kvarken. Innehavet i Kotipizza sålde han bort tidigare i år och rederiverksamheten lades ner år 2012.

Publicerad .

Aktuella serier

"Tiden kommer att visa att ni har fel" 22

Vi arbetar alltför lite, och har orimligt mycket semester. Vi tjafsar om töntiga saker som "hen", och behandlar våldtäktsmän och mördare med silkeshandske. Det tycker andra om oss nordbor.

Publicerad .

Ett äventyrsprogram så som det skall se ut

I programserien Kallt och vått åker Tom Nylund till flera platser i Norden och till Grönland i jakt på kalla och våta äventyr. Det utlovas strapatser, storslagen natur, oförglömliga upplevelser och väder som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Ett äventyrsprogram så som det skall se ut.

Publicerad .
Mat och prat

Mångkulturellt prat kring mat

Mat och prat är ett mångkulturellt matlagningsprogram tillsammans med Raakel Lignell och Libanonfödda restaurangägaren Maggie Lindholm. Här finns gott om skratt och gott humör men naturligtvis också en hel del prat om olika kulturer, vad som karaktäriserar dem och vad som skiljer dem åt.

Publicerad . Uppdaterad .
På jakt med Lotta och Leif

Du blir en annan i huvudet av jakt

Vad händer när matskribenten Lotta Lundgren släpps ut på jakt i skogen med Leif GW Persson? Han har jagat ett helt liv, hon har aldrig hållit i ett vapen. "Det kommer att förändra dig, du blir en annan i huvudet", konstaterar Leif snabbt.

Publicerad . Uppdaterad .
Studio natur

Alla ryms med i Studio natur

Ingen fråga är för svår eller för fånig när Linda Olofsson och hennes naturexperter Marie Dacke, Kristina Sundell och Bent Christensen bjuder in till Studio natur. Det utlovas överraskande svar och även spännande experiment

Publicerad . Uppdaterad .
En tvättäkta lantis

Husprojekt hos lantisen

Det är sommar och Frank är upptagen med att underhålla husen. Bland annat skall ny kalk läggas på kastanjegården och dessutom har han lagt grunden för ett megaprojekt - ett helt nytt hus. Som vanligt tar Frank inga genvägar.

Publicerad . Uppdaterad .
Vad har du i bagaget?

Med tungt bagage ut i världen

Norsk serie där sex kända personer får åka tillbaka till sina rötter. Ofta handlar det om en resa tillbaka till ett förflutet man inte gjort upp med - ett bagage som varit tungt att bära genom livet. En serie full med släktband, exotiska platser och känslosamma återseenden.

Publicerad . Uppdaterad .
Utmana din hjärna

Spelar din hjärna ett spratt

Illusionisten Jan Hellesøe utsätter folk för en rad psykologiska experiment som får de flesta att tappa hakan.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Ett trasigt danskt familjeporträtt

Den internationellt erkända konstnären Veronika Grønnegaard har levt ett excentriskt och färgrikt liv på herrgården Grønnegaard. I den kaotiska miljön på Grønnegaard har också hennes barn vuxit upp. När Veronika dör samlas de för att för att ta avsked men också för att få sin del av arvet. Bodelningen blir en resa in i hemligheter och lögner.

Publicerad .

Dag har brutit sitt livslöfte

Samlevnadsterapeuten Dag som gärna förkunnar att alla människor borde bo ensamma har nu brutit sitt heligaste löfte och flyttat ihop med Eva. Dessutom går han själv i terapi hos världens mest cyniska man och fortsätter följa sin vän Benedikts tanklösa färd genom livet.

Publicerad .

Kärlekens outgrundliga vägar

Nikolaj och Julie är en romantisk dramaserie om parförhållande, singelliv och vänskap. Om kärlekens outgrundliga vägar, drömmar och hopp. Det handlar om det de flesta av oss gått igenom eller har framför oss.

Publicerad .

Yle Fem på Facebook

Läs också

Gasfält nära Poltava i januari 2006 då Ryssland hade stängt gaskranarna

Ukrainare behöver inte frysa i vinter

Ukraina kommer att få rysk gas i vinter, det garanterar ett avtal mellan EU, Ukraina och Ryssland. EU-kommissionens avgående ordförande José Manuel Barroso säger att det poltiska ansvarstagandet och det ekonomiska förnuftet har segrat.

Publicerad . Uppdaterad .
Mejlans sjukhus i Helsingfors.

Misstänkt ebolafall i Finland 8

Infektionsavdelningen vid Mejlans sjukhus i Helsingfors tog på torsdagskvällen emot en patient som kan vara ebolasmittad. Överläkare Asko Järvinen säger att sannolikheten för att det rör sig om ebola är mycket liten. Läs också: Allt du behöver veta om ebola

Publicerad . Uppdaterad .
Sexualiteten är ett tema i både biologin och hälsokunskapen i skolorna.

Skolan ska ge svar på sexfrågorna

- Den här första lektionen så är det kanske pinsamt, men sen fort så blir de väldigt intresserade och tar det på ett väldigt bra och vuxet sätt. Diskuterar seriöst och kommer med bra frågor.

Publicerad .

Svenskfinland

Karis svenska lågstadium får nytt namn i maj.

Katarinaskolan trång, kall och mörk

Katarinaskolan i Karis uppfyller inte de krav som ställs på en modern skola. Vissa rum är för små och delar av byggnaden är kalla på vintern. Raseborgs stad granska skolan och reda ut renoveringsbehovet.

Publicerad . Uppdaterad .
I klassen

Östnyländska elever sämst på matematik

De östnyländska 15-åringarna hör till dem som presterar sämst i matematik, enligt PISA-undersökningen från 2012. Sibbo utgör ändå en ljusglimt.

Publicerad .
Lasse Lindholm, stadsstyrelseordförande hösten 2014

"Åbo stads ekonomi en utmaning"

På måndagen valdes Samlingspartiets Lasse Lindholm till ny ordförande för stadsstyrelsen i Åbo. Lindholm efterträder Minna Arve som valdes till partisekreterare för Samlingspartiet.

Publicerad . Uppdaterad .

Ett unikt objekt för den händige

På fredag klockan 15.00 går anbudstiden ut för Sandviksvillan i Vasa. Förutom den över 150 år gamla villan ingår också ett arrendeavtal på 2000 kvadratmeter av parken.

Publicerad . Uppdaterad .