Hoppa till huvudinnehåll

Somalier i Helsingfors: Sju av mina bekanta dog i lördagens terrordåd

Finlandssomalierna sörjer värsta terrordådet i Somalia.

En lastbil sprängdes i luften i Somalias huvudstad Mogadishu i lördags. Drygt 300 personer dödades och lika många skadades i det värsta terrordådet i Somalias historia. Stämningen bland finlandssomalierna är betryckt. Tolken och journalisten Abdi Musse Mohamud i Helsingfors kände sju av dem som dödades i terrordådet.

Spanien planerar utlysa nyval i Katalonien

Den spanska regeringen överens med socialdemokraterna.

Den borgerliga regeringen i Spanien har kommit överens med det socialdemokratiska oppositionspartiet PSOE om att det ska hållas nyval i Katalonien i januari. Katalaner protesterar mot Madrid genom att lyfta symboliska summor från banker.

Så dömer tingsrätten sexuellt antastande - för fällande dom behövs inte ögonvittnen eller bildbevis

Offrets berättelse räcker som bevis för fällande dom.

En man som kysser eller tar en för honom okänd kvinna på brösten. Så ser sexuellt antastande som behandlats i tingsrätterna i huvudstadsregionen i år ut. Antastaren kan dömas utan att någon sett händelsen eller att den finns på film. Straffet blir ofta hundratals euro i dagsböter.

Mest lästa

Alfons Åberg-författaren Gunilla Bergström: “Vad är det för en fruktansvärd våldsvärld vi hamnat i?"

Alfons fyller 45 - nu erövrar han Kina.

Gunilla Bergström räds inte att skriva om svåra saker som skilsmässa, våld och krig för barn. “Jag går mina egna vägar och skriver om saker som upptar mig”. Så säger författaren vars lilla skapelse Alfons Åberg, han med brun myströja och det ovanligt stora huvudet, fyller 45 i år. Nu ska alla Alfonsböckerna ges ut i Kina.

Strömsökorv på svamp och vildsvin

En hel måltid inuti en korv.

Paul Svensson ser på kvalitetskorv på ett helt nytt sätt, den skall naturligtvis vara saftig och smakrik, men den skall också bestå av 50 % vegetabilier. Strömsökorven är fullspäckad med proteiner och lokala råvaror och är verkligt bra mat - en hel måltid inuti en korv.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.