Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Kommentar: Island går till val – det här behöver du veta

Fyra frågor och svar om Alltingsvalet på Island.

Sportliv

Pappans död blev vändpunkten – intensiva tränaren Petter Kukkonen lärde sig varva ner: "Jag är betydligt mer med idrottarna än med mina egna barn"

Jakten på framgång har fått Petter Kukkonen att prioritera sitt yrkesliv framom familjen. Innan Finlands chefstränare i nordisk kombination lärde sig att inte ta sitt jobb på för stort allvar, behövde han bevisa för sig själv att han är bra på det han gör.

Nytt & populärt

Namnsdagar 25.9

Sigvard
Finska: Kullervo
Ortodoxa: Sergei
Samiska: Siivár
Namnsdagar © Helsingfors universitet

"Hela staden borde bli ett disco med blinkande lampor, men utan svart regnbåge" – Barnpanelen förbättrar Helsingfors

Barnpanelen berättar också om hur det är att gå på bio utan godis, och riskerar att bli införlivad i en buske. Filippa Cantolin, Linnea Tuominen, Elliot Sisuluoto och Natalie Roschier går i daghemmet Axel i Helsingfors. De intervjuas av Karin Filén.

Klimatdemonstranterna är tillbaka i Helsingfors: "Vi vill att regeringen lyssnar på oss"

De globala klimatdemonstrationerna återvände för första gången sedan coronapandemin inleddes med demonstrationer i flera europeiska huvudstäder. I Helsingfors trotsade ett hundratal skolelever regnet för att demonstrera för en mer ambitiös klimatpolitik.

Serie: Solsidan

Små problem blir stora när gräddhyllan försöker fixa vardagsrumban.

Serie: 30-nånting

Dansk dramakomedi om att ha 30-årskris. Julie och Jesper bryter båda upp från långa förhållanden. Som 29-åringar är de singlar på nytt och ser på från sidan när deras vänner stadgar sig och bildar familj.