Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Regeringen snubblar – samtidigt slår coronafallen nya rekord

Olika tolkning, revirstrider och missförstånd gör läget förvirrat – i en situation då det verkligen gäller att få folk att följa restriktionerna. Carin Göthelid gästas av HBL:s ledarskribent Susanna Ginman.

Kan man äta det här?

Laboratoriekött, protein av luft, ägg utan höns? Elitkocken Henri Alén och vetenskapsnörden Lauri Reuter reser runt i världen från Japan till Mexiko och tar reda på vad du har på din tallrik i framtiden. Vad sker med våra älsklingsrätter, hamburgare, sushi och öl, när planeten inte klarar av matproduktionen? Henri och Lauri testar odlat kött, genmodifierade djur, bloddrypande vegobiffar och öl av urin.

"Identitetspolitiken på some har inget med reella frågor att göra", säger Samlingspartiets nya borgmästarkandidat i Helsingfors

Juhana Vartiainen meddelade på tisdagen att han ställer sig till förfogande som Samlingspartiets borgmästarkandidat i Helsingfors.

Thomas Elfgren i Liberia: Man blir van vid ondskan, rättvisa och sanning inte på mitt bord

Thomas Elfgren är på slutrakan med ännu ett dramatiskt fall av krigsbrott, just nu i Liberia i Västafrika. Lyssna på vad som triggar den erfarna kriminalaren och vilka belöningarna är i polisjobbet.

Vill du bli juniorreporter?

Yles barnnyheter söker unga nyhetsreportrar

Lägsta domstolen

Därför är Sanna Marin världskänd – är det bra för Finland?

Finlands statsminister är mycket mer i offentligheten än en proper byråkrat. Men är all publicitet bra publicitet?

Nytt & populärt

Namnsdagar 3.3

Torbjörn
Finska: Kauko
Ortodoxa: Otto, Kleo, Pasi
Samiska: Gávgu
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Ted & Kaj

Ted Forsström och Kaj Korkea-ahos podcast handlar om livet som Ted & Kaj upplever det. Med bland annat mycket humor, ångest, vänskap, böcker och djur.

Svenska Yle startar ny ekonomipodd! Avsnitt 1: Ska vi sluta konsumera?

Kör vi ner samhället om vi slutar konsumera? Borde vi sluta konsumera? Går det att konsumera etiskt? - Nej, men vi måste lära oss att konsumera på ett nytt sätt, säger Pia Polsa, biträdande professor på Hanken. I Svenska Yles nya podd "I pengarnas värld" tar Pekka Palmgren upp brännande frågor inom ekonomin.

Serie: Tunna blå linjen

Nya avsnitt av SVT:s nya stora dramaserie. I den möter vi Malmöpoliserna Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som försöker få sitt tuffa arbete och sitt privatliv att gå ihop.

Kvinnor och cava

I den här humoristiska dramaserien får vi följa med sjukskötaren Merethes liv efter att yngsta dottern har flyttat hemifrån och en ny fas i livet inleds.

Puls

Bastian, 16 år, är mittpunkten i kompisgänget. Han spelar i basketlaget tillsammans med Erik, Samir och sin storebror Adam. Samir är stjärnan i laget och fansens favorit. Erik är avundsjuk på Bastian och får reda på Samirs hemlighet. Då uppstår en spiral där rykten sprider sig och vänskaperna prövas hårt.