Hoppa till huvudinnehåll

FBI utreder Clintons e-post på nytt

Oklart hur länge utredningarna tar.

Den amerikanska federala polisen FBI börjar på nytt utreda den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons e-post. Beskedet togs med glädje emot av motkandidaten Donald Trump som nu säger att det politiska systemet kanske ändå inte är så manipulerat.

Stuk: Radioaktivt jod i luften - ursprunget oklart

Stuk: Ingen fara för hälsan.

Små mängder radioaktivt jod har påträffats i luften i Finland. Upptäckter har gjorts under den senaste veckan vid mätstationer i Helsingfors, Lovisa och Rovaniemi. Enligt Strålsäkerhetscentralen (Stuk) är mängderna så små att de inte har någon betydelse för människans hälsa.

Möt vinnaren av årets Svenska Yles litteraturpris

Ann-Louise Bertell med Vänd om min längtan vann.

Vänd om min längtan är en Amerikaroman som trollbinder från början till slut. Där man kanske hade väntat sig en utvandrartrilogi bestående av tjocka tegelstenar vänder Ann-Luise Bertell fördomsfritt upp och ner på konventionerna. Hon skriver kort och koncist i berörande och hjärtskärande scener.

”Berättelsen är helig!”

Magnus Londen har utsett Svenska Yles litteraturpristagare.

I år var det journalisten Magnus Londen som var enväldig jury för Svenska Yles litteraturpris. För Magnus är det oerhört viktigt med en bra berättelse, och det tycker han att han fick i Ann-Luise Bertells roman Vänd om min längtan.

Han fick statsministern att avgå - nu håller Island val

Chocken efter Panamapappren syns i isländska valrörelsen.

När Island går till val på lördag står Panamapappren fortfarande i centrum för debatten. Statsministern tvingades avgå efter massiva protester och regeringen tidigarelade valet till Islands parlament Alltinget. Vår korrespondent träffade journalisten som stod bakom avslöjandet om statsministerns affärer.

Dok: Den unge Zlatan

De avgörande åren i Zlatan Ibrahimovics livs.

De avgörande åren i fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovics liv, berättat med hjälp av arkivmaterial där en ung Zlatan berättar öppet om livet och utmaningarna.

Räikkönen och Vettel i trumpetduell - se video

F1-förarna fick lära sig spela mariachitrumpet.

Inför F1-tävlingen i Mexiko fick Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel lära sig spela mariachitrumpet. Och givetvis utmanade de varandra. Kimi vann då Vettel tappade andan och började skratta.

Finland ger bistånd till sig själv

AidWatch: EU skyldig u-länderna 37 miljarder euro.

Pengar som används i hemlandet men räknas som bistånd får många EU-länders biståndsinsatser att se större ut på papper. Också i Finland, som snart kan anses vara ”bland de största målen för finska biståndspengar”. Samtidigt bryter EU sina biståndslöften.

Kolla framtidsutsikterna för din kommun med Kommunradarn

Hur mår din kommun och vad är läget i grannkommunerna?

Hur mår din kommun, vilka är framtidsutsikterna och går det för grannkommunerna? Med Yles Kommunradar får du enkelt en uppfattning om hur din kommun klarar konkurrensen.

Fester till minne av de döda

Alla helgons dag och halloween har mycket gemensamt.

I månadsskiftet oktober-november infaller på olika håll i världen fester till minne av döda anhöriga. Några av dessa är alla helgons dag, halloween och de dödas dag.

Hajbo Nytt: Clowner

Vad ska man göra om man råkar ut för en skrämmande clown?

Varför pratas det så mycket om clowner nu? Vad är en "skrämmande clown" och vad ska man göra om man råkar stöta på en sådan?

Svar på dina frågor om kanalsammanslagningen

Kanalsammanslagningen väcker debatt.

Sammanslagningen av Yle Fem och Yle Teema väcker mycket debatt. I onsdags svarade Programchefen för Yle Fem och Yle Arenan Nicolina Zilliacus-Korsström på dina frågor om det nya samboförhållandet i YLE Vega.

Nu får barnen rösta!

I sångtävlingen Strumphittarna får småbarn rösta.

Strumphittarna är showen där alla medverkande är strumpdockor som barn har skickat in. För första gången kan också de minsta barnen rösta på sina favoritlåtar och strumpartister. Röstningen sker på buu.yle.fi . Tävlingen pågår i fem veckor med start den 28 oktober.

Direkt på Arenan