Hoppa till huvudinnehåll

Theresa May avslöjar britternas brexitplaner idag

Vill inte ha några halvmesyrer utan ett "hårt" utträde ur EU

Storbritanniens premiärminister Theresa May avslöjar idag sina detaljerade målsättningar för brexit eller utträdet ur EU. May vill inte ha några lösning som lämnar britterna halvt inne i EU.

Orlandomördarens änka ställs inför rätta

49 människor dödades, 53 skadades i attacken den 12 juni.

Noor Salman, frun till den man som sköt sig själv och 49 människor i en nattklubb i Orlando i Florida ifjol somras kommer att ställas inför rätta. Salman misstänks ha känt till mannens planer.

Stig Kankkonen lämnar politiken

Kankkonen ställer inte upp i kommunalvalet i Esbo.

Stig Kankkonen (SFP) lämnar politiken. Han har nu bestämt att inte ställa upp i kommunalvalet i april. Han har suttit i stadsfullmäktige i Esbo i åtta år och har bland annat varit gruppordförande för SFP. Han sitter också i stadsstyrelsen.

Skam på österbottniska

Om du inte vet vad Skam är så är det här inte för dig.

Yle X3M tolkar serien Skam i en heimlaga version på österbottniska. Om du inte vet vad Skam är, så är det här inget för dig.

Trettiotal skott mot polisen på Åland

En man förskansade sig i ett hus.

Polisen utsattes för beskjutning i Eckerö på Åland på söndagen. Den misstänkte mannen greps på söndagen och har anhållits, misstänkt för försök till dråp och våldsamt motstånd mot polisen.

Minst 37 döda i flygkrasch i Kirgizistan

Planet störtade i ett bebott område nära huvudstaden.

Ett fraktplan tillhörande fraktbolaget ACT Airlines störtade mitt i ett befolkat området nära Kirgizistans huvudstad Bisjkek tidigt på måndagsmorgonen. Åtminstone 37 människor har omkommit, största delen lokala invånare, rapporterar nyhetsbyråer.

Trump i fejd med respekterad medborgarrättskämpe

Infekterat förhållande till den svarta befolkningen.

I USA har Donald Trump i helgen attackerat en respekterad svart medborgarrättsaktivist på Twitter. Det har lett till att den blivande presidentens infekterade förhållande till den afroamerikanska befolkningen återigen diskuteras.

Yle Live: Mötley Crüe tar farväl

The End, det var det. Det amerikanska bandet Mötley Crüe avslutade sin 34 år långa karriär på ett sentimentalt sätt inför hemmapubliken i Los Angeles på nyårsaftonen 2015.

"Det är som en mardröm att bli skickad tillbaka"

Hazarer är rädda för att skickas tilbaka till Afghanistan.

Afghanen Amir Ali Majedi hoppades kunna skapa sig en framtid i Finland. Men han har fått avslag på sin ansökan om asyl och varje dag är nu en utdragen väntan. Hans landsman Enagat Hosseini har fått två negativa beslut och hoppet har förvandlats till ångest.

Maria Sundblom Lindberg: Leva med annorlunda barn

"Barn med specialbehov kräver mod och planering".

Vad händer när barnet redan i magen får en diagnos som med säkerhet innebär ett annorlunda liv för hela familjen? Maria Sundblom Lindberg reflekterar över Eddys föräldrar, Åsa och Peppe, som lade upp en fostranstrategi och vägrade voi voi.

Varför saknar vi våra barndomsmiljöer?

Om betydelsen av att ha kvar sin barndomsmiljö.

Den här texten handlar om varför våra barndomsmiljöer är så viktiga för oss, varför det är betydelsefullt att bygga en modell av sin hemstad, varför det är angeläget att ha kvar delar av sin usprungsmiljö - något som inte förunnas dem som råkar illa ut, till exempel i dagens krigshärdar.

Japansk ninja och turkisk ishockeyälskare bloggar om Åboland

Millenniegenerationen ska lockas att besöka Åboregionen.

Bloggarna har redan postat bilder och intryck på "alla" sociala medier, och då bloggtexterna senare publiceras hoppas Åboregionen att de ska locka fler turister till våra trakter. Särskilt millenniegenerationen är en svårflörtad grupp.

Johan Storgård: Jag har gjort mitt

Teaterchefen ser framåt mot nya utmaningar.

– Svenska Teatern är idag en viktig aktör på det finländska teaterfältet. Jag har gjort mitt, och jag är lycklig över att teatern har blivit en bastion, som kan erbjuda ett brett utbud intom ramen för scenkonst på svenska i Finland. Så högtidligt uttrycker sig Johan Storgård, 53, som avgår från sin post som teaterchef för Svenskfinlands nationalscen efter 15 år.

Lyssna på Återträffen

I serien Återträffen får vi bekanta oss med personer som vid olika tidpunkter har berättat om sina liv för Ann-Sophie Sandström. Hon har nu sökt upp de här personerna på nytt och låtit dem lyssna på de gamla programmen. Vad har hänt i deras liv sen dess? Lyssna!

Klockrike mår bra som nomadteater

Klockriketeatern har funnit sin plats även utan egen scen.

Klockriketeatern har landat på fötter efter flytten från Dianascenen. Enligt teaterchef Dan Henriksson har tjugofemåringen många järn i elden för år 2017.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!