Hoppa till huvudinnehåll

Biskopen utreder kaplan Markus Engströms insändare – "det handlar om verkliga människor och deras anhöriga och vänner"

Oklart vilka åtgärder som väntar Engström.

Biskopen i Borgå stift kommer att utreda Kristinestads kaplans Markus Engströms insändare i tidningen Syd-Österbotten. I tidningen skriver Engström att homosexuellt samliv är onormalt och skadligt och att sexuella relationer mellan personer av samma kön i grunden är avskyvärt.

Mest lästa

"Hyresvärdar sätter i system att behålla hyresgarantin" - bråk om slutstädning och lägenhetens skick hör till de vanligaste tvisterna

"En del hyresvärdar ser garantin som en bonushyra."

En hyresgäst i Jakobstadsområdet säger att hyresvärden skyllde en gammal skada i murstocken och en tillplattad list på honom och vägrade betala tillbaka garantihyran. Tvister om hyresgarantin är bekanta för Pia Lohikoski på Vuokralaiset VKL.

After Eight i Jakobstad är ett kafé där man vet hur ungdomsarbete kombineras med en välbesökt liveklubb – och det funkar

Hur ser Jeppis musikliv ut för en helt finskspråkig?

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna", skriver Tuula Viitaniemi. Vad har du för minnen från After Eight?

Verksamhetsledaren för Stationens barn Christian Wentzel säger att unga behöver vuxna de känner förtroende för: "Det är olyckligt om vi blir rädda för människor runt omkring oss"

Wentzels uppfattning är också att fallen av övergrepp ökat.

Christian Wentzel är verksamhetsledare på organisationen Stationens barn som jobbar med förebyggande ungdomsarbete genom att skapa dialog mellan unga och vuxna. Hans uppfattning är att fallen av sexualvåld mot barn har ökat de senaste åren.

Serien Samlevnad - familjesvårigheter i sjuttiotalsfärger

Serie: De dagar som blommorna blommar

Jonas Gardells nya dramaserie från 2019.

Jonas Gardells nya dramaserie från 2019. Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare.

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi