Yle Arenan - Titta på tv

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Lilyhammer 2 - ännu större, tuffare och roligare

Mafioson och nattklubbsägaren Frank "The Fixer" Tagliano är tillbaka med en andra säsong på Yle Fem – fortfarande under FBI:s vittnesskydd och nu också tvillingpappa. Att klara av rollerna som halvkriminell och småbarnsfar kräver en del jonglerande, men allt är möjligt med de rätta kontakterna och rätt typ av utpressning.

Publicerad . Uppdaterad .

Lilyhammer – ypperligt drama i ett nytt medieutbud

De senaste åren har också bolag som erbjuder on demand -tjänster dykt upp som en möjlig finansiär för nordiska dramaproduktioner. Främst Netflix har satsat stort, och ett av resultaten är norska succén Lilyhammer.

Publicerad . Uppdaterad .

Aktuellt på våra kanaler

Först av allt

En familj med utmaningar

Italienskt Marco ja Giampietro blev lyckliga pappor till två tvillingpojkar tack vare en amerikansk surrogatmamma. Det är många moraliska, mänskliga, sociala och juridiska frågor som familjen ställs inför i ett samhälle som inte erkänner homosexuella äktenskap och där landets riksdag ansåg att en lag mot homofobi strider mot grundlagen.

Publicerad .
Döden - en serie om livet

Det är döden som ger liv

Det finns få saker i livet som är så naturligt och fascinerande som döden. Döden finns överallt, på både mikro- och makronivå, och kan till och med framställas på ett underhållande sätt. Döden är det som kan inspirera alla att leva ett rikare liv.

Publicerad .

Nya kulturprogrammen Kollektivet och Lasso

popband

Musik som champagne

Oförutsägbarhet är en av popmusikens kardinaldygder

Publicerad .
Edith Södergran

Edith Södergran större än myten

Agneta Rahikainen satsar på Edith denna vår. Snart kommer boken Kampen om Edith - Biografi och myt om Edith Södergran. Dessutom disputerar hon för doktorsgraden med samma tema.

Publicerad .

Vi borde prata om Europa

Dags att prata om Europa

I Europa skall vi under våren gå till val för att välja 751 parlamentsledamöter. Vi är en brokig skara människor - 44 stater av mycket varierande storlek, med olika ekonomiska förutsättningar och livssyn. Serien Vi borde prata om Europa tar tempen på vår världsdel.

Publicerad .

"Vi vill vara självständiga - vad är problemet?"

Konflikten mellan Spanien och Katalonien trappas upp. Det handlar å ena sidan om identitet, språk och katalanernas rätt att själv ta beslut om frågor som gäller regionen, å andra sidan om en eventuell splittring i Spanien.

Publicerad .

Bettina

Världsmedborgare i Bettina

Internationell kväll i Bettina med Nura Farah, somalisk romanförfattare, proffsboxaren Robert Helenius med tränaren Karl Helenius och Ninos Dankha, Prince of Assyria som egentligen kommer från Sverige.

Publicerad .
tino singh i bettina

Såpa, politik och stjärnstoft i Bettina

Gäster i Bettina är Tino Singh, aktuell med ny realityserie, psykologen Laura Stenroos, EU:s tidigare justitieombudsman Jacob Söderman och 14-åriga Molly, vinnare av Voice Kids.

Publicerad .

Nordiskt drama

Jersusalem (12)

Trons makt och kärlekens styrka

Den klassiska svenska dramaserien Jersusalem baserar sig på Selma Lagerlöfs dubbelroman Jerusalem, som i sin tur är baserad på verkliga händelser och är en berättelse om trons makt och kärlekens styrka.

Publicerad .
Borgen (12)

Hur ska det gå för Birgitte Nyborg?

Borgens tredje och sista säsong finns som bästa tillgänglig på Arenan. Birgitte Nyborg är inte längre statsminister men får det allt svårare att stå utanför politiken. Ska hon kunna ta tillbaka statsministerposten? Och hur klarar Katrine sig som mamma?

Publicerad . Uppdaterad .
Matador (T)

Klassiskt danskt drama

Matador är Danmarks första dramaserie som slog internationellt och ännu 35 år senare säljs till nya länder. Serien skildrar livet i den danska småstaden Korsbæk på 1930- och 40-talen. En berättelse om de som har det gott ställt, och de som drömmer om en ljusare framtid.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Fem på Facebook

Fanny – drama om att vara 11 år 3

- Fanny vågar göra mer än jag, hon vågar ifrågasätta och säga till i olika situationer, men annars är vi ganska lika på många sätt, säger Ronja 12 år, huvudrollsinnehavare i Svenska Yles nya dramaserie för samma målgrupp, som har premiär på torsdag.

Publicerad . Uppdaterad .

Hellre Kallt & vått än varmt och skönt

Tom Nylund är en mediepersonlighet och äventyrare som trivs bäst i kallt väder och lite våtare före. Hans äventyr har fört honom runt omkring Norden på skidor, till fots och i kajak. Nästa höst ska Tom resa på nya äventyr i Norden i tv-programmet Kallt & vått där han utsätter sig för extrema väder och situationer.

Publicerad . Uppdaterad .

Läs också

Godishylla.

Näringsprofessor: Barn ska inte bestämma vad familjen äter 4

Föräldrar borde lära sina barn hälsosamma matvanor så tidigt som möjligt, säger Raija Tahvonen som är professor i genomisk näring vid Forskningscentralen för jordbruk och livmedelsekonomi MTT. Om man inte vänjer barn vid godsaker och skräpmat kommer de inte heller att sakna dem.

Publicerad . Uppdaterad .
Trähög vid sommarväg

Metsä Group gör jätteinvestering i Äänekoski 1

Skogskoncernen Metsä Group planerar investera i en bioproduktfabrik i Äänekoski. Fabriken kan kosta 1,1 miljarder euro och blir därmed den största enskilda investeringen i skogsindustrins historia i Finland.

Publicerad . Uppdaterad .
Michelle och Jannike gjorde slag i saken och öppnar snart den nya bloggportalen Autre.

Autre vill samla österbottniska toppbloggare

En ny finlandssvensk bloggportal slår snart upp sina portar. Autre ska fokusera på österbottniska, riktigt bra, bloggar. Det blir fokus på allt från mode och inredning till mat och hälsa. Och kanske lite jakt och fiske också.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Tammerfors konstmuseum

Mumindalen i Tammerfors får nytt hem

Mumindalen i Tammerfors flyttar till Tammerforshuset år 2016. Mumindalen består av över 2 000 konstverk som Tove Jansson donerade till Tammerfors konstmuseum mellan åren 1986 och 1997.

Publicerad . Uppdaterad .
Mathias Gustafsson

Mathias Gustafsson: Mitt i katastrofen

Hemsk brand i Borgå får reportern att fundera på brandsäkerhet. Måste alltid fruktansvärda saker ske innan man vaknar?

Publicerad . Uppdaterad .

Ska vi slopa de röda dagarna i almanackan? 6

Helgdagar är temat i Slaget efter 12 på torsdag. Är de röda dagarna heliga eller kunde de flyttas på? Svara på vår webbfråga och kommentera gärna vad du tycker om röda dagar.

Publicerad .