Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Erica vill hoppa högst

Unga finlandssvenska idrottare satsar allt.

Ellinor Kronholm och Erica Hjerpe satsar hårt på stavhopp. Ellinor har ännu ett år kvar i gymnasiet. Erica studerar vid Hanken i Vasa. Siktet är högt ställt. Bara en plats inom eliten räcker.

Publicerad .

Jakten på den onödiga tjänstemannen20

Den för feta offentliga sektorn har blivit het valfråga.

Från höger, via mitten och vänsterut är flera ledande politiker överens: Vi har en alltför fet offentlig sektor och tiotusentals överflödiga tjänstemän. Men är det sant? Här börjar jakten på den onödiga tjänstemannen.

Publicerad .
Jorden har oss detta gett

Orubblig kamp för sitt jordbruk

Niels Stokholms kämpar mot myndigheterna

År 1975 lämnade den danska ingenjören Niels Stokholm sitt jobb och köpte en gård som han ville odla biodynamiskt. I dag levererar han finfina varor och för en hård kamp mot myndigheterna.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Badhotellet (7)

Drömmar och klasskillnader under semestersolen

Serien Badhotellet tar oss till Danmark och året 1928.

Solen står högt på himlen, det är semestertider och havsluften är frisk. Serien Badhotellet tar oss till året 1928 och på Andersens Badehotel på nordligaste Jylland blandas de rika gästerna och personalen bestående av lokalbefolkning. Möten som skapar hopp, hemligheter och uppgörelser.

Publicerad .

Musik och ung, desperat kärlek

Dramaserien Viva Hate utspelar sig i 90-talets Göteborg.

Serien Viva Hate utspelar sig mot en bakgrund av den aktiva musikscenen i Göteborg i början av 1990-talet. Det handlar om musik och kärlek, om drömmen att bli något stort, om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna och om konsekvenserna man alltid får ta för valen man gör.

Publicerad . Uppdaterad .

Komplicerade våldsbrott och höga insatser

A-gruppen inrättas igen eftre en paus på två år.

A-gruppen inrättas igen efter en paus på två år. Uppgiften är att hantera särskilt komplicerade våldsbrott med internationell koppling. Vi återser en luttrad grupp människor, var och en märkt av sin lagom tilltufsade tillvaro där metastaser av polisarbetet ätit sig in i privatlivet.

Publicerad . Uppdaterad .

Idealistisk präst i motvind 2

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Lättare sagt än gjort.

Publicerad . Uppdaterad .

Efter Nio

Kimmo Oksanen tappade sitt ansikte

En sällsynt infektion som förstörde ansiktet blev bok.

I oktober 2008 drabbades författaren och journalisten Kimmo Oksanen av en infektion som fick honom att reflektera över skönhet ur ett nytt perspektiv.

Publicerad .

Lasse tolkar gatornas budskap

Kan en oerfaren vuxen bli en trovärdig graffitikonstnär?

Flams, klotter, ofog eller konst? Reportern Lasse Grönroos lär sig tolka och skapa gatukonst. – Du får kalla det vad du vill! Så svarar gatukonstnären Theo Sandström då Lasse Grönroos frågar honom om hur man ska förhålla sig till graffiti och "tags". Vissa kan tycka att det handlar om klotter medan andra ser det som revirmärkningar eller gatukonst.

Publicerad .
Johanna Grüssner

Johanna Grüssner: Vänta inte!

Man kan inte vänta med det man vill, menar Johanna Grüssner.

Johanna Grüssner är åländsk jazzsångerska, musiker, producent och dirigent. Hon växte upp i Finström tillsammans med sina två systrar och föräldrarna. Barndomen präglades också av en driftig farmor som också genom åren varit Johannas förebild. För också Johanna är en som får saker att hända.

Publicerad .

Trädgården på Strömsö

Rikedomen i ett fullt skafferi

Alexandra skriver om lyckan att skörda.

Mina trädgårdar har växlat mellan ganska stora projekt och som just nu, krukodling på en solig terrass. Storleken spelar ingen som helst roll, men däremot står det helt klart att jag behöver någonstans att stoppa fingrarna i jorden.

Publicerad .
djungelgurka ock grönväxt

Udda gurkor och andra mobila växter

Sätt dina krukor på hjul för krukor är tunga att bära.

Vårt trädgårdshus på Strömsö har flera olika funktioner. Dels vill vi odla både nytto- och prydnadsväxter men också skapa en plats för arbete och avkoppling. Trädgårdshusets arkitektur med vägg mot norr och glas mot söder ger ypperliga förutsättningar för olika funktioner i ett och samma utrymme.

Publicerad .
Olika grönsaker framlagda inför tillredning av pastasås.

Guldäpplen från Medelhavet

Alexandra skriver om det goda med färska grönsaker i maten.

Mormor grät när hon kom till Sverige och det inte fanns färska tomater i affären. Själv har jag svårt att tänka mig ett liv utan Medelhavsområdets grönsaker – jag hade nog vänt och åkt raka vägen tillbaka till Italien om jag varit mormor. Eller så hade jag glasat in balkongen och odlat tomater själv.

Publicerad .

