Hoppa till huvudinnehåll

Borgå stift i unikt upprop: Myndigheterna måste göra mer för de papperslösa

Privatpersoner måste få göra mer för flyktingar i dag.

I ett påskupprop med närmare hundra namn och biskop Björn Vikström i spetsen vill församlingarna sätta ner foten mot myndigheternas behandling av papperslösa. Kyrkan protesterar mot utvisningar av barnfamiljer till konfliktområden och öppnar för möjligheter för privatpersoner att göra mer, också ekonomiskt, för flyktingarna i landet.

Är det städerna eller landsbygden som förbises av politikerna? "Städerna" säger både forskare och Helsingfors – urbaniseringen är ”en stark megatrend"

Stadsforskare: Städerna lämnas ensamma med sina utmaningar.

Helsingfors och andra städer i Finland står för en stor del av tillväxten och behöver få stöd för de utmaningar det också innebär, säger stadsforskare som Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori samlat i en publikation.

Svenska Yles program fick hedersomnämnande av Koura

Koura delade ut pris i sex olika kategorier

Utbildningsfonden för tv- och radiobranschen Koura har delat ut de årliga priserna och hedersomnämnandena för år 2017. I tävlingen deltar inhemska produktioner på Yle och MTV. De är Puhos 3D och radiodokumentären Hatet oss leder.

Fortsätt lyssna & titta senare – på vilken apparat du vill.
Bild på Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala

Mest lästa

Världsvattendagen

"Ingen kan äga vattnet"

Världsvattendagen firas i dag. Och vi går mot det bättre!

I dag firar vi världsvattendagen, men har vi någonting att fira? Två tredjedelar av världens befolkning har brist på rent dricksvatten. Jo, säger en internationell expert som vi har talat med: saker och ting har trots allt gått mot det bättre. Men ännu återstår mycket att göra.

Frankrikes ex-president Sarkozy riskerar att dras inför rätta - officiell brottsutredning har inletts

Rannsakningsdomare beslutar om slutlig rättegång.

Frankrikes förre president Nikolas Sarkozy riskerar att dras inför rätta misstänkt för olaglig kampanjfinansiering inför presidentvalet år 2007, som han vann. Rannsakningsdomare har lagt fram preliminära åtal där Sarkozy anklagas för att ha fått 50 miljoner euro i olagliga kampanjbidrag av Libyens ex-diktator Muammar Ghadaffi.

Invånare i så kallade danska ghetton upprörda över hårdare straff: “Om du bor på andra sidan gatan har du flera rättigheter”

16 bostadsområden klassas som hårda ghetton i Danmark.

I Danmark försöker regeringen tvinga invandrarna till integration och föreslår att den som utför brott i särskilt utsatta områden ska få högre straff, och att alla barn måste gå i dagis från ett års ålder. Invånarna i de så kallade ghettona anser att förslagen är diskriminerande.

Eva Wahlström är bäst i världen trots ständiga smärtor: ”När jag slutar skratta är det slut med boxningen”

Jag utvecklas fortare än nånsin förut, säger 37-åringen.

Eva Wahlström har hela tiden ont och klarar inte ens av att springa. Ändå är hon världens bästa boxare i sin viktklass och tränar tolv gånger i veckan. Ett viktigt budskap är att det alltid finns sätt, säger Wahlström som snart går ny VM-titelfajt.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Redaktionen

Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi  

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik