Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Vart försvann Vem vet mest?

SVT World ändrar i sin tablå tillfälligt igen vecka 5. För den som gillar Vem vet mest betyder det här nattliga bandningar eller SVT Play.

Publicerad .
Bosnien.

Bosnien i våra hjärtan

Jag får gåshud av Bosniens nationalsång. Hur blev det så här? Jag är ju finländare, skriver Sixten Björkstrand som gjort dokumentären Bosnien i våra hjärtan. Den handlar om tre bosnier från Närpes som åker till Kaunas för att bevittna den viktigaste fotbollsmatchen i landets historia.

Publicerad .

Aktuella serier

Sapmi sessions

Några av Sveriges just nu mest hyllade artister möter samiska artister i världsklass för ett helt unikt samarbete. Under tre dagar möts två artister som aldrig träffats förut för att skapa musik tillsammans. Här är artisterna i säsong 2.

Publicerad .

Mat på norra Atlantens villkor

Isländsk serie där vi får bekanta oss med maten i världens största kylskåp - den kalla men rika norra Atlanten. Det handlar om lokala specialitér som tyvärr med tiden blivit bortglömda - vissa helt enkel för att de inte är speciell aptitretande. Men kända kockar i regionen vill ändra på det.

Publicerad .

Det bortglömda luktsinnet

Näsan är vårt mest synliga organ där den ligger placerad mitt i ansiktet. Ändå är vi människor ganska dåliga på att använda vårt luktsinne. Varför är det så, varför tycker vi inte om våra egna kroppslukter och vilka dofter kommer att bli populära i framtiden?

Publicerad .
Sveriges bästa äldreboende

Bäst på åldringsvård

Ett vanligt svenskt äldreboende, Smedsberget i Lycksele, ska på fyra månader försöka bli Sveriges bästa. Till sin hjälp får de två av Sveriges bästa experter på äldreomsorg och omvårdnad. Men går det att förändra med enbart kunskap och inspiration - utan att öka budgeten?

Publicerad . Uppdaterad .
En tvättäkta lantis

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .
Pröva inte på det här hemma

Ett nytt hus att förstöra

Det finns många saker man inte skall pröva hemma - och för att du inte skall behöva göra det så har norska Per Olav Alvestad och Rune Nilson tagit på sig den uppgiften. Är det exempelvis en god idé att måla om huset med högtrycksspruta?

Publicerad . Uppdaterad .

Nästan unplugged

Nästan unplugged: Geir Rönning

Veckans artist i Nästan unplugged är Geir Rönning. Under Alexandersteaterns strålkastare bjuder den norskfödda sångaren och låtskrivaren på en blandning av egna låtar och covers.

Publicerad .
Geir Rönning - Eurovisionen 2005

Geir vinner med låten Why

2005 lyckas Geir Rönning vinna den finländska uttagningen till ESC med låten Why. Låten som skrevs i efterdyningarna av gisslandramat i skolan i Beslan var tittarnas favorit. Se framförandet i Elävä arkisto.

Geir intervjuas 2010

Geir Rönning intervjuas av Gunilla Ginström 2010 och talar om ESC-finalen - om saker som gjordes fel, pressen men också glädjen. För Geir blev ESC i alla fall startskottet både på en finländsk och en internationell karriär.

Drama på Yle Fem

Vad hände Saras mamma?

Ungdomsthrillern Svaleskär (7) utspelar sig på den fiktiva ön Fyringen i Göteborgs skärgård under några intensiva sommarmånader. Sara, som bor på ön med sin pappa, vill ta reda på vad som hände hennes mamma som försvann spårlöst under en segling för fyra år sedan.

Publicerad . Uppdaterad .

Familjeliv på glid

Familjen Molander lämnar ett hektiskt liv i Stockholm och flyttar till orten där pappan Olof växte upp. De hoppas att flytten innebär en nystart, men det blir inte riktigt som man tänkt sig.

Kärlekens outgrundliga vägar

Nikolaj och Julie är en romantisk dramaserie om parförhållande, singelliv och vänskap. Om kärlekens outgrundliga vägar, drömmar och hopp. Det handlar om det de flesta av oss gått igenom eller har framför oss.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Greker viftar med falggor under valmöte inför det grekiska parlamentsvalet 25.1.2015

Det grekiska ödesvalet 2015 2

Nu avgörs Eurons öde och hela EU:s existens står på spel. Alla följer ödesvalet i Grekland 2015. Men vad tycker grekerna själva? Vilka är stämningarna i Aten när hela världens blickar är riktade mot Grekland? Läs också: Valrörelsen i Grekland når sin kulmen

Publicerad . Uppdaterad .

Stockmann knäar

Rädda Stockmann-rörelsen spred sig på Facebook under några varma juliveckor ifjol. Mannen bakom kampanjen anser att Stockmann vägrar se sanningen i vitögat.

Publicerad . Uppdaterad .
Matti Heikkinen, Rybinsk, januari 2015

Jublande Heikkinen på pallen i Rybinsk

Han var med i segerkampen genom hela loppet och sträckte upp händerna i vädret då han korsade mållinjen som tredje man. Matti Heikkinen knep sin första pallplacering i världscupen på över fyra år i Rybinsks skiathlon.

Publicerad . Uppdaterad .