Hoppa till huvudinnehåll
Personporträtt av Christine Saarukka.

Journalisten Christine Saarukka är död

Saarukka dog efter en tids sjukdom. Hon blev 69 år gammal.

Saarukka avled under helgen efter en tids sjukdom. Hon blev 69 år gammal. Hon var alltid klar och tydlig med hög ambition, berättar kollegan Benny Törnroos.

Ge din kompis en ålderskris

Om du ännu inte har haft en ålderskris så har du det snart.

Är du äldre än Sovjetuniones första McDonald's? Är du lika gammal som internet? Vi skapade en lista där du kan se hur gammal du och dina vänner egentligen är.

"Motion och natur botar depression bättre än läkemedel"

Läkare önskar frisk luft och gemenskap som rehabilitering.

Att vistas i naturen och bland djur kan ha bra följder för någon som lider av psykisk sjukdom. Men det är ingen självklarhet att få ta till naturen som en rehabiliteringsmetod, trots att läkare kan rekommendera det.

Grafisk bild av en man och en kvinna i ett hem i en framtidsmiljö.

Immunterapi mot cancer – historia och framtid

"Immunterapi är morgondagens cancernbehandling".

Immunterapi innebär att man injicerar ett virus som väcker kroppens immunförsvar att själv döda cancerceller. American Society of Clinical Oncology tror att den här behandlingsformen kommer att hjälpa cancerdrabbade i framtiden.

Glada Wappen!

havis amanda, 1960

Studentglädje och alkoholrus på valborg

Vid Havis Amanda i fyra decennier.

Här får vi se ett vackert Helsingfors i 60-talsfärger, regniga vyer från Svenskfinland och Havis Amanda som alltid ikläs en studentmössa. Valborg är inte bara stoj och gamman, det är också alkoholförgiftade 13-åringar, bråk och olyckor.

Trädgårdstomtar tillverkade av återvunna plastflaskor uppställda i en triangel.

Sommarspel i tomtedräkt

Dags för lite tomtar i trädgården!

När värmen så småningom kommer vill vi gärna vara tillsammans. Hänga, äta och varför inte leka också? Skapa eget sommarspel med några plastflaskor innan de slängs bort!

Kenneth Nars serverar bubbel till Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.

Efter Nios första maj-meny

I Kenneth Nars uppsättning ingår både matplock och dryck.

Saknar du idéer för vad du ska servera på picknick-filten den första maj? Matskribenten Kenneth Nars presenterar några säkra, goda och enkla alternativ. Som tillbehör kan man alltid servera ost, struvor, munkar och gravad lax på ett gott rågbröd.

Anu Sinisalo som Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe kunde ha varit ett helgon på 1300-talet

Anu Sinisalo förvandlades till Marilyn Monroe.

En studio i Helsingfors förvandlas till en boudoir med fransk vikskärm från 1700-talet och guldspegel i helfigur. På golvet poserar Anu Sinisalo i klädd en svart lång kjol i frasande tyg. Hon drar ner den svarta långärmade övre delen och blottar sin axel. Marilyn Monroe är här.

Jari Sillanpää på eget vis

Möt Finlands stora underhållare och tangokung Jari Sillanpää

Jari Sillanpää är den artist som sålt mest skivor i Finland av en och samma utgåva, över en kvarts miljon av debutplattan som utkom 1995. Han har medverkat i Eurovisionen, givit ut böcker, medverkat i musikaler, spelat för otaliga utsålda arenor och uppnått allt man kan inom musikbranschen här hemma.

Skön gungig soulmusik med The Napkins

Soulmusik kan aldrig vara fel.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad / Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

En slang från en bjök till ett uppsamlingskärl

Björksavens tid är nu

Hälsomedvetna tar tillvara björksav.

För att tappa björksav behövs en borr, en slang och ett uppsamlingskärl. Och tillstånd av markägaren. Efter det finns alla möjligheter att ta tillvara vårens eget guld som är rena hälsodrycken.

Videon tillgänglig 2.5.2017 08:50

Följ med Finland 100-stafetten

Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Regn eller snö

Ett lågtryck ligger över Finland och vädret är ostadigt och kyligt. I landets västra och norra delar förekommer på många håll snöfall eller blötsnö, i öster också regn. På dagen från sydväst småningom uppehåll och uppsprickande molnighet. I natt tämligen klart, men möjligen dimma. Dagens högsta temperatur +1...+5. Möjligta minusgrader i norra delar med risk för dåligt väglag.
Läs hela väderrapporten här.