Hoppa till huvudinnehåll

Elisabeth Rehn är fundersam över #metoo-kampanjen

Det finns ingen kollektiv skuld hos männen, anser Rehn.

De sociala medierna har svämmat över av hashtaggen #metoo. Jämställdhetsveteranen Elisabeth Rehn gillade först uppdateringarna, men är nu fundersam när hon ser klara övertramp. Alla män gör sig inte skyldiga till sexuella trakasserier, konstaterar hon. Dagens extralånga Obs debatt handlar om #metoo-kampanjen.

Tre kvinnor på toppministerposterna i Norge

På fredag utses landets första kvinnliga utrikesminister.

Försvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) utses på fredag formellt till utrikesminister i Norge, rapporterar Norges TV2 och NRK. Erna Solberg (H) är statsminister och Siv Jensen (FRP) finansminister.

Mest lästa

Lojo satsar redan miljonsumma på entimmeståget

Staden köper stort markområde nära motorvägen.

Lojo stad fortsätter förbereda sig för det så kallade entimmeståget, den nya snabbare förbindelsen mellan Åbo och Helsingfors. Staden köper ett stort markområde i Vendelä nära motorvägen E-18.

Googles AI-program lärde sig själv att spela det svåra brädspelet go - finländskt proffs ser fram emot nya insikter

Antti Törmänen låter sig inte nedslås av AI-framgången.

Programmet Alphago zero har snabbt lyckats lära sig själv det knepiga asiatiska brädspelet go, och briljera i det - helt utan mänsklig hjälp. Det här är ett framsteg inom artificiell intelligens och pekar på hur stor betydelse AI-tekniken kan ha på vissa begränsade områden.

Nytta och nöje på Youtube - så får du ut mer av videotjänsten

Tips och tricks för större nytta av Youtube.

Youtube - visst är det tjänsten där man kan roa sig med musikvideor och videoklipp med söta djur? Bland annat, men i själva verket är Youtube en gedigen samling av både nytta och nöje. Vilka instruktioner du än behöver, hittar du dem antagligen på Youtube.

Alfons Åberg-författaren Gunilla Bergström: “Vad är det för en fruktansvärd våldsvärld vi hamnat i?"

Alfons fyller 45 - nu erövrar han Kina.

Gunilla Bergström räds inte att skriva om svåra saker som skilsmässa, våld och krig för barn. “Jag går mina egna vägar och skriver om saker som upptar mig”. Så säger författaren vars lilla skapelse Alfons Åberg, han med brun myströja och det ovanligt stora huvudet, fyller 45 i år. Nu ska alla Alfonsböckerna ges ut i Kina.

Akta dig för överträning

Lyssna på kroppens signaler för en balanserad träning.

När det blir en obalans mellan träning och återhämtning hinner inte kroppen reparera och bygga upp. Det kan leda till kronisk trötthet, mindre stresstålighet och sämre reglering av blodsockret.

Finländska krigare deltar i slutoffensiven mot Raqqa - läs Svenska Yles intervju med en av dem

"Kullervo" är frivilligsoldat i kurdernas led mot IS.

Den finländska fänriken "Bagok Kullervo" väntar nu på de sista striderna mot IS i Raqqa. I förmiddags när Svenska Yle var i kontakt med honom sade han att det ännu var lugnt vid fronten. Kullervo, som åkt till Syrien som frivilligsoldat, slåss med de kurdiska styrkorna mot terrorgruppen IS.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi