Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Orubblig kamp för sitt jordbruk

Niels Stokholms kämpar mot myndigheterna

År 1975 lämnade den danska ingenjören Niels Stokholm sitt jobb och köpte en gård som han ville odla biodynamiskt. I dag levererar han finfina varor och för en hård kamp mot myndigheterna.

Publicerad .
Främmande östliga rockfåglar - Remu Aaltonen

Främmande östliga rockfåglar2

Vad får finländska artister att slå igenom i Sverige?

Musiknationen Sverige har varit branschledande i mer än 40 år och ABBAs gyllene fotspår ut i världen har vandrats av band som Roxette och Europe. I Finland valde man däremot att fokusera mer på den inhemska scenen. Vägen västerut har för våra artister varit både svår och givande.

Publicerad .
Master of the Universe

Finansmannen som hade världen i sina händer

Roger Voss såg dubblan spricka.

Finansmannen Roger Voss vandrar försynt runt i tomma kontor och konferensrum i Frankfurt. Som 50-åring kan han nu se tillbaka på de hektiska åren på finansmarknaden som vissa dagar kunde ge honom miljontals dollar. Till slut sprack bubblan.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Badhotellet (7)

Drömmar och klasskillnader under semestersolen

Serien Badhotellet tar oss till Danmark och året 1928.

Solen står högt på himlen, det är semestertider och havsluften är frisk. Serien Badhotellet tar oss till året 1928 och på Andersens Badehotel på nordligaste Jylland blandas de rika gästerna och personalen bestående av lokalbefolkning. Möten som skapar hopp, hemligheter och uppgörelser.

Publicerad .

Musik och ung, desperat kärlek

Dramaserien Viva Hate utspelar sig i 90-talets Göteborg.

Serien Viva Hate utspelar sig mot en bakgrund av den aktiva musikscenen i Göteborg i början av 1990-talet. Det handlar om musik och kärlek, om drömmen att bli något stort, om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna och om konsekvenserna man alltid får ta för valen man gör.

Publicerad . Uppdaterad .

Komplicerade våldsbrott och höga insatser

A-gruppen inrättas igen eftre en paus på två år.

A-gruppen inrättas igen efter en paus på två år. Uppgiften är att hantera särskilt komplicerade våldsbrott med internationell koppling. Vi återser en luttrad grupp människor, var och en märkt av sin lagom tilltufsade tillvaro där metastaser av polisarbetet ätit sig in i privatlivet.

Publicerad . Uppdaterad .

Idealistisk präst i motvind 2

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Lättare sagt än gjort.

Publicerad . Uppdaterad .

Efter Nio

Kimmo Oksanen tappade sitt ansikte

En sällsynt infektion som förstörde ansiktet blev bok.

I oktober 2008 drabbades författaren och journalisten Kimmo Oksanen av en infektion som fick honom att reflektera över skönhet ur ett nytt perspektiv.

Publicerad .
Johanna Grüssner

Johanna Grüssner: Vänta inte!

Man kan inte vänta med det man vill, menar Johanna Grüssner.

Johanna Grüssner är åländsk jazzsångerska, musiker, producent och dirigent. Hon växte upp i Finström tillsammans med sina två systrar och föräldrarna. Barndomen präglades också av en driftig farmor som också genom åren varit Johannas förebild. För också Johanna är en som får saker att hända.

Publicerad .

Lasse tolkar gatornas budskap

Kan en oerfaren vuxen bli en trovärdig graffitikonstnär?

Flams, klotter, ofog eller konst? Reportern Lasse Grönroos lär sig tolka och skapa gatukonst. – Du får kalla det vad du vill! Så svarar gatukonstnären Theo Sandström då Lasse Grönroos frågar honom om hur man ska förhålla sig till graffiti och "tags". Vissa kan tycka att det handlar om klotter medan andra ser det som revirmärkningar eller gatukonst.

Publicerad .

Trädgården på Strömsö

Rikedomen i ett fullt skafferi

Alexandra skriver om lyckan att skörda.

Mina trädgårdar har växlat mellan ganska stora projekt och som just nu, krukodling på en solig terrass. Storleken spelar ingen som helst roll, men däremot står det helt klart att jag behöver någonstans att stoppa fingrarna i jorden.

Publicerad .
djungelgurka ock grönväxt

Udda gurkor och andra mobila växter

Sätt dina krukor på hjul för krukor är tunga att bära.

Vårt trädgårdshus på Strömsö har flera olika funktioner. Dels vill vi odla både nytto- och prydnadsväxter men också skapa en plats för arbete och avkoppling. Trädgårdshusets arkitektur med vägg mot norr och glas mot söder ger ypperliga förutsättningar för olika funktioner i ett och samma utrymme.

Publicerad .
Olika grönsaker framlagda inför tillredning av pastasås.

Guldäpplen från Medelhavet

Alexandra skriver om det goda med färska grönsaker i maten.

Mormor grät när hon kom till Sverige och det inte fanns färska tomater i affären. Själv har jag svårt att tänka mig ett liv utan Medelhavsområdets grönsaker – jag hade nog vänt och åkt raka vägen tillbaka till Italien om jag varit mormor. Eller så hade jag glasat in balkongen och odlat tomater själv.

Publicerad .

Aktuella serier

Magnus Silfvenius Öhman: Ålderdom är inte en sjukdom 3

Tankar kring att åldras.

Gamla människor är inte bara skakande händer och frånvarande blickar, skriver Magnus Silfvenius Öhman. Det är viktigt att ge en mer nyanserad bild av äldre. Därför görs programmet Hjärtevänner.

Publicerad . Uppdaterad .

Mat med Kira: San Francisco med nordisk touch 3

Master Chef -vinnaren leder nytt matprogram

Följ med kocken, matbloggaren och Master Chef Finland-vinnaren Kira Åkerström-Kekkonen i hennes nya hemstad San Francisco. Här söker hon inspiration till sina maträtter och besöker allt från gamla ölbryggerier och ostronfarmer till streetfood-marknader och mejerier.

Publicerad . Uppdaterad .

Personlig utmaning i vildmarken

Norska äventyraren Lars Monsen är känd för att överleva i vildmarken. Nu sätts hans kunskaper på prov. Vad händer när han hamnar mitt i ödemarken, utan kompass och bristfällig karta? Det gäller att hitta fram till målet, leva av det vildmarken ger eller leva med skammen.

Publicerad . Uppdaterad .

"Det där kommer aldrig att hålla"

Två av Norges främsta samlivsexperter sätter fem par på prov

Hälften av äktenskapen slutar i skilsmässa. Det skulle gärna samlivsexperterna Frøydis Lilledalen och Andreas Løes Narum ändra på. Om det bara gick att lära folk hur man hittar den rätta.

Publicerad . Uppdaterad .

Första säsongen av Mitt nya land

Den första säsongen av Mitt nya land snurrar som bäst i repris på Yle Fem. I nio avsnitt får vi följa unga finlandssvenskar på olika håll i världen som presenterar sitt nytt hemland. En ny säsong utlovas i slutet av april.

Publicerad . Uppdaterad .

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Statliga verk i Havshagen i Helsingfors.

Jakten på den onödiga tjänstemannen 12

Den för feta offentliga sektorn har blivit het valfråga.

Från höger, via mitten och vänsterut är flera ledande politiker överens: Vi har en alltför fet offentlig sektor och tiotusentals överflödiga tjänstemän. Men är det sant? Här börjar jakten på den onödiga tjänstemannen.

Publicerad .
Polishunden Mussu vid Östra Nylands polisinrättning.

Mussu ska bli polishund när han blir stor

Polishundvalpen Mussu tog Finland med storm.

Valpen Mussu tog Finland med storm då Östra Nylands polisinrättning lade upp en bild på honom på Facebook i januari. Vi träffade Mussu och hans instruktör Ilkka Paukkunen.

Publicerad .
Gamal människas händer

SS: Barn behandlar äldre illa 6

Gamla lämnas utan tillsyn och pengar försvinner.

Myndigheterna befarar att finländarna behandlar äldre närstående illa i större utsträckning än vad man i allmänhet tror, skriver Savon Sanomat på söndagen.

Publicerad . Uppdaterad .
Arvingarna 2

Hur väl känner du Arvingarna?

TV-serien fortsätter. Testa hur väl du känner Arvingarna?

Visst kan du allt om Arvingarna? Testa dig själv! Den populära danska serien Arvingarna fortsätter på Yle Fem! ((vis:911594)) Arvingarna säsong 2 (Danmark 2014). På Yle Fem onsdagar kl. 21.00, säsongsstart 1.4.2015.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Polishunden Mussu vid Östra Nylands polisinrättning.

Mussu ska bli polishund när han blir stor

Polishundvalpen Mussu tog Finland med storm.

Valpen Mussu tog Finland med storm då Östra Nylands polisinrättning lade upp en bild på honom på Facebook i januari. Vi träffade Mussu och hans instruktör Ilkka Paukkunen.

Publicerad .
polisen, trafikkontroll,

Civiltjänstgörare som trafikpoliser? 6

Polisens resursbrist kunde lösas av civiltjänstgörare.

Bara fem procent av trafikbrotten som dokumenteras i övervakningskamerorna i Helsingfors behandlas av polisen. Resursbristen kunde lösas med hjälp av civiltjänstgörarna.

Publicerad . Uppdaterad .
Bordsbönens vara eller icke vara i skolorna i Pedersöre väcker känslor

Bordsbön känslig fråga i Pedersöre 17

Rektorer vågar inte berätta om man ber bordsbön i skolan.

Får man gå till maten i skolorna i Jesu namn? Nej, säger Viktor Kock, fullmäktigeledamot (SDP) i Pedersöre. Nu skall hans fullmäktigemotion snabbutredas i Pedersöre.

Publicerad .
Vision om hur den nya arenan i Sandviken kommer att se ut.

"Stadion en 50-årig investering" 8

Ska Vasa satsa på fotboll trots dålig ekonomi?

Vasa stad gick 25,7 miljoner back förra året. Nu ska investeringarna ses över och många undrar hur det blir med stadionbygget i Sandviken. Fullmäktigeordförande Joakim Strand anser att det ska genomföras.

Publicerad .