Hoppa till huvudinnehåll

Höjda fiskekvoter välkommet – men branschoron består

Fiskarna kräver långsiktighet och klara besked.

Trots att EU-kommissionen vill höja kvoterna för fiske av bland annat strömming, vassbuk och lax ser yrkesfiskarna stora frågetecken kring lagstiftningen. Men nya regelverk kan trygga långsiktigheten, säger man på Centralförbundet för fiskerihushållning.

Johan Kjellberg: Sannfinländarnas saga långt ifrån all

Sjunkande väljarstöd verkar inte oroa riksdagsgruppen.

Sannolikheten för att Sannfinländarna gradvis krymper och igen blir ett kardborreparti på några ynkliga procent kanske inte blir den snabba process många förväntar sig, eller kanske hoppas på. Den bedömningen gör Yle nyheters politiska reporter Johan Kjellberg.

Få svenska skolor vågar slopa sifferbetygen

Raseborg välkomnar läroplanen - slopar sifferbetyg i åk 4.

Den nya läroplanen uppmuntrar skolorna till att i större grad slopa sifferbetyg och allt mera gå in för en utvärdering där eleverna ställer upp egna mål och utvärderar sig själva och varandra. Men det finns stora variationer i hur skolorna i Svenskfinland tolkar det här.

Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Vegas programvärdar

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Regnet drar vidare

Regnområdet i landets södra och mellersta delar försvagas och drar sig österut och under dagens lopp blir det småningom klarare. Dagens högsta temperatur är 14 till 18 grader.
Läs hela väderrapporten här.