Hoppa till huvudinnehåll

Miljonförluster i KSF Media medan österbottniska HSS Media går på plus – tidigare vd:n Svante Wahlbeck: "Om pappa betalar behöver man inte se om sitt hus"

"Tidningarna i södra Finland har tappat stort"

De två stora tidningshusen i Svenskfinland lever i skilda världar vad gäller ekonomiskt resultat. HSS Media med Vasabladet i spetsen har lyckats vända den negativa trenden, medan KSF Media med Hufvudstadsbladet som flaggskepp har hamnat in i en ond spiral. Samtidigt har bolaget haft fyra verkställande direktörer på fyra år - Svante Wahlbeck som en av dem. Nu talar han ut om tidningskrisen.

Sarah Klang: Hellre dör jag än ställer upp i Melodifestivalen

Sarah Klang är en av de mest lovande artisterna i Sverige.

Det har gått ett år sedan hon fick tiden att stanna upp i sofforna i Sverige då hon sjöng i det populära tv-programmet På Spåret. Efter det tog hennes karriär raketfart och nu är hon en av de mest lovande artisterna i grannlandet. Hur kommer det sig att Sverige lyckas med att vaska fram de här kvinnliga solisterna som har vilka chanser som helst att slå igenom också internationellt?

Mest lästa

Elbilen och smällkylan: Körsträckan kan halveras när kölden knäpper - ladda så ofta du kan

Elbilen är en bra vinterbil, men kräver att du planerar.

Elbilen är en riktigt prima vinterbil om man ser på köregenskaper. Man behöver inte heller oroa sig för att den inte startar då det är smällkallt ute. Men det gäller att se till att hålla batterierna laddade om man vill vara säker på att ha ström nog för att nå sin destination.

Serie: Oljefonden

Seriestart.

Oljefonden är en norsk komediserie som har konceptuerats av Harald Swartz och Tom Gulbrandsen. Norska statens förmögenhet som genereras av oljeindustrin förvaltas av Statens pensjonsfond utland, i folkmun kallad Oljefonden. År 2017 passerade dess värde 8000 miljarder norska kronor. I den 10 avsnitt långa komediserien följer vi med hur det dagliga arbetet förlöper när man dagligen handlar med miljardbelopp. Naturligtvis har serieförfattarna lagt extra skruv på situationer som uppstår då vinst och moral står mot varandra eller då dråpliga misstag skall rättas till.

Serie: Babylon Berlin

En fascinerande thrillerföljetong.

Den tysk-österrikiska storproduktionen Babylon Berlin är en fascinerande thrillerföljetong med politiska nyanser. Serien bygger på Volker Kutschers populära deckare. Huvudpersonen Gereon Rath (Volker Bruch) är en kriminalkommissarie som upplevt kriget. Hans väg leder till den mångdimensionella storstaden och en erfarenhet rikare stannar han där. Seriens andra protagonist är staden Berlin, sin tids färgfullaste och mest sjudande storstad, och olika verkliga händelser som har ägt rum i staden: det politiska extremtänkandets uppgång, det modiga och experimentella konstlivet, kvinnofrigörelsen, användningen av droger och hypnos som behandlingsmetoder och brottsligheten.

Analys: Sexuellt våld är en människorättsfråga man löser genom att följa människorättsavtal – inte genom att bryta mot dem

Varför lägger man sådan prestige i åtgärder mot invandring?

Regeringen vill utreda om Finland kunde skärpa sin asylpolitik genom att omtolka internationella människorättsavtal. Man sätter nu stor prestige i att genomdriva åtgärder som inte nödvändigtvis hjälper offren för sexuellt våld men som förstärker bilden av att problemet handlar om invandring, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung.

Den gamla järnvägsidyllen i Karis förfaller – hugade husköpare får ta kontakt

Bostadsbolagets vd kan tänka sig sälja VR:s gamla hus.

De kulturhistoriskt värdefulla arbetarhusen på gamla järnvägsområdet i Karis håller på att förfalla. Ägaren, Karis industrifastigheter har däremot inga konkreta renoveringsplaner. Vill någon köpa hus lönar det sig att ta kontakt, säger bolagets verkställande direktör Henrik Westerlund.

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi