Hoppa till huvudinnehåll

Mest lästa

Utsatta invandrare är lysande affär på svarta bostadsmarknaden - kan krävas på tusentals euro för att få kontrakt

Nu krävs nolltolerans för svarta bostadsmarknadens fiffel.

Utan bostad i Helsingfors? Hosta upp 3 500 euro i "förmedlingsavgift" så ordnar det sig. Så kan det låta när invandrare söker bostad. Särskilt utsatta är de som söker eller just har fått asyl. De bostadslösas natt uppmärksammas på olika håll i Finland i kväll.

Ur arkivet: När du inte har ett hem

Hemlös man, 1968

Frånsidan: Hemlös

Vi får följa en hemlös man i Helsingfors.

Vad händer med dem som ingen har någon användning för? frågar Claes Andersson i det här reportaget från 1968. Vi får följa en hemlös man i Helsingfors.

Bokrecension: Briljanta essäer där bergsgetter och febriga ökenvandrare visar vägen till litteraturen

Tatjana Brandt skriver om lusten till litteraturen.

Få skribenter har som Tatjana Brandt en stil och ett språk som på samma gång förmår vara analytiskt och lekfullt, stringent och sårbart, passionerat och behärskat, lärt och ledigt. Det ger hon prov på i essäsamlingen Fängslad - essäer om lust till litteraturen och läsningens plats i livet.

Joshuas motståndare i VM-titelmatchen byts ut

Nya motståndaren lystrar till namnet Carlos Takam.

Fransmannen Carlos Takam ersätter bulgaren Kubrat Pulev i IBF-förbundets VM-titelmatch i tungvikt mot britten Anthony Joshua. I samma evenemang boxas Robert Helenius mot britten Dillian Whyte.

Nikita Kutjerov har inlett säsongen makalöst bra – mål i sjätte raka matchen

Tampa Bay Lightnings ryska anfallare är i fantastisk form.

NHL-säsongen är för Tampa Bay Lightnings del hittills bara sex matcher lång, ändå har lagets ryska anfallsstjärna Nikita Kutjerov redan mäktat med sju mål. Han är bara den fjärde spelaren under de 30 senaste åren som gjort mål i säsongens sex första matcher.

Finländska krigare deltar i slutoffensiven mot Raqqa - läs Svenska Yles intervju med en av dem

"Kullervo" är frivilligsoldat i kurdernas led mot IS.

Den finländska fänriken "Bagok Kullervo" väntar nu på de sista striderna mot IS i Raqqa. I förmiddags när Svenska Yle var i kontakt med honom sade han att det ännu var lugnt vid fronten. Kullervo, som åkt till Syrien som frivilligsoldat, slåss med de kurdiska styrkorna mot terrorgruppen IS.

Pressad - en kampanj om abiturienters stress

Gymnasiet är för tungt tycker hälften av de studerande.

Hälften av de studerande i gymnasiet tycker att det är för tungt. Allt flera lider av skolutmattning. Därför behövs kampanjen Pressad, som tar fasta på det här och vad man kan göra för att hjälpa abiturienterna och studerandena.

Macron lovar utvisa utländska brottslingar

"Jag gör vad jag under valkampanjen sa att jag skulle göra."

Frankrikes president Emmanuel Macron avvisar kritiken om att gynna de rika, ifrågasätter Donald Trumps Iran-politik och lovar att frånta Harvey Weinstein Hederslegionen. Alla dessa ämnen kom upp under söndagens direktsända TV-utfrågning.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Från uppehållsväder till molnigt och regn

I södra och mellersta Finland är det mest klart uppehållsväder. I sydväst tidvis molnigare och regnskurar. Under eftermiddagen mulnar det och i kväll väntas regn.

Dagens högsta temperatur i landets södra och mellerta del är 8 till 12 grader, i Norra Österbotten och i Kajanaland 4 till 8 grader och i Lappland -1 till +8 grader.

Läs hela väderrapporten här.

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi