Hoppa till huvudinnehåll

Nobelprisen delades ut i Stockholm. Se festmiddagen direkt på Arenan!

Finländaren Bengt Holmström tog emot sitt pris av kungen.

Nobelprisen har delats ut i Stockholm. Bland pristagarna fanns också finländaren Bengt Holmström som tog emot sitt pris av kung Carl Gustav. Litteraturpristagaren Bob Dylan representerades av Patti Smith som framförde en sång. Nobelbanketten i Stockholms stadshus sänds live på Yle från och med kl. 20 både på Yle Fem och på Arenan.

Saara Aalto i elden - sänds direkt i Finland

Spännande kväll för de tre finalisterna i X Factor.

Saara Aalto sjunger Tears for Fears gamla hit Everybody wants to rule the world i X Factor-finalen i kväll. Hon sjunger dessutom en duett. Finalen direktsänds på Sub tv och på Katsomo med start kl. 22. Resultatet presenteras på söndag kväll efter kl. 22.

"För självsäker" och "evig tvåa" - Saara Aaltos långa väg till nationalhjältinna

Det här är berättelsen om Saara Aaltos genombrott.

Efter att ha blivit kallad “crazy” och fått stämpeln evig tvåa i finska nöjespressen har Saara Aalto gjort succé och hittat vägen till det finska tv-folkets hjärtan. Aaltos hisnande uppträdanden i brittiska X-Factor har utmanat jantelagen och fått finländarna att tänka om. Det här är berättelsen om hennes genombrott.

Två personer hittades döda i bil i Houtskär

Flera polisenheter och en helikopterskickades till platsen.

Polisen larmades i dag till Houtskär på grund av att två döda personer hittats i en bil. Flera polisenheter skickades till platsen assisterade av en helikopter från Gränsbevakningen.

Två språk i en skola fungerar i Sjundeå

Bristen på plats ett större problem, säger rektorerna.

Det är en aning trångt och ljudnivån är tidvis ganska hög. Men det kommer att bli tomt den dagen eleverna i Päivärinteen koulu inte längre finns i Sjundeå svenska skola. Det tycker Robert Siro, Walter Forsén, Wilma Holmberg och Leia Seppä som delar sin skola finska elever sedan höstterminens början.

Douglas Pashley: Riki Sorsa var en fantastisk artist

Uppträder i bronsmatchen av På resande not.

Douglas Pashley är en riktig mångsysslare inom finländsk underhållning. Han skriver låtar, producerar och uppträder och jobbar på ett stort musikalprojekt som ska hjälpa fattiga familjer. Den här veckan framför han två eurovisionsklassiker som gästartist i bronsmatchen av På resande not.

Heikkinen: Inget att hoppa av glädje för

Matti Heikkinen tog andra raka pallplatsen i världscupen.

Matti Heikkinen tog andra raka pallplatsen i världscupen. Det får inte den lågmälde finländaren att studsa runt av glädje. ”Det var ingen fantastisk åkning”, säger han.

Luciainsamlingen hörs i Tongåvan

Pengarna går till utsatta barnfamiljer.

Det kan köra ihop sig i en barnfamilj av många olika orsaker och då blir ofta vardagen för tung att klara av. Vårt hälsovårdssystem har inte alla gånger resurser att hjälpa dessa familjer och då behövs andra aktörer.

Lucias Via Dolorosa

Lucia genomled Via Dolorosa innan hon blev helgon.

Lidande och smärta är synonymt med Lucias levnadshistoria. Hon fick utstå en rejäl dos av den här varan under sitt korta liv. Men hon lever i högsta grad kvar hos oss.

Isbjörnen Nora leker i första snön

Ettåriga isbjörnen Nora njuter av första snön i djurparken i Portland i Oregon. Besökare kommer kanske att se mera av Nora under de kommande veckorna, men det är Nora som bestämmer om det, säger Nicole Nicassio-Hiskey vid djurparken. Enligt Nicassio-Hiskey prioriterar man isbjörnens välmående och publiken måste ha tålamod.

Räikkönen och Vettel i trumpetduell - se video

F1-förarna fick lära sig spela mariachitrumpet.

Inför F1-tävlingen i Mexiko fick Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel lära sig spela mariachitrumpet. Och givetvis utmanade de varandra. Kimi vann då Vettel tappade andan och började skratta.

84-åring stoppar tonårig juveltjuv - se video

En flicka ropade ”ta honom, ta honom, stoppa honom, stoppa honom, väktare, väktare”. Han dök upp framför mig så jag satt ut mitt ben och plötsligt försvann jag från världen, säger 84-åriga Raul Munoz. Han satte krokben på en misstänkt juveltjuv i ett shoppingcenter i Santiago i Chile och blev samtidigt knockad.

Hyvlar blir ljusstakar

Ge gamla trähyvlar ny funktion med färg och ljushållare.

Det finns ganska gott om gamla trähyvlar. De brukar inte vara speciellt dyra heller. Om man bedömer att hyveln sett sina bästa dagar som hyvel kan man ge den en ny funktion som juligt röd och hålla ljus.

Julkrona

Kronan är en kul grej, lätt att tillverka och användbar.

Kronan av "riskorvar" är en kul grej, lätt att tillverka och användbar. Den byter skepnad efter årstid - till jul är den fylld med julblommor, i januari med tulpaner och till påsk pyntad med fjädrar och ägg.

Julstrumpa med spets

Återanvänd ett trasigt lakan med spets och ge det synlighet.

Lee gör en djupdykning i gamla knypplade spetsar och virkade dukar och ger dem nytt liv och ny användning för hemmets heligaste platser; kuddar till soffan, julgransprydnader och en riktigt festlig julstrumpa med lakansspets.

Strömsö julkalender 2016

Hajbos julkalender 2016

Hajbos julkalender gallrar bland tomtarna.

Årets Hajbo-julkalender samlar alla världens jultomtar på en stor tomteaudition, för att plocka fram den bästa möjliga tomten.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!