Hoppa till huvudinnehåll

First Aid Kit; att leva drömmen, på gott och ont

På torsdagen uppträder de i Helsingfors.

De lever i flera världar, svenska countryfolkpop-bandet First Aid Kit. Som Johanna Söderberg säger; ”många ser oss ännu som två små tjejer som man inte tar på allvar”. Men samtidigt är de BritAwards-nominerade, har en älskad ny skiva bakom sig, och ett hektiskt 2018 med 120 spelningar. På torsdagen uppträder de i Helsingfors.

Mest lästa

Rapport: Regeringen lämnar långsiktiga problem olösta - statens utgifter måste minska ännu mer eller också måste skatterna höjas

Regeringen får kritik för dåligt tajmade skattelättnader.

Regeringen har nått nästan alla sina finanspolitiska mål, men flera långsiktiga problem är olösta och den stora vårdreformen riskerar att bli en halvmesyr. Så lyder kritiken i den årliga rapporten från det oberoende rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken.

Sarah Klang: Hellre dör jag än ställer upp i Melodifestivalen

Sarah Klang är en av de mest lovande artisterna i Sverige.

Det har gått ett år sedan hon fick tiden att stanna upp i sofforna i Sverige då hon sjöng i det populära tv-programmet På Spåret. Efter det tog hennes karriär raketfart och nu är hon en av de mest lovande artisterna i grannlandet. Hur kommer det sig att Sverige lyckas med att vaska fram de här kvinnliga solisterna som har vilka chanser som helst att slå igenom också internationellt?

Miljonförluster i KSF Media medan österbottniska HSS Media går på plus – tidigare vd:n Svante Wahlbeck: "Om pappa betalar behöver man inte se om sitt hus"

"Tidningarna i södra Finland har tappat stort"

De två stora tidningshusen i Svenskfinland lever i skilda världar vad gäller ekonomiskt resultat. HSS Media med Vasabladet i spetsen har lyckats vända den negativa trenden, medan KSF Media med Hufvudstadsbladet som flaggskepp har hamnat in i en ond spiral. Samtidigt har bolaget haft fyra verkställande direktörer på fyra år - Svante Wahlbeck som en av dem. Nu talar han ut om tidningskrisen.

Serie: Oljefonden

Seriestart.

Oljefonden är en norsk komediserie som har konceptuerats av Harald Swartz och Tom Gulbrandsen. Norska statens förmögenhet som genereras av oljeindustrin förvaltas av Statens pensjonsfond utland, i folkmun kallad Oljefonden. År 2017 passerade dess värde 8000 miljarder norska kronor. I den 10 avsnitt långa komediserien följer vi med hur det dagliga arbetet förlöper när man dagligen handlar med miljardbelopp. Naturligtvis har serieförfattarna lagt extra skruv på situationer som uppstår då vinst och moral står mot varandra eller då dråpliga misstag skall rättas till.

Serie: Babylon Berlin

En fascinerande thrillerföljetong.

Den tysk-österrikiska storproduktionen Babylon Berlin är en fascinerande thrillerföljetong med politiska nyanser. Serien bygger på Volker Kutschers populära deckare. Huvudpersonen Gereon Rath (Volker Bruch) är en kriminalkommissarie som upplevt kriget. Hans väg leder till den mångdimensionella storstaden och en erfarenhet rikare stannar han där. Seriens andra protagonist är staden Berlin, sin tids färgfullaste och mest sjudande storstad, och olika verkliga händelser som har ägt rum i staden: det politiska extremtänkandets uppgång, det modiga och experimentella konstlivet, kvinnofrigörelsen, användningen av droger och hypnos som behandlingsmetoder och brottsligheten.

Emiliano Sala skickade ett röstmeddelande från flygplanet som befaras ha kraschat: "Jag sitter på ett plan som verkar falla i bitar"

Fotbollsspelaren var på väg till England i ett litet plan.

Fotbollsspelaren Emiliano Sala som nyligen bytt klubb från franska Nantes till walesiska Cardiff City saknas. Han satt på ett plan ovanför den Engelska kanalen då det försvann från radarbilderna. Enligt nyhetsbyrån AFP ska han ha skickat ett Whatsapp-röstmeddelande från planet strax innan det försvann. Pappa, jag är så rädd, ska argentinaren ha sagt.

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi