Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Den synska biologen

Isabella Södling Augustson är utbildad biolog men arbetar som healer. Två världsuppfattningar som inte är helt okoplicerade att kombinera.

Publicerad .
Full fart mot väster

Roadtrip i ett inklämt land

Georgien är en strategiskt viktig partner både för USA och EU - inte minst som en transportled för olja och gas från kaspiska havet. Tyska filmaren Stefan Tolz som är bosatt i Georgien beger sig ut på en roadtrip i landet som är inklämt mellan öst och väst.

Publicerad .

Aktuella serier

Nordatlantiska läckerheter

Nordatlantiska läckerheter

28 minuter
Spela upp klipp på Arenan: Nordatlantiska läckerheter

Mat på norra Atlantens villkor

Isländsk serie där vi får bekanta oss med maten i världens största kylskåp - den kalla men rika norra Atlanten. Det handlar om lokala specialitér som tyvärr med tiden blivit bortglömda - vissa helt enkel för att de inte är speciell aptitretande. Men kända kockar i regionen vill ändra på det.

Publicerad .

Det bortglömda luktsinnet

Näsan är vårt mest synliga organ där den ligger placerad mitt i ansiktet. Ändå är vi människor ganska dåliga på att använda vårt luktsinne. Varför är det så, varför tycker vi inte om våra egna kroppslukter och vilka dofter kommer att bli populära i framtiden?

Publicerad .

Sapmi sessions

Några av Sveriges just nu mest hyllade artister möter samiska artister i världsklass för ett helt unikt samarbete. Under tre dagar möts två artister som aldrig träffats förut för att skapa musik tillsammans. Här är artisterna i säsong 2.

Publicerad . Uppdaterad .

Bäst på åldringsvård 1

Ett vanligt svenskt äldreboende, Smedsberget i Lycksele, ska på fyra månader försöka bli Sveriges bästa. Till sin hjälp får de två av Sveriges bästa experter på äldreomsorg och omvårdnad. Men går det att förändra med enbart kunskap och inspiration - utan att öka budgeten?

Publicerad . Uppdaterad .

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .

Ett nytt hus att förstöra

Det finns många saker man inte skall pröva hemma - och för att du inte skall behöva göra det så har norska Per Olav Alvestad och Rune Nilson tagit på sig den uppgiften. Är det exempelvis en god idé att måla om huset med högtrycksspruta?

Publicerad . Uppdaterad .

Nästan unplugged

Nästan unplugged: Jennie Storbacka

Jennie Storbacka född 1984, uppvuxen i österbottniska Esse, är vår sista artist på Alexandersteatern i Helsingfors. På repertoaren står både poplåtar och verk ur musikaler.

Publicerad .
Jennie Storbacka

Musik ur Fighting Star

Under invigningsgalan av Campus Allegro i Jakobstad i mars 2013 framför Jennie Storbacka låten Ordinary Tears. Låten ingick också i Fighting Star - Wasa Teaters musikalsatsning senare samma år. (Länkar till Fighting Stars kanal på YouTube)

Jekyll & Hyde

Inför Jekyll & Hyde i Åbo

Jennie Storbacka intervjuas inför sin roll i musikalen Jekyll & Hyde på Åbo stadsteater. Jennie berättar om musiken i barndomen, varför det blev musikal och utbudet av finlandssvenska musikalartister. Intervjun gjord 12.11.2012

Drama på Yle Fem

Idealistisk präst i motvind

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Lättare sagt än gjort.

Publicerad . Uppdaterad .

Vad hände Saras mamma?

Ungdomsthrillern Svaleskär (7) utspelar sig på den fiktiva ön Fyringen i Göteborgs skärgård under några intensiva sommarmånader. Sara, som bor på ön med sin pappa, vill ta reda på vad som hände hennes mamma som försvann spårlöst under en segling för fyra år sedan.

Publicerad . Uppdaterad .

Familjeliv på glid

Familjen Molander lämnar ett hektiskt liv i Stockholm och flyttar till orten där pappan Olof växte upp. De hoppas att flytten innebär en nystart, men det blir inte riktigt som man tänkt sig.

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

 Mohammad Ali och Manar Mihawsh med sin familj. Sverige som mottagarland är välkänt i Syrien, säger de.

Hur mycket flyktingar ska Sverige ta? 11

Enligt svenska Migrationsverkets prognoser kommer Sverige att ta emot ungefär hundratusen flyktingar i år. Det har lett till hård press på de kommuner, som redan nu har tagit emot många flyktingar.

Publicerad . Uppdaterad .
Radioteleskopet ALMA i Chile.

Chile: Kvanthopp på världens tak 3

På 5 000 meter över havet är luften hälften så tunn som vid havsnivå. Föreställ dig att du skippar vartannat andetag. Det här kan bli jobbigt i längden, insåg Marcus Rosenlund mycket snart då han steg ur jeepen på högplatån Chajnantor i chilenska Anderna.

Publicerad . Uppdaterad .