Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

En krokiga väg för att återfå livsviljan.

Tredje dokumentären om skottskadade Hoda.

I mars 2003 träffas 12-åriga Hoda Darwish i huvudet av en kula som flyger in i hennes klassrum i lågstadiet i Khan Younis i Gazaremsan. Hoda överlever mirakulöst men mister synen. Nu måste hon hitta drivkraften för att leva vidare.

Unga arbetslösa utan hjälp

Allt flera är arbetslösa, färre jobbar med arbetsförmedling.

Unga arbetslösa med utbildning måste klara sig själva. Personalen vid arbets- och näringsbyråerna har skurits ner och de arbetslösa hänvisas till nätet för att söka jobb.

Vierge Moderne

Efter Nio

Bantningsexpert: Skyll inte på din ämnesomsättning!

Kirsi Pietiläinen är en av våra ledande bantningsexperter.

I ett laboratorium i Mejlans i Helsingfors mäter man syreupptagningsförmågan och energiförbrukningen i viloläge hos patienter som har problem med vikten. - Jag har ännu aldrig stött på en patient med en riktigt dålig ämnesomsättning, säger biträdande professor Kirsi Pietiläinen.

Drama på Yle Fem

Fångade – en mordgåta som ger kalla kårar

Islands största dramasatsning genom tiderna

Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.

Allt högre insatser i det som skulle bli paradiset

Kära återseenden i andra säsongen av 30 grader i februari.

Andra säsongen av 30 grader i februari fördjupar temat från första säsongen; hur långt man än flyr så kommer man aldrig ifrån sig själv. Det är också en historia om att till sist, trots motgångar och konflikter, hitta hem.

Musik och ung, desperat kärlek

Dramaserien Viva Hate utspelar sig i 90-talets Göteborg.

Serien Viva Hate utspelar sig mot en bakgrund av den aktiva musikscenen i Göteborg i början av 1990-talet. Det handlar om musik och kärlek, om drömmen att bli något stort, om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna och om konsekvenserna man alltid får ta för valen man gör.

Aktuella serier

Genvägar till bättre resultat i skolan

Programserie om studieteknik

Läraren Martin Fernström ger dig enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga. I varje program i serien Pluggkoden följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan.

Du blir en annan i huvudet av jakt

Matskribent ger sig ut på jakt med Leif GW Persson.

Vad händer när matskribenten Lotta Lundgren släpps ut på jakt i skogen med Leif GW Persson? Han har jagat ett helt liv, hon har aldrig hållit i ett vapen. "Det kommer att förändra dig, du blir en annan i huvudet", konstaterar Leif snabbt.

Vart tar man vägen när livet vänder?

Anja Kontor möter människor med fängslande livsberättelser.

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. Programledare Anja Kontor träffar människor som berättar om händelser som förändrade allt. Var finns trösten när det oväntade och ofattbara slår undan fötterna på en?

Att läsa ur det mest personliga

Texter ur personliga dagböcker blir stand-up.

Vad skrev du riktigt i din dagbok när du var i tonåren? Är du så modig att du kunde ställa dig upp och läsa högt vad du skrev då inför publik? Då när allt gällde liv eller död.

En rik och ibland ifrågasatt matkultur

Fredrik Önnevall guidar oss i Kinas mat.

Fredrik Önnevall är tillbaka med en andra säsong av Kinas mat och bekantar sig med landets rika och ibland även ifrågasatta matkultur. Varje avsnitt sätter en ingrediens i fokus och bjuder på spännande möten och levnadshistorier

"Jag är absolut frisörernas Picasso"

Marre är kändisarnas frisör i Stockholm

Svensk realityserie där vi träffar tjejerna Marcella, Elisabeth, Rebecka, Dina, Olivia och deras chef Marre, en chef som är mer som en bästis. De älskar alla varandra, sitt arbete på frisörsalongen, sina familjer, sina kunder men också att festa.

"Tiden kommer att visa att ni har fel"

Möt fängelsechefen James Conway.

Vi arbetar alltför lite, och har orimligt mycket semester. Vi tjafsar om töntiga saker som "hen", och behandlar våldtäktsmän och mördare med silkeshandske. Det tycker andra om oss nordbor.

Yle Fem på Facebook

Läs också

Dystra utsikter för ny Kvarkenfärja

Färjan knappast ett ärende på regeringens möte på torsdag.

Pengar har inte hittats för projektet Midway Alignment. Riksdagsledmöter säger de gjort vad de kan, men på ministeriet säger trafikrådet Lassi Hilska att ärendet knappast är med på torsdagens regeringsmöte.