Hoppa till huvudinnehåll
Polisbilar och poliser i gatubilden i Manchester.

22 döda i självmordsattack under popkonsert i Manchester - det här vet vi nu

May: Polisen utreder ett förfärande terrordåd.

Polisen tror att attacken utfördes av en självmordsbombare som använde en hemgjord spränganordning. Högsta prioritet är nu att utreda om han agerade ensam eller har kopplingar till något terrornätverk. Polisen bekräftar att det finns barn bland offren. Läs också: Ariana Grande har många unga fans - oroliga föräldrar söker sina barn

Terrorforskare: Det här är normalläget i Storbritannien

Britterna har hög terrorbereskap, enligt Magnus Ranstorp.

Attacken i Manchester är den blodigaste i Storbritannien sedan de koordinerade terrordåden i London år 2005 som krävde 52 dödsoffer. Storbritannien har ytterst hög terrorberedskap och stor rutin, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Mest lästa

En björn har rört sig i Solf

Spår av björn mellan riksåttan och Rimal.

En björn sågs på måndag kväll röra sig i Solf i Korsholm mellan riksåttan och Rimal. Det finns tydliga spår efter björnen och Anton Svens från Solf jaktförening bekräftar att det rör sig om björnspår.

Annas infektion gjorde att hon inte kunde ta hand om sitt nyfödda barn

"Jag vågade inte säga det rakt ut, inte ens till min sambo"

Anna Olin vaknar upp några dagar efter förlossningen och märker att hon inte kan gå. Smärtan i ljumskarna och benen är olidlig. Det hon inte vet är att hon drabbats av en mycket ovanlig infektion som ska komma att påverka hela hennes första tid som mamma – både på ett fysiskt och psykiskt plan.

Bruno Mars på scenen med gitarr och solglasögon.

Bruno Mars fick Helsingfors att gunga

Världsstjärnan hade den utsålda arenan i sin hand.

Då världsturnén 24K Magic når Finland är det en tajt, färgsprakande helhet bestående av 1,5 timmar musikalisk perfektion som det bjuds på.

Donald Trump lägger sin hand på Klagomuren i Jerusalem

Trump besökte klagomuren i Jerusalem

Trump fortsatte sin kritik mot Iran.

USA:s president Donald Trump besökte Klagomuren i Jerusalem som den första sittande amerikanska presidenten någonsin. På tisdag ska Trump besöka Betlehem och palestinska ledare där.

Trump anlände till Israel - med syfte att nå det "ultimata avtalet"

Oklart vilken linje Trump kommer att driva i Mellanöstern.

USA:s president Donald Trump har anlänt till Israel, den andra anhalten på hans första utlandsresa som president. Trump har flera gånger uttryckt sin önskan om "ett ultimat avtal" mellan Israel och palestinierna, men det är oklart vilka hans utgångspunkter för fredsmäklandet är.

Helsingfors hovrätt

Man som styckade sin fru fick lindrigare dom

Helsingfors hovrätt dömde mannen till över 11 års fängelse.

En man som dödade sin fru och styckade hennes kropp fick sitt straff lindrat i Helsingfors hovrätt på måndagen. Helsingfors hovrätt dömde mannen till 11 år och 2 månaders fängelse medan Esbo tingsrätt i fjol dömde honom till 12 års fängelse.

Twinkle Lomong-oy är en filippinsk sjukskötare som har rekryterats till Finland.

Filippinska sjukskötare utan rättigheter

Tvingades till olagliga avtal eller krävdes på pengar.

Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal. Läs också: För fattig för att ha rätt till familj

Rose städar hemma hos en barnfamilj i Finland.

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Hjälper det henne att jag har anställt henne?

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne? Eller blir hon bara utnyttjad, undrar Jessica Stolzmann.

Abstrakt bild av konstnären Anna-Sofia Nylund

Essä: Den farliga stolta antirasismen

En text om vit yttrandefrihet som ett hot mot icke-vita.

Det största problemet med rasism är den tysta vita majoriteten. Ungefär så hävdar författaren James Baldwin, en av postkolonialismens mest ikoniska tänkare. Jag skulle hävda att en vit majoritet som består av stolta icke-rasister kan bli ett lika stort problem, skriver Adrian Perera.

Stafettkarnevalen

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!