Hoppa till huvudinnehåll

Mest lästa

Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor

Christian Sandströms liv präglas av ett sökande.

"Du har ingenting att göra här, för du är inte i kontakt med dina känslor". Teaterregissörens ord kom som en kalldusch för skådespelaren Christian Sandström under en repetition på Wasa Teater. Teaterchefen Christian Sandström berättar om sin inre resa hur han kom i kontakt med sina känslor och om sin homosexualitet.

Fenix Shakespeare räddar Finns sommarteater

Christoffer Strandberg, eller ja, världsklassregissören och konstälskaren Fenix Shakespeare, har tagit sig an det nobla uppdraget att rädda Svenskfinlands sommarteatrar. Den makalösa teatervirtuosen inleder sin resa på Finns sommarteater i Esbo. Gänget där är helt uppenbart i akut behov av räddning med sin inkommande musikalpremiär, Pelle Svanslös. "Tänk att ni är kattungar som läggs i säckar och dränks", bland annat råder Shakespeare teaterns barnskådespelare.

Kenneths Skagenröra

En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.

Pride!

Vegas sommarbord står dukat i åtta veckor

Sommarpratare, hedersvåld och trender i Vegas sommarschema.

Måndag efter midsommar är det officiellt sommar på Yle Vega. Då kör Vegas sommarpratare igång, det blir sommar i Svenskfinland och en hel del nytt på kanalen, som i sommar sänder mera live än någonsin.

Direkt på Arenan

Allsången från Skansen ljuder i hela Finland i sommar

Allsång på Skansen flyttar in på Yle TV1.

Allsång på Skansen är för många lika med sommar. I åratal har allsången varit en del av utbudet på Svenska Yle. I år flyttar Allsång på Skansen till Yle TV1 och finns tillgängligt också på finska. Men man kan förstås också välja att följa sändningen helt på svenska.

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Twitter, Facebook och Instagram!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Twitter och Instagram. Här kan du välja dina favoriter.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi   Redaktionschef: Cecilia Wikman