Hoppa till huvudinnehåll

Chockade svenska poliser: Vi svarade på helt andra frågor för Fox News

Vi står inte bakom detta, säger poliserna.

USA:s president Donald Trump har lyft fram Sverige som ett varnande exempel då det gäller invandring och brottslighet. Han hänvisar till tv-kanalen Fox News som har producerat ett inslag om Sverige. Två svenska poliser som medverkar i inslaget är chockade och säger att de har intervjuats på falska premisser.

Den långa vägen ur ett drogmissbruk

"Att bli fri från droger kräver medvetna beslut".

Jani växte upp i Stockholm och började ett liv med alkohol och droger redan som ung. Missbruket medförde att han förlorade jobb och vänner samt kontakten med föräldrarna och sitt lilla barn. Efter tio år som narkoman fattade Jani beslutet att säga nej till drogerna och söka hjälp.

Skåpbilsföraren i Sastamala ville begå självmord - två 17-åringar i mopedbil dog

Föraren: jag visste inte att han körde på en mopedbil.

Polisien säger att skåpbilsföraren som krockade med en mopedbil i Sastamala på lördag kväll hade för avsikt att begå självmord. Den 35-årige mannen har i förhör sagt att han ville ta livet av sig genom att frontalkrocka med ett mötande fordon.
Läs också: Sastamala i chock efter dödsolycka med mopedbil - "omöjligt att förstå"

Jag föddes på rätt plats, säger Mimosa

Mimosa - skådespelare med energi och entusiasm.

Mimosa Willamo har redan hunnit med mycket, roller i tre filmer och tre tv-serier, barnprogram på både Yle och SVT, en Jussi-statyett för bästa kvinnliga biroll i filmen “Päin seinää”, “Huvudstupa”. I USA blev hon belönad för “best actress” på skräckfilmsfestivalen Screamfest LA.

Tipsa oss: Vad gör ni hemma på sportlovet?

Vi vill höra om roligt, billigt, knasigt och lyxigt program.

Alla har inte råd eller möjlighet att resa utomöands med familjen under sportlovet och vädret är nu vad det är i Finland. Ge oss tips på hur man kan överleva en tråkig sportlovsvecka hemma!

Korsholm: Nej till Vasa - igen

Landskapsreformen kräver merparten av resurserna.

Den pågående landskapsreformen kräver mycket resurser just nu och kommer att göra så också nästa år. Samtidigt har kommunfullmäktige så sent som 2015 sagt nej till ett Stor-Vasa. Det här är kommundirektör Rurik Ahlbergs huvudsakliga argument mot att inleda en ny utredning kring att gå samman med Vasa.

Pengar inget problem för Tesla

Fabrik kräver stort stöd av samhället.

Resten av Finland har nu - i stort sett - slutit upp bakom Vasa i försöken att få Teslas europeiska Gigafactory till Österbotten. Vasa har lika stora chanser som de andra orterna som tävlar om Gigfactory, tror Peter Fellman på Dagens Industri.

Spotlight: Jogga dig till bonus

Finländska företag har börjat dela ut aktivitetsarmband till sina anställda för att följa med hur de motionerar och sover. Man kan till och med få lönebonus om man joggar flitigt.

Nu får Utöborna ny förbindelsebåtsbrygga - färdig i augusti

Fordon kan inte transporteras till Utö under byggtiden.

Arbetet med att bygga den nya förbindelsebåtsbryggan på Utö inleds vecka 10. Arbetet förväntas pågå fram till slutet av sommaren 2017. Den nya förbindelsebåtsbryggan byggs intill den nuvarande träbryggan meddelar närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland.

En underdogs klassresa i 1700-talets Åbo

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien.

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien i Åbo. Pehr Stenberg gjorde en klassresa från fattig bondpojke i Umeåtrakten till att bli prästvigd i Åbo domkyrka på 1780-talet. Underdogperspektivet genomsyrar hans självbiografi och ger också en unik inblick i östra rikshalvan på den här tiden.

Familjen som väckte liv i Tenala

I Frimans huvud råder ingen brist på idéer och visioner.

Tenala och Frimans är en lika känd kombination som puss och kram. De hör lite ihop. Utan Frimans skulle det vara ganska tomt i Tenala kyrkoby och utan Tenala och i synnerhet en påskdans 1991 skulle Per-Olof Friman kanske ännu bo i Karis.

Finlands röda kors skickar sjukskötare och hjälpmedel till Irak

Operationen stöds av utrikesministeriet med en halv miljon.

Finlands röda kors skickar fyra stycken sjukskötare till Mosul i Irak för att hjälpa människor som har skadats i strider. Med sig har de också medicinska hjälpmedel. Tiotusentals har skadats i striderna sedan irakiska styrkor inledde offensiven för att återta Mosul i oktober.

Yle Live: Nightwish i Mexico City

Inspelningen är från Metropolitanteatern i oktober 2015.

Under åren 2000-2016 besökte Nightwish Mexiko åtta gånger och uppträdde sammanlagt 16 gånger. Vi ser första sändningen av en giginspelning som är ett sammandrag från konserten på Metropolitanteatern i oktober 2015.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Direkt på Arenan