Hoppa till huvudinnehåll

Tio döda efter skottdrama i München - gärningsmannen sköt sig själv

Polisen jagade gärningsmannen i flera timmar.

I München i Tyskland har minst tio personer dött efter att skottlossning på fredagskvällen bröt ut i ett köpcentrum. Vittnen uppgav först att de hade sett tre gärningsmän men polisen meddelade sent på natten till lördag att det handlade om en gärningsman och att han sköt sig själv.

"En ledsam och karg händelse"

Soini påminner om att göra reseanmälningar.

Yle Uutiset sände på lördagsmorgonen en extrainsatt sändning på grund av skottdramat i München med kommentarer av bland annat utrikesminister Timo Soini och polisinspektör Timo Kilpeläinen.

UM: Inga uppgifter om finländska dödsoffer

Soini och Sipilä har framfört kondoleanser.

Minst tio personer har dött efter att skottlossning på fredagskvällen bröt ut i ett köpcentrum i München. Utrikesministeriet har än så länge inga uppgifter om finländska dödsoffer efter skottdramat.

Vi avundas varandras vardag

Barnlösa avundas gemenskapen, barnfamiljer friheten.

Barnlösa avundas barnfamiljens kärleksfulla kaos och gemenskap, medan småbarnsföräldrar avundas de barnlösas frihet och möjligheter.

Harri Winter seglade över Atlanten: Man lär sig respektera havet

Winter kombinerar författarskap och seglardagar i Karibien.

Författaren Harri Winter har seglat mer eller mindre hela sitt liv. De senaste åren har han seglat mycket i Karibien där han hämtar idéer för sina deckare. Det var också därifrån sommarens seglats över Atlanten till portugisiska Azorerna startade.

Salt och is räddar maten under rötmånaden

Hushållslärare ger tips för att maten inte ska ruttna.

Nu är det den tiden på året då sår inte läker och maten ruttnar. Rötmånaden är här och vi har pratat med hushållslärare Camilla Holmström för att ta reda på hur man ska göra för att maten inte ska bli förskämd.

Sommarquiz: simning

Fem snabba frågor om simning.

Hur långt måste man kunna simma för att anses simkunnig? Vad hette den första skandinav som simmade över Engelska kanalen? Testa din allmänbildning med vår sommarquiz!

Många vill ta hunden med överallt

Kennelklubben: Tänk också på hunden.

För många människor är hunden en självklar familjemedlem som ska få följa med dit ägaren går. För allergiker och hundrädda är en dylik inställning problematisk. Vid Kennelklubben säger man att hunden inte mår bra i alla miljöer.

Kräftan smakar bra fylld och på grillen

Michael Björklund tipsar om vad du kan göra av kräftor.

Om du är trött på att äta kokta kräftor kan man också använda lite fantasi för att servera kräftan på ett annat sätt. Vi pratade med åländska kocken Michael Björklund för att få inspiration att tillreda kräftor. Kolla in tipsen här.

Pauls grillskola - kunskap om råvarorna

Paul lär ut om grillning.

När är kycklingen klar? Går det att rågrilla alla grönsaker? Kan man grilla skaldjur? För att lyckas vid grillen är det viktigt att känna till lite om olika sorters råvaror. Här har jag gjort tabeller för stekgrader och ger tips och lite allmän vägledning kring respektive råvarugrupp.

Pauls grillskola - grilltekniker

Paul lär ut om grillning.

Direkt grillning eller indirekt grillning? Plankgrillning eller stenbakning? Det finns flera olika grilltekniker. Paul berättar vilken teknik som lönar sig att använda när.

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Varmt och fuktigt

Varmt och fuktigt luft strömmar österifrån till landets södra och mellersta delar. I dag i Lappland är det soligt, i övriga delar av landet är det molnigare och lokalt förekommer det regn- eller åskskurar.
Läs hela väderrapporten här.