Hoppa till huvudinnehåll

Arbetet och skönheten i trädgården tar aldrig slut

Nina Gustafsson bloggar från sin trädgård.

Mormors vackra och lummiga trädgård, fylld av rovor, ärter och de finaste blommorna blev grunden för Nina Gustafssons trädgårdsintresse. Hon ville bli som mormor. I dag bloggar 45-åringen om sin trädgård, om rostiga föremål och skaparglädje från en lummig oas i Jakobstad.

Mest lästa

Arja tar över etern på måndag

Äntligen dags för sommarprat i Yle Vega.

Humlesurr och vågskvalp och så den där välbekanta xylofonslingan, en vänlig röst som inleder sin berättelse, ett varmt välkommen och sedan musik!

Corbyn är nu populärare än May

Theresa Mays popularitet har rasat efter nyvalet.

För första gången anser brittiska väljare att oppositionsledaren Jeremy Corbyn skulle vara bättre på premiärministerposten än den sittande premiärministern Theresa May. Det visar en färsk opinionsmätning som gjorts på uppdrag av The Times.

I cykelrikshan med vind i håret

Folkhälsan gör cykling enkelt för äldre och rörelsehindrade.

Folkhälsan har skaffat två cykelrikshor som gör det möjligt för äldre och rörelsehindrade att få uppleva cykling igen - detta med hjälp av en cykelpilot. En av dessa rikshor finns nu i Vasa och Korsholm. Idén kom från Danmark och mottagandet har varit väldigt positivt.

Lugn midsommar i hela Österbotten

Enstaka bränder, rattfylla och misshandel, men överlag lugnt

Det kyliga vädret höll människorna lugna under midsommarafton i Österbotten. Myndigheterna rapporterar om lugna båtförare, någon enstaka brand och rutinuppdrag.

Glad midsommar!

Midsommarstångens historia

Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia.

Redaktör Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia, medan han spelar folkliga låtar på munspel och ritar bilder.

Ny bilderbok ska föra Topelius in i nutiden

"Björken och stjärnan" passar i samtiden med nya bilder.

Nästa år har det gått 200 år sedan Zakarias Topeius föddes, men enligt förlaget Scriptums vd Bo Kronqvist är han lika aktuell i dag. Förlaget ger ut fyra av Topelius sagor i bilderboksformat, och "Björken och stjärnan" är redan publicerad.

Direkt på Arenan

Läs mera:

Följ oss på Twitter, Facebook och Instagram!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Twitter och Instagram. Här kan du välja dina favoriter.

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman