Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Isländskt hälsotalko 1

Island skyddade folkhälsan under finanskrisen.

- Det var en stor chock, valutan kraschade, hela finanssystemet kraschade. Aslaug Hersteinsdóttir-Hölttä kommer som många andra islänningar bra ihåg när finanskrisen slog till 2008. Men det som inte kraschade var folkhälsan.

Publicerad .
Timo Myöhänen, trial

Den bortglömda trialsporten

Från toppen till botten – trialsportens dilemma.

Trial var en stor sport i såväl Finland som internationellt på 70-talet och under de tre följande årtiondena. I dag har sporten krympt till något av en marginalsport. Från att ha varit ett ledande land inom trial har Finland nu endast en förare, Timo Myöhänen, som kör internationella tävlingar. - Det är lite ensamt, menar Timo.

Publicerad .
Gina Rivera ler mot kameran

Att leva med skuldsanering

De grundade Vasanejdens Stackare r.f.

Gina Rivera jobbar med invandrare vid Vasa kyrkliga samfällighet och det är många som vänder sig till henne då de behöver hjälp.

Publicerad .

Natur så in i Norden

Dom kallar oss handikappade

Samma person, olika känslor

Om att vara kortvuxen.

"Vi som själva har ett funktionshinder definierar inte oss själva som funktionshindrade utan genom vad vi arbetar med, är intresserade av eller vad vi gör på fritiden", säger Karl-Mikael Grimm som medverkar i tv-serien Dom kallar oss handikappade.

Publicerad .

Vad är en utvecklingsstörning?

om utvecklingsstörning

Vad är en utvecklingsstöring? Det finns många olika typer av utvecklingsstörning och ibland kan det vara svårt att förstå vad som är vad. Får man säga utvecklingsstörd? Att välja rätt begrepp är inte heller alltid lätt, men vi måste alltid komma ihåg att det är människor vi pratar om.

Publicerad .

”Dom kallar oss handikappade”8

Ny TV-serie visar människorna bakom begreppet handikappad.

Vad betyder det att vara handikappad? I den nya TV-serien "Dom kallar oss handikappade" träffar vi tio personer med olika funktionsnedsättningar.

Publicerad .

På resande not

Sami Saari: Soulkung är en fånig titel

Nu sjunger soulsångaren schlager i På resande not.

Han har kallats Finlands soulkung och sjunger i den legendariska dansorkestern Dallapé. I På resande not får han visa upp sig som schlagersångare med två eurovisionspärlor.

Publicerad .
På resande not

Testa dig i På resande nots Europafrågesport

Känner du Europa väl nog för att tävla i På resande not?

Gör vår test och se om du skulle platsa i något av lagen eller om programledare Thomas Lundin skulle ge dig bakläxa.

Publicerad .

Efter Nio

Yrsa Stenius

Taxarna har varit Yrsa Stenius familj1

Författaren Yrsa Stenius är en utpräglad hundmänniska.

Ända sedan barndomen har taxar haft en central roll i mediapersonen Yrsa Stenius liv. Hon beskriver just taxarna som väldigt sensibla djur.

Publicerad .
Sofi Oksanen

Grönt står för det paranormala

Sofi Oksanen om färgsymboliken i nya boken "Norma".

Sofi Oksanen berättar om färgvärlden i sin nya roman "Norma". Boken handlar om den oetiska handeln med hår och om skandalösa babyfarmer.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

Publicerad . Uppdaterad .

Isländskt rasistmord

Lára igen i skottlinjen

Lára har satt mycket på spel. Ständigt kämpandes med personliga och ekonomiska problem har hon dessutom fått offra mycket i sitt ibland farliga jobb som kriminalreporter. När en filippinsk kvinna mördas i en attack mot en restaurang står Lára igen i skottlinjen.

Publicerad . Uppdaterad .

I väntan på mer från gräddhyllan

Solsidans fjärde säsong i repris.

Den femte säsongen av Solsidan har premiär på Yle Fem söndagen 18 oktober. I väntan på det sänds den fjärde säsongen i repris. Sveriges bästa granngäng är tillbaka och tampas de som vanligt med både livets små och stora frågor, som om ett schemalagt sexliv verkligen är okej eller hur man ska hantera att ens mamma plötsligt går bort.

Publicerad . Uppdaterad .
Fröken Frimans krig (7)

Med brinnande passion och i ilsken protest

Dramaserie om livsmedelskooperativet Svenska Hem

Fröken Frimans krig är en dramakomedi om klass- och kvinnokamp i Sverige under tidigt 1900-tal. Samtiden var männens. Om framtiden skulle bli kvinnornas, fick några fruntimmer först sätta ner foten. Livsmedelskooperativet Svenska Hem startades med brinnande passion och i ilsken protest

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuella serier

Från strulig uppväxt till ansvar

För Danne och Bleckan blev tatueringssalongen vändningen.

Danne och Bleckan har drivit sin tatueringsstudio Salong Betong sedan 2009 och de är idag mycket framgångsrika. Men vägen dit har varit lång. Struliga uppväxter och avsaknad av trygghet har vänts till eget företag, föräldraskap och en vilja att ta ansvar.

Publicerad .
Familjen

En spännande, svår och underbar relation

Serien Familj tar upp föräldraskap i olika skeden

Att vara förälder är att ingå i en spännande, svår och underbar relation tillsammans med en växande liten människa. Samtidigt är man under hela sitt liv barn till någon annan. Föräldraskapet innebär att ständigt pröva sig fram och att hitta sitt eget sätt att vara förälder på.

Publicerad .

Berlin med danska konstnärsögon

Serien Mitt Berlin ger mångfacetterad bild av staden

I fyra program visar danska konstnärer bosatta i Berlin oss runt i staden. Den stad som de dagligen betraktar och som ger dem deras inspiration.

Publicerad .

Imponerar Niklas Ekstedt på mästerkocken?

En jakt på smakupplevelser och erkännande.

Svenska tv-kocken Niklas Ekstedt är tillbaka. I nya säsongen av Niklas mat åker han land och rike runt i jakt på framstående kockar, de kändaste restaurangerna och smakupplevelser utöver det vanliga.

Publicerad .

Bachstad tar sig an Sydamerika

En resa med branta backar och snårig byråkrati.

Den lite tokiga norska duon Team Bachstad ger sig igen ut på äventyr. Den här gången skall de med en använd bil som de köper i Peru kryssa genom hela den Sydamerikanska kontinenten, en resa på 6000 kilometer.

Publicerad . Uppdaterad .

En skriver början - den andra slutet

Två författare möts i programserien Berättarna

Två författare möts. Den ene skriver början av en berättelse och den andres uppgift är att fortsätta berättelsen och skriva slutet. I serien Berättarna träffar vi fem författare, alla med bakgrund i den Tornedalska kulturen.

Publicerad . Uppdaterad .

Våra kläder synade i sömmarna

Programserie om kläder och kvalitet

Vad är det vi köper när vi uppdaterar vår garderob? Programledaren Camilla Thulin och reportern Ricardo Garcia tar med oss på en resa långt bortom provrummen.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Asylsökande utanför flyktingslussen i Torneå, 25 september 2015.

Belgien stoppade irakierna - många valde Finland i stället 11

Många irakier till Finland efter negativt beslut i Belgien.

Belgiens migrationsmyndighet visar irakiska flyktingar från Bagdad kalla handen. Det är en orsak till att antalet irakiska flyktingar i Finland har ökat kraftigt, tror generaldirektören för den belgiska migrationsmyndigheten.

Publicerad .
airbus, mobiltelefon, elnätet, jeep

Ny buggfri kod ger säkrare apparater 1

Australisk operativsystemskärna lovar utmärkt säkerhet.

Australiska forskare har lyckats utveckla en kod som ska göra det betydligt svårare att hacka allt från bilar och flygplan till kraftverk och mobiltelefoner. Koden har en hög säkerhet som har bevisats på ett matematiskt sätt.

Publicerad . Uppdaterad .
Bilar parkerade utanför Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg i Tyskland.

Volkswagens fuskbilar repareras 2016 1

9,5 miljoner dieselbilar dras tillbaka och repareras.

Volkswagen ska under nästa år reparera de bilar som påverkas av det stora utsläppsfusket. Före utgången av år 2016 ska 9,5 miljoner dieselbilar dras tillbaka och repareras, säger koncernchef Matthias Müller.

Publicerad . Uppdaterad .
Juha Sipilä

Sipilä berättar mer om spetsprojekten

Han ska redogöra för tidtabeller och finansiering.

Statsminister Juha Sipilä ska i dag berätta mer om regeringens spetsprojekt. Sipilä ska redogöra för bland annat tidtabeller och finansiering. Riksdagens plenum sänds direkt i TV1 och på Yle Arenan med start klockan 14

Publicerad .