Hoppa till huvudinnehåll

Terrorister höll Europa i sitt grepp även förr

Fler dödades av terrordåd i Europa på 1970- och 80-talen.

Allt fler européer är rädda för attentat och summariskt våld. Känslan av att allt bara blir värre har fått fotfäste i mångas medvetande. Statistik visar dock att fler dödades av terrordåd under tidigare årtionden.

Sipilä och Merkel träffades i Berlin

Sipilä fokuserade på hur beslut kan verkställas bättre.

Statsminister Juha Sipilä (C) har träffat Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin och diskuterat bland annat hur medborgarnas förtroende kan återställas efter Storbritanniens EU-utträde

Estland försöker välja president, men det kan bli svårt

Presidentvalet börjar på måndagen, men kan ta flera veckor.

På måndag inleds presidentvalet i Estland, men det kan ta en hel månad innan vi får veta vem som blir landets nästa president. Det krångliga valsystemet, där folket inte tillfrågas, har blivit ett nästan lika stort samtalsämne som vilken av kandidaterna som väntas vinna.

Malin Nyqvist: Vi lever fortfarande på 90-talet

Är fantasin slut, befinner vi oss fortfarande på 90-talet?

Chokersmycke, keps med sportmärkeslogga och dansmusik känns väldigt 2016. Chockersmycke, keps med sportmärkeslogga och dansmusik känns även väldigt mycket som 1990-talet. Är fantasin slut eller befinner vi oss fortfarande på 90-talet?

Daraya ska evakueras efter fyra års belägring

Staden som blev symbol för belägringarnas fasor töms.

Syriska staden Daraya har belägrats av regimen nästan sedan krigets början. Nu ska stadens kvarvarande 4000 invånare evakueras efter över fyra år av dagliga bombningar, hunger och brist på allt.

Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

Lokalpolitiker har farhågor om närservicen.

Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

Toots Thielemans var 'nästan svensk'

Hasse & Tage gjorde munspelsvirtuosen folkkär i Sverige.

Samarbetet med komikerduon Hasse och Tage gjorde belgiska Toots Thielemans till en populär entertainer i Sverige. Ute i världen är den belgiska munspelsvirtuosen känd som en av jazzens stora.

Jobbar du mindre jobbar du mera!

Helt sant: du blir effektivare av pauser.

De som arbetar mindre kan faktiskt få mera gjort. Hur bra låter inte det? Nå, så enkelt är det ändå inte.

Naturväktarnas bildblogg

I bloggen samlar vi lyssnarnas bilder från sommaren 2016.

Här samlar vi ett urval av lyssnarnas bilder från Naturväktarnas program under sommaren 2016. Sommarsäsongen tar nu slut, men Naturväktarna är tillbaka redan 7 september i Vegas förmiddagssändning. Skicka in din fråga, gärna med bild till Naturväktarna.

ABC i Eurodance: Z som i Daze

Dansk dynamit i slutet på Eurodance-vågen.

Svenska Wikipedia tillskriver danska Daze den helt egna genren "bubblegumdance", men bandet som gav världen "Superheroes" och "Tamagotchi" förtjänar också att hyllas i detta sammanhang.

Det här behöver du veta om mat

Lär dig mer om näring, hållbarhet och tillsatsämnen.

Att äta är roligt men vad vet du egentligen om maten du äter? Här tar vi upp grundläggande saker som vilka näringsämnen kroppen behöver, hur livsmedel skall förvaras, vad förpackningspåskrifterna betyder och varför det behövs tillsatsämnen i våra matvaror.

Kocka på! Matglädje för småbarn

Spännande smakäventyr för småbarn

Barnet vägrar, protesterar och skjuter ifrån sig tallriken. Du lirkar, försöker, övertalar. Totalvägran. Den gemensamma stunden vid middagsbordet blev igen något annat än du hade hoppats på. Låter det bekant?

Buuklubbsledarna blev barnens favoriter

Unga människor började berätta om programmen 1997.

Innan Buuklubben startade hade barnprogrammen på FST kommit mera sporadiskt, men fr.om. 1997 presenterade och berättade unga människor om de program barnen såg. Och de älskade Buuklubbsledarna kom in i våra vardagsrum.

Svampguide för nybörjare

Tips för oerfarna svamplockare.

Har du ingen i familjen eller kompisgänget som kan följa med dig ut i skogen och lära dig vilka svampar som är ätliga och goda, så skall du nu få några goda råd och tips. Utrustning: Skaffa en svampkniv, svampkorg och en svampbok eller app till telefone

Höstplantering

Förbered din trädgård inför vinter och ny säsong.

Efter en lång och varm sommar känns det skönt när hösten äntligen kommer och det blir dags att avsluta i trädgården, skörda det man sått och planterat på våren, rensa de sista ogräsen och förbereda trädgården inför vintern och en ny säsong.

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!