Aktuella serier

Magnus Silfvenius Öhman: Ålderdom är inte en sjukdom 3

Tankar kring att åldras.

Gamla människor är inte bara skakande händer och frånvarande blickar, skriver Magnus Silfvenius Öhman. Det är viktigt att ge en mer nyanserad bild av äldre. Därför görs programmet Hjärtevänner.

Publicerad . Uppdaterad .

Mat med Kira: San Francisco med nordisk touch 3

Master Chef -vinnaren leder nytt matprogram

Följ med kocken, matbloggaren och Master Chef Finland-vinnaren Kira Åkerström-Kekkonen i hennes nya hemstad San Francisco. Här söker hon inspiration till sina maträtter och besöker allt från gamla ölbryggerier och ostronfarmer till streetfood-marknader och mejerier.

Publicerad . Uppdaterad .

Personlig utmaning i vildmarken

Norska äventyraren Lars Monsen är känd för att överleva i vildmarken. Nu sätts hans kunskaper på prov. Vad händer när han hamnar mitt i ödemarken, utan kompass och bristfällig karta? Det gäller att hitta fram till målet, leva av det vildmarken ger eller leva med skammen.

Publicerad . Uppdaterad .

"Det där kommer aldrig att hålla"

Två av Norges främsta samlivsexperter sätter fem par på prov

Hälften av äktenskapen slutar i skilsmässa. Det skulle gärna samlivsexperterna Frøydis Lilledalen och Andreas Løes Narum ändra på. Om det bara gick att lära folk hur man hittar den rätta.

Publicerad . Uppdaterad .

Första säsongen av Mitt nya land

Den första säsongen av Mitt nya land snurrar som bäst i repris på Yle Fem. I nio avsnitt får vi följa unga finlandssvenskar på olika håll i världen som presenterar sitt nytt hemland. En ny säsong utlovas i slutet av april.

Publicerad . Uppdaterad .

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Angela merkel och Alexander Stubb på seminarium.

Merkel: Slut på förtroendet för Ryssland 2

"Europa måste ha en gemensam säkerhetspolitisk front."

I västs ögon har Ryssland genom sitt agerande i Ukraina skrotat det förtroende, som har byggts upp i flera år, anser Tysklands förbundskansler Angela Merkel som på måndagen har varit besök i Finland.

Publicerad . Uppdaterad .
Søren Kam

Ökänd dansk krigsförbrytare död

Nazistidolen Søren Kam är död.

Den danske SS-veteranen och nazistidolen Søren Kam är död. Han fanns på Simon Wiesenthal-centrets lista på efterlysta krigsförbrytare från andra världskriget, men ställdes aldrig inför rätta.

Publicerad .

"Människan mer skadlig för naturen än skarven" 1

De grönas ordförande Ville Niinistö chattade.

I dagens chatt på Svenska.yle.fi avslöjade De grönas partiordförande Ville Niinistö varför han är feminist, redogjorde för sin inställning till skolsvenskan och berättade om sina erfarenheter av skarven.

Publicerad . Uppdaterad .
Anspråkslöst sminkrum. Dansaren Masha Johansson längst fram.

En kväll med Natten är ännu ung

Följ med bakom kulisserna på musikalen Natten är ännu ung

Natten är ännu ung blir musikal. Petter Sandelin fick följa med bakom kulisserna under en hel dag. Han träffade regissören iklädd endast en blöja och pratade småstadsångest med huvudrollsinnehavarna.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Bakom Utterviken öppnar sig det öppna havet.

Kyrkslätt styrelse vill se Porkala som nationalpark 1

SFP och KD röstade emot nationalparken.

Kyrkslätts kommunstyrelse godkände på måndagskvällen att Miljöministeriet fortsätter arbetetet med att göra Porkala udd till nationalpark.

Publicerad . Uppdaterad .
Barbara Granroth och Jessica Rudnäs i Vänstugan

"Det finns också andra än höginkomsttagare" 11

Beslutsfattarna tänker inte på de fattiga, anser arbetslösa.

Tänk på helheten. Så lyder budskapet som två arbetslösa raseborgare vill föra fram till riksdagskandidaterna. De tycker båda att det skulle vara viktigt att riksdagskandidaterna ser på hela samhället och inte bara tänker på höginkomsttagarna.

Publicerad . Uppdaterad .
Albin Hamf spelar Emil och Ellen Haakana i Raseborgs sommarteaters version av Emil i Lönneberga.

Emil och Ida klara för Raseborgs sommarteater

Ålänning och Helsingforsbo Emil och Ida i Lönneberga.

Det blir nioårige Albin Hampf från Åland som får spela huvudrollen i sommar på Raseborgsscenen i Astrid Lindgrens klassiker Emil i Lönneberga. Hampf beskriver Emil som ett missförstått geni.

Publicerad . Uppdaterad .

Pendolinotåg tillbaka på kustbanan

Pendolinotåg kör på kustbanan efter en paus på drygt två år.

Det kör igen Pendolinotåg på kustbanan. VR tog i bruk sommartidtabeller under veckoslutet och genomförde samtidigt en del förändringar.

Publicerad .