Hoppa till huvudinnehåll

Polisen: Smält plastkärl och bränd mat låg bakom symptomen vid utbildningscentralen för invandrare

Stort pådrag på Mannerheimvägen i Helsingfors.

En utbildningscentral för invandrare fick utrymmas på Mannerheimvägen 160 i Brunakärr i Helsingfors efter att någonting irriterade luftvägarna på personer inne i huset. Polisens huvudspår är att det är ett plastkärl med vidbränd mat som ligger bakom, men vid Räddningsverket tror man inte på den förklaringen.

Johaugs manager: Domen faller på tisdag

Fallet Johaug skjuts ytterligare framåt.

Therese Johaug sitter inte still och väntar på Cas-domen som kan ödelägga OS-planerna. Skidstjärnan har i stället åkt på träningsläger till Italien. Dopningsbeskedet får hon på tisdag.

Mest lästa

I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

IK Myran toppar division ett inför slutrakan i serien.

IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat.

Världens svåraste klättersten finns i Lovisa

Proffsklättraren Hukkataival har bemästrat stenen.

Lite i skymundan i Lovisaskogen finns en stor sten. Men det är inte vilken sten som helst. Vid det här laget är den berömd eftersom den anses vara det svåraste stenblocket i världen att bestiga.

Varken havet eller Gud går att tämja

Rebecka Stråhlman är aktuell med skivan Ut mot ett hav.

Man kan dra en hel del paralleller mellan Gud och havet, säger Rebecka Stråhlman som är aktuell med en ny skiva. På havet och med Gud känner hon sig fri och trygg.

Analys: Hur Nordkorea blev en kärnvapenmakt

Kontroversiella kärnprogrammmet blrjade redan på 1950-talet.

Nordkorea började utveckla sitt kärnprogram kort efter Koreakriget som slutade i ett vapenstilleståndsavtal år 1953. Nordkoreas Atomenergiinstitut grundades redan år 1952 medan kriget pågick, men kärnforskningen kom inte igång förrän man hade undertecknat ett samarbetsavtal med Sovjetunionen år 1956.

Quiz

Veckans sommarprat

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.