Hoppa till huvudinnehåll

Risk för NHL-lockout om två år – det förmodade bråket tros handla om ekonomi, vadslagningsreform och OS

Ligan och spelarfacket börjar befästa ställningarna.

Ishockeyligan NHL och spelarfacket NHLPA börjar befästa sina ställningar inför vad som riskerar att förvandlas till en lockout och åtminstone delvis inställd säsong 2020–2021. Uppgifter till nättidningen The Athletic gör gällande att den hetaste potatisen kan bli vilka pengar som ska fördelas mellan spelare och klubbar. Även det framtida OS-deltagandet är på tapeten.

"Er moské ser alltför arabisk ut, därför måste den rivas" – muslimer ny måltavla i Kina då religionsutövningen ska bli kinesisk

Den första moskén i Kina restes redan för 1 300 år sedan.

I Kina anser de muslimska invånarna att det styrande kommunistpartiet har börjat begränsa deras rätt att utöva sin religion. Den stora muslimska uiguriska minoriteten har länge blivit förtryckt men de omstridda nya reglerna gäller inte dem utan andra muslimer som är bosatta i olika delar av landet.

Mest lästa

Ur Arkivet: 50 år sedan Warszawapaktens trupper invaderade Tjeckoslovakien

Familjer som splittrats på grund av Koreakriget får träffa varandra – många har hunnit gå bort i väntan på att träffa sina släktingar

Första tillfälliga familjeåterföreningen på tre år.

På måndagen inleddes en tillfällig återförening för familjer som splittrades under Koreakriget 1950-53. På måndagsmorgonen anlände 14 bussar från sydkoreanska staden Sokcho till Nordkorea. I dem fanns 89 sydkoreaner som skulle träffa släktingar de inte sett på flera decennier, i vissa fall någonsin.

Finansministeriet och finansbranschen på kollisionskurs då ministeriet föreslår dyra reservdatasystem: "Det handlar om nationell säkerhet"

Regeringen bedömer att risken för cyberattacker har ökat.

En arbetsgrupp på Finansministeriet är orolig för finansbranschens förmåga att klara av störningar. Därför föreslår arbetsgruppen nu att centrala företag i branschen ska skapa reservdatasystem. Finansbranschen själv motsätter sig förslaget.

Naturväktarnas bildblogg

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi