Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Med rätt att spionera

Matti Putkinen – vardagslivets James Bond.

Under fortsättningskriget sysslade också Finland med spionverksamhet. Många som opererade bakom den ryska gränsen gjorde det av hat och politisk övertygelse. En av dem var Matti Putkinen, en vardagslivets James Bond.

Veckan då världen höll andan

Kuppen i Moskva 1991 tog Finland på sängen.

Kuppen i Moskva 1991 tog Finland på sängen. Utrikesministeriets hemligstämplade dokument avslöjar hur Finlands ledning var splittrad och rädd för en massiv flyktingström över östgränsen. Spotlight har tagit del av de nu offentliggjorda dokumenten.

Silvren blev till guld

Tappara tog FM-guld efter tre raka silver.

51 år gamla Hakametsä-hallen skakade ända in i grunden när Tapparas FM-guld utlöste ett orangeblått glädjefnatt. Efter tre bittra silvermedaljer på raken blev det äntligen guld för halva Tammerfors stolthet. Se inslaget här!

De Eurovisa

Troende

Två olika präster under samma tak

"Olika som präster men med samma tro."

Prästparet Stråhlman bor i Helsingfors, men arbetar på båda sidor om huvudstadsregionen. Vardagen innebär planering och pusslande. De är dessutom väldigt olika som präster.

Från sikhism till kristen yoga

"Saran kombinerar sikhism och kristen tro".

När Saran Kaur blev troende var det religionen sikhismen som tilltalade henne. Traditionsenligt bar hon både turban och kniv, och sjöng mantran när hon gjorde yoga. Men efter en praktikperiod i en kyrka hittade hon även tillbaka till kristendomen. Nu kombinerar hon de religiösa traditionerna.

Från jord till bord

Kantarellen - skogens guld och snapsglas

"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

Den lyser klar och gul mellan löven som fallit från de omgivande träden i skogsdungen, den som ingen annan vet om. Favoritplatsen är hemlig för alla andra utom släktens medlemmar och skogens invånare. Kantarellen kallas skogens guld och det är med respekt men stor iver vi plockar den med oss hem.

Vete - världens viktigaste brödsäd

"Vete finns överallt, även där du inte vill."

Vetet har en lång och komplex historia. Sedan stenåldern har människan odlat enkorn, emmer, durum, spelt och brödvete. Idag odlas mest brödvete, men gamla sorter har blivit populära igen och berikar utbudet av detta viktiga sädesslag.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

Efter Nio

Drama på Yle Fem

Dubbelspel i 1790-talets Sverige

Linda Zilliacus i en av huvudrollerna i svenskt drama.

Anno 1790 handlar om mord, förbjuden kärlek och farliga dubbelspel i 1790-talets Sverige. Historien kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott - och blir förälskad i sin överordnades hustru.

Läraren som vill skydda eleverna från deras föräldrar

Lärarrollen i fokus i dansk dramaserie.

Rita är läraren som ständigt skapar konflikter. Hon störtar in i skolan med tajta jeans, högklackat och långt blont hår. Hon är mycket mer frispråkig än vad som är passande och lyckas stöta sig med de flesta - utom eleverna då, för de älskar henne. Kanske för att hon själv är som ett barn ännu.

Aktuella serier

Kasper Strömman i sommarstugornas förlovade land

Vad är riktigt grejen med stugor?

Kasper Strömman går till botten med vad som får oss att gå igång på sommarstugor. Stuglivet är som kattmynta för finländare, verkar det som. Kasper själv förstår sig inte riktigt på sommarstugor, men nu vill han ge dem en chans.

Familjeliv på nya villkor

Serie lyfter fram nya familjekonstellationer.

Följ med in bakom staketet när vi träffar några barnfamiljer som alla på var sitt sätt försöker lösa vardagspusslet. Det handlar dels om den emotionella bergodalbana som föräldraskap innebär men också om de nya familjekonstellationer som idag blir allt vanligare

Möt sommaren i tre olika typer av trädgård

Norska trädgårdsserien Grön Glädje ger inspiration.

Norska trädgårdsprogrammet Grön glädje är tillbaka. Det är vår i luften och programledare Mette Stensholt Schau gläds åt de första vårtecknen efter en lång vinter. Under säsongens gång jobbar man med tre olika trädgårdar: en höghusträdgård, en slottstrådgård och en placerad på en bakgård.

Nytt på Arenan

Yle Arenan, hur funkar du nu?

Bättre rekommendationer och lättare att hitta.

Det händer en hel del på Yle Arenan just nu, förbättringar som du sannolikt kommer att märka av inom kort. På planeringsbordet finns bland annat möjligheten att göra egna spellistor, att kommentera direkt på Arenan och bättre paketering av innehåll.

Yle Fem på Facebook

Läs också