Yle Arenan - Se våra program

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Se Bruce Springsteen i sista avsnittet av Lilyhammer

Bruce ”The Boss” Springsteen gör skådespelardebut i sista avsnittet av Lilyhammer. Musikerlegenden skall spela ägaren till ett bårhus. Steven Van Zandt, som spelar huvudrollen som Frank Tagliano i Lilyhammer, och Springsteen har känt varandra länge som musikerkollegor.

Publicerad .
Friidrottaren Sandra Eriksson hemma i Stockholm i februari 2015

I huvudet på Sandra

Hinderlöparen Sandra Eriksson är en av våra mest aktiva idrottare i de sociala medierna. Där får hon komma med sina åsikter och hålla kontakt med dem där hemma. Sandras funderingar också i Sportmagasinet tisdag 3.3.

Publicerad .

Trädgården på Strömsö

Bären är Nordens superfrukter

Här i norr har vi faktiskt en hel massa supernäringsrika frukter – de är bara väldigt små och kallas bär. Våra nordiska bär står sig bra i jämförelse med exotiska frukter och innehåller ofta mycket mer C-vitamin och antioxidanter än de mer långväga gästerna i fruktskålen.

Publicerad .
Krusbär i en skål

Bär i Strömsös trädgård1

I de halverade oljefaten i Strömsös trädgård planterade vi allt från lättodlade åkerbär och jordgubbar till de kanske lite med otippade bären, åtminstone i trädgårdssammanhang - hjortron och tranbär.

Publicerad .
omogna jordgubbar

Tunna för trendbär

Vi har en ovärderlig skatt i våra bär, både odlade och vilda. De är formligen sprängfyllda med nyttiga vitaminer och antioxidanter, de är lättodlade och anpassade för vårt klimat.

Publicerad .

Efter Nio

Skräcken värre än slagen 5

– Att bli slagen på käften kunde jag hantera. Det säger skådespelaren Marika Parkkomäki, som under flera år levde i ett förhållande med en man som steg för steg monterade ner hennes självförtroende och tog makten över hennes liv.

Publicerad .
Kaj-Gustaf Bergh

Kaj-Gustaf Bergh trivs vid makten3

– Sällan söker man sig till sådana här positioner om man inte alls är intresserad av att ha makt, och fatta beslut.

Publicerad .
johanna tukiainen

Johanna Tukiainen kan inte lämna offentligheten1

Underhållaren Johanna Tukiainen är ett bekant ansikte på löpsedlarna och bilden av henne i offentligheten är sällan smickrande. Men hur stor makt har medierna över hennes liv?

Publicerad .

Aktuella serier

Personlig utmaning i vildmarken

Norska äventyraren Lars Monsen är känd för att överleva i vildmarken. Nu sätts hans kunskaper på prov. Vad händer när han hamnar mitt i ödemarken, utan kompass och bristfällig karta? Det gäller att hitta fram till målet, leva av det vildmarken ger eller leva med skammen.

Publicerad . Uppdaterad .

Mat på norra Atlantens villkor

Isländsk serie där vi får bekanta oss med maten i världens största kylskåp - den kalla men rika norra Atlanten. Det handlar om lokala specialitér som tyvärr med tiden blivit bortglömda - vissa helt enkel för att de inte är speciell aptitretande. Men kända kockar i regionen vill ändra på det.

Publicerad . Uppdaterad .

Fittstim och dagens feminism

År 1999 gav Belinda Olsson och ett gäng unga feminister ut antologin Fittstim. De var unga, coola och firades som rockstjärnor. Nu har tiden gått, Belinda har barn och ett välavlönat jobb. Dags att bege sig ut i Sverige för att se vad dagens feminism går för.

Publicerad . Uppdaterad .

När leken blir allvar

När barnen växer blir leken allvar. Några uppnår det de kämpar för. Andra måste inse sina begränsningar och barndomsdrömmen brister. Vem är det som sätter upp målsättningarna, den unga själv eller är det föräldrarna och tränarna? Vad är det som motiverar?

Publicerad . Uppdaterad .

Vinter på danska slätten

Det är vinter hos Frank och hans familj på den danska landsbygden. Men det betyder inte att man kan ligga på latsidan. I vanlig ordning sysselsätter sig Frank med diverse byggprojekt, sköter om djuren och förbereder inför våren.

Publicerad . Uppdaterad .

Serier utan Arenarättigheter

Din vecka, min vecka

Dina regler i en vecka

Många upplever att deras familjeliv gått i stå. Grälen om småsaker tar allt för mycket energi och parförhållandet har blivit mer praktiskt än passionerat. Kan man med ett enkelt experiment finna glädjen igen?

Publicerad . Uppdaterad .
Utmana din hjärna

Mera manipulation

Illusionisten Jan Hellesøe är tillbaka med nya program och utsätter vanligt folk och danska kändisar för en rad psykologiska experiment som får de flesta att tappa hakan.

Publicerad . Uppdaterad .
Pröva inte på det här hemma

Så att du inte skall behöva göra det!

Norrmännen hör till de mest beskedliga och laglydiga människorna i världen - något som Rune Nilson och Per Olav Alvestad inte verkar ha koll på när de utför en rad experiment innanför husets fyra väggar.

Publicerad .

Drama på Yle Fem

Idealistisk präst i motvind

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Lättare sagt än gjort.

Publicerad . Uppdaterad .

Vad hände Saras mamma?

Ungdomsthrillern Svaleskär (7) utspelar sig på den fiktiva ön Fyringen i Göteborgs skärgård under några intensiva sommarmånader. Sara, som bor på ön med sin pappa, vill ta reda på vad som hände hennes mamma som försvann spårlöst under en segling för fyra år sedan.

Publicerad . Uppdaterad .

Familjeliv på glid

Familjen Molander lämnar ett hektiskt liv i Stockholm och flyttar till orten där pappan Olof växte upp. De hoppas att flytten innebär en nystart, men det blir inte riktigt som man tänkt sig.

Yle Fem på Facebook

Läs ocksåNyhetsöversikt

Norwegian-flyg

Norwegian ställer in skandinavisk inrikestrafik

Flygbolaget Norwegian ställer in alla sina inrikesflyg i Norge, Sverige och Danmark från och med onsdagen på grund av den pågående pilotstrejken. Också alla flyg mellan ländernas huvudstäder inhiberas.

Publicerad . Uppdaterad .
Hjärna

Överviktiga har mindre hjärnvävnad än normalviktiga

Fetma är inte bara en hälsorisk överlag utan påverkar också hjärnan, konstaterar Forskare vid Aaltouniversitetet och Turun yliopisto konstaterar att överviktiga personer har mindre vävnad i hjärnan än normalviktiga.

Publicerad . Uppdaterad .
Ryskt militärflyg av modellen  TU-160 Blackjack eskorteras bort från brittiskt luftrum.

Irländska passagerarplan väjde för ryskt militärplan

Två irländska passagerarflyg var tvugna att väja för ryska militärflyg i februari, skriver tidningen Irish Examiner. Det verkar handlar om samma fall då Strobritannien skickade två militärflyg för att möta ryska plan.

Publicerad . Uppdaterad .
Nyårsfirande i Havanna på Cuba

Kubanerna allt mer skeptiska till USA-politiken

USA:s och Kubas överraskande meddelande i december om att länderna återupprättar sina diplomatiska förbindelser togs emot med blandande känslor. Yle Nyheters Jessica Stolzmann rapporterar från Havanna.

Publicerad . Uppdaterad .