Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Rester och gäster på Strömsö

matrester

Skicka in en bild: Mina bästa rester

Skicka en bild på dina bästa rester och var med i Strömsö!

Återvinning och upcycling har alltid varit en del av Strömsö och nu direktsänder vi Rester och Gäster på Strömsö den 6 september kl. 17-19.30. Det handlar om mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt. Skicka in en bild på dina bästa rester!

Publicerad .
provdocka

Skicka en bild till Strömsö: Återvunnet från topp till tå

Skicka en bild på din bästa out fit och kom med i Strömsö.

Återvinning och upcycling har alltid varit en del av Strömsö och nu direktsänder vi Rester och Gäster på Strömsö den 6 september kl. 17-19.30. Det handlar om mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt. Skicka in en bild på din bästa återvunna out fit och kom med!

Publicerad . Uppdaterad .
Hanna Enlund

Hanna Enlund: Det finns inga regler! 1

Kläder är aldrig färdiga - de kan alltid bli något annat.

”Jag kallar dem shants – shirt and pants. Många tror att det är ett exklusivt designerplagg när de ser mina byxor, men det är min lilla hemlighet.” – Diana Joy

Publicerad .
skylt

Direktsändning: Rester och Gäster på Strömsö 6.9 1

Ett program om det som blir kvar då livet går vidare.

Den 6 september direktsänder vi programmet Rester och Gäster på Strömsö från 17.00 till 19.30. Mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt.

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuellt på Yle Fem

MGP-publikslussarna är öppna

Publikanmälan för MGP 2015 har börjat

Publikplatserna i MGP studion lördagen 3.10 är begränsade så det gäller att vara kvick. Anmälningar tas emot på mgp@yle.fi. Finalen är på lördagen 3.10 kl 18.00 på Yle Fem och i Arenan.

Publicerad .

OK Trians Jukolaäventyr - både glädje och besvikelse

Sportmagasinet följde östnylänningarna från start till mål

I mitten av juni avgjordes den 67:e Jukola- och 38:e Venlakavlen i orientering i Pemar. Samtidigt var det debut för nya östnyländska storklubben OK Trian, som deltog med tio herr- och elva damlag. Sportmagasinet följde klubbens första lag tävlingen igenom.

Publicerad .
Nicolina Zilliacus-Korsström

Hösten kommer snart…

Nicolina Zilliacus-Korsström berättar om hösten i Yle Fem

Årets version av den långa sommaren börjar närma sig sitt slut, även om vädret ju, som känt, blev somrigt först nu riktigt på slutrakan. Med hösten kommer också den traditionellt kanske främsta tv-säsongen igång.

Publicerad .

Efter Nio

Asko Sarkola: Det skulle inte bli teater

Idrott var det som den unge Asko Sarkola brann för.

Nu i dagarna fyller skådespelaren och Helsingfors stadsteaters chef Asko Sarkola 70 år. Men de jämna åren till trots är pensionering inget han planerar inom den närmaste framtiden. Men hur blev det egentligen teater?

Publicerad .
Matilda Gyllenberg

Matilda Gyllenberg: Om brödrostar och mörka barn2

Var det ljuva 50-talet så ljuvt egentligen?

Den glassiga bilden av femtiotalet som jag delar med många i min ålder, handlar mera om amerikansk populärkultur i dag än om verkligheten i Finland då, skriver Efter Nio-redaktören Matilda Gyllenberg.

Publicerad .
familjen sylvin

"Det känns inget när ryggen bryts"

Henrik Sylvin var 27 när olyckan inträffade.

Ett litet misstag kom att påverka resten av livet för Henrik Sylvin och hans närmaste. Det som skulle bli ett elegant hopp från bryggan ledde till att ryggraden bröts. Sedan dess har hela nedre delen av Henrik Sylvins kropp varit förlamad och han är rullstolsbunden. "Mitt allra största stöd sitter här bredvid", säger han och tittar på sin fru Christina Sylvin.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Jordskott – roten till allt ont

Dolda krafter slår tillbaka i svensk dramathriller.

Hur långt är vi beredda att gå för att skydda dem vi älskar, och vilka dolda krafter kan slå tillbaka om vi låter egoism och girighet styra våra liv? Jordskott är en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen.

Publicerad .

Svårlöst mord

Lára är tillbaka på ruta ett

Lára är tillbaka på ruta ett efter att hon beslutit sig för att inte flytta utomlands med sin man. Dessutom får hon ett nytt svårt uppdrag att brottas med där hon utsätter sig för stor fara

Publicerad .

Hem - tre halvsystrar förenas

Varm dramaserie om längtan, familj och kärlek.

Hela livet vänds upp och ner för tvåbarnsmamman Annika, världsmästaren Trine och bonden Oda när den lokala countrykungen avslöjar att han är far till dem alla tre.

Publicerad .

Aktuella serier

Bachstad tar sig an Sydamerika

En resa med branta backar och snårig byråkrati.

Den lite tokiga norska duon Team Bachstad ger sig igen ut på äventyr. Den här gången skall de med en använd bil som de köper i Peru kryssa genom hela den Sydamerikanska kontinenten, en resa på 6000 kilometer.

Publicerad .
Berättarna

En skriver början - den andra slutet

Två författare möts i programserien Berättarna

Två författare möts. Den ene skriver början av en berättelse och den andres uppgift är att fortsätta berättelsen och skriva slutet. I serien Berättarna träffar vi fem författare, alla med bakgrund i den Tornedalska kulturen.

Publicerad .

Våra kläder synade i sömmarna

Programserie om kläder och kvalitet

Vad är det vi köper när vi uppdaterar vår garderob? Programledaren Camilla Thulin och reportern Ricardo Garcia tar med oss på en resa långt bortom provrummen.

Publicerad .

London med danska ögon

Fyra kulturprofiler guidar oss i sin nya hemstad

I fyra program visar danska kulturpersonligheter oss runt i deras nya hemstad, London. Här arbetar de, inspireras i sin konst och lever sina liv.

Publicerad .
Svenska till varje pris. Deltagarna fr.v. Daniela, Qutaiba, Abdulaahi, Pornthip, Francisco, Carole, Pashtoon och Wajiha.

Kan man lära sig svenska på 8 veckor? 6

8 invandrare i Sverige vill lära sig svenska på 8 veckor.

Hur svårt kan det vara att lära sig svenska? Åtta personer från olika världsdelar antar utmaningen att lära sig svenska på åtta veckor. På ett annorlunda sätt.

Publicerad .

Hjälper ett strikt dagsprogram pojkar i skolan?

Kan det gå bättre i skolan på bara två veckor? Jo, i Danmark

Hundra danska killar släpar rejält efter i modersmål och matematik. De deltar i ett sommarläger med annorlunda regler och inlärningsmetoder. Hur lyckas killarna och kan metoderna användas i skolor?

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Halare på Pampas

Unga dejtar för att finansiera studieliv 5

Trenden har spridit sig till Norden.

Att dejta för att finansiera sina studier är ett växande fenomen också i Norden, trots gratis studier. En dansk dejtingsajt uppger att betydligt fler unga kvinnor än tidigare registrerat sig inför skolstarten. Sajten ska etablera sig också i Finland.

Publicerad .
Marika Ehn har utrett möjligheterna att inhysa asylsökande i sitt hem.

Privatpersoner vill erbjuda husrum för asylsökande 1

Förläggningarna har inte resurser att förmedla erbjudandena.

Både Migrationsverket och Helsingfors flyktingförläggningar har kontaktats av flera privatpersoner som gärna erbjuder tillfälliga hem till asylsökande. En av privatpersonerna som gjort det här är Marika Ehn.

Publicerad . Uppdaterad .
Ekenäs IF och HJK möttes i finalen i B15 i Helsinki Cup år 2014.

Domare: Fotbollsföräldrar ska hålla sig i skinnet

Norge försöker skapa spelro med föräldrafria zoner.

Det krävs tydligare regler för föräldrarna under juniorfotbollsmatcher, anser fotbollsdomaren Theo Tyrväinen. I Norge har man tröttnat på att föräldrar stör matcherna och försöker nu skapa spelro bland annat med föräldrafria zoner.

Publicerad . Uppdaterad .
Krypterade samtal mellan IOS och Android

Så här krypterar du dina samtal och sms

Att skydda sin mobila kommunikation är lätt.

Cybersäkerhetscentret vid Kommunikationsverket uppmanade nyligen finländare som hanterar känslig information att skydda sin mobila kommunikation med hjälp av kryptering. Men vilka verktyg kan man använda och hur går det till?

Publicerad . Uppdaterad .