Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Goda idéer ger gamla saker nytt liv

Programserie om återvinning och kreativa lösningar.

Serien Gammalt, nytt och bytt består av ren återvinningsmagi. Gamla saker får nytt liv och allt kan hända bara man har en god idé.

Troende

Två år som missionärer i Kenya

"Eva och Ove Gädda skall missionera i Afrika."

Familjen Gädda förbereder sig på två år som missionärer i Kenya. De tre barnen följer med och skall bo i en stad långt ifrån den trygghet de är vana vid hemma i Jakobstad.

Två olika präster under samma tak

"Olika som präster men med samma tro."

Prästparet Stråhlman bor i Helsingfors, men arbetar på båda sidor om huvudstadsregionen. Vardagen innebär planering och pusslande. De är dessutom väldigt olika som präster.

Från jord till bord

Kräfta - tio ben och stor stjärt

"Kräftan är vårt godaste skadjur."

När sommarkvällarna blir mörkare kommer kräftorna. Vi ror ut när månskenet glittrar på den spegelblanka ytan. Mjärdarna fylls med bete och sänks försiktigt ner till botten. Imorgon skall sensommarens röda delikatess avnjutas tillsammans med rostat bröd, dill och snaps på den traditionella kräftskivan.

Äpple - allt annat än förbjuden frukt

"Äpplet är Nordens potatis."

Korridoren av träd verkar aldrig ta slut. Så långt ögat kan se bågnar grenarna av äpplen i röda, gröna och gräddgula färger. När man plockar ett faller några andra till marken och korgen fylls i ett nafs. Pressen från musteriet hörs på avstånd, men de här apelfrukterna skall bli äppelpaj till eftermiddagskaffet.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

Efter Nio

Balett sitter mellan öronen

Minna Tervamäki är Finlands mest framgångsrika balettdansös.

Minna Tervamäki är den genom tiderna mest kända och framgångsrika balettdansösen i Finland. Idag är hon pensionerad från Finlands Nationalbalett, men fortsätter coacha unga dansare.

Skriver för att förstå sin värld

Jonas Hassen Khemiri: orden överlever oss.

Författaren Jonas Hassen Khemiri fascineras av ord, av att skriva för att förstå sig på världen, på sig själv. Men han skriver också för att orden gör honom odödlig.

Drama på Yle Fem

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Linda Zilliacus i en av huvudrollerna i svenskt drama.

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Läraren som vill skydda eleverna från deras föräldrar

Lärarrollen i fokus i dansk dramaserie.

Rita är läraren som ständigt skapar konflikter. Hon störtar in i skolan med tajta jeans, högklackat och långt blont hår. Hon är mycket mer frispråkig än vad som är passande och lyckas stöta sig med de flesta - utom eleverna då, för de älskar henne. Kanske för att hon själv är som ett barn ännu.

Aktuella serier

Kasper Strömman synar lyxvillor

"Vissa sommarstugor är stora hus."

Det åttonde avsnittet av det hyllade programmet Stugor levererar än en gång. Temat är den här gången lyx, och vi bekantar oss med inte mindre än tre olika sommarboenden.

Kasper Strömman i sommarstugornas förlovade land

Vad är riktigt grejen med stugor?

Kasper Strömman går till botten med vad som får oss att gå igång på sommarstugor. Stuglivet är som kattmynta för finländare, verkar det som. Kasper själv förstår sig inte riktigt på sommarstugor, men nu vill han ge dem en chans.

Helt knäpp

Humorserie som utspelar sig på ett mentalsjukhus.

Serien Helt knäpp utspelar sig på ett mentalsjukhus där en bokig skara ungdomar möts på en sluten avdelning. Serien som är kryddad med en stor dos svart humor är en del av kampanjen Sekaisin (Serien har svensk textning). Se serien på Arenan och läs mer på yle.fi.

Möt sommaren i tre olika typer av trädgård

Norska trädgårdsserien Grön Glädje ger inspiration.

Norska trädgårdsprogrammet Grön glädje är tillbaka. Det är vår i luften och programledare Mette Stensholt Schau gläds åt de första vårtecknen efter en lång vinter. Under säsongens gång jobbar man med tre olika trädgårdar: en höghusträdgård, en slottstrådgård och en placerad på en bakgård.

Nytt på Arenan

Yle Arenan, hur funkar du nu?

Bättre rekommendationer och lättare att hitta.

Det händer en hel del på Yle Arenan just nu, förbättringar som du sannolikt kommer att märka av inom kort. På planeringsbordet finns bland annat möjligheten att göra egna spellistor, att kommentera direkt på Arenan och bättre paketering av innehåll.

Yle Fem på Facebook

Läs också

Nokiasparken kan öppna nya dörrar

Världen öppen för uppsagda mobilingenjörer.

De drastiska personalminskningarna inom mobilindustrin har öppnat nya möjligheter för många. Men de som sparkas måste vara aktiva och vara hungriga på nytt. En kartläggning av de som lämnat mobilbranschen, visar att en tredjedel förblir utan jobb.