Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på våra kanaler

Hösten och Yle Fem 2

På Yle Fem satsar vi stort på primetime i höst. Det blir nytt kvällsprogram och ny lördagsunderhållning men också äventyr, familjeprogram och samhällshumor, berättar Yle Fems programchef Nicolina Zilliacus-Korsström.

Publicerad .
Okej - 80-talets största poptidning

Okej - en helt ny värld

På 70-talet spelades sällan ungdomarnas musik på radio och tv. Populärkulturen lyste med sin frånvaro. Allt ändrade med tidningen som skulle bli ett riktigt fenomen i 80-talets Sverige – Okej. Uppseendeväckande reportage och stora färgbilder öppnade upp en värld som dåtidens vuxna inte förstod ett dyft av.

Publicerad .
Deepak Chopra - min pappa

Mannen bakom myten

Den indisk-amerikanska läkaren Deepak Chopra övergick från traditionell medicin till att bli ledande författare inom new age, alternativmedicin och ayurveda. Ingen borde känna till mannen bakom myten lika bra som hans son.

Publicerad .

En svensk sommar i Finland

Jontti Granbacka hjälper Audun Adsen i land efter rekonstruktionen av sjöslaget vid Rilax

Mycket kroppskontakt i Hangö

Osloborna Audun Adsen och Héctor Melo fick uppleva en oförglömlig helg i Hangö och gjorde också intressanta iakttagelser om oss finländare.

Publicerad .
Jontti Granbacka, Amanda Wallander och Michelle Wanström på galeasen Albanus.

Åland är toppklass!1

Stockholmarna Amanda och Michelle spar inte på lovorden när de beskriver sin överraskningshelg på Åland.

Publicerad .

Aktuella serier

Sommarpratarna

Fem tidigare sommarvärdar i Sverige Radio möts i ett gemensamt sommarprat som tar avstamp i deras respektive program. Samtal om högt och lågt, skratt och gråt.

Publicerad .
Önsketrädgårdar

Trädgårdsupplevelser utöver det vanliga

Claus Dalby är tillbaka och bjuder oss på trädgårdsupplevelser utöver det vanliga - slottsträdgårdar och privata gröna oaser i Danmark och utomlands.

Publicerad .

På naturens villkor i Ghana

Programledare Peter Skødt Knudsen har tagit sig till Ghana i Afrika för att se hur människorna bor och lever. Här finns vacker natur och många naturresurser men trots det är många fattiga.

Publicerad .
Döden, döden, döden

Döden, döden, döden

Trots att vi alla kommer i kontakt med döden så pratar vi inte om den. Få av oss har ens sett en död människa. Tänk om det är så att döden blir extra skrämmande bara för att vi har gjort den så okänd?

Publicerad . Uppdaterad .
Studieliv

Studieliv - en dans på rosor? 3

I tv-serien Studieliv funderar Oscar Holmström på vad som händer om han inte kommer in till medicinska fakulteten medan Miia Nissinaho hoppas på att kunna försäkra sin dotters framtid. Maria vet inte riktigt vad hon ska vänta sig av den nya huvudstaden.

Publicerad . Uppdaterad .
Trädgårdsonsdag

Från vår till höst i trädgården 3

Programledaren Pernilla Månsson Colt, kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor är tillbaka och sätter i år fokus på köksträdgård, urban gardening och svensk djungel. I 12 avsnitt får vi får följa trädgårdens skiftningar - från vårens första knopparna till sommarens grönskande prakt och höstens vissnande löv.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Terapeuten i behov av vård

Dystrare, djupare men roligare. Komediserien om samlivsterapeuten Dag är tillbaka med säsong 2. Dag Refsnes har som jobb att hjälpa par i trubbel och tycker alla borde bo och leva var för sig. Han lever som han lär och mår därefter.

Publicerad . Uppdaterad .

Nytt liv med oanade konsekvenser 2

Sarah Manning ser till sin förskräckelse en dag en ung kvinna hoppa framför tåget och ta sitt liv. Sarah ser med ens sin chans att starta ett nytt liv - ett beslut med oanade konsekvenser.

Publicerad . Uppdaterad .

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Publicerad . Uppdaterad .

Livet på spel för demokratin

En råkall januarimorgon anländer hoppfulla aspiranter till livvaktsutbildningen. Bland de sökande finns säkerhetspoliserna Rasmus, Jonas och Jasmina - redo att sätta livet på spel för att skydda demokratin.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Inspelningarna av Mitt triathlon i full gång

Deltagarna är valda och inspelningarna påbörjades i mitten av februari. Hur roligt som helst, säger programledaren Jontti Granbacka.

Publicerad . Uppdaterad .

Efter Nio – ett kvällsprogram mitt i livet 3

Måndagen den 25 augusti kör det nya kvällsprogrammet Efter Nio igång. Men vad är det för ett program egentligen? Värdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström förklarar.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

Jägare Mattias Kanckos vid Sandsundsfjärden.

Slutjagat för 100 000 andjägare? 20

Andjakten inleds vid middagstid i dag. Men årets jakt kan vara en av de sista. Så gott som all jakt kommer nämligen att förbjudas på statsägda naturskyddsområden. Enbart i Österbotten handlar det om cirka 20 000 hektar mark.

Publicerad . Uppdaterad .
dörr

"Rätt att vänta på utredningarna"

Sibbos social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko tycker att Kårkulla gör rätt i att vänta tills utredningarna blir klara innan de vidtar några åtgärder.

Publicerad . Uppdaterad .
journalisten james foley

IS avrättade journalist på video 2

Den radikala jihadistiska organisationen IS har publicerat en video där de säger sig avrätta den amerikanska journalisten James Foley genom halshuggning.

Publicerad . Uppdaterad .
Christiano Ronaldo skadade sig i den spanska supercupen

Ronaldo skadad igen

Cristiano Ronaldo skadade sig igen då Real Madrid spelade oavgjort 1-1 mot Atletico Madrid i det första mötet i den spanska supercupen.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Samer, Eva-Maria Emet och Maria Nyman tar emot de syriska flyktingarna.

Jakobstadsregionen gör sig redo ta emot syrier

I början av september anländer drygt femtio syriska kvotflyktingar till Jakobtadsnejden och Nykarleby. Trakten gör sig redo genom att ordna med vänfamiljer, skolgång och gardiner.

Publicerad . Uppdaterad .
Släckningsarbete vid en brand på Magasingatan i Ekenäs.

Blixt antände hus i Panike, Replot

En brand i ett hus på Panikevägen på Replot i Korsholm orsakade en stor utryckning på tisdagskvällen. Det obebodda huset totalförstördes. Ingen person kom till skada.

Publicerad . Uppdaterad .
Jägare i båt försöker locka till sig fåglar med vettar, det vill säga plastfåglar, som liknar knipor.

Bytet hamnar i jägarens frysbox 1

Sjöfågeljakten börjar i dag klockan 12. I år finns det gott om gräsänder för den hugade jägaren. Men för Viltgården i Ingå som distribuerar viltkött är det inte så lätt att få tag på kött att sälja vidare.

Publicerad . Uppdaterad .
Skylt på busshållplats

HRT lyfte Kyrkslättkatten på bordet

En avgång har senarelagts och en busslinje fick en extra rutt – där har vi de två första stegen mot en mera fungerande busstrafik för Kyrkslättborna. HRT utlovar mera förändringar senare i höst, som en reaktion på de otaliga klagomålen om de nya bussrutterna i Kyrkslätt.

Publicerad . Uppdaterad .