Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Semester

Det är jul och Erling ska återförenas med sitt ex efter en åtta månader lång resa utomlands. Då han anländer till Oslo blir han lurad på sina pengar och efter en stund visar det sig att exet har en ny. Med inga pengar eller ingenstans att bo försöker Erling hantera de med- och motgångar han möter som ung vuxen i Oslo.

Nytt & populärt

Namnsdagar 25.1

Paul
Finska: Paavo, Pauli, Paul, Paulus, Paavali
Ortodoxa: Riiko, Riku, Reijo
Samiska: Bávvál, Bávlos, Bávva, Poalla
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Du skaffar barn jag googlar memes

Taika känner press för att hon är över 30 och har insett att alla runt henne helt plötsligt har blivit gravida. Ronja oroar sig för att tappa sin personlighet om hon får barn och avslöjar sin mamma-förebild. Vi snackar också om vad som ger oss babyfeber och om det är ok att sätta en tidsram för när man vill ha barn.

Andra åket

Andra åket är en familjeserie där vi träffar Madde, född och uppvuxen i Björkfjället, en liten skidort allra längst upp i norr där hennes mamma driver ett mindre hotell. Plötsligt dör hotellets kökschef och Maddes mamma signalerar att hon inte orkar mera utan vill gå i pension. Madde och Petter ser en chans till ett nytt liv öppna sig, ett andra åk.

Tika: I Let My Heart Break

Tika deltar i UMK - Tävlingen för ny musik 2020 med låten I Let My Heart Break.

Kaffe med Yle fortsätter – så här bjuder du in oss

De mycket populära kaffeträffarna fortsätter i vår. Meningen är att vi ska få lära oss mer om hur Yle bättre kan betjäna finländare av olika slag och på olika håll i landet.