Hoppa till huvudinnehåll

Theresa May till EU-medborgare: Vi vill att ni stannar

Presenterade sitt brexitförslag till parlamentet.

Storbritanniens premiärminister Theresa May säger att EU-medborgare som befinner sig Storbritannien efter att landet har gått ut ur EU kommer att behandlas som brittiska medborgare. Men fler garantier och tydlighet behövs i förslaget, svarar EU.

Mest lästa

Simskolan körde i gång i kulet väder

Det är viktigt att barn lär sej simma också utomhus.

Att anmäla sitt barn till en simskola utomhus kan vara aningen avskräckande då man tänker på de kyliga somrarna som inte är alltför ovanliga i Östnyland. Simskolan inomhus är bekvämare men samtidigt är det viktigt att barnen lär sej att simma också utomhus.

Allsången från Skansen ljuder i hela Finland i sommar

Allsång på Skansen flyttar in på Yle TV1.

Allsång på Skansen är för många lika med sommar. I åratal har allsången varit en del av utbudet på Svenska Yle. I år flyttar Allsång på Skansen till Yle TV1 och finns tillgängligt också på finska. Men man kan förstås också välja att följa sändningen helt på svenska.

Vegas sommarbord står dukat i åtta veckor

Sommarpratare, hedersvåld och trender i Vegas sommarschema.

Måndag efter midsommar är det officiellt sommar på Yle Vega. Då kör Vegas sommarpratare igång, det blir sommar i Svenskfinland och en hel del nytt på kanalen, som i sommar sänder mera live än någonsin.

Pride!

Socialisterna mot seger i Albanien - men utan folkets breda stöd

Valdeltagandet blev uppseendeväckande lågt.

Valdeltagandet i gårdagens parlamentsval i EU-kandidatlandet Albanien blev uppseendeväckande lågt, enligt preliminära uppgifter. Socialisterna ser ut att kunna fortsätta regera, men utan ett starkt folkligt stöd inför kommande medlemskapsförhandlingar med EU.

De kom, de radikaliserades, de normaliserades - är populisterna Nordens nya socialdemokrater?

Populistforskare: Sannfinländarna kapades inte över en helg.

Populismen i Norden är här för att stanna, trots motgångar, splittringar och identitetskris. Inte ens de senaste turerna kring Sannfinländarna ändrar på det här. Radikaliseringen av partiet skedde inte över en helg, påpekar populistforskaren Ann-Cathrine Jungar i en färsk rapport.

"All You Need Is Love" fyller 50

Miljonpublik följde med inspelningen av Lennons succétrall.

Det har gått ett halvt sekel sedan tv-historiens första globala livesändning via satellit, där The Beatles stod för det mest ihågkomna inslaget. Uruppförandet av "All You Need Is Love" angav tonen för sommaren 1967, Summer of Love.

Ekonomisk fostran en utmaning i ett samhälle utan kontanter

Viktigt att tala med barnen om pengar, menar expert.

Konkreta pengar är en bristvara i vårt kontantlösa samhälle. Det betyder också att barnen allt senare kommer i kontakt med slantar och sedlar. Att ge barnen pengar att leka med är viktigt för att de ska lära sig pengarnas funktion.

Kroppen tar stryk av sprit

Alkohol påverkar en växande kropp på många dåliga sätt.

Det är inte bra att dricka mycket alkohol det vet de flesta. Men varför det är farligare att dricka som ung är kanske inte lika känt. Här är några av de största farorna med att dricka alkohol i tonåren.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Twitter, Facebook och Instagram!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Twitter och Instagram. Här kan du välja dina favoriter.