Hoppa till huvudinnehåll

Så avgör kläderna på flygresan

Business eller boskap? Din klädsel på flyget kan avgöra.

Förr var det självklart att klä sig väl på flygresan. Fortfarande finns det folk som tror att en businesskostym kan ge uppgradering till businessklass. Flygbolagen förnekar godtycke. Men vissa klädkoder finns på flyget.

Mest lästa

Beyoncé- och rapyoga är den nya trenden

Katja-Maria Taavitsainen drar Beyoncé och rapyoga.

Dagens människor har ofta bråttom och skulle behöva komma i kontakt med sina kroppar, säger artisten och danskoreografen Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen. Hon har skapat en yogaform som kan vara lösningen på de här, nämligen Beyoncé- och rapyoga där populärkultur och österländsk andlighet kombineras.

Pintxosrunda på rekordtid i domarnas fotspår

Tamperradan i Tammerfors är landets största matfestival.

Den här veckan ordnas en festival och tävling för baskiska pintxos i Tammerfors. För att domarna skulle kunna utse en vinnare gick de en smakrunda till 42 utvalda restauranger. Svenska Yle följde med.

Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

Kom med och upplev Föredragsmaraton!

Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

Analys: Hur Nordkorea blev en kärnvapenmakt

Kontroversiella kärnprogrammmet blrjade redan på 1950-talet.

Nordkorea började utveckla sitt kärnprogram kort efter Koreakriget som slutade i ett vapenstilleståndsavtal år 1953. Nordkoreas Atomenergiinstitut grundades redan år 1952 medan kriget pågick, men kärnforskningen kom inte igång förrän man hade undertecknat ett samarbetsavtal med Sovjetunionen år 1956.

Voyagersonderna, våra sändebud till stjärnorna

Fyrtio år har gått sedan de inledde sin långa resa.

Året är 1977. Filmen Stjärnornas krig har premiär, Armi Aavikko kröns till Miss Finland och rymdsonderna Voyager 1 och 2 avfyras från Cape Canaveral. Fyrtio år senare rusar Voyagersonderna fortfarande genom rymdens mörker, längre borta från jorden än någon eller någonting före dem. Ändå har deras resa bara börjat.

Quiz

Veckans sommarprat

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.