Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på våra kanaler

Kärlekshistoria i sjukdomens och panikens skugga

Det är 1980-tal och de allra modigaste bögarna har just börjat resa sig och ta sina första steg mot frihet då paniken slår till. Det är Guds straff, det är straffet för synden. Torka aldrig tårar utan handskar är en kärlekshistoria som utspelas när aids, "den nya digerdöden" kommer till Stockholm.

Publicerad .

Blöd så får du hjälp5

Unga människor med psykisk ohälsa måste i dag vänta länge på vård. Drabbade talar om självmordsförsök som en snabbare väg till hjälp. Men måste unga riskera att dö för att få vård?

Publicerad .
På gång på Svenska Yle

Underhållning för hela slanten

De kommande dagarna presenteras en rad nya underhållande program på våra kanaler. På Radio Vega tar den oss bakåt i tiden - på Yle Fem fångar den oss i vardagen och för oss ut i Europa. Läs mer om några av våra program de kommande veckorna i nyhetsbrevet På gång på Svenska Yle. Vill du prenumerera kan du göra det här.

Efter Nio

Sonja Kailassaari och mårten svartström skrattar

Efter Nio – ett kvällsprogram mitt i livet9

Måndagen den 25 augusti kör det nya kvällsprogrammet Efter Nio igång. Men vad är det för ett program egentligen? Värdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström förklarar.

Publicerad .

Aktuella serier

Mat med bröderna Price

Sallad... men mest kött

På grund av tidigare programs höga fetthalt har Danmarks Radios högsta ledning beordrat bröderna Price att börja den nya säsongen med ett salladsprogram. Men det blir mycket kött också.

Publicerad . Uppdaterad .
Trädgårdsonsdag

Skördetider i trädgården

Svenska serien Trädgårdsonsdag är tillbaka med en ny säsong. Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Tareq Taylor återvänder till trädgården efter sommaren för att se resultatet och njuta av det som trädgården kan bjuda på i matväg.

Publicerad . Uppdaterad .

På naturens villkor i Ghana

Programledare Peter Skødt Knudsen har tagit sig till Ghana i Afrika för att se hur människorna bor och lever. Här finns vacker natur och många naturresurser men trots det är många fattiga.

Publicerad . Uppdaterad .
Önsketrädgårdar

Trädgårdsupplevelser utöver det vanliga

Claus Dalby är tillbaka och bjuder oss på trädgårdsupplevelser utöver det vanliga - slottsträdgårdar och privata gröna oaser i Danmark och utomlands.

Publicerad . Uppdaterad .

Drama på Yle Fem

Terapeuten i behov av vård

Dystrare, djupare men roligare. Komediserien om samlivsterapeuten Dag är tillbaka med säsong 2. Dag Refsnes har som jobb att hjälpa par i trubbel och tycker alla borde bo och leva var för sig. Han lever som han lär och mår därefter.

Publicerad . Uppdaterad .

Nytt liv med oanade konsekvenser 2

Sarah Manning ser till sin förskräckelse en dag en ung kvinna hoppa framför tåget och ta sitt liv. Sarah ser med ens sin chans att starta ett nytt liv - ett beslut med oanade konsekvenser.

Publicerad . Uppdaterad .

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Publicerad . Uppdaterad .

Livet på spel för demokratin

En råkall januarimorgon anländer hoppfulla aspiranter till livvaktsutbildningen. Bland de sökande finns säkerhetspoliserna Rasmus, Jonas och Jasmina - redo att sätta livet på spel för att skydda demokratin.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Inspelningarna av Mitt triathlon i full gång

Deltagarna är valda och inspelningarna påbörjades i mitten av februari. Hur roligt som helst, säger programledaren Jontti Granbacka.

Publicerad . Uppdaterad .

Hellre Kallt & vått än varmt och skönt

Tom Nylund är en mediepersonlighet och äventyrare som trivs bäst i kallt väder och lite våtare före. Hans äventyr har fört honom runt omkring Norden på skidor, till fots och i kajak. Nästa höst ska Tom resa på nya äventyr i Norden i tv-programmet Kallt & vått där han utsätter sig för extrema väder och situationer.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

Palestinsk pojke visar segertecken under firandet av eldupphöret i Gaza.

Gazaborna firade vapenvila

Tusentals Gazabor drog ut på den palestinska enklavens gator för att fira den nya vapenvilan. Egypten lyckades medla fram en mer bestående vapenvila mellan Israel och palestinierna som trädde i kraft på tisdag klockan 19 finsk tid.

Publicerad . Uppdaterad .
Cyklist på landsvägen

Berlin: Paketcykeln ska ta över 10

En stor del av de varutransporter som görs inom städerna kunde göras med cykel i stället för med bil. I Berlin i Tyskland håller de första firmorna på att starta upp sin verksamhet.

Publicerad . Uppdaterad .
Julen 1974

Så här ska radio låta!

”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Det blir direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega i dag - lyssna till dokumentärerna här.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Inga begränsningar för mopedister i Ekenäs 2

Raseborgs stad vidtar inga åtgärder mot mopedisterna i Ekenäs centrum. Samhällstekniska nämnden anser att stadens centrum är till för alla och det är naturligt att ungdomarna har sin plats där

Publicerad .
Mårten Johansson

Johanssons ärekränkningsmål läggs delvis ner 12

Förundersökningen om Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson blivit ärekränkt läggs delvis ner. Orsaken är att det blir för omfattande i proportion till det eventuella straffet att hitta dem som har skrivit anonyma kommentarer.

Publicerad . Uppdaterad .
Facebook-grupp

Extremister hittar varandra på sociala medier

Flera personer som uppges bo i eller vara från Helsingfors gillar olika radikala grupper eller kända radikala islamister på Facebook. Det här visar Yle Huvudstadsregionens kartläggning. En Facebook-grupp har dessutom en klar koppling till Finland.

Publicerad . Uppdaterad .
Mekanisk nyckelpiga.

Stort sparkrav inom barnskyddet i Åbo väcker oro 3

Åbos planer på att storspara inom barnskyddet nästa år riskerar att förvärra situationen för unga med problem. Det befarar familjehandledare Annette Palanen, som jobbar med utsatta barn i Åbo.

Publicerad . Uppdaterad .