Hoppa till huvudinnehåll
Suddig bild av bilratt.

Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kandidater har färska domar

Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott, bland annat grovt rattfylleri medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin och rattfylleri. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Hovrätten skärpte domen mot bluffläkaren Esa Laiho

Laiho ska omedelbart fängslas. Fem års fängelse väntar.

Hovrätten har skärpt domen mot bluffläkaren Esa Laiho. Han dömdes nu till fem års ovillkorligt fängelse, och ska omedelbart fängslas. Åtalen om dråp förkastades. Laihos rättsbiträde Kari Uoti säger att Laiho kommer att anhålla om rätt att överklaga till Högsta domstolen.

Bildsättningsbild för kommunalvalet

Sju mindre partier utmanar de stora i kommunalvalet

Feminister, kommunister och pirater siktar på valframgång.

Yles temasatsning Fokus på partiet avrundas idag med en titt på de mindre partierna. Vilka är de? Och har de några möjligheter att påverka? Nedan presenterar sju mindre partier som utmanar riksdagspartierna i kommunalvalet.

Bilförsäljare i Esbo: Erdoğan spionerar på oss

Religiösa myndigheten har kartlagt turkar också i Finland.

På flera håll i Europa rapporteras myndigheterna ha kartlagt turkars politiska åsikter och utövat hot och påtryckningar. Också i Finland är anhängare till Gülen-rörelsen oroade och rädda. Också här tycks det pågå påtryckningar.

Terapihunden sprider glädje och lugn

Ny utbildning har börjat i Österbotten.

Det ska bli fler hundar på serviceboenden och i skolorna. Finska Terapihundskolan har hämtat sitt koncept från Sverige och den första kursen har nu börjat i Korsholm.

Digikonst och internet på ARS17

ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

På ARS-utställningarna har konsten alltid provocerat

Från popkonst via kroppsvätskor mot digital konst.

I över femtio år har finländarna fått beundra eller förfasa sig över den moderna konsten på Ars-utställningar. Målet har varit att provocera och väcka debatt, men också att underhålla. Vägen har gått från 1960-talets popkonst via hemelektronik med kroppsvätskor mot digital konst. Följ med från 1961 till 2011.

Tove Jansson i dokumentaristen Kalle Kultalas svartvita foto.

Ny programserie om Tove Jansson också för unga

Tove Janssons liv i åtta nya radioprogram.

I en ny serie om Tove Janssons liv handlar det bland annat om Tove under kriget. Redaktören Kira Schroeder tänker sig att yngre som i dag ser bilder från krigsområden som Syrien, kan få perspektiv på hur det har varit också i vårt land, faktiskt för inte så länge sedan.

Tjuvkika i Almas galna kalender

Alma flyger runt världen som en galning.

Från Los Angeles till London, via Oslo och vidare till Tyskland. Alma rusar mellan världsdelarna för att prata om sin nya låt. Väl hemma passar hon på att snacka med mamma och städa rummet.

Brexitanhängare demonstrerar

Britterna fick inte bli européer på 1960-talet - Storbritanniens obekväma relation till EU genom tiderna

Frankrikes de Gaulle torpederade medlemsansökningar.

Storbritanniens halvt ovilliga äktenskap med EU kulminerar på tisdagen då landet aktiverar brexitprocessen formellt. På 1960-talet var läget tvärtom och landet försökte flera gånger komma med i den kontinentaleuropeiska gemenskapen. Men det satte Frankrikes starke man Charles de Gaulle stopp för. Han tyckte inte att britterna var riktiga européer.

Wunderkinder är årets bästa föreställning - pris också till finlandssvenskt publikarbete och story sharing

Teater 90°, Universum och Wasa teater lyste på Thaliafesten.

Flera finlandssvenska teaterkonstnärer belönades på teaterbranschens Thaliafest på tisdag kväll. Wasa teaters publikarbetare, Teater Universums projekt Story sharing där publik och konstnärer delar berättelser samt Wauhaus och Teater 90°'s föreställning Wunderkinder fick pris.

"Klubbmärket är den fundamentala grund som förenar spelarna med supportrarna"

Leonard Nilsson har skrivit en bok om fotbollens heraldik.

Vad har eldarna i Liverpools emblem för betydelse? Vad representerar fyrklövern i Celtics märke? Och varför har West Ham ett par nithammare i sin logga? Frågor som dessa har engagerat och fascinerat svensken Leonard Jägerskiöld Nilsson som fördjupat sig i klubbmärkets betydelse inom fotbollen.

Bild på Kommunalvalet 2017 logon

Yles valkompass hjälper dig att välja kandidat

Hur vill du att din kommun ska se ut?

Hur vill du att din kommun ska se ut? Med hjälp av Yles valkompass kan du söka fram en kommunalvalskandidat. Den här gången innehåller valkompassen också kandidatvideor.

Direkt på Arenan

Barnen skadas av den farliga televisionen 1962

Frågan om barn och television kommer upp varje dag i hem.

"För att undvika att barn utsätts för tv är det bra att lägga dem tidigt." Frågan om barn och television kommer upp varje dag i hem som har både barn och tv. Och sådana finns det redan många av 1962. Därför har en panel samlats för "en liten pratstund" huruvida barn far illa av att titta på tv.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Välkommen till Svenska.yle.fi!