Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Vem var kvinnan som dog på sin väg mot Europa?

Dokumentär lyfter fram de kvinnliga migranternas värld.

Den unga afrikanska kvinnan dog av när hon försökte ta sig till Europa. Ingen vet vem hon var och hennes anhöriga vet inte var hon finns. Christian Catomeris bestämde sig för att ta reda på vem hon var.

De Eurovisa

Troende

Två olika präster under samma tak

"Olika som präster men med samma tro."

Prästparet Stråhlman bor i Helsingfors, men arbetar på båda sidor om huvudstadsregionen. Vardagen innebär planering och pusslande. De är dessutom väldigt olika som präster.

Från sikhism till kristen yoga

"Saran kombinerar sikhism och kristen tro".

När Saran Kaur blev troende var det religionen sikhismen som tilltalade henne. Traditionsenligt bar hon både turban och kniv, och sjöng mantran när hon gjorde yoga. Men efter en praktikperiod i en kyrka hittade hon även tillbaka till kristendomen. Nu kombinerar hon de religiösa traditionerna.

Från jord till bord

Vete - världens viktigaste brödsäd

"Vete finns överallt, även där du inte vill."

Vetet har en lång och komplex historia. Sedan stenåldern har människan odlat enkorn, emmer, durum, spelt och brödvete. Idag odlas mest brödvete, men gamla sorter har blivit populära igen och berikar utbudet av detta viktiga sädesslag.

Morot - rotfrukten för sött och salt

"Torkad morot är främsta källan till karotener."

Det doftar friskt och starkt av löken och rotfrukterna som sakta sjuder på spisen. När man tittar ner i den i den stora kastrullen blinkar morötterna till när de når ytan. För en knapp timme sedan var de omgivna av fuktig mull. Nu kokas de till buljong och soppor. Resten av dagens skörd skall rivas till en läcker morotkaka.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

Efter Nio

"Jag behöver inte bestämma vad jag ska göra"

Eva Dahlgren är tillbaka efter nio års paus i låtskrivandet.

De nio år som gått sedan Eva Dahlgren senast var aktuell med nytt material har ingalunda varit händelselösa. Hon har bland annat filmat super-8 för dokumentären om Ingrid Bergman. Och låten "Filmen om oss" gjorde hon också för just den filmen.

Drama på Yle Fem

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Linda Zilliacus i en av huvudrollerna i svenskt drama.

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Läraren som vill skydda eleverna från deras föräldrar

Lärarrollen i fokus i dansk dramaserie.

Rita är läraren som ständigt skapar konflikter. Hon störtar in i skolan med tajta jeans, högklackat och långt blont hår. Hon är mycket mer frispråkig än vad som är passande och lyckas stöta sig med de flesta - utom eleverna då, för de älskar henne. Kanske för att hon själv är som ett barn ännu.

Aktuella serier

Kasper Strömman i sommarstugornas förlovade land

Vad är riktigt grejen med stugor?

Kasper Strömman går till botten med vad som får oss att gå igång på sommarstugor. Stuglivet är som kattmynta för finländare, verkar det som. Kasper själv förstår sig inte riktigt på sommarstugor, men nu vill han ge dem en chans.

Med autism mot ett värdigt och självständigt liv

Dokumentärserie följer barnfamiljer och talar med experter.

Liv med autism är en serie om barn och ungdomar med olika former av autism / Aspergers syndrom. Vi följer familjers vardag och möter läkare, psykologer pedagoger och assistenter. Med rätt stöd kan barnen få en gott liv.

Familjeliv på nya villkor

Serie lyfter fram nya familjekonstellationer.

Följ med in bakom staketet när vi träffar några barnfamiljer som alla på var sitt sätt försöker lösa vardagspusslet. Det handlar dels om den emotionella bergodalbana som föräldraskap innebär men också om de nya familjekonstellationer som idag blir allt vanligare

Möt sommaren i tre olika typer av trädgård

Norska trädgårdsserien Grön Glädje ger inspiration.

Norska trädgårdsprogrammet Grön glädje är tillbaka. Det är vår i luften och programledare Mette Stensholt Schau gläds åt de första vårtecknen efter en lång vinter. Under säsongens gång jobbar man med tre olika trädgårdar: en höghusträdgård, en slottstrådgård och en placerad på en bakgård.

Nytt på Arenan

Yle Arenan, hur funkar du nu?

Bättre rekommendationer och lättare att hitta.

Det händer en hel del på Yle Arenan just nu, förbättringar som du sannolikt kommer att märka av inom kort. På planeringsbordet finns bland annat möjligheten att göra egna spellistor, att kommentera direkt på Arenan och bättre paketering av innehåll.

Yle Fem på Facebook

Läs också

Jag vill läsa din mentalvårdsberättelse

Radioteatern återskapar Lappvikens sjukhus.

Under Konstens natt öppnar Radioteatern en del av utrymmena i Lappvikens nedlagda mentalsjukhus och återskapar rum och röster från svunna tider. Kan du hjälpa till genom att berätta dina minnen som patient, anhörig eller vårdare? Skriv din berättelse här.