På resande not

Klarar du Europa på en schlager? 3

Thomas Lundin gör comeback med ett eget program i Yle Fem. I frågesporten "På resande not" tävlar finlandssvenska kändisar mot varandra i Europakunskap. Eftersom Thomas är med, och dessutom Calle Petterson, bygger det hela på schlager.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Från en papplåda till var sitt hörn av världen

Två babyer hittades i en papplåda år 2003 i en kinesisk by. De adopterades till familjer i var sitt hörn av världen. Kinesiska myndigheter försökte dölja att flickorna var systrar, men ödet ville annorlunda.

Publicerad .

Blöd så får du hjälp6

Unga människor med psykisk ohälsa måste i dag vänta länge på vård. Drabbade talar om självmordsförsök som en snabbare väg till hjälp. Men måste unga riskera att dö för att få vård?

Publicerad .

Efter Nio

mårten svartström och sonja kailassaari skrattar
FOO

Efter Nio bakom kulisserna

Titta in bakom kulisserna på Yle Fems nya kvällsunderhållning

Sonja Kailassaari och mårten svartström skrattar

Efter Nio – ett kvällsprogram mitt i livet9

Måndagen den 25 augusti kör det nya kvällsprogrammet Efter Nio igång. Men vad är det för ett program egentligen? Värdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström förklarar.

Publicerad .

Aktuella serier

Sallad... men mest kött

På grund av tidigare programs höga fetthalt har Danmarks Radios högsta ledning beordrat bröderna Price att börja den nya säsongen med ett salladsprogram. Men det blir mycket kött också.

Publicerad . Uppdaterad .

Skördetider i trädgården

Svenska serien Trädgårdsonsdag är tillbaka med en ny säsong. Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Tareq Taylor återvänder till trädgården efter sommaren för att se resultatet och njuta av det som trädgården kan bjuda på i matväg.

Publicerad . Uppdaterad .

På naturens villkor i Ghana

Programledare Peter Skødt Knudsen har tagit sig till Ghana i Afrika för att se hur människorna bor och lever. Här finns vacker natur och många naturresurser men trots det är många fattiga.

Publicerad . Uppdaterad .
Önsketrädgårdar

Trädgårdsupplevelser utöver det vanliga

Claus Dalby är tillbaka och bjuder oss på trädgårdsupplevelser utöver det vanliga - slottsträdgårdar och privata gröna oaser i Danmark och utomlands.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Kärlekshistoria i sjukdomens och panikens skugga

Det är 1980-tal och de allra modigaste bögarna har just börjat resa sig och ta sina första steg mot frihet då paniken slår till. Det är Guds straff, det är straffet för synden. Torka aldrig tårar utan handskar är en kärlekshistoria som utspelas när aids, "den nya digerdöden" kommer till Stockholm.

Publicerad . Uppdaterad .

Nytt liv med oanade konsekvenser 2

Sarah Manning ser till sin förskräckelse en dag en ung kvinna hoppa framför tåget och ta sitt liv. Sarah ser med ens sin chans att starta ett nytt liv - ett beslut med oanade konsekvenser.

Publicerad . Uppdaterad .

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Publicerad . Uppdaterad .

Livet på spel för demokratin

En råkall januarimorgon anländer hoppfulla aspiranter till livvaktsutbildningen. Bland de sökande finns säkerhetspoliserna Rasmus, Jonas och Jasmina - redo att sätta livet på spel för att skydda demokratin.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Inspelningarna av Mitt triathlon i full gång

Deltagarna är valda och inspelningarna påbörjades i mitten av februari. Hur roligt som helst, säger programledaren Jontti Granbacka.

Publicerad . Uppdaterad .

Hellre Kallt & vått än varmt och skönt

Tom Nylund är en mediepersonlighet och äventyrare som trivs bäst i kallt väder och lite våtare före. Hans äventyr har fört honom runt omkring Norden på skidor, till fots och i kajak. Nästa höst ska Tom resa på nya äventyr i Norden i tv-programmet Kallt & vått där han utsätter sig för extrema väder och situationer.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

Tysklands förbundskansler Angela Merkel talar med EU-parlamentets ordförande Martin Schulz vid EU-toppmötet i Bryssel 30.8.2014.

EU förbereder nya sanktioner mot Ryssland

EU-länderna hotar Ryssland med nya sanktioner om landet inte backar i Ukrainakonflikten. Rysslands president Vladimir Putin måste vidta åtgärder för att undvika de nya sanktionerna, sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel vid EU-toppmötet i Bryssel.

Publicerad .
Forskaren Sinikukka Saari i Morgonettan 30.8.2014

Forskare: Ukraina och Ryssland är i krig 6

Det råder i praktiken krigstillstånd mellan Ryssland och Ukraina, sade Utrikespolitiska institutets äldre forskare Sinikukka Saari i Morgon-TV i Yle TV1 i morse.

Publicerad . Uppdaterad .
Vulkanen Popocatepétl i Mexico.

Vulkanen förför och förstör 1

Vulkaner fascinerar och skrämmer. De representerar jordens urkraft och kan inte kontrolleras. En del vulkaner har förstört hela städer med invånare och allt på någon minut. Andra sägs ha orsakat revolutioner och lockat till sig rymdvarelser.

Publicerad . Uppdaterad .
En operation vid ett sjukhus

Hjärtkirurgi i Vasa igen i november? 2

Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus.
- Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd, säger Werkkala.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Elli Flén.

Riksdagen lockar Elli Flén 3

Nykarlebypolitikern Elli Flén (SFP) ställer upp i riksdagsvalet nästa år. - Efter några år i politiken har jag sett att man faktiskt kan påverka om man jobbar hårt, säger Flén.

Publicerad .
Nedgången till Österbottens nödcentral.

Löfte om utbildning välkomnas av nödcentralen 3

Regeringens löfte om att åtgärda bristen på svenskkunnig personal till nödcentralerna genom en utbildning i Vasa tas emot med stor glädje på orten. - Vi har ypperliga kunskaper för att organisera utbildningen hos oss, säger den biträdande chefen vid Österbottens nödcentral.

Publicerad . Uppdaterad